על ידי Maccabikid » 08 אוקטובר 2013, 21:56
השאלה הזו לא הייתה תשובה, היא הייתה שאלת הקדמה כדי שנוכל לצאת מנקודת הנחה מסוימת קדימה, הרי למעשה מאחורינו יש למעלה מ3500 שנות היסטוריה, שנים בהם היהדות שלנו נשמרה ועברה מאב לבן, אחרת אני ואתה לא היינו פה, אם היה מדובר ב"סתם משהו בגנים" ולא דרך חיים אמיתית אזי התורה לא הייתה נשמרת במשך זמן כה רב, לא סתם שרדנו כ"כ הרבה שנות היסטוריה בעוד עמים אחרים התפרקו ונעלמו, לא סתם בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו, לא סתם היו את גזירות השמד, לא סתם הייתה האינקויזציה וכנראה המכה הקשה מכל - השואה, גם היא לא קרתה סתם, תמיד ניסו להשמיד אותנו, לפעמים רוחנית, לפעמים פיזית. אבל עם ישראל חזק מכל זה, הוא תמיד שרד. היום רבים מתייחסים לאיום הפיזי, שהוא בוודאי קשה מצד אויבינו, אבל איום לא פחות גדול הוא האיום הרוחני, החילונית ההולכת וגדלה שלא הייתה כמותה כנראה מעולם שמאיימת על הצד הרוחני, ומצד שני נמצא ההתבוללות, בוודאי באמריקה, ואם היו נישואים אזרחיים בארץ אז גם כאן זו הייתה מכת מדינה.
בכל אופן רוב מוחלט של העם פה בארץ מעוניין להתחתן על פי התורה, "כדת משה וישראל", אין הרבה שהם "חילונים להכעיס", התרת הנישואים האזרחיים עלול למשוך חלק מהחילוניים-מסורתיים לנישואים אזרחיים למרות שלמעשה, אין מבחינתם שום מניעה להתחתן בנישואים על פי התורה. ובנוסף כשבני זוג מתחתנים בחתונה אזרחית, הנישואים תקפים על פי ההלכה בדיעבד, אבל הבעיה הרצינית יותר היא הגירושין, גירושין אזרחיים לא נחשבים לכלום, או בקיצור אישה שתתגרש ותתחתן מחדש תהיה אשת איש, למה? כיוון שמבחינת ההלכה הנישואים שלה תופסים, אבל היא לא באמת התגרשה מה שמשאיר אותה כאשת איש. בנוסף נישואים אזרחיים יוצרים פתח לנישואי תערובת, כדוגמא לכך אפשר לראות את נתוני ההתבוללות בארה"ב - שליש מיהודי אמריקה נישאו עם בת\בן זוג לא יהודי. אך בעוד 96 אחוז מהזוגות היהודים מגדלים את ילדיהם כיהודיים, רק 33 אחוז מאלו שגדלים בבית עם הורה אחד גוי גדלים כיהודים. מצמרר. הכנסת המושג של נישואים אזרחיים ממש עלול לפרק את המדינה, פשוטו כמשמעו, זה עלול לבטל את המשמעות שלנו כמדינה יהודית. לא סתם מדובר בסטטוס-קוו מאז קום המדינה, אף אחד לא מספיק טיפש בשביל לשבור את זה, הסטטוס קוו הזה מבטיח את שלמות האומה.
שני הדברים הללו ביחד בעצם מבטיחים פירוק העם היהודי, גם אם לא כעבור דור, אז כעבור כמה דורות, אבל דבר כזה יגרום לנתק שלעולם לא יוכל להתאחות, מדובר בלזרוק 3500 שנות היסטוריה לפח ולפלג את העם היהודי לשניים, בשביל מה? בשביל אחוזים בודדים שרוצים להינשא ככה? החוק הנוכחי בעצם לא מפריע לאף אחד, למעט אלו שאוהבים למחות, ככה. למען המחאה. אבל הוא שומר על העם. הוא מבטיח שהעם היהודי יישאר, יישאר ולא יתפלג, יישאר ולא יקרע. עכשיו ברור לך למה אני נגד נישואים אזרחיים? למה יש כזה סטטוס-קוו אודות הנושא הזה? למה אף ממשלה לא העזה בכלל לחשוב ברצינות על שינוי הנושא הזה?
*אני רק רוצה לציין שמדובר בתשובה של אדם פשוט, כזה שלא מעורה בנושא, בוודאי לא ברמות גבוהות. בשביל דיון אמיתי בנושא זה חייבים לשאול רב רציני. אחד שבאמת מבין בזה. אני מניח ש"צהר" מתעסקים בזה, ואם זה באמת מעניין אותך, תוכל לפנות אליהם. אבל זה בגדול, על רגל אחת.