ת'רד פוליטיקה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד פוליטיקה

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 אוקטובר 2013, 00:24

Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:Maccabikid וכרמל, על מה הוויכוח שלכם??
kid, אתה מנסה לשכנע את כרמל להצביע לבית היהודי?? זה לא תואם את דעותיה כמו שאני מאמינה שאתה מן הסתם לא תצביע למרצ או לחד"ש או משהו כזה, אז למה להתווכח??
זכותו של כל אחד מכם להאמין במה שמתאים לו ולהצביע לפי דעותיו (בבחירות שאמורות להיות רק עוד כמה שנים.... :unsure ), אין צורך להעליב אחד את השני על זה שהדיעות שלכם שונות זה מזה.

אני רק רוצה להבהיר שאני ממש לא בצד השמאלי של המפה הפוליטית ולעולם לא הצבעתי למר''צ וגם לא אצביע למפלגה ההזויה הזאת(סליחה מראש אם מישהו כאן הצביע להם)

בדעות החברתיות שלי אני כנראה בצד השמאלי של המפה אבל כשזה מגיע לעניין המסתננים, הצבא, המשא ומתן עם הפלסטינים אני בצד הימני של המפה(אבל לא הימין הקיצוני)וזה כנראה השיקול השני שלי כשאני מצביעה בבחירות אחרי השיקול הראשון שהוא המצע הכלכלי

אני לא אצביע למר''צ כי למרות שמבחינה חברתית אני מסכימה איתם בלא מעט דברים, הם מבחינתי עוכרי ישראל
אבל זה לא אומר שאני אצביע לבנט כי אולי הוא לא חי בלה לה לנד כשזה מגיע לדברים הצבאיים אבל אני בתור בן אדם חילוני ואתאיסט לא אצביע למפלגה דתית

לרגע לא חשבתי שאת קשורה למרצ, פשוט Maccabikid טען באיזה שלב שהוא ימני בדעותיו, אז הכנסתי את הצד השני הכי קיצוני.
אני למשל לעולם לא אצביע לש"ס או יהדות התורה כי הם בשום אופן לא תואמים את הערכים שאני מאמינה בהם.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אוקטובר 2013, 09:02

Holiday_Armadillo כתב:
kid, אתה מנסה לשכנע את כרמל להצביע לבית היהודי?? זה לא תואם את דעותיה כמו שאני מאמינה שאתה מן הסתם לא תצביע למרצ או לחד"ש או משהו כזה, אז למה להתווכח??
זכותו של כל אחד מכם להאמין במה שמתאים לו ולהצביע לפי דעותיו (בבחירות שאמורות להיות רק עוד כמה שנים.... :unsure ), אין צורך להעליב אחד את השני על זה שהדיעות שלכם שונות זה מזה.

אני רק רוצה להבהיר שאני ממש לא בצד השמאלי של המפה הפוליטית ולעולם לא הצבעתי למר''צ וגם לא אצביע למפלגה ההזויה הזאת(סליחה מראש אם מישהו כאן הצביע להם)

בדעות החברתיות שלי אני כנראה בצד השמאלי של המפה אבל כשזה מגיע לעניין המסתננים, הצבא, המשא ומתן עם הפלסטינים אני בצד הימני של המפה(אבל לא הימין הקיצוני)וזה כנראה השיקול השני שלי כשאני מצביעה בבחירות אחרי השיקול הראשון שהוא המצע הכלכלי

אני לא אצביע למר''צ כי למרות שמבחינה חברתית אני מסכימה איתם בלא מעט דברים, הם מבחינתי עוכרי ישראל
אבל זה לא אומר שאני אצביע לבנט כי אולי הוא לא חי בלה לה לנד כשזה מגיע לדברים הצבאיים אבל אני בתור בן אדם חילוני ואתאיסט לא אצביע למפלגה דתית

אבל יאיר הוא ימני מבחינה כלכלית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אוקטובר 2013, 09:12

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אבל יאיר הוא ימני מבחינה כלכלית.

אני בוחרת לתת לו קרדיט ונראה אם המצב ישתפר
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 אוקטובר 2013, 11:26

כן, כי זה עדיף מלהודות, שהוא עבד עליך בעיניים, ושעשית (איך נאמר זאת בעדינות?) בחירה לא חכמה במיוחד :tongue3
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 07 אוקטובר 2013, 11:41

Maccabikid כתב:
jol9 כתב:KID, אתה זורק משפט קיצוני שנוגד לחלוטין את השקפת עולמה של כרמל, ואז מתפלא למה היא לא רוצה להמשיך??

האם היית ממשיך לדבר ולדון עם כרמל אם היא היתה אומרת משהו בסגנון - "אני לעולם לא אצביע למפלגה שכל חבריה לא אוכלים בשר חזיר או בשר וחלב, ולדעתי כל מי שלא אוכל בשר
חזיר ובשר וחלב הוא פרימיטיב ובור"? כנראה שלא, כי איך אפשר לשכנע?

היא זרקה משפטים לא פחות קיצוניים. לעולם לא אצביע למועמד דתי. לא אצביע לאדם שמתנגד לנישואים אזרחיים (אולי הסטטוס קוו הכי יציב במדינה), כל מי שחושב שנישואים אזרחיים יפרקו את העם הוא פרימטיבי. בוא נאמר שבהצהרות היא לוקחת. בהליכה.

אני לא מסכים איתך. יש לה השקפת עולם משלה, שדומה להשקפת עולם של חילוניים רבים, כולל אותי. לי אישית לא מפריע שכל אחד עושה מה שהוא רוצה, ואני אפילו מוכן לכבד את זה
שסוגרים שכונות מסויימות בשבתות.
אבל כן מפריע לי שמנסים להגיד לי מה ומתי לקנות, שמנסים להגיד לי איך ומתי לנסוע, שאשה צריכה לשבת בצד האחורי של האוטובוס וכמובן גם כל הנושאים שקשורים לנישואין, קרי עם מי אני יכול
ולא יכול להתחתן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אוקטובר 2013, 13:33

felix_r כתב:

כן, כי זה עדיף מלהודות, שהוא עבד עליך בעיניים, ושעשית (איך נאמר זאת בעדינות?) בחירה לא חכמה במיוחד :tongue3

אני לא מסכימה איתך ואי אפשר כנראה שיהיה טוב לפני שיהיה טיפה רע
אם המצב ימשיך כמו שהוא בלי שינוי אני אסכים איתך, סגרנו? ;)
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 07 אוקטובר 2013, 19:04

הרב אלי בן דהאן כיהן כמנהל בתי הדין הרבניים, מדובר באחד האנשים שהכי דאג לנשים בתפקידו כאשר הטיל סנקציות על סרבן גט (איסור יציאה מהארץ,עיקול על חשבון הבנק,שלילת רישיון הנהיגה וכו'..), איפשר לבתי דין לדון גם כאשר הבית דין לא בהרכב מלא (וכך בעצם מספיקים יותר דיונים, ואפשר לשחרר יותר נשים עגונות..) והקים קרן סיוע לעגונות. אין ספק בכלל, מדובר באדם "מדיר" נשים מהמדרגה הראשונה. באותו ראיון עליו את מדברת (שנערך עם ערוץ 7) הרב בן דהן אמר שהתא המשפחתי הוא הדבר הכי חשוב לו, שיפעל בכנסת ויגביר את המאבק לקידום מעמד המשפחה, ובנוסף אמר שלצורך זה הוא רוצה לבטל את הוועדה לקידום האישה ואת הוועדה לזכויות הילד ובמקומם להקים ועדה חדשה- ועדה לענייני משפחה. וואו. חמור. אבל הליכוד כהרגלו מספר חצאי אמיתויות, והפיץ קמפיין שקרי ברשת נגד הרב אלי בן דהאן (כמו הרבה חצאי אמיתויות אחרים שפורסמו מתוך לחץ הליכוד לפני הבחירות).

הרב דב ליאור הוא רב גדול ונפלא, אבל הוא לא תמך בבית היהודי אלא ב"עוצמה לישראל".

נעבור למוטי יוגב, היה מזכ"ל בני עקיבא, במסגרת תפקידו באו אליו קבוצות של הורים וביקשו שיקימו להם סניפים נפרדים בבני עקיבא, הוא כמובן נתן להם את הסכמתו, אז במהלכו הוקמו סניפים נפרדים לבנות וגברים? בהחלט כן, האם זה בגלל שהוא "מדיר נשים"? ממש לא. ולא רק זה אלא שבתקופתו כמזכ"ל בני עקיבא הוא מינה לראשונה מנהלות מחוז נשים. לראשונה אי פעם בבני עקיבא. שוב פעם חצאי אמיתויות של הליכוד מתוך לחץ.

לגבי נישואים אזרחיים - שם באמת לא נגיע לכלום, מכיוון שהדיון צריך להיות הרבה יותר יסודי ועקרוני - מהי יהדות בשבילך? בעקבות המחלוקת שלנו פה, אנחנו חולקים גם בשאלה לגבי נישואיים אזרחיים.

ולחנוש שלום, קודם כל במידה ומר"צ\העבודה יעמידו בראשותם אדם הגון, ריאלי והגיוני. שתומך במה שאני תומך בוודאי שלא אפסול אותם. גם לא אם הוא ילבש כאפייה על הראש. וברצינות - לא ניסיתי לשכנע אף אחד להצביע לאף אחד. רק היו כאן כמה משפטים שלא מצאו חן בעיני ומשם התגלגלנו לדיון הזה.

יוני שלום,
אני יכול לספר לך שעוד לא ראיתי שכונות ציוניות דתיות (כיפה סרוגה) שסגורות בשבת, גם אוטובוסים "מהדרין" (אלו בהם אישה יושבת מאחורה) הם נחלת הציבור החרדי, חייבים להבדיל בין לבין, מכיוון שמדובר בשני מחנות שונים לגמרי. נישואים זה סיפור שונה לגמרי, אבל לפני שנכנס לדיון אליו, אשמח אם תוכל להגדיר לי מהי בשבילך יהדות, אם תענה על זה כמו כרמל (שזו תשובה בסדר גמור, מקובלת והכל, אבל פשוט גישה שונה לגמרי מזו שלי ומפה נובעים ההבדלים בינינו) אז כל אחד יישאר במקומו, במידה ותשובתך תהיה שונה, ייתכן ויתנהל פה דיון לגבי נישואים אזרחיים.
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אוקטובר 2013, 19:54

Maccabikid כתב:נענה על דבר-דבר.
כרמל כשאת אומרת "לא יכול" ההבנה הפשוטה היא שלדעתך אם היה יכול, היה עושה זאת.
לגבי המילה "גויים" לא שמתי לב לזה. אבל זה לא קריטי. לפחות לא מבחינתי.
עכשיו נמשיך קודם כל אין אף חרדי בבית היהודי בניגוד למפלגה של יאיר בה יש. יש מחלוקת גדולה ובסיסת בין הדתיים לאומיים (הציוניים) לבין החרדים (שטוענים שמדינת ישראל היא לא תחילת הגאולה). מדובר בדיון עמוק למדי. רחב מאוד.
פגיעה במעמד האישה? איזה פגיעה בדיוק? מי בבית היהודי "מדיר" נשים? אין חיה כזו.
נישואים אזרחיים/חד מיניים זה דבר שיגמור את העם. לא יעבור בחיים תחת אף אחד.

ממש מעניין אותי לשמוע הסבר למשפט המוזר הזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Maccabikid » 07 אוקטובר 2013, 20:18

MTA2311 כתב:
עכשיו נמשיך קודם כל אין אף חרדי בבית היהודי בניגוד למפלגה של יאיר בה יש. יש מחלוקת גדולה ובסיסת בין הדתיים לאומיים (הציוניים) לבין החרדים (שטוענים שמדינת ישראל היא לא תחילת הגאולה). מדובר בדיון עמוק למדי. רחב מאוד.

מה מייחד אותנו לעומת אלכס מרוסיה, אחמד מירדן וג'ורג' מבריטניה? מהי יהדות בשבילך?
Maccabikid

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 אוקטובר 2013, 20:31

שמתי לב שאתה אלוף בלזרוק ססמאות.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Maccabikid » 07 אוקטובר 2013, 21:12

LIAV10 כתב:שמתי לב שאתה אלוף בלזרוק ססמאות.

כמו למשל?
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אוקטובר 2013, 23:23

Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:

מה מייחד אותנו לעומת אלכס מרוסיה, אחמד מירדן וג'ורג' מבריטניה? מהי יהדות בשבילך?

זה לא הסבר.
יהדות היא לאום. הזהות של העם הזה כבר מזמן לא מתבססת רק על הדת היהודית. עברנו פה ב65 שנים דברים שמדינות\עמים לא עוברים ב200 שנה.

ושוב, זרקת פה משפט פרובוקטיבי( במקרה הטוב). לפחות תסביר את עצמך כמו שצריך, ואל תענה בשאלה נגדית שמתבססת על סיסמאות שחוקות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Maccabikid » 08 אוקטובר 2013, 21:56

השאלה הזו לא הייתה תשובה, היא הייתה שאלת הקדמה כדי שנוכל לצאת מנקודת הנחה מסוימת קדימה, הרי למעשה מאחורינו יש למעלה מ3500 שנות היסטוריה, שנים בהם היהדות שלנו נשמרה ועברה מאב לבן, אחרת אני ואתה לא היינו פה, אם היה מדובר ב"סתם משהו בגנים" ולא דרך חיים אמיתית אזי התורה לא הייתה נשמרת במשך זמן כה רב, לא סתם שרדנו כ"כ הרבה שנות היסטוריה בעוד עמים אחרים התפרקו ונעלמו, לא סתם בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו, לא סתם היו את גזירות השמד, לא סתם הייתה האינקויזציה וכנראה המכה הקשה מכל - השואה, גם היא לא קרתה סתם, תמיד ניסו להשמיד אותנו, לפעמים רוחנית, לפעמים פיזית. אבל עם ישראל חזק מכל זה, הוא תמיד שרד. היום רבים מתייחסים לאיום הפיזי, שהוא בוודאי קשה מצד אויבינו, אבל איום לא פחות גדול הוא האיום הרוחני, החילונית ההולכת וגדלה שלא הייתה כמותה כנראה מעולם שמאיימת על הצד הרוחני, ומצד שני נמצא ההתבוללות, בוודאי באמריקה, ואם היו נישואים אזרחיים בארץ אז גם כאן זו הייתה מכת מדינה.

בכל אופן רוב מוחלט של העם פה בארץ מעוניין להתחתן על פי התורה, "כדת משה וישראל", אין הרבה שהם "חילונים להכעיס", התרת הנישואים האזרחיים עלול למשוך חלק מהחילוניים-מסורתיים לנישואים אזרחיים למרות שלמעשה, אין מבחינתם שום מניעה להתחתן בנישואים על פי התורה. ובנוסף כשבני זוג מתחתנים בחתונה אזרחית, הנישואים תקפים על פי ההלכה בדיעבד, אבל הבעיה הרצינית יותר היא הגירושין, גירושין אזרחיים לא נחשבים לכלום, או בקיצור אישה שתתגרש ותתחתן מחדש תהיה אשת איש, למה? כיוון שמבחינת ההלכה הנישואים שלה תופסים, אבל היא לא באמת התגרשה מה שמשאיר אותה כאשת איש. בנוסף נישואים אזרחיים יוצרים פתח לנישואי תערובת, כדוגמא לכך אפשר לראות את נתוני ההתבוללות בארה"ב - שליש מיהודי אמריקה נישאו עם בת\בן זוג לא יהודי. אך בעוד 96 אחוז מהזוגות היהודים מגדלים את ילדיהם כיהודיים, רק 33 אחוז מאלו שגדלים בבית עם הורה אחד גוי גדלים כיהודים. מצמרר. הכנסת המושג של נישואים אזרחיים ממש עלול לפרק את המדינה, פשוטו כמשמעו, זה עלול לבטל את המשמעות שלנו כמדינה יהודית. לא סתם מדובר בסטטוס-קוו מאז קום המדינה, אף אחד לא מספיק טיפש בשביל לשבור את זה, הסטטוס קוו הזה מבטיח את שלמות האומה.

שני הדברים הללו ביחד בעצם מבטיחים פירוק העם היהודי, גם אם לא כעבור דור, אז כעבור כמה דורות, אבל דבר כזה יגרום לנתק שלעולם לא יוכל להתאחות, מדובר בלזרוק 3500 שנות היסטוריה לפח ולפלג את העם היהודי לשניים, בשביל מה? בשביל אחוזים בודדים שרוצים להינשא ככה? החוק הנוכחי בעצם לא מפריע לאף אחד, למעט אלו שאוהבים למחות, ככה. למען המחאה. אבל הוא שומר על העם. הוא מבטיח שהעם היהודי יישאר, יישאר ולא יתפלג, יישאר ולא יקרע. עכשיו ברור לך למה אני נגד נישואים אזרחיים? למה יש כזה סטטוס-קוו אודות הנושא הזה? למה אף ממשלה לא העזה בכלל לחשוב ברצינות על שינוי הנושא הזה?

*אני רק רוצה לציין שמדובר בתשובה של אדם פשוט, כזה שלא מעורה בנושא, בוודאי לא ברמות גבוהות. בשביל דיון אמיתי בנושא זה חייבים לשאול רב רציני. אחד שבאמת מבין בזה. אני מניח ש"צהר" מתעסקים בזה, ואם זה באמת מעניין אותך, תוכל לפנות אליהם. אבל זה בגדול, על רגל אחת.
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אוקטובר 2013, 22:44

הרבה מאוד מלל, לא הרבה תוכן ממשי.
בגולה, העם היהודי היה חייב לשמור על אורח חיים יהודי לכל הפחות מסורתי, על מנת להמשיך להתקיים. כיום, העם היהודי( לפחות רובו המוחלט), יצר זהות ישראלית נפרדת. הקמנו מדינה, בנינו ערים, הקמנו מוסדות מאפס והכי חשוב- נלחמנו על קיומנו ועל שימור זכותנו למדינה( זכות היסטורית ומוסרית, ולא בהכרח דתית) הרבה יותר מפעם אחת. כלומר, קיומו של העם הזה אינו תלוי עוד בשלוש תפילות ביום ושבירת כוס מתחת לחופה.

לא יודע אם רוב מוחלט מהעם מעוניין להתחתן על פי חוקי ההלכה( סטטיסטיקות? מחקרים? משהו?), אבל אני די בטוח שלרוב העם לא ממש אכפת. גם לי לא.
זאת לא הנקודה. במאה הנוכחית, אין מקום לכפייה דתית שכזאת, בעניינים כל כך מהותיים, על אוכלוסייה שלמה.
אני חייב לציין שלא רק שהדברים שכתבת על יהדות ארצות הברית הם ממש לא "מצמררים", אלא גם לא רלוונטיים בשום צורה לדיון. האם כבודו טוען, שאם חלילה יתירו נישואים אזרחיים במדינת ישראל, אחוז ההתבוללות בארץ יעלה? אם כן, אז או שאתה טוען שברגע אחד הארץ תתמלא גויים שיפתו את מיטב נערינו להינשא להם, או שאתה טוען שברגע אחד מיטב נערינו ינטשו את ארץ אבותיהם, יחפשו גוי ויחזרו ארצה על מנת להתחתן איתו. אז אני אמנע ממך תשובה, ואענה לעצמי: זה לא עובד ככה. אף ישראלי לא מחפש מראש להתחתן עם גוי. אלה שפגשו כזה, ימצאו דרך לנהל איתו חיים משותפים בארץ. זה לא דיל ברייקר, זה סתם נדנוד מציק, מיותר ופרימיטיבי.

לגבי נישואים חד מיניים, התשובה היא דומה. אף אחד לא מחכה שיתירו נישואים חד מיניים בשביל "להפוך" להומו. אין הבדל בין זוג הומואים שחיים כשותפים לחיים, לבין זוג הומואים שחיים כזוג נשוי. לפחות לא צריך להיות.

אתה טוען( שלא בצדק לדעתי) שמדובר באחוזים בודדים בלבד. האם אחוזים בודדים בלבד, שיחיו עם גוי, או עם בן זוג מאותו המין בכל מקרה, מסוגלים להביא לחורבן בית שלישי? אני בספק רב.

*שאלה הלכתית קטנה- נישואים אזרחיים תופסים בדיעבד, אבל גירושים אזרחיים לא? מה ההנמקה לכך? בכל מקרה, אי אפשר להתחתן בהליך אזרחי, ולהתגרש לפי חוקי ההלכה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Maccabikid » 08 אוקטובר 2013, 23:32

חסר מדינות שהיו ללא תוכן וחרבו? חסרות אימפריות כאלו? וגם במידה ונגיד שאין כאלו ואנו יכולים להתבסס פה גם ללא היהדות, איזה מין זכות היסטורית יש לך על הארץ הזו במידה והתורה לא משנה לך? על סמך מה אתה נמצא פה? לי יש תשובה, האדמות האלו הם שלי, הערבים גוזלים את האדמות שלי, של העם שלי. אבל לך איזה מין תירוץ יש?
לגבי רוב העם, הטעות היא בניסוח שלי, אני כמובן לא יכול להוכיח שרוב העם רוצה להתחתן לפי התורה, אבל אני בוודאי יכול לומר את המשפט הזה הפוך, אין רוב שרוצה לא להתחתן לפי התורה, אין הרבה "חילונים להכעיס", אין רבים כאלו שעושים את זה דווקא. מתנצל על הניסוח, טעות שלי.
אני לא "כבודו" ולא בטיח, הנתונים על ארה"ב מצמררים בכל קנה מידה שהוא, גם אם אחוז ההתבוללות בארץ לא יעלה (מה שאני לא מאמין שיקרה), זה מצמרר. מדובר על שליש מהעם שחי במנותק מזהותו היהודית, ובהתחשב בכך שהקהילה היהודית באמריקה היא ביחד עם מדינת ישראל בטופ של הקהילות היהודית (מבחינת כמות), אז כן. אותי זה מצמרר. אני לא דיברתי בכלל על נישואים חד מיניים. לגבי החלק האחרון, קודם כל - כן, כבר ראינו את זה בעבר, הרי משה רבנו שבר את הלוחות בגלל החטא של ה"ערב רב" שעלה ממצרים, גם בית ראשון ושני לא חרבו בגלל חטאים של כל העם, אז כן, אחוזים מספיקים, חוץ מזה הבעיה הגדולה יותר היא לא נישואי תערובת\נישואים עם בן זוג אלא נישואים של בעל ואישה רגילים בנישואים אזרחיים במידה והם יתגרשו לאחר שיש להם בנים, ילדיהם ממזרים, ממזר לא יכול לבוא בקהל ישראל עד עולם, מה שבעצם יוסיף לנו בכל כמה שנים עוד ועוד ממזרים ויפצל את העם לשניים. דתיים, חרדים, מסורתיים לעומת חילונים, פיצול מיותר לחלוטין. לגבי השאלה ההלכתית, אני לא יודע למה, כמו שכבר ציינתי אני ממש לא בקי בסוגיה הזו, אם זה מעניין אותך אני בטוח שיש רבנים שיסמכו לענות לך (ובוודאי להוסיף מידע\לתקן מידע שלי), אני די משוכנע שארגון צהר למשל יודע לענות על זה ולהרחיב הרבה יותר ממני.
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אוקטובר 2013, 23:44

Maccabikid כתב:חסר מדינות שהיו ללא תוכן וחרבו? חסרות אימפריות כאלו? וגם במידה ונגיד שאין כאלו ואנו יכולים להתבסס פה גם ללא היהדות, איזה מין זכות היסטורית יש לך על הארץ הזו במידה והתורה לא משנה לך? על סמך מה אתה נמצא פה? לי יש תשובה, האדמות האלו הם שלי, הערבים גוזלים את האדמות שלי, של העם שלי. אבל לך איזה מין תירוץ יש?
לגבי רוב העם, הטעות היא בניסוח שלי, אני כמובן לא יכול להוכיח שרוב העם רוצה להתחתן לפי התורה, אבל אני בוודאי יכול לומר את המשפט הזה הפוך, אין רוב שרוצה לא להתחתן לפי התורה, אין הרבה "חילונים להכעיס", אין רבים כאלו שעושים את זה דווקא. מתנצל על הניסוח, טעות שלי.
אני לא "כבודו" ולא בטיח, הנתונים על ארה"ב מצמררים בכל קנה מידה שהוא, גם אם אחוז ההתבוללות בארץ לא יעלה (מה שאני לא מאמין שיקרה), זה מצמרר. מדובר על שליש מהעם שחי במנותק מזהותו היהודית, ובהתחשב בכך שהקהילה היהודית באמריקה היא ביחד עם מדינת ישראל בטופ של הקהילות היהודית (מבחינת כמות), אז כן. אותי זה מצמרר. אני לא דיברתי בכלל על נישואים חד מיניים. לגבי החלק האחרון, קודם כל - כן, כבר ראינו את זה בעבר, הרי משה רבנו שבר את הלוחות בגלל החטא של ה"ערב רב" שעלה ממצרים, גם בית ראשון ושני לא חרבו בגלל חטאים של כל העם, אז כן, אחוזים מספיקים, חוץ מזה הבעיה הגדולה יותר היא לא נישואי תערובת\נישואים עם בן זוג אלא נישואים של בעל ואישה רגילים בנישואים אזרחיים במידה והם יתגרשו לאחר שיש להם בנים, ילדיהם ממזרים, ממזר לא יכול לבוא בקהל ישראל עד עולם, מה שבעצם יוסיף לנו בכל כמה שנים עוד ועוד ממזרים ויפצל את העם לשניים. דתיים, חרדים, מסורתיים לעומת חילונים, פיצול מיותר לחלוטין. לגבי השאלה ההלכתית, אני לא יודע למה, כמו שכבר ציינתי אני ממש לא בקי בסוגיה הזו, אם זה מעניין אותך אני בטוח שיש רבנים שיסמכו לענות לך (ובוודאי להוסיף מידע\לתקן מידע שלי), אני די משוכנע שארגון צהר למשל יודע לענות על זה ולהרחיב הרבה יותר ממני.

העם שלי הקים פה מדינה\ות כבר לפני אלפי שנים. יש לכך לא מעט עדויות ארכיאולוגיות והיסטוריות. התנ"ך מבחינתי הוא קודם כל ספר היסטוריה( מפולפל קצת יתר על המידה לטעמי, אבל עדיין). נשמע לי כמו "תירוץ" לא רע בכלל.
בהקשרים פוליטיים- האו"ם קבע ב47 שיוקמו פה שתי מדינות, יהודית ופלסטינית. ברגע שהערבים פתחו במלחמה, הם איבדו כל לגיטימציה וזכות על המדינה הזאת בעיני. ד"א, אחרי מלחמת השחרור שטחי הגדה המערבית לא היו שייכים באופן רשמי לאף מדינה. ירדן אמנם סיפחה אותם, אבל זה היה מהלך חד צדדי, שלא הוכר על ידי אף גוף רשמי. לכן, גם הטענות ל"כיבוש", הן די הזויות בעיני. ממי כבשנו בדיוק?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Maccabikid » 09 אוקטובר 2013, 08:14

אני חייב לציין שאני לא מבין איך אפשר להסתמך על התנך ולומר שהוא מקובל עליך ולא לקיים מצוות. באמת לא מבין..
Maccabikid

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 אוקטובר 2013, 09:08

אתה בטוח שזה מה שאמרתי? וואו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 אוקטובר 2013, 20:30

כתבה די מזעזעת על כל עניין נשות הכותל בחדשות ערוץ 2
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2013, 20:32

?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים