הרב עובדיה יוסף נפטר

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הרב עובדיה יוסף נפטר

הודעהעל ידי michael » 07 אוקטובר 2013, 11:47

קיווינו לנס.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

Re: הרב עובדיה יוסף במצב קריטי ביותר

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אוקטובר 2013, 12:24

מדובר בבן אדם בן 94. צריך לדעת לשחרר
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אוקטובר 2013, 13:49

אני מתקשה להבין את המצב כרגע

כל בן אדם עצוב כשמישהו שהוא אוהב נפטר בין אם זה בגיל 5 או בגיל 150 אבל פה זה נשמע לי צער מהול בזעם כי הם לא מבינים איך הוא נפטר
הבן אדם היה בן 93 ובבריאות ירודה מאוד, כמו שאור אמר..הם לא יודעים איך לשחרר?

אולי אני מדברת ככה כי אני לא באמת מבינה את העולם הזה
לא מבינה בקטע של לא מתחברת, לא לא מבינה בקטע של חוסר ידע
אולי אני בכלל לא מבינה את מה שהם אומרים, גם זאת אפשרות
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 07 אוקטובר 2013, 14:36

הוא נפטר
תנצב"ה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 07 אוקטובר 2013, 14:38

כרמל,אני מניח שזה בגלל שקשה להיפרד מעילוי כל כך גדול
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

Re: הרב עובדיה יוסף נפטר

הודעהעל ידי rc4991 » 07 אוקטובר 2013, 17:54

http://news.walla.co.il/?w=/90/2683725
מדהים איך מוות של רב גדול משפיע על כל כך הרבה אנשים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Maccabikid » 07 אוקטובר 2013, 18:40

התפללנו מנחה ותהילים לרפואת הרב עובדיה היום בסביבת 13:15, כשיצאנו מהתפילה כבר גילינו שהוא איננו איתנו, רגע עצוב מאוד.
יהי זכרו ברוך.
Maccabikid

הודעהעל ידי Maccabikid » 07 אוקטובר 2013, 22:18

ועכשיו 750 אלף איש. זה שם אותנו בפרופורציות לגבי הרב הענק הזה והשפעתו על העם.
Maccabikid

הודעהעל ידי rc4991 » 07 אוקטובר 2013, 22:45

כבר 850 אלף משתתפים בהלוויה-מדובר באירוע עם הכי הרבה משתתפים אי פעם במדינה
רק מראה כמה השפעה היתה לו על העם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 אוקטובר 2013, 23:34

ההשפעה שלו על עולם התורה לא מעניינת אותי, פשוט כי העולם הזה רחוק ממני מאוד. הדברים שאני אזכור ממנו, אלה האמירות הדוחות שהוא היה זורק מפעם לפעם. כמה דוגמאות:

"היה צונאמי ויש אסונות טבע נוראיים. כל זה ממיעוט התורה. איפה שיש תורה זה מקיים את העולם. שמה [בניו אורלינס] יש שם שחורים. שחורים ילמדו תורה? יאללה נביא להם צונאמי, נטביע אותם. מאות אלפים נשארו בלי קורת גג. עשרות אלפים הרוגים. כל זה כי אין להם הקדוש ברוך הוא." ~ על הוריקן קתרינה

"מי שיצביע ש"ס מקומו מובטח בגן עדן."

"בתי המשפט בישראל לא ראויים לשפוט יהודים."

"מי שחושב מחשבות אוון על בחורי הישיבות וקורא אותם פרזיטים, הוא מנוול, אפיקורוס... מותר להרוג אותו."

"בהמות שלא יודעים כלום. רפאים אני קורא להם, הורגי הנפשות הללו." ~ על רופאים המעודדים הפלות

"זה לא בית יהודי, זה בית של גוים, רשעים שונאי תורה." מפלגת הבית היהודי

"לא ישלח את ילדו לאיפה שיש מורים חילונים שלא יודעים הלכות. המורים החילונים הם לא מורים, הם חמורים."

"ביום שהיא תמות צריך לעשות משתה." ~ על שולמית אלוני

"ייחרב ביתו." ~ על היועץ המשפטי יוסף חריש

שטן." ~ על אביגדור ליברמן

"לתלות אותו על עץ גבוה חמישים אמה."- על יוסי שריד

"הוא סיטרא אחרא. שטן. יימח שמו. ויש למחות את זכרו כזכר עמלק. בקריאת המגילה בשעה שתגידו ארור המן, תגידו גם ארור יוסי שריד... השם ישים דמו בראשו וייתן בו נקמות שנעשו בהמן... כך כל הנקמות שעשו בהמן יעשו גם ביוסי שריד."

"ארור יוסי שריד, צריך לעקור אותו מהעולם."

* אף בן אדם לא יכול להתבטא בצורה כזאת. אפילו לא "הגדול בדור". לא יום אבל בשבילי
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 07 אוקטובר 2013, 23:40

אור, אני מניח שעולם התורה רחוק ממני אפילו יותר משהוא רחוק ממך... בכל זאת שמעתי היום שמדובר באדם שמעבר לאמירות אליהן נחשפנו, היה
פוסק גדול וגם היה אדם שחיפש את המותר ולא את האסור. הוא גם היה אדם חכם מאוד ככל הנראה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 אוקטובר 2013, 23:43

MTA2311 כתב:ההשפעה שלו על עולם התורה לא מעניינת אותי, פשוט כי העולם הזה רחוק ממני מאוד. הדברים שאני אזכור ממנו, אלה האמירות הדוחות שהוא היה זורק מפעם לפעם. כמה דוגמאות:

"היה צונאמי ויש אסונות טבע נוראיים. כל זה ממיעוט התורה. איפה שיש תורה זה מקיים את העולם. שמה [בניו אורלינס] יש שם שחורים. שחורים ילמדו תורה? יאללה נביא להם צונאמי, נטביע אותם. מאות אלפים נשארו בלי קורת גג. עשרות אלפים הרוגים. כל זה כי אין להם הקדוש ברוך הוא." ~ על הוריקן קתרינה

"מי שיצביע ש"ס מקומו מובטח בגן עדן."

"בתי המשפט בישראל לא ראויים לשפוט יהודים."

"מי שחושב מחשבות אוון על בחורי הישיבות וקורא אותם פרזיטים, הוא מנוול, אפיקורוס... מותר להרוג אותו."

"בהמות שלא יודעים כלום. רפאים אני קורא להם, הורגי הנפשות הללו." ~ על רופאים המעודדים הפלות

"זה לא בית יהודי, זה בית של גוים, רשעים שונאי תורה." מפלגת הבית היהודי

"לא ישלח את ילדו לאיפה שיש מורים חילונים שלא יודעים הלכות. המורים החילונים הם לא מורים, הם חמורים."

"ביום שהיא תמות צריך לעשות משתה." ~ על שולמית אלוני

"ייחרב ביתו." ~ על היועץ המשפטי יוסף חריש

שטן." ~ על אביגדור ליברמן

"לתלות אותו על עץ גבוה חמישים אמה."- על יוסי שריד

"הוא סיטרא אחרא. שטן. יימח שמו. ויש למחות את זכרו כזכר עמלק. בקריאת המגילה בשעה שתגידו ארור המן, תגידו גם ארור יוסי שריד... השם ישים דמו בראשו וייתן בו נקמות שנעשו בהמן... כך כל הנקמות שעשו בהמן יעשו גם ביוסי שריד."

"ארור יוסי שריד, צריך לעקור אותו מהעולם."

* אף בן אדם לא יכול להתבטא בצורה כזאת. אפילו לא "הגדול בדור". לא יום אבל בשבילי

לא רציתי להיכנס לזה אבל שכחת גם את זה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3442299,00.html

לא מאמינה שיש בן אדם אחד בעולם הזה שהוא 100% רוע טהור וזה כולל גם את הרשעים הגדולים ביותר(שהוא היה רחוק מהם כמובן)אבל זה בטח לא דמות שאתגעגע אליה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 08 אוקטובר 2013, 13:40

איבדנו אחד מענקי הרוח הגדולים שקמו לעם ישראל בדורות האחרונים.

ממליץ למי שלא ראה עדיין לראות את הסרט שעשה עליו אמנון לוי -

סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אוקטובר 2013, 14:55

jol9 כתב:אור, אני מניח שעולם התורה רחוק ממני אפילו יותר משהוא רחוק ממך... בכל זאת שמעתי היום שמדובר באדם שמעבר לאמירות אליהן נחשפנו, היה
פוסק גדול וגם היה אדם שחיפש את המותר ולא את האסור. הוא גם היה אדם חכם מאוד ככל הנראה.

מדובר בגאון ללא ספק. היה לו זיכרון צילומי , ומוח אנליטי חריף ביותר. על זה אין ויכוח.
בשנים האחרונות הוא רחוק מלהיות מתון. מספיק לשמוע את עמדותיו בנוגע לגיוס,נישואין וכו', בשביל לדעת שהוא יישר קו עם האשכנזים בתחומים האלה, שדווקא כן מעניינים אנשים כמוני וכמוך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mta_atic » 08 אוקטובר 2013, 15:27

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אור, אני מניח שעולם התורה רחוק ממני אפילו יותר משהוא רחוק ממך... בכל זאת שמעתי היום שמדובר באדם שמעבר לאמירות אליהן נחשפנו, היה

מדובר בגאון ללא ספק. היה לו זיכרון צילומי , ומוח אנליטי חריף ביותר. על זה אין ויכוח.
בשנים האחרונות הוא רחוק מלהיות מתון. מספיק לשמוע את עמדותיו בנוגע לגיוס,נישואין וכו', בשביל לדעת שהוא יישר קו עם האשכנזים בתחומים האלה, שדווקא כן מעניינים אנשים כמוני וכמוך.

תקרא את הפסקים שלו שנוגעים בעניינים הקשורים לחיילי צה"ל, תופתע לראות שם יחס אוהד מאד כלפי הצבא (שאגב, גם אחד מבניו שירת בו) וחיילי צה"ל.
הגישה שלו שונה מאד מזו האשכנזית - בעוד שחלק מהאשכנזים קובעים שאסור להתגייס כיוון שהצבא הוא גוף שיכול להשחית מוסרית וכד', הוא דווקא פוסק כך מהאספקט של החשיבות ללימוד תורה וללומדי תורה. ההיתר שלו מתבסס על כך שלומדי תורה פטורים מעול מלכות, ושלתורה יש חלק בהגנת העם ולכן על בחורי ישיבות ללמוד ובזה הם תורמים את חלקם להגנה (ואני לא נכנס כרגע לויכוח האם הדעה הזו נכונה בעיני או בעיניך או לא) אבל בחור שאינו לומד עליו להתגייס ואין לו שום היתר להשתמט.

בכלל, הרב עובדיה הוא אחד הרבנים היותר ממלכתיים ומיקלים שקמו בדורות האחרונים שנוקט בגישה של בית הלל.
אי אפשר לחשוד באדם שחתום על פסקים דוגמת התרת עגונות חללי מלחמת יוה"כ (דבר שאף רב באותו דור לא הסכים לקחת על עצמו פרט אליו), התרת יהודי אתיופיה לבוא בקהל ישראל, גיורי צה"ל, שטחים תמורת שלום, התרת נישואים עם קראים וכד' כזה שמיישר קו עם הזרם האשכנזי שהרי חלק גדול מהפסקים הללו קוממו עליו את היהדות האשכנזית.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אוקטובר 2013, 15:33

כמו שאמרתי קודם, העולם הזה לא מעניין אותי, ואין לי שום כוונה לנבור בפסקי הלכה.
הוא מבחינתי מייצג ציבור שלא מתגייס לצבא, לא יוצא לעבוד ושבעצם החזיק את המדינה בביצים כבר לא מעט שנים.

חוץ מזה, אשמח לשמוע את תגובתך בנוגע לציטוטים שלו שהצגתי כאן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mta_atic » 08 אוקטובר 2013, 15:57

MTA2311 כתב:כמו שאמרתי קודם, העולם הזה לא מעניין אותי, ואין לי שום כוונה לנבור בפסקי הלכה.
הוא מבחינתי מייצג ציבור שלא מתגייס לצבא, לא יוצא לעבוד ושבעצם החזיק את המדינה בביצים כבר לא מעט שנים.

אתה זה שכתבת דברים שנוגעים ל"לעולם הזה".
הכי קל להלביש תוויות על אנשים ולעשות קיצורי דרך מחשבתיים בדרך לסלידה מאדם, אבל סתם בשביל שתדע - רוב הציבור שהולך אחרי הרב עובדיה הם לאו דווקא החרדים.
הרב עובדיה הוא רבם המובהק של חלק הארי מהדתיים והמסורתיים הספרדים, רובם ככולם מתגייסים, משרתים בצבא וגם עובדים לאחר מכן.
באשר לחלק הספרדי חרדי - תופתע לגלות שרוב המתגייסים החרדים באים ממנו, ואלו שלא מתגייסים כאמור לא עושים זאת מסיבה אנטי ציונית אלא מהכרה והבנה של ערך לימוד התורה.

לגבי להחזיק את המדינה בביצים - אז כמה דברים:
א. כל מפלגה שנמצאת במגרש הפוליטי משחקת בשיטה של להחזיק בביצים. ש"ס לא המציאה את זה ותאמין לי שהיא עושה את זה פחות טוב מאחרים.
שיטת הממשל שלנו בנויה בדיוק על המציאות שבה קבוצות לחץ מצליחות להשיג יותר. זה מה שעשו לפיד ובנט בבחירות האחרונות וזה בעצם מה שקרה מאז ומעולם.
להתנפל על החרדים על כך שהם משחקים בשיטה שכולם משחקים בה - זו צביעות.

ב. בחלק מהדברים אפשר לראות את ש"ס כמפלגה סקטוריאלית, בחלק מהדברים לא. המפלגה הזו חרטה על דגלה מחד את השמירה על הציביון היהודי-דתי במדינה על כל המשתמע מכך (תקצוב ישיבות, בתי כנסת מוסדות חינוך וכד') אך מאידך דאגה גם לשכבת החלשות. בימי ה-17 מנדטים שהביא אריה דרעי גם ערבים הצביעו לש"ס מהסיבה שזו המפלגה היחידה שדאגה הלכה למעשה לשכבות החלשות - אני לא יודע אם שמירה על הערכים האלה נקראת לתפוס בביצים.

ג. החלק היותר חשוב בכל הנושא - הרב עובדיה הוא איש תורה ולא פוליטיקאי.
נכון שסמכותו פרוסה על ש"ס, אבל מי שמבצע את כל התמרונים הפוליטיים הם חברי הכנסת ולא הוא. אם אתה באמת חושב שהוא קורא עיתון כמוני וכמוך ומתעדכן יום יום בכל מה שקורה אתה טועה. כל יום בחייו היה מוקדש ללימוד ולכתיבה ורק כאשר היו החלטות חשובות המצריכות את החלטתו פנו אליו בשאלה והוא הכריע.

לגבי הציטוטים - מדובר בטיפה מהים מחייו של אדם גדול.
חלק מהאנשים שחיו סביבו ונדרשו לספק תשובה לשאלה הזו ענו שדרכו של הרב לתבל את שיעוריו באמירות חריפות/מיליציות שהוא לא בהכרח מתכוון להם בצורה בה הם נאמרו (אתה לא באמת חושב שהרב עובדיה יתיר להרוג אדם כופר או שהוא באמת רוצה שיתלו את שריד על עץ, הרי התורה בעצמה לא מתירה היום לשפוט בדיני נפשות וגם כשהיה מותר בתקופת הסנהדרין - להוציא אדם להורג היה אחד הדברים היותר נדירים שקרו).
אני לא יודע באמת להסביר מניין זה בא על אף שאני בטוח שחלק מהאמירות שנאמרו - נאמרו בצורה כזו ע"מ לזעזע וכוונו כנגד אנשים שלרוב איימו על היהדות והדת. אולי עצם העובדה שהוא ראה את עצמו כסוג של שומר סף בפני הדברים הללו גם תרמו לכך.

מה שלא יהיה - האמירות הללו הם חלק מאד קטן מהדמות שנקראת הרב עובדיה, והחלק היותר משמעותי לא נמצא בהם.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 08 אוקטובר 2013, 16:20

Mta_atic כתב:
MTA2311 כתב:כמו שאמרתי קודם, העולם הזה לא מעניין אותי, ואין לי שום כוונה לנבור בפסקי הלכה.

הכי קל להלביש תוויות על אנשים ולעשות קיצורי דרך מחשבתיים בדרך לסלידה מאדם, אבל סתם בשביל שתדע - רוב הציבור שהולך אחרי הרב עובדיה הם לאו דווקא החרדים.
הרב עובדיה הוא רבם המובהק של חלק הארי מהדתיים והמסורתיים הספרדים, רובם ככולם מתגייסים, משרתים בצבא וגם עובדים לאחר מכן.
באשר לחלק הספרדי חרדי - תופתע לגלות שרוב המתגייסים החרדים באים ממנו, ואלו שלא מתגייסים כאמור לא עושים זאת מסיבה אנטי ציונית אלא מהכרה והבנה של ערך לימוד התורה.

א. כל מפלגה שנמצאת במגרש הפוליטי משחקת בשיטה של להחזיק בביצים. ש"ס לא המציאה את זה ותאמין לי שהיא עושה את זה פחות טוב מאחרים.
שיטת הממשל שלנו בנויה בדיוק על המציאות שבה קבוצות לחץ מצליחות להשיג יותר. זה מה שעשו לפיד ובנט בבחירות האחרונות וזה בעצם מה שקרה מאז ומעולם.

ב. בחלק מהדברים אפשר לראות את ש"ס כמפלגה סקטוריאלית, בחלק מהדברים לא. המפלגה הזו חרטה על דגלה מחד את השמירה על הציביון היהודי-דתי במדינה על כל המשתמע מכך (תקצוב ישיבות, בתי כנסת מוסדות חינוך וכד') אך מאידך דאגה גם לשכבת החלשות. בימי ה-17 מנדטים שהביא אריה דרעי גם ערבים הצביעו לש"ס מהסיבה שזו המפלגה היחידה שדאגה הלכה למעשה לשכבות החלשות - אני לא יודע אם שמירה על הערכים האלה נקראת לתפוס בביצים.

נכון שסמכותו פרוסה על ש"ס, אבל מי שמבצע את כל התמרונים הפוליטיים הם חברי הכנסת ולא הוא. אם אתה באמת חושב שהוא קורא עיתון כמוני וכמוך ומתעדכן יום יום בכל מה שקורה אתה טועה. כל יום בחייו היה מוקדש ללימוד ולכתיבה ורק כאשר היו החלטות חשובות המצריכות את החלטתו פנו אליו בשאלה והוא הכריע.

חלק מהאנשים שחיו סביבו ונדרשו לספק תשובה לשאלה הזו ענו שדרכו של הרב לתבל את שיעוריו באמירות חריפות/מיליציות שהוא לא בהכרח מתכוון להם בצורה בה הם נאמרו (אתה לא באמת חושב שהרב עובדיה יתיר להרוג אדם כופר או שהוא באמת רוצה שיתלו את שריד על עץ, הרי התורה בעצמה לא מתירה היום לשפוט בדיני נפשות וגם כשהיה מותר בתקופת הסנהדרין - להוציא אדם להורג היה אחד הדברים היותר נדירים שקרו).
אני לא יודע באמת להסביר מניין זה בא על אף שאני בטוח שחלק מהאמירות שנאמרו - נאמרו בצורה כזו ע"מ לזעזע וכוונו כנגד אנשים שלרוב איימו על היהדות והדת. אולי עצם העובדה שהוא ראה את עצמו כסוג של שומר סף בפני הדברים הללו גם תרמו לכך.

מה שלא יהיה - האמירות הללו הם חלק מאד קטן מהדמות שנקראת הרב עובדיה, והחלק היותר משמעותי לא נמצא בהם.

הרב עובדיה היה רבם של מסורתיים ודתיים רבים ספרדים, אבל עמד בראש( לא ידע איך לקרוא לתפקיד שהוא עשה שם) מפלגה ספרדית חרדית. רוב החילוניים נחשפו לפועלו בתור מנהיג המפלגה, ולא בשיעורי התורה השבועיים שהוא העביר.
אותי זה לא ממש מעניין אם אדם לא מתגייס מתוך מניע אנטי ציוני, או מתוך אמונה עיוורת בלימודי תורה. מבחינתי שמאלני מרמת אביב שלא מתגייס מטעמי מצפון, לא שונה מחרדי מבני ברק שלא מתגייס בשביל ללמוד תורה. התוצאה היא אותה תוצאה.

ש"ס אולי לא המציאה את השיטה הזאת, אבל היא עשתה זאת מצויין בשנים האחרונות. לא הייתה מפלגה שדאגה לבוחריה כמו ש"ס. לפיד ובנט החזיקו את המדינה בביצים? כשהם דאגו לשוויון בנטל? הלוואי שכולם היו מחזיקים את המדינה בביצים ככה.

אמרת שהוא היה איש תורה ולא פוליטיקאי, ואני מסכים כמובן. חבל שהוא לא השאיר את הפוליטיקה לפוליטיקאים, והתמקד בעולם התורה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Mta_atic » 08 אוקטובר 2013, 16:39

MTA2311 כתב:
Mta_atic כתב:

הרב עובדיה היה רבם של מסורתיים ודתיים רבים ספרדים, אבל עמד בראש( לא ידע איך לקרוא לתפקיד שהוא עשה שם) מפלגה ספרדית חרדית. רוב החילוניים נחשפו לפועלו בתור מנהיג המפלגה, ולא בשיעורי התורה השבועיים שהוא העביר.
אותי זה לא ממש מעניין אם אדם לא מתגייס מתוך מניע אנטי ציוני, או מתוך אמונה עיוורת בלימודי תורה. מבחינתי שמאלני מרמת אביב שלא מתגייס מטעמי מצפון, לא שונה מחרדי מבני ברק שלא מתגייס בשביל ללמוד תורה. התוצאה היא אותה תוצאה.

ש"ס אולי לא המציאה את השיטה הזאת, אבל היא עשתה זאת מצויין בשנים האחרונות. לא הייתה מפלגה שדאגה לבוחריה כמו ש"ס. לפיד ובנט החזיקו את המדינה בביצים? כשהם דאגו לשוויון בנטל? הלוואי שכולם היו מחזיקים את המדינה בביצים ככה.

אמרת שהוא היה איש תורה ולא פוליטיקאי, ואני מסכים כמובן. חבל שהוא לא השאיר את הפוליטיקה לפוליטיקאים, והתמקד בעולם התורה.

אני מסכים שרוב החילונים נחשפו לפועלו של הרב עובדיה מהאספקט הפוליטי, ואת זה אני אומר בצער רב מכיוון שהעשייה הפוליטית שלו היא כאין וכאפס לעומת העשייה התורנית והחותם שהוא השאיר על עולם ההלכה ההגות והמחשבה היהודי.

זה שהרב עובדיה הקים מפלגה זה לא דבר שנאמר בגנותו. ההקמה של ש"ס הייתה סוג של מהפיכה פוליטית-אזרחית עבור המזרחים, שעד אז לא באמת ספרו אותם בשום תחום.
די לראות מי היו האנשים שהגיעו להספיד את הרב עובדיה - הרב שטיינמן, מנהיג הציבור האשכנזי היום, האדמו"ר מבעלז והאדמו"ר מויזניץ' - שניהם אדמור"ים של קהילות אשכנזיות מובהקות. כולם הגיעו לכבד ולהוקיר את מפעל חייו של האדם שחלק מזקיפות הקומה של הציבור הספרדי רשומה על שמו.

לגבי נושא הגיוס - כמובן שזכותך לשפוט דברים אך ורק על פי התוצאה. אני באופן אישי לא עושה כך. יש תהום פעורה בין אדם שלא מתגייס לצבא ממניעים אנטי ציונים (בד"כ אדם כזה לא יהיה פרודוקטיבי למדינה, לא יכיר בה ולא יהיה מעורב עם הבריות) לבין אדם שמוקיר ומכבד את הצבא והמדינה, אך לא מתגייס כיוון שהוא אמון על שמירה של ערך עליון יותר בעיניו.

לגבי בנט ולפיד - להחזיק את המדינה בביצים זה להחזיק את המדינה בביצים, ולא משנה לאיזה מטרה אתה עושה את זה.
ציפי לבני יכלה לעשות את זה כדי לקבל הסדר מדיני כפי שהיא רוצה, בנט יכל לעשות את זה כדי לקבל את המשרדים שהוא רצה וכנ"ל לפיד.
בדיוק כפי שבעיניך הערך של שוויון בנטל כפי שאתה רואה אותו הוא נעלה וחשוב (וכך הוא גם בעיניי) , כך יש ציבור שלם לא מבוטל שחושב ש"להחזיק את המדינה בביצים" בשביל שאברכים יוכלו ללמוד בישיבות זה חשוב. אם אתה מתלונן על השיטה אז היא תקיפה באופן שווה לכולם, אם אתה מתלונן על הערכים שנשמרים בזכותה - זה כבר עניין סובייקטיבי.

כפי שכתבתי - הרב עובדיה השאיר את הפוליטיקה לפוליטיקאים. הרושם שנוצר הוא שמדובר בשועל פוליטי שחי חיים פוליטיים אך האמת הייתה רחוקה מזה.
כל מי ששהה במחיצתו ותיעד אותו ואת סדר יומו לא כלל בזה זמן מוגדר לעיסוק בפוליטיקה. סדר היום היה תמיד לימוד, כתיבה והפצת תורה.
כשהיו נושאים פוליטיים בוערים פנו אליו. אפילו אריה דרעי מעיד בסרט של אמנון לוי שלאחר הריצה הראשונה של ש"ס שבה הם קיבלו 4 מנדטים הם באו צוהלים לרב עובדיה וסיפרו לו על כך, אז הוא הסתכל עליהם, אמר "יפה", וחזר ללמוד בספרים.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 אוקטובר 2013, 21:46

יש כתבה בוואלה! סלבס ששואלים את רותם סלע מה היא מרגישה לגבי פטירתו של עובדיה יוסף והיא אומרת שעליה זה לא השפיע כי היא לא מחוברת לדת כל כך אבל שהיא משתתפת בצערם של כל האנשים שזה השפיע עליהם

אתם צריכים לראות איזה גועל נפש של תגובות בגלל שהיא מעיזה לא להיות מפורקת לחלוטין
השיא הגיע בתגובה מספר 75(שלא מעט אנשים הסכימו איתו שם)שאמר שהיה מאוד קשה לעצבן את הנאצים והם לא היו רוצחים סתם 6 מליון יהודים אז כנראה שהאשכנזים עשו משהו רציני מאוד ועכשיו הוא מתחיל להבין למה רצחו אותם

אכן אנשים נאורים
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים