המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:ההשפעה שלו על עולם התורה לא מעניינת אותי, פשוט כי העולם הזה רחוק ממני מאוד. הדברים שאני אזכור ממנו, אלה האמירות הדוחות שהוא היה זורק מפעם לפעם. כמה דוגמאות:
"היה צונאמי ויש אסונות טבע נוראיים. כל זה ממיעוט התורה. איפה שיש תורה זה מקיים את העולם. שמה [בניו אורלינס] יש שם שחורים. שחורים ילמדו תורה? יאללה נביא להם צונאמי, נטביע אותם. מאות אלפים נשארו בלי קורת גג. עשרות אלפים הרוגים. כל זה כי אין להם הקדוש ברוך הוא." ~ על הוריקן קתרינה
"מי שיצביע ש"ס מקומו מובטח בגן עדן."
"בתי המשפט בישראל לא ראויים לשפוט יהודים."
"מי שחושב מחשבות אוון על בחורי הישיבות וקורא אותם פרזיטים, הוא מנוול, אפיקורוס... מותר להרוג אותו."
"בהמות שלא יודעים כלום. רפאים אני קורא להם, הורגי הנפשות הללו." ~ על רופאים המעודדים הפלות
"זה לא בית יהודי, זה בית של גוים, רשעים שונאי תורה." מפלגת הבית היהודי
"לא ישלח את ילדו לאיפה שיש מורים חילונים שלא יודעים הלכות. המורים החילונים הם לא מורים, הם חמורים."
"ביום שהיא תמות צריך לעשות משתה." ~ על שולמית אלוני
"ייחרב ביתו." ~ על היועץ המשפטי יוסף חריש
שטן." ~ על אביגדור ליברמן
"לתלות אותו על עץ גבוה חמישים אמה."- על יוסי שריד
"הוא סיטרא אחרא. שטן. יימח שמו. ויש למחות את זכרו כזכר עמלק. בקריאת המגילה בשעה שתגידו ארור המן, תגידו גם ארור יוסי שריד... השם ישים דמו בראשו וייתן בו נקמות שנעשו בהמן... כך כל הנקמות שעשו בהמן יעשו גם ביוסי שריד."
"ארור יוסי שריד, צריך לעקור אותו מהעולם."
* אף בן אדם לא יכול להתבטא בצורה כזאת. אפילו לא "הגדול בדור". לא יום אבל בשבילי
jol9 כתב:אור, אני מניח שעולם התורה רחוק ממני אפילו יותר משהוא רחוק ממך... בכל זאת שמעתי היום שמדובר באדם שמעבר לאמירות אליהן נחשפנו, היה
פוסק גדול וגם היה אדם שחיפש את המותר ולא את האסור. הוא גם היה אדם חכם מאוד ככל הנראה.
MTA2311 כתב:jol9 כתב:אור, אני מניח שעולם התורה רחוק ממני אפילו יותר משהוא רחוק ממך... בכל זאת שמעתי היום שמדובר באדם שמעבר לאמירות אליהן נחשפנו, היה
פוסק גדול וגם היה אדם שחיפש את המותר ולא את האסור. הוא גם היה אדם חכם מאוד ככל הנראה.
מדובר בגאון ללא ספק. היה לו זיכרון צילומי , ומוח אנליטי חריף ביותר. על זה אין ויכוח.
בשנים האחרונות הוא רחוק מלהיות מתון. מספיק לשמוע את עמדותיו בנוגע לגיוס,נישואין וכו', בשביל לדעת שהוא יישר קו עם האשכנזים בתחומים האלה, שדווקא כן מעניינים אנשים כמוני וכמוך.
MTA2311 כתב:כמו שאמרתי קודם, העולם הזה לא מעניין אותי, ואין לי שום כוונה לנבור בפסקי הלכה.
הוא מבחינתי מייצג ציבור שלא מתגייס לצבא, לא יוצא לעבוד ושבעצם החזיק את המדינה בביצים כבר לא מעט שנים.
חוץ מזה, אשמח לשמוע את תגובתך בנוגע לציטוטים שלו שהצגתי כאן.
Mta_atic כתב:MTA2311 כתב:כמו שאמרתי קודם, העולם הזה לא מעניין אותי, ואין לי שום כוונה לנבור בפסקי הלכה.
הוא מבחינתי מייצג ציבור שלא מתגייס לצבא, לא יוצא לעבוד ושבעצם החזיק את המדינה בביצים כבר לא מעט שנים.
אתה זה שכתבת דברים שנוגעים ל"לעולם הזה".
הכי קל להלביש תוויות על אנשים ולעשות קיצורי דרך מחשבתיים בדרך לסלידה מאדם, אבל סתם בשביל שתדע - רוב הציבור שהולך אחרי הרב עובדיה הם לאו דווקא החרדים.
הרב עובדיה הוא רבם המובהק של חלק הארי מהדתיים והמסורתיים הספרדים, רובם ככולם מתגייסים, משרתים בצבא וגם עובדים לאחר מכן.
באשר לחלק הספרדי חרדי - תופתע לגלות שרוב המתגייסים החרדים באים ממנו, ואלו שלא מתגייסים כאמור לא עושים זאת מסיבה אנטי ציונית אלא מהכרה והבנה של ערך לימוד התורה.
לגבי להחזיק את המדינה בביצים - אז כמה דברים:
א. כל מפלגה שנמצאת במגרש הפוליטי משחקת בשיטה של להחזיק בביצים. ש"ס לא המציאה את זה ותאמין לי שהיא עושה את זה פחות טוב מאחרים.
שיטת הממשל שלנו בנויה בדיוק על המציאות שבה קבוצות לחץ מצליחות להשיג יותר. זה מה שעשו לפיד ובנט בבחירות האחרונות וזה בעצם מה שקרה מאז ומעולם.
להתנפל על החרדים על כך שהם משחקים בשיטה שכולם משחקים בה - זו צביעות.
ב. בחלק מהדברים אפשר לראות את ש"ס כמפלגה סקטוריאלית, בחלק מהדברים לא. המפלגה הזו חרטה על דגלה מחד את השמירה על הציביון היהודי-דתי במדינה על כל המשתמע מכך (תקצוב ישיבות, בתי כנסת מוסדות חינוך וכד') אך מאידך דאגה גם לשכבת החלשות. בימי ה-17 מנדטים שהביא אריה דרעי גם ערבים הצביעו לש"ס מהסיבה שזו המפלגה היחידה שדאגה הלכה למעשה לשכבות החלשות - אני לא יודע אם שמירה על הערכים האלה נקראת לתפוס בביצים.
ג. החלק היותר חשוב בכל הנושא - הרב עובדיה הוא איש תורה ולא פוליטיקאי.
נכון שסמכותו פרוסה על ש"ס, אבל מי שמבצע את כל התמרונים הפוליטיים הם חברי הכנסת ולא הוא. אם אתה באמת חושב שהוא קורא עיתון כמוני וכמוך ומתעדכן יום יום בכל מה שקורה אתה טועה. כל יום בחייו היה מוקדש ללימוד ולכתיבה ורק כאשר היו החלטות חשובות המצריכות את החלטתו פנו אליו בשאלה והוא הכריע.
לגבי הציטוטים - מדובר בטיפה מהים מחייו של אדם גדול.
חלק מהאנשים שחיו סביבו ונדרשו לספק תשובה לשאלה הזו ענו שדרכו של הרב לתבל את שיעוריו באמירות חריפות/מיליציות שהוא לא בהכרח מתכוון להם בצורה בה הם נאמרו (אתה לא באמת חושב שהרב עובדיה יתיר להרוג אדם כופר או שהוא באמת רוצה שיתלו את שריד על עץ, הרי התורה בעצמה לא מתירה היום לשפוט בדיני נפשות וגם כשהיה מותר בתקופת הסנהדרין - להוציא אדם להורג היה אחד הדברים היותר נדירים שקרו).
אני לא יודע באמת להסביר מניין זה בא על אף שאני בטוח שחלק מהאמירות שנאמרו - נאמרו בצורה כזו ע"מ לזעזע וכוונו כנגד אנשים שלרוב איימו על היהדות והדת. אולי עצם העובדה שהוא ראה את עצמו כסוג של שומר סף בפני הדברים הללו גם תרמו לכך.
מה שלא יהיה - האמירות הללו הם חלק מאד קטן מהדמות שנקראת הרב עובדיה, והחלק היותר משמעותי לא נמצא בהם.
MTA2311 כתב:Mta_atic כתב:MTA2311 כתב:כמו שאמרתי קודם, העולם הזה לא מעניין אותי, ואין לי שום כוונה לנבור בפסקי הלכה.
אתה זה שכתבת דברים שנוגעים ל"לעולם הזה".
הכי קל להלביש תוויות על אנשים ולעשות קיצורי דרך מחשבתיים בדרך לסלידה מאדם, אבל סתם בשביל שתדע - רוב הציבור שהולך אחרי הרב עובדיה הם לאו דווקא החרדים.
הרב עובדיה הוא רבם המובהק של חלק הארי מהדתיים והמסורתיים הספרדים, רובם ככולם מתגייסים, משרתים בצבא וגם עובדים לאחר מכן.
באשר לחלק הספרדי חרדי - תופתע לגלות שרוב המתגייסים החרדים באים ממנו, ואלו שלא מתגייסים כאמור לא עושים זאת מסיבה אנטי ציונית אלא מהכרה והבנה של ערך לימוד התורה.
לגבי להחזיק את המדינה בביצים - אז כמה דברים:
א. כל מפלגה שנמצאת במגרש הפוליטי משחקת בשיטה של להחזיק בביצים. ש"ס לא המציאה את זה ותאמין לי שהיא עושה את זה פחות טוב מאחרים.
שיטת הממשל שלנו בנויה בדיוק על המציאות שבה קבוצות לחץ מצליחות להשיג יותר. זה מה שעשו לפיד ובנט בבחירות האחרונות וזה בעצם מה שקרה מאז ומעולם.
להתנפל על החרדים על כך שהם משחקים בשיטה שכולם משחקים בה - זו צביעות.
ב. בחלק מהדברים אפשר לראות את ש"ס כמפלגה סקטוריאלית, בחלק מהדברים לא. המפלגה הזו חרטה על דגלה מחד את השמירה על הציביון היהודי-דתי במדינה על כל המשתמע מכך (תקצוב ישיבות, בתי כנסת מוסדות חינוך וכד') אך מאידך דאגה גם לשכבת החלשות. בימי ה-17 מנדטים שהביא אריה דרעי גם ערבים הצביעו לש"ס מהסיבה שזו המפלגה היחידה שדאגה הלכה למעשה לשכבות החלשות - אני לא יודע אם שמירה על הערכים האלה נקראת לתפוס בביצים.
ג. החלק היותר חשוב בכל הנושא - הרב עובדיה הוא איש תורה ולא פוליטיקאי.
נכון שסמכותו פרוסה על ש"ס, אבל מי שמבצע את כל התמרונים הפוליטיים הם חברי הכנסת ולא הוא. אם אתה באמת חושב שהוא קורא עיתון כמוני וכמוך ומתעדכן יום יום בכל מה שקורה אתה טועה. כל יום בחייו היה מוקדש ללימוד ולכתיבה ורק כאשר היו החלטות חשובות המצריכות את החלטתו פנו אליו בשאלה והוא הכריע.
לגבי הציטוטים - מדובר בטיפה מהים מחייו של אדם גדול.
חלק מהאנשים שחיו סביבו ונדרשו לספק תשובה לשאלה הזו ענו שדרכו של הרב לתבל את שיעוריו באמירות חריפות/מיליציות שהוא לא בהכרח מתכוון להם בצורה בה הם נאמרו (אתה לא באמת חושב שהרב עובדיה יתיר להרוג אדם כופר או שהוא באמת רוצה שיתלו את שריד על עץ, הרי התורה בעצמה לא מתירה היום לשפוט בדיני נפשות וגם כשהיה מותר בתקופת הסנהדרין - להוציא אדם להורג היה אחד הדברים היותר נדירים שקרו).
אני לא יודע באמת להסביר מניין זה בא על אף שאני בטוח שחלק מהאמירות שנאמרו - נאמרו בצורה כזו ע"מ לזעזע וכוונו כנגד אנשים שלרוב איימו על היהדות והדת. אולי עצם העובדה שהוא ראה את עצמו כסוג של שומר סף בפני הדברים הללו גם תרמו לכך.
מה שלא יהיה - האמירות הללו הם חלק מאד קטן מהדמות שנקראת הרב עובדיה, והחלק היותר משמעותי לא נמצא בהם.
הרב עובדיה היה רבם של מסורתיים ודתיים רבים ספרדים, אבל עמד בראש( לא ידע איך לקרוא לתפקיד שהוא עשה שם) מפלגה ספרדית חרדית. רוב החילוניים נחשפו לפועלו בתור מנהיג המפלגה, ולא בשיעורי התורה השבועיים שהוא העביר.
אותי זה לא ממש מעניין אם אדם לא מתגייס מתוך מניע אנטי ציוני, או מתוך אמונה עיוורת בלימודי תורה. מבחינתי שמאלני מרמת אביב שלא מתגייס מטעמי מצפון, לא שונה מחרדי מבני ברק שלא מתגייס בשביל ללמוד תורה. התוצאה היא אותה תוצאה.
ש"ס אולי לא המציאה את השיטה הזאת, אבל היא עשתה זאת מצויין בשנים האחרונות. לא הייתה מפלגה שדאגה לבוחריה כמו ש"ס. לפיד ובנט החזיקו את המדינה בביצים? כשהם דאגו לשוויון בנטל? הלוואי שכולם היו מחזיקים את המדינה בביצים ככה.
אמרת שהוא היה איש תורה ולא פוליטיקאי, ואני מסכים כמובן. חבל שהוא לא השאיר את הפוליטיקה לפוליטיקאים, והתמקד בעולם התורה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים