רשמי: דיוויד בלו חתם במכבי לעונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רשמי: דיוויד בלו חתם במכבי לעונה

הודעהעל ידי felix_r » 25 אוקטובר 2013, 13:55

MTA2311,

הגיע זמן שתגיד את האמת: מה שבאמת הפריע לך, זה שלא התווכחת עם אף אחד על הבוקר, והיית חייב להשלים את החסר על מנת לסדר את מצב הרוח ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוקטובר 2013, 14:41

יוני, לא ירדנו על ליאור רק בגלל ההגנה הנוראית, לא פחות חשוב לנו זאת הגישה ואני מצטער אבל לליאור הייתה גישה של ״אני לא שם ז על אף אחד״.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 25 אוקטובר 2013, 15:03

LIAV10 כתב:יוני, לא ירדנו על ליאור רק בגלל ההגנה הנוראית, לא פחות חשוב לנו זאת הגישה ואני מצטער אבל לליאור הייתה גישה של ״אני לא שם ז על אף אחד״.

לא יודע על מה אתה מדבר. בדיוק ההפך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוקטובר 2013, 15:34

אי פעם ראית את ליאור קופץ על הפרקט כמו שסופו קפץ אתמול עם כל ה150 ק״ג שלו?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 25 אוקטובר 2013, 15:35

LIAV10 כתב:אי פעם ראית את ליאור קופץ על הפרקט כמו שסופו קפץ אתמול עם כל ה150 ק״ג שלו?

לא פחות מכל שחקן אחר במכבי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 25 אוקטובר 2013, 16:09

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:ראית אותי מתווכח פה על בעיית הריבאונד שלו? שמעת אותי אי פעם אומר שבלו הוא ריבאונדר טוב?

אם זה לא היה ברור, אני אגיד את זה שוב: בלו הוא ריבאונדר נוראי. לא רק אתמול, אלא לאורך הקריירה.
להגיד לך שאני חושב שבגלל בלו יש לנו נחיתות בריבאונד? את זה אני כבר לא יכול לעשות. ג'יימס פשוט נוראי בהגנה מתחילת העונה, והוא בקושי לוקח ריבאודים, והבעיה של סופו ידועה לכל בתחום הזה( למרות שהוא לקח אתמול 6 ריבאונדים). פה הבעיה העיקרית לדעתי.

שים לב שנייה מי לקח חלק בדיון הזה, ומי בפורום הזה מובילים את המערכה נגד בלו, מאז שהוא חתם, ואז תגיד לי שאין שום קשר לליאור.

ד"א, אני לפחות מודה שבלו הוא ריבאונדר נוראי. כשפליקס היה צריך להגיד משהו על ההגנה של ליאור יצא לו משהו בסגנון:" ליאור שומר בסדר גמור, שהוא שומר על השחקן שלו".
זה בערך כמו שאני אגיד:" בלו הוא ריבאונדר מצויין, כשהוא נמצא לבד על המגרש, ועושה אימון קליעות עם עצמו".

בסדר. אז יש כאן גולשים עקשנים יותר ועקשנים פחות. אני עדיין מאוד אוהב את ליאור, אבל השלמתי עם זה שהוא לא בקבוצה.

מה שמפריע (נדמה לי שRC העלה את זה) זה שאם ליאור היה מסיים אתמול עם 11 נק' ומשחק הגנה וריב' כמו של בלו, היו באים כאן חבר'ה רבים ומלינים עד כמה ליאור הוא חור בהגנה ולא לוקח ריב'.
מצד שני, כשזה בלו, הם לא עושים את זה (ואז אחרים נאלצים לעשות את זה במקומם... :happy2 ).

אני אפילו אתם לך דוגמא - כמעט בכל משחק של מכבי, היו פוסטים לאורך המשחק עצמו (ולא לאחריו) שקוטלות את ליאור על כל סל שחטף ועל כל ריב' שלא לקח. אני לא ראיתי אפילו
אחת כזאת אתמול במהלך המשחק. אולי פיספסתי והיתה אחת, לא יודע, אבל בטח לא בכמויות של אז, ולא מאותם אנשים.

בדיוק
שוב,הביקורת על אליהו מוצדקת (ואני לא מהתומכים שלו) אבל לא להעביר את אותה ביקורת גם על בלו זה צביעות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוקטובר 2013, 16:21

אתם הזויים אם אתם חושבים שזה לא לגיטימי שנרד על שחקן שבגיל 23 בערך לקח 7 ריב׳ למשחק ביורוליג וכעבור אחרי שנים רק ירד קשות ורץ להתקפה במקום אפילו לנסות ובטוח שזה לגיטימי שנרד עליו יותר מעל שחקן שלקח כל הקריירה ממוצע של 2 ריב׳ ודי ברור שהוא מעולם לא היה טוב בתחום, לפחות הוא נראה כאילו הוא מנסה ולא טס להתקפה כדי להרוויח נקודות.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 25 אוקטובר 2013, 17:04

LIAV10 כתב:אתם הזויים אם אתם חושבים שזה לא לגיטימי שנרד על שחקן שבגיל 23 בערך לקח 7 ריב׳ למשחק ביורוליג וכעבור אחרי שנים רק ירד קשות ורץ להתקפה במקום אפילו לנסות ובטוח שזה לגיטימי שנרד עליו יותר מעל שחקן שלקח כל הקריירה ממוצע של 2 ריב׳ ודי ברור שהוא מעולם לא היה טוב בתחום, לפחות הוא נראה כאילו הוא מנסה ולא טס להתקפה כדי להרוויח נקודות.

אני מקבל את מה שאתה אומר.מצד שני בלו לא מקבל פה בכלל ביקורת על זה
אני גם לא חושב שהעובדה ששחקן לא עושה משהו טוב פוטרת אותו מביקורת,אחרת איך נסביר את העצבים שלנו על שחקנים כמו מדלי,רייס ואחרים?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוקטובר 2013, 17:09

LIAV10 כתב:אתם הזויים אם אתם חושבים שזה לא לגיטימי שנרד על שחקן שבגיל 23 בערך לקח 7 ריב׳ למשחק ביורוליג וכעבור אחרי שנים רק ירד קשות ורץ להתקפה במקום אפילו לנסות ובטוח שזה לגיטימי שנרד עליו יותר מעל שחקן שלקח כל הקריירה ממוצע של 2 ריב׳ ודי ברור שהוא מעולם לא היה טוב בתחום, לפחות הוא נראה כאילו הוא מנסה ולא טס להתקפה כדי להרוויח נקודות.

ואחרי המשפט האחרון שלך, אנחנו שוב חוזרים למה שהתחלנו בו .. אם בלו היה יכול, הוא היה עושה את אותו הדבר. אבל הוא לא יכול ובגלל זה הוא כאילו מתאמץ ונלחם.
בפועל, כל מה שמעניין אותו זה לזרוק לסל. בזה הוא טוב ובזה הוא מתרכז.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 25 אוקטובר 2013, 17:41

ואתה הזוי כשאתה זורק מספרים מהאוויר מבלי לבדוק את העובדות.
בוא אני אעזור לך.

א) נתחיל מזה, שבשום עונה ביורוליג ליאור לא הגיע ל 7 כ"ח למשחק. העונה הכי מוצלחת שלו מבחינה זו הייתה עונת 2008-2009 אצל פיני גרשון, בה לקח 6.6 כ"ח בממוצע למשחק.

ב) אבל זה באמת לא עד כדי כך חשוב, חצי ריבאונד לפה חצי ריבאונד לשם, לא עניין גדול. מה שכן משנה מאוד, שזאת הייתה העונה, בה ליאור שיחק הכי הרבה דקות למשחק - 26:48 בממוצע. אני בטוח, שגם לך זה ישמע הגיוני, שכמה ששחקן משחק יותר, ככה גם המספרים שלו אמורים להיות גבוהים יותר, וההפך.

ג) בעונתו האחרונה אליהו שיחק רק 17:14 למשחק. אני בטוח, שגם אתה לא מצפה משחקן כלשהו לקחת הרבה ריבאונדים בזמן כל כך קצר. (עדיין גם בעונה החלשה הזאת הוא הצליח לקחת יותר כ"ח מאשר בלו, למרות שבלו שיחק הרבה יותר דקות)

ד) אני ממש לא יודע למה החלטת, שאליהו או שחקן אחר כלשהו אמור לקחת יותר ריבאונדים בגיל 28 מאשר בגיל 24. אם השנים השחקנים נוהגים לאבד מהמהירות ומהאתלטיות שלהם. זה פחות משנה אצל שחקנים גדולים וכבדים, כמו קוז'יקארו לדוגמא. קוז'יקארו אף פעם לא הסתמך על זריזות או אתלטיות, אלא בעיקר על כוח פיזי ומיקום נכון. לכן גם בגיל מבוגר עידו לוקח די הרבה כ"ח.

ה) הרבה תלוי בסוג ההגנה, ומיקום השחקן בה. צריך גם לקחת בחשבון, שבשנים האחרונות יותר ויותר פורווארדים באירופה קולעים לשלוש, לכן כשליאור שומר עליהם, הוא נמצא בהרבה מקרים רחוק מהסל. תסכים איתי, שזה קצת קשה לקחת ריבאונד, כשאתה נמצא קרוב לקשת השלוש. זה נכון לא רק לגבי ליאור אליהו, זה נכון לגבי כל מספרי 4 באירופה. בוא ניקח לדוגמא את פרינטזיס, הפאוור פורווארד של אלופת אירופה. שחקן שבמבנה גופו ובסגנון המשחק די דומה לאליהו. בעונה האחרונה פרינטזיס שיחק 20:53 דקות למשחק ולקח 4 עגול כ"ח למשחק. לעומתו ליאור שיחק 17:14 ולקח 3.1 כ"ח. אם נשווה את מספר הדקות, יוצא שפרינטזיס לקח 1/4 (רבע) ריבאונד יותר למשחק מאשר אליהו. לא הבדל גדול.

ו) לגבי הטענה שלך לאליהו לגבי הריצה שלו להתקפה בתפקיד "הציפור". תאמין לי, שהוא עושה את זה באישורו של המאמן. ליאור הוא בדרך כלל מהיר יותר מהשחקן ששומר עליו, אז זה יהיה טיפשי לא לנצל את היתרון הזה. אם ליאור מהיר יותר, שירוץ מהר ויקלע סלים קלים. אין בזה שום דבר פסול, ההפך, זה דווקא הגיוני מאוד לעשות, במיוחד לאור העובדה, שבשנים האחרונות מכבי מתקשה מאוד בהתקפה העומדת בגלל חסרון ברכז בעל שיעור קומה, ונאלצת לקלוע כמה שיותר בהתקפות המעבר ובמתפרצת.

ולסיכום, כולנו מסכימים, שליאור הוא לא איזו משאבת ריבאונדים. עדיין הוא לא כזה גרוע, כפי שחלק משונאיו אוהבים לומר, ולא מגיעות לו כל הירידות האלה, גם אם הוא כן יכול להשקיע יותר בתחום הזה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוקטובר 2013, 17:50

פליקס אתה מדבר שטויות, בגיל 28 שחקן לא אמור לאבד מהירות ואתלטיות, זה בדיוק לפני השיא, מדובר על גיל 28 לא 34, אליהו היה צריך להתפתח ולא ללכת אחורה, אל תהפוך את זה, הוא לא משחק האבה כי הוא לא מספיק טוב, לא לא מספיק טוב כי הוא לא משחק הרבה.
אין צורך להתכחש למציאות, לא יכול להיות שמגיל 23 הוא הולך רק אחורה, עצלן שמסתמך על הכישרון, נראה כאילו הוא לא באמת אוהב את המשחק.
כן, הציפיות מליאור יותר גבוהות מאשר בלו שברור לכולנו שהוא מפיק את המקסימום של עצמו, וכששחקן כ״כ מוכשר מראה כ״כ מעט אז הביקורת אליו תהיה יותר קשה, מה גם שליאור אלוף בלהיות לברון ג׳יימס נגד לובליאנה ואז משקשק נגד הגדולות (ותחסוך ממני כל מיני סטט׳ מהגארבץ׳ נגד פאו בגמר ההוא).
אם היה לו את הכוח רצון והאופי של כספי הוא היה היום אחד ה״אירופאים״ הכי טובים, כרגע הוא משחק טניס עם חברים ומחכה להצעות מהפועל בייג׳ין.

דרך אגב, אני לא מאמין שהבאת את קוז׳יקרו כדוגמא למשהו, הוא מקבל הנחת גיל הזהב בבימה, ישר דילגתי לסעיף הבא.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוקטובר 2013, 18:46

LIAV10 כתב:פליקס אתה מדבר שטויות, בגיל 28 שחקן לא אמור לאבד מהירות ואתלטיות, זה בדיוק לפני השיא, מדובר על גיל 28 לא 34, אליהו היה צריך להתפתח ולא ללכת אחורה, אל תהפוך את זה, הוא לא משחק האבה כי הוא לא מספיק טוב, לא לא מספיק טוב כי הוא לא משחק הרבה.
אין צורך להתכחש למציאות, לא יכול להיות שמגיל 23 הוא הולך רק אחורה, עצלן שמסתמך על הכישרון, נראה כאילו הוא לא באמת אוהב את המשחק.
כן, הציפיות מליאור יותר גבוהות מאשר בלו שברור לכולנו שהוא מפיק את המקסימום של עצמו, וכששחקן כ״כ מוכשר מראה כ״כ מעט אז הביקורת אליו תהיה יותר קשה, מה גם שליאור אלוף בלהיות לברון ג׳יימס נגד לובליאנה ואז משקשק נגד הגדולות (ותחסוך ממני כל מיני סטט׳ מהגארבץ׳ נגד פאו בגמר ההוא).
אם היה לו את הכוח רצון והאופי של כספי הוא היה היום אחד ה״אירופאים״ הכי טובים, כרגע הוא משחק טניס עם חברים ומחכה להצעות מהפועל בייג׳ין.

דרך אגב, אני לא מאמין שהבאת את קוז׳יקרו כדוגמא למשהו, הוא מקבל הנחת גיל הזהב בבימה, ישר דילגתי לסעיף הבא.

גם לי מפריע שליאור לא עשה התקדמות גדולה. הוא נתן עונה גדולה אצל פיני, ונותר רק לדמיין לאן יכל להגיע אם היה משחק אצל מאמן שמתאים לו יותר (גם אצל ספאחיה נתן עונה מצויינת).
דייויד באופן כללי הוא מאמן שמתאים כמו כפפה לשחקנים כמו סמית', אבל לא לשחקנים כמו ליאור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוקטובר 2013, 19:02

jol9 כתב:
LIAV10 כתב:פליקס אתה מדבר שטויות, בגיל 28 שחקן לא אמור לאבד מהירות ואתלטיות, זה בדיוק לפני השיא, מדובר על גיל 28 לא 34, אליהו היה צריך להתפתח ולא ללכת אחורה, אל תהפוך את זה, הוא לא משחק האבה כי הוא לא מספיק טוב, לא לא מספיק טוב כי הוא לא משחק הרבה.

גם לי מפריע שליאור לא עשה התקדמות גדולה. הוא נתן עונה גדולה אצל פיני, ונותר רק לדמיין לאן יכל להגיע אם היה משחק אצל מאמן שמתאים לו יותר (גם אצל ספאחיה נתן עונה מצויינת).
דייויד באופן כללי הוא מאמן שמתאים כמו כפפה לשחקנים כמו סמית', אבל לא לשחקנים כמו ליאור.

זה קצת מעליב ששחקן לא מסוגל לתת מעצמו יותר כדי להתאים את עצמו למאמן, אם היה עושה הגנה הוא היה נהנה מאוד אצל דייויד ומשחק הריצה שהוא מנסה לנהל.
כל פעם שיהיה מאמן שלא מתאים לו הוא יוותר מראש? ככה זה גם היה בספרד.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 25 אוקטובר 2013, 19:31

אני מדבר שטויות? מה אתה בכלל מבין בפיזיולוגיה? מה אתה בכלל מבין? אפילו בתור בן אדם רגיל עוד לא היית בגיל הזה שאתה מדבר עליו. נמאס כבר מהילדים החוצפנים בפורום הזה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוקטובר 2013, 19:40

חשבתי שאמרת ביי, תפסיק כבר להביך את עצמך ולמחוק ולנסח הודעות מחדש, אין לי שום רצון להמשיך את הדיון עם בנאדם מתנשא כמוך.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוקטובר 2013, 19:43

אדוני הפיזיולוג– אנא ממך, הצג בפנינו, '' הילדים החוצפנים'' דוגמה לשחקנים שניתן לראות אצלם ירידה כל כך משמעותית בכמות הריבאונדים בין גיל 23, לגיל 26, שהוא הגיל בו האדון הפסיק לקחת ריבאונדים.

תודה מראש!!
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 25 אוקטובר 2013, 19:47

LIAV10 כתב:חשבתי שאמרת ביי, תפסיק כבר להביך את עצמך ולמחוק ולנסח הודעות מחדש, אין לי שום רצון להמשיך את הדיון עם בנאדם מתנשא כמוך.

המנהלים מחקו לי את ההודעה, ולכן כתבתי שוב מה אני חושב על צורת הדיבור שלך.

אני בגיל של אבא שלך אולי אפילו יותר, ויכול ללמד אותך דברים לא רק בכדורסל, בכל תחום כמעט (חוץ מפייסבוק), תאמין לי.
אבל אם אתה,ילד ללא שום ידע בשום דבר, עונה לי "אתה מדבר שטויות" אחרי שעמלתי קשה ובזבזתי מזמני הפנוי על מנת להקליד תגובה ארוכה ומנומקת, אז באמת אין לנו מה לדבר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 25 אוקטובר 2013, 20:21

MTA2311 כתב:אדוני הפיזיולוג– אנא ממך, הצג בפנינו, '' הילדים החוצפנים'' דוגמה לשחקנים שניתן לראות אצלם ירידה כל כך משמעותית בכמות הריבאונדים בין גיל 23, לגיל 26, שהוא הגיל בו האדון הפסיק לקחת ריבאונדים.

תודה מראש!!

תקרא שוב את הפוסט שלי. יש שם מספיק הסברים מה ולמה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גיא » 26 אוקטובר 2013, 21:57

הבעיה שיש פה אנשים שקשה להם עם פוסטים מפורטים, שכוללים נתונים. זה טכני כזה.
וזה לא כולל סמיילים פה ושם, וסימני קריאה, וכפל אותיות.

כשבן אדם טורח ואוסף נתונים, ומציג אותם, איך אפשר לקרוא לזה "שטויות", לפני שבודקים ומתייחסים באמת למה שהוא אמר?
אם יש נתון מוטעה - בכיף - נא לסתור ולהביא נתון אחר.
אבל סתם לבטל זה לא רציני.
גיא

הודעהעל ידי LIAV10 » 26 אוקטובר 2013, 22:18

גיא כתב:הבעיה שיש פה אנשים שקשה להם עם פוסטים מפורטים, שכוללים נתונים. זה טכני כזה.
וזה לא כולל סמיילים פה ושם, וסימני קריאה, וכפל אותיות.

כשבן אדם טורח ואוסף נתונים, ומציג אותם, איך אפשר לקרוא לזה "שטויות", לפני שבודקים ומתייחסים באמת למה שהוא אמר?
אם יש נתון מוטעה - בכיף - נא לסתור ולהביא נתון אחר.
אבל סתם לבטל זה לא רציני.

אולי אתה תראה לי בדיוק איזה נותנים הוא אסף בשביל להוכיח שספורטאי מאבד את האתלטיות בגיל 25, שכמו שאור אמר, זה הגיל שאליהו הפסיק לקחת ריבאונדים.
מצטער מאוד שאין לי אפשרות למצוא נתון שכזה מבחינה מדעית, אבל כולם פה יודעים שהירידה באתלטיות לספורטאי בריא מגיעה בסוף שנות העשרים/תחילת שנות השלושים.
שלא נדבר שמצפים מכדורסלן (בטח בעמדה הזאת) שיעבוד על הגוף שלו ויעלה את המסה, ליאור נשאר אותה איטרייה שהיה בגיל 23, לא טפח יותר מידי מאז.

תמונה

תמונה

תראה איך כספי פיתח את עצמו (בעמדה פחות קריטית)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים