יורוליג - המחזור השני

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג - המחזור השני

הודעהעל ידי rc4991 » 26 אוקטובר 2013, 22:43

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
התנין כתב:אגב מה תגידו על הזרים הזולים שהביאה אולימפיאקוס, שאוהדים היו מעלים גיחוך אם מישהו היה מעיז לחשוב עליהם בהקשרה של מכבי - מאט לוג'סקי ובעיקר פטוואי, שבנתיים מספקים את הסחורה ומוכיחים שמציאות יש ביבשת, ולא מעט כנראה.

זאת אף פעם לא היתה השאלה. ברור שיש, שהרי בכל שנה יש כמה שחקנים שפורצים ונותנים עונות מצויינות.
אבל אתה לא יכול לבנות קבוצה עם מטרה מוצהרת של פיינל פור ומעלה, עם הימורים בלבד. סתם לצורך הדוגמא, אינגלס נראה נכון לעכשיו, אחת ההחתמות הטובות של השנים האחרונות.
לא יקר מדי, אבל מצויין. זה שחקן שכבר עכשיו, או נניח בעוד חודש, הייתי פועל להחתמה שלו לכמה שנים.

אל תגיד לי שהחתימו אותו לשנה

1+1 עם אופציה ל-NBA
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 26 אוקטובר 2013, 22:58

rc4991 כתב:
jol9 כתב:
התנין כתב:אגב מה תגידו על הזרים הזולים שהביאה אולימפיאקוס, שאוהדים היו מעלים גיחוך אם מישהו היה מעיז לחשוב עליהם בהקשרה של מכבי - מאט לוג'סקי ובעיקר פטוואי, שבנתיים מספקים את הסחורה ומוכיחים שמציאות יש ביבשת, ולא מעט כנראה.

זאת אף פעם לא היתה השאלה. ברור שיש, שהרי בכל שנה יש כמה שחקנים שפורצים ונותנים עונות מצויינות.
אבל אתה לא יכול לבנות קבוצה עם מטרה מוצהרת של פיינל פור ומעלה, עם הימורים בלבד. סתם לצורך הדוגמא, אינגלס נראה נכון לעכשיו, אחת ההחתמות הטובות של השנים האחרונות.
לא יקר מדי, אבל מצויין. זה שחקן שכבר עכשיו, או נניח בעוד חודש, הייתי פועל להחתמה שלו לכמה שנים.

זה לא יקרה.מכבי מנהלת משא ומתן בעצלתיים ומוציאה לשחקן את המיץ ובסוף מציעה לו סכומים מגוחכים (הקטע עם לאנגפורד היה ממש מעצבן)
אם למכבי יש שכל היא מנסה להאריך לו את החוזה כבר עכשיו אבל גם אינגלס יודע שהערך שלו רק יעלה והוא גם חם על ה-NBA
צריך להציע לו חוזה יפה וארוך טווח עם אופציות יציאה ל-NBA אבל אני בספק שזה יקרה

אז בוא נראה את ההנהלה שלנו לומדת מנסיון.
הרי הם כל הזמן מסתתרים מאחורי ענייני התקציב והצורך להשקיע סכומים נמוכים יותר, כי השחקנים עוד לא מוכחים. אז הנה, פגעתם בול, יאללה, תעשו את העבודה ותשאירו אותו במועדון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אוקטובר 2013, 23:00

jol9 כתב:אז בוא נראה את ההנהלה שלנו לומדת מנסיון.
הרי הם כל הזמן מסתתרים מאחורי ענייני התקציב והצורך להשקיע סכומים נמוכים יותר, כי השחקנים עוד לא מוכחים. אז הנה, פגעתם בול, יאללה, תעשו את העבודה ותשאירו אותו במועדון.

הוא לא יחתום לטווח ארוך בסכומים שמכבי משלמת. מכבי היא תחנת מעבר או ל- NBA, או לכסף הגדול של אירופה.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 26 אוקטובר 2013, 23:10

עוד שחקן שנתן משחק ממצויין הוא מיכה דאונס נגד צסקא...גם בראון מקובאן נראה מרשים מאוד...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 26 אוקטובר 2013, 23:12

jol9 כתב:
rc4991 כתב:
jol9 כתב:

זה לא יקרה.מכבי מנהלת משא ומתן בעצלתיים ומוציאה לשחקן את המיץ ובסוף מציעה לו סכומים מגוחכים (הקטע עם לאנגפורד היה ממש מעצבן)
אם למכבי יש שכל היא מנסה להאריך לו את החוזה כבר עכשיו אבל גם אינגלס יודע שהערך שלו רק יעלה והוא גם חם על ה-NBA
צריך להציע לו חוזה יפה וארוך טווח עם אופציות יציאה ל-NBA אבל אני בספק שזה יקרה

אז בוא נראה את ההנהלה שלנו לומדת מנסיון.

מכבי אף פעם לא לומדת מהטעויות שלה
קיוויתי שזה יקרה אחרי מה שהלך עם פארגו שיכל לחתום כאן באמצע העונה (בלי אופציות יציאה) עם חצי מיליון ובמכבי היו מוכנים לשלם רק 400
עם לאנגפורד זה בכלל היה מגעיל.שחקן מוכח ומהסקוררים הטובים באירופה מחזיק באופציה על 1.2 מיליון דולר ואתם מנהלים איתו על זה משא ומתן? ובסוף עושים לו טובה כשאתם מממשים עליו את האופציה שאתם בעצמכם קבעתם בחוזה? למכבי ממש לא אכפת מהמשכיות וכל מה שמעניין את פדרמן זה חשבון הבנק שלו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 26 אוקטובר 2013, 23:54

yzafrir כתב:עוד שחקן שנתן משחק ממצויין הוא מיכה דאונס נגד צסקא...גם בראון מקובאן נראה מרשים מאוד...

כן דאונס נתן אחלה משחק. שחקן שאני מחבב. אחד הלבנים הכי אתלטיים שיש
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוקטובר 2013, 09:47

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אז בוא נראה את ההנהלה שלנו לומדת מנסיון.

הוא לא יחתום לטווח ארוך בסכומים שמכבי משלמת. מכבי היא תחנת מעבר או ל- NBA, או לכסף הגדול של אירופה.

אני לא מדבר על חמש שנים, אבל אולי לשנתיים נו קאט, גם זה משהו.
לא נראה לי שאינגלס יילך לnba, כך שהאופציה הזאת לא מטרידה אותי.
הצעה יפה בשלב כזה של העונה יכולה דווקא להיות אטרקטיבית עבור ספורטאי שלא יכול לדעת מה יהיה עוד כמה חודשים, האם ייפצע, האם ירשים וכו'
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 27 אוקטובר 2013, 11:05

מכבי כבר החתימה את קנר-מדלי לחוזה נו-קאט, ותראו מה יצא מזה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוקטובר 2013, 11:48

felix_r כתב:מכבי כבר החתימה את קנר-מדלי לחוזה נו-קאט, ותראו מה יצא מזה

אבל ההבדל הגדול בין מדלי לאינגלס הוא שאינגלס נראה מתאים ומחובר לקבוצה, ומשחק מצויין בינתיים. מדלי היה פח כבר מההתחלה (למעט קצת בהכנה).

זה בדיוק הדבר היחיד שמכבי יכולה לעשות בשביל לבנות קבוצה טובה - לקחת שחקנים טובים שמצליחים/הצליחו בה ולהאריך להם את החוזים עוד לפני שכל הגדולות
מתעוררות.
ברור שאם בינואר/פברואר אינגלס ימשיך ביכולת הנוכחית שלו, הוא יעדיף לחכות לקיץ ולקבל הצעות גבוהות יותר, ואז כבר מכבי לא תוכל להתחרות על שירותיו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 27 אוקטובר 2013, 12:25

jol9 כתב:

אבל ההבדל הגדול בין מדלי לאינגלס הוא שאינגלס נראה מתאים ומחובר לקבוצה, ומשחק מצויין בינתיים. מדלי היה פח כבר מההתחלה (למעט קצת בהכנה).

זה בדיוק הדבר היחיד שמכבי יכולה לעשות בשביל לבנות קבוצה טובה - לקחת שחקנים טובים שמצליחים/הצליחו בה ולהאריך להם את החוזים עוד לפני שכל הגדולות
מתעוררות.
ברור שאם בינואר/פברואר אינגלס ימשיך ביכולת הנוכחית שלו, הוא יעדיף לחכות לקיץ ולקבל הצעות גבוהות יותר, ואז כבר מכבי לא תוכל להתחרות על שירותיו.

יופי שאתה רואה את זה בדיעבד. הבעיה היא, שהשחקן מתחיל לשחק בקבוצה רק אחרי שהחוזה כבר חתום ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 אוקטובר 2013, 13:49

מכבי חייבת להסתכן ולהחתים שחקנים עם פוטנציאל על חוזה ארוך טווח, כי אחרת הם פשוט יברחו אחרי עונה טובה. לדעתי שווה ליפול על קיינר מדלי פעם בכמה זמן, בשביל הסיכוי ש שנרוויח שחקן טוב לכמה שנים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי er79 » 27 אוקטובר 2013, 14:04

MTA2311 כתב:מכבי חייבת להסתכן ולהחתים שחקנים עם פוטנציאל על חוזה ארוך טווח, כי אחרת הם פשוט יברחו אחרי עונה טובה. לדעתי שווה ליפול על קיינר מדלי פעם בכמה זמן, בשביל הסיכוי ש שנרוויח שחקן טוב לכמה שנים.

לכל מטבע יש שני צדדים, והשאלה היא איך מכבי מפרשת שחקן עם פוטנציאל לעומת איך שאתה מפרש. למשל, אם מכבי רואה ברייס כפוטנציאל, היית מסכים שהוא יחתום פה על חוזה ארוך טווח? יש לי בחילה רק מלחשוב על זה. אז כן, יש שחקנים שראויים לחוזים כאלה, אבל מצד שני גם אפשר להבין את החששות של מכבי והחלטות שלהם להחתים לעונה אחת בלבד שחקנים שלא ידועה מידת ההצלחה שלהם.
er79

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוקטובר 2013, 14:21

felix_r כתב:
jol9 כתב:

מתעוררות.

יופי שאתה רואה את זה בדיעבד. הבעיה היא, שהשחקן מתחיל לשחק בקבוצה רק אחרי שהחוזה כבר חתום ;)

אבל אני אומר כאן משהו אחר. החתמת אותו על החוזה שהחתמת. סבבה. עכשיו התחילה העונה, ואתה רואה שהשחקן מתאים, ושאתה רוצה אותו לפחות לעוד שנתיים.
תציע לו כבר עכשיו (או נניח בעוד חודש, אחרי שנראה אותו משחק גם מול קבוצות טובות יותר) חוזה חדש לשנתיים בלי יציאה.

זה בכלל לא כמו מקרה מדלי, שם סגרו אותו מראש, בלי לדעת איך הוא יתאים למערכת.

זאת הגישה היחידה שבה אפשר להמשיך בשיטת ההימורים של פדרמן. פגעת בול - תשריין אותו אצלך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוקטובר 2013, 14:23

er79 כתב:
MTA2311 כתב:מכבי חייבת להסתכן ולהחתים שחקנים עם פוטנציאל על חוזה ארוך טווח, כי אחרת הם פשוט יברחו אחרי עונה טובה. לדעתי שווה ליפול על קיינר מדלי פעם בכמה זמן, בשביל הסיכוי ש שנרוויח שחקן טוב לכמה שנים.

לכל מטבע יש שני צדדים, והשאלה היא איך מכבי מפרשת שחקן עם פוטנציאל לעומת איך שאתה מפרש. למשל, אם מכבי רואה ברייס כפוטנציאל, היית מסכים שהוא יחתום פה על חוזה ארוך טווח? יש לי בחילה רק מלחשוב על זה. אז כן, יש שחקנים שראויים לחוזים כאלה, אבל מצד שני גם אפשר להבין את החששות של מכבי והחלטות שלהם להחתים לעונה אחת בלבד שחקנים שלא ידועה מידת ההצלחה שלהם.

נכון מאוד. בדיוק בגלל זה, מה שאני מציע זאת שיטה שיכולה לעבוד.
אמנם יש סיכון שהשחקן שהתברר כבינגו, יסרב להערכת חוזה, אבל יהיו גם כאלה שלא יסרבו.

כך תוכל להתחיל עונה עם כמה שחקנים מוכחים (בקבוצה עצמה) וכמה הימורים, כמו שפדרמן אוהב.
כמובן שזה דורש לפתוח את הארנק לטובת ההערכות של החוזים הללו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 27 אוקטובר 2013, 14:48

אני מסכים שזו השיטה הכי טובה, וחבל שהיא לא מיושמת בפרקטיקה. למשל, שחקן כמו סמית׳-כבר באמצע העונה שעברה מכבי הייתה צריכה להחתים אותו על חוזה ארוך טווח ולהימנע מהדרמה של הקיץ. את אותה הטעות הם עשו עם לנגפורד בזמנו, למרות שלדעתי בהרבה מקרים גם השחקנים מטרפדים נסיונות כאלה בידיעה שכשיהיו שחקנים חופשיים הם ירוויחו יותר בקבוצה אחרת. הייתי מגיש כבר כעת הצעה לאינגלס, לבלו ולסופו (אם אני זוכר נכון ג׳יימס כבר חתום לכמה שנים וגם סמית חתום לעונה הבאה נדמה לי) ומייצב את השלד לעונות הבאות.
er79

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 אוקטובר 2013, 15:05

שחקן שפתח את העונה טוב, יעדיף מן הסתם לחכות לבסוף העונה, כי הוא יודע שהערך שלו עלה. זה לא שפדרמן מסוגל להציע הצעות שאי אפשר לסרב להן.

זה הימור, אין מה לעשות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 27 אוקטובר 2013, 15:49

MTA2311 כתב:שחקן שפתח את העונה טוב, יעדיף מן הסתם לחכות לבסוף העונה, כי הוא יודע שהערך שלו עלה. זה לא שפדרמן מסוגל להציע הצעות שאי אפשר לסרב להן.

זה הימור, אין מה לעשות.

זה נכון אבל צריך להסתכל גם על התוצאות של הקבוצה שלו .
דוגמא קלאסית למקרה שמכבי הייתה צריכה להציע לשחקן הערכת חוזה כבר אחרי כמה מחזורים הוא פארגו .
למרות שאצל פארגו בעיקר החלק השני של העונה היה טוב , אפשר היה לראות כבר מההתחלה שמדובר בשחקן מיוחד...

בכל מקרה במקרה של אינגלס זה נראה טוב בנתיים וצריך לשקול ברצינות את עניין הערכת החוזה כר עכשיו...הוא גם שחקן שנוח לצוות אליו שחקנים אחרים בגלל המגוון שלו .
ביום חמישי לדוגמא מכבי שיחקה בשלב מסויים עם אינגלס כרכז לכמה דקות.....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 27 אוקטובר 2013, 15:53

MTA2311 כתב:שחקן שפתח את העונה טוב, יעדיף מן הסתם לחכות לבסוף העונה, כי הוא יודע שהערך שלו עלה. זה לא שפדרמן מסוגל להציע הצעות שאי אפשר לסרב להן.

זה הימור, אין מה לעשות.

כן, אבל לפעמים שחקן שטוב לו, ושמשחק טוב, ייקפוץ על הצעה טובה לשנתיים-שלוש קדימה.
הרי אי אפשר לדעת מה יהיה. שחקן יכול להפצע, או סתם לרדת ביכולת, וכך להפסיד הרבה מאוד כסף וחוזה בקבוצה גדולה.

אבל בשביל זה הנהלת מכבי חייבת להיות רצינית ולהציע חוזים רציניים ולא משהו מצחיק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי dod » 27 אוקטובר 2013, 16:00

jol9 כתב:

זה הימור, אין מה לעשות.

כן, אבל לפעמים שחקן שטוב לו, ושמשחק טוב, ייקפוץ על הצעה טובה לשנתיים-שלוש קדימה.
הרי אי אפשר לדעת מה יהיה. שחקן יכול להפצע, או סתם לרדת ביכולת, וכך להפסיד הרבה מאוד כסף וחוזה בקבוצה גדולה.

אבל בשביל זה הנהלת מכבי חייבת להיות רצינית ולהציע חוזים רציניים ולא משהו מצחיק.

אתם חיים בסרט.
שחקן אף פעם לא לוקח בחשבון אופציה של פציעה חס וחלילה או ירידה ביכולת. לרוב זה משתלם לשחקן (טרנס מוריס, אידסון לדוגמא). לפעמים לא (פרקינס)
למה שאינגלס יסכים לחתום עכשיו על חוזה לשנתיים (נניח) ב-750K לשנה (נניח) כשברור שאם ימשיך ביכולת טובה יוכל לקבל לפחות מליון בקבוצה אחרת.
dod

הודעהעל ידי felix_r » 27 אוקטובר 2013, 16:06

אני גם לא היתי ממהר עם אינגלס. בסך הכל נתן שני משחקים טובים מול שתי קבוצות חלשות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־26 אורחים