ליגת ווינר: מכבי נגד אשדוד - שבת, 20:00, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר: מכבי נגד אשדוד - שבת, 20:00, ספורט5

הודעהעל ידי LIAV10 » 17 נובמבר 2013, 11:00

שחקני כדורסל ספרדים>שחקני כדורסל ישראלים
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 17 נובמבר 2013, 11:02

LIAV10 כתב:אפילו נעימי לא יודע שהוא כזה טוב כמו שאתם מספרים.

אני חושב שאתה שוכח שמדובר באחד הישראלים הכי טובים שיש. כרגע מתייחסים אליו כמו לנער פוסטר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 17 נובמבר 2013, 11:13

jol9 כתב:

אני חושב שאתה שוכח שמדובר באחד הישראלים הכי טובים שיש. כרגע מתייחסים אליו כמו לנער פוסטר.

זה היה בתגובה ל״ברצלונה וריאל משתפות צעירים, נעימי לא צעיר ובכלל לא צריך להיות פה כי הסגל גם ככה רחב.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 17 נובמבר 2013, 11:21

LIAV10 כתב:
jol9 כתב:

זה היה בתגובה ל״ברצלונה וריאל משתפות צעירים, נעימי לא צעיר ובכלל לא צריך להיות פה כי הסגל גם ככה רחב.

אה... אוקיי.

בכל אופן, הוא פה, ואין שום סיבה נראית לעין, לא לשתף אותו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 נובמבר 2013, 11:40

המאמן לא רוצה אותו. זה לגיטימי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קודי » 17 נובמבר 2013, 11:42

אני לא מבין מה הקשר לישראלים מול ספרדים. ברור שהשחקנים הספרדים טובים מהישראלים אבל גם הזרים בריאל וברצלונה טובים מאלה של מכבי. הבעיה היא שבמכבי מזלזלים בשחקנים הצברים ומתייחסים אליהם כנחותים.
הרי טייריס רייס לא שחקן יותר טוב, בטח לא בצורה מובהקת, מנעימי או ממורן רוט ועדיין הוא מקבל קרדיט שהוא פי 10 ממה שכל אחד מהם קיבל. אם היה מדובר בשחקן מוכח ברמות הגבוהות אז אני עוד יכול להבין אבל מדובר בשחקן שמדשדש כבר ארבע שנים בקבוצות בינוניות באירופה, אין לו סייז, אתלטיות, פיזיות, קליעה וחוכמה בשביל לשחק ביורוליג ועדיין מתעקשים לתת לו עוד ועוד הזדמנות, בשעה שרוט בקושי קיבל שברירי דקות בעונה שעברה ונעימי התלבש לראשונה העונה רק אתמול. וזה עוד כלום לעומת מה שעשו לגל מקל, שהיה השחקן ה-13 במכבי, לא התלבש כמעט לאף משחק ושוחרר מהקבוצה למרות חוזה לשלוש שנים (במהלכו שילמה לו מכבי לא מעט בכדי שישחק במקום אחר) ומאז הספיק לקחת למכבי שתי אליפויות ולקבל חוזה ב-NBA. הרי יכלו להביא אותו גם בתחילת העונה שעברה אבל בגלל שקוראים לו מקל ולא מקלוביץ או בראון/סמית וכד' אף אחד אפילו לא חשב עליו. דבר דומה קרה גם עם יוגב אוחיון, שהתחיל להיות מוערך רק אחרי שקיבל חוזה עתק בקובאן וגם היום, אחרי שדי ברור שלא יהיה פשוט למצוא רכז ברמתו, לא רק שמנסים כל קיץ (ללא הצלחה) להחתים רכז זר שיעלה לפניו אלא גם כל כך מזלזלים בו שחותמים איתו חוזה שיש לו אופציה לצאת ממנו אחרי שנה בשביל לחסוך עוד כמה גרושים.

מבחינתי שחקן שהוא ישראלי (אמיתי - צבר) עדיף על פני שחקן זר גם אם הוא מעט פחות טוב. הזרים אמורים לחזק את הקבוצה ולהיות הרבה יותר טובים מהישראלים ולא סותמי חורים כמו רייס. אם יש ישראלי שקרוב לרמה של שחקן זר שמגיע לכאן אני בהחלט מעדיף את הישראלי. מרוב רדיפה אחרי נצחונות ותארים קצת שכחנו מאיפה באנו ולאן אנחנו שייכים. אז נכון, יאמרו שגם בתקופת השושלת הגדולה לא היו הרבה ישראלים וכד', אבל אפילו אז, ברוטציה קצרה של 8-9 שחקנים, היה את בורשטיין, שלף, ששון ולפעמים גם הלפרין, והיה גם את שארפ שהוא מבחינת הקהל כמו ישראלי לכל דבר. אני מדבר לא מעט עם אוהדי מכבי, והסוף השבוע האחרון שמעתי מכמה מהם סימפטיה לירושלים הישראלית וסלידה ממכבי האמריקאית.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 נובמבר 2013, 12:05

עם זרים איכותיים יותר יותר קל לשתף צעירים מוכשרים.
אין פה משהו אישי נגד נעימי ורוט. המאמן לא רצה אותם בקבוצה מסיבותיו ולכן אפשר להבין למה הוא לא נותן להם לשחק.

יוגב התחיל להיות מוערך הרבה לפני החוזה בקובאן. הוא הרכז הראשון שלנו כבר 3 עונות. אין הרבה מאמנים שהיו נותנים תרכז השלישי מירושלים כל כך הרבה קרדיט על כך מהר.
פתאום אתה מתלונן שמנסים להחתים פה רכז לפניו? אם היו אומרים בקיץ שלא מחתימים פה עוד רכז היית צולב פה את כולם.

אם היו ישראלים טובים הם היו משחקים. אף אחד במכבי לא אנטישמי, ולאף אחד אין אג'נדה נגד שחקנים ישראלים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קודי » 17 נובמבר 2013, 12:17

MTA2311 כתב:עם זרים איכותיים יותר יותר קל לשתף צעירים מוכשרים.
אין פה משהו אישי נגד נעימי ורוט. המאמן לא רצה אותם בקבוצה מסיבותיו ולכן אפשר להבין למה הוא לא נותן להם לשחק.

יוגב התחיל להיות מוערך הרבה לפני החוזה בקובאן. הוא הרכז הראשון שלנו כבר 3 עונות. אין הרבה מאמנים שהיו נותנים תרכז השלישי מירושלים כל כך הרבה קרדיט על כך מהר.
פתאום אתה מתלונן שמנסים להחתים פה רכז לפניו? אם היו אומרים בקיץ שלא מחתימים פה עוד רכז היית צולב פה את כולם.

אם היו ישראלים טובים הם היו משחקים. אף אחד במכבי לא אנטישמי, ולאף אחד אין אג'נדה נגד שחקנים ישראלים.

לא עניין של אנטישמיות, אלא של זלזול בשחקן הישראלי והעדפה של שמות נוצצים של זרים. רוט ונעימי לא פחות טובים מרייס וגם הרזומה שלהם לא פחות טוב משלו. עדיין, רייס קיבל ומקבל קרדיט אינסופי ואילו השניים הללו לא קיבלו אפילו קרדיט מינימלי.
לגבי אוחיון - הוא קיבל שכר מצחיק ולא רצו אפילו לדבר איתו על שדרוג לפני שהוא חתם בקובאן. ברור שצריך להחתים עוד רכז לפניו אבל רכז רציני ולא איזה בדיחה, אחרת עדיף לתת לאוחיון את המושכות ולשים ישראלי (רוט, נעימי וכד') כמחליף.
יש ישראלים טובים - אליהו שחקן טוב (אני עדיין בהלם שמכבי ויתרו על הזדמנות להחתים אותו תמורת 300 אלף דולר לעונה), הלפרין לא כל כך רע וגם רוט מוכיח העונה שהוא שחקן טוב.

שמע, אני אוהד מכבי כבר עשרות שנים ואולי בפעם הראשונה אני מרגיש שאני באמת שלא יודע את מי אני מעודד. אני לא מזדהה עם הבעלים וההנהלה, לא עם הזרים המתחלפים וגם לא עם הזרים האחרים שנקראים מתאזרחים. אז ברור שאני רוצה קבוצה מנצחת ולא קבוצה ישראלית ומפסידה, אבל עדיין אפשר לעשות גם את זה במינון סביר ולא לפוצץ את הקבוצה בזרים גם בתפקידים שיש ישראלים באותה הרמה.

תחשוב לרגע ותענה בכנות: אם אוחיון יעזוב בקיץ - האם תמשיך להזדהות עם קבוצה ללא ישראלים בכלל? האם יספק אותך שיהיו 2-3 "עלי תאנה" ישראלים בקצה הספסל? האם אתה מרגיש טוב עם זה שהחמישיה הראשונה של הקבוצה שלך כוללת את רייס, היקמן, אינגלס, סמית' וגיי'מס? האם קבוצה ישראלית צריכה להעלות שחקן כמו רייס בחמישיה, כשיש כמה וכמה גארדים ישראלים טובים יותר?

אגב, איך אתה מסביר את זה שגם פיני גרשון לא רצה את גל מקל וגם בלאט לא רצה להחזיר אותו? הוא מספיק טוב לדאלאס אבל לא למכבי?
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 17 נובמבר 2013, 13:18

קודי כתב:לא עניין של אנטישמיות, אלא של זלזול בשחקן הישראלי והעדפה של שמות נוצצים של זרים. רוט ונעימי לא פחות טובים מרייס וגם הרזומה שלהם לא פחות טוב משלו. עדיין, רייס קיבל ומקבל קרדיט אינסופי ואילו השניים הללו לא קיבלו אפילו קרדיט מינימלי.
לגבי אוחיון - הוא קיבל שכר מצחיק ולא רצו אפילו לדבר איתו על שדרוג לפני שהוא חתם בקובאן. ברור שצריך להחתים עוד רכז לפניו אבל רכז רציני ולא איזה בדיחה, אחרת עדיף לתת לאוחיון את המושכות ולשים ישראלי (רוט, נעימי וכד') כמחליף.
יש ישראלים טובים - אליהו שחקן טוב (אני עדיין בהלם שמכבי ויתרו על הזדמנות להחתים אותו תמורת 300 אלף דולר לעונה), הלפרין לא כל כך רע וגם רוט מוכיח העונה שהוא שחקן טוב.

שמע, אני אוהד מכבי כבר עשרות שנים ואולי בפעם הראשונה אני מרגיש שאני באמת שלא יודע את מי אני מעודד. אני לא מזדהה עם הבעלים וההנהלה, לא עם הזרים המתחלפים וגם לא עם הזרים האחרים שנקראים מתאזרחים. אז ברור שאני רוצה קבוצה מנצחת ולא קבוצה ישראלית ומפסידה, אבל עדיין אפשר לעשות גם את זה במינון סביר ולא לפוצץ את הקבוצה בזרים גם בתפקידים שיש ישראלים באותה הרמה.

תחשוב לרגע ותענה בכנות: אם אוחיון יעזוב בקיץ - האם תמשיך להזדהות עם קבוצה ללא ישראלים בכלל? האם יספק אותך שיהיו 2-3 "עלי תאנה" ישראלים בקצה הספסל? האם אתה מרגיש טוב עם זה שהחמישיה הראשונה של הקבוצה שלך כוללת את רייס, היקמן, אינגלס, סמית' וגיי'מס? האם קבוצה ישראלית צריכה להעלות שחקן כמו רייס בחמישיה, כשיש כמה וכמה גארדים ישראלים טובים יותר?

אגב, איך אתה מסביר את זה שגם פיני גרשון לא רצה את גל מקל וגם בלאט לא רצה להחזיר אותו? הוא מספיק טוב לדאלאס אבל לא למכבי?

קשה להזדהות עם קבוצה של שכירי חרב שבאים לשנה ועוזבים. היה קל להזדהות עם שאראס, פארקר וניקולה כי הם נשארו פה שנים וכי הם היו השחקנים הכי טובים לעמדה שלהם באירופה. הקונספט של המשכיות מת במכבי ולכן נוצר מצב שבו יש לך חבורה של אמריקאים בינוניים (שלחלקם יש אזרחות ישראלית) שבאים לשנה - שנתיים והולכים למקומות אחרים.
יכול להיות שעדיף קבוצה ישאלית מפסידה על הקונספט הזה.

לגבי מקל - הוא היה צריך להיות המכבי, אבל בגלל משקעי העבר, אף צד לא שש לעשות את החיבור הזה שוב. אני ראיתי אותו כמה פעמים בדאלאס ופשוט אין לו מקום ב- NBA. הוא לא יכול לשמור על אף אחד והוא מאבד כדורים בקצב בסיטונאי. זה שהוא הגיע ל- NBA לא הופך אותו לשחקן NBA לגיטימי כי הוא ממש לא.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 17 נובמבר 2013, 13:30

יובל, יש כמה דברים שאני יכולה להסכים איתך לגביהם, אבל בעניין של גל מקל - הסטיגמות עליו קצת מוטעות.
בחודש שהוא היה כאן איתנו, הוא היה עדיין רק ילד שהתחיל את הקריירה שלו במכבי.
אז נכון שהוא לא קיבל אז דקות ביורוליג, אבל בליגה הוא קיבל כ-15 דקות בממוצע, שזה לא כזה גרוע יחסית למעמדו (והרי זה לא מה שאנחנו טוענים כאן? שצריך לתת לילדים לשחק לפחות בליגה)
אחרי חודש, הוא זה שבחר ודרש להיות מושאל בעיקר כי לא קיבל דקות ביורוליג (כנראה שבגליל נתנו לו יותר דקות יורוליג...)
אני לא יודעת למה לא החזירו אותו בשנים שאחר כך, יכול גם להיות שהוא זה שלא ממש היה מעוניין לחזור (הוא לא ממש היה צהוב בנשמה ואולי גם חשש ששוב לא יקבל דקות)
כנראה שמקל היה פספוס, אבל במקרה הספציפי שלו קצת קשה לי להאשים את מכבי, כי בסופו של דבר מכבי היא מסוג הקבוצות שכשאתה בא מלמטה אתה צריך להילחם ולהיאבק לאורך זמן על מקומך ולא לוותר ממש מהר (אלא אם כן באמת מדובר ביחס לא הוגן, כמו שאני יכולה להסכים שניתן לשחקים אחרים - רוט, נעימי ועוד כמה).
אני לא חושבת שמקל, בחודש שהיה כאן קיבל יחס לא הוגן.

גם על כספי נוצרה איזו סטיגמה מוטעית שמקצה הספסל של מכבי הוא הגיע לנ.ב.א.
בשנתיים האחרונות שלו, כספי היה רחוק מקצה ספסל.
בעונתו האחרונה הוא קיבל בליגה כ-23 דקות בממוצע (ותרם כ-11 נק'), וכ-17 דקות ביורוליג (רק בטופ 16 כמות הדקות שלו עלתה ל-22). זה ללא ספק נתונים מרשימים לילד שהיה אז רק בן 21.

לגבי הדברים האחרים, אז אין ספק שכרגיל הבעיה במכבי היא המינון.
הרי כולנו יודעים שאין כיום ישראלים רלוונטים שיכולים להוביל את מכבי למקומות שהיא רוצה להגיע אליהם, הבעיה היא שמכבי גם לא מביאה זרים שיכולים להוביל אותה לשם.
דווקא השנה יש למכבי 4 זרים שאני מאוד אוהבת ומתחברת אליהם (סמית', אינגלס, סופו וג'יימס - ויסלח לי היקמן שלא נכנס לרשימה, אני בטוחה שהוא אחלה גבר אבל הוא פשוט לא הטעם שלי...), לא פחות מרוב הישראלים הקיימים היום.
הבעיה היא ש4-5 זרים כאלה הם די והותר, והם חייבים להיות טובים עד תותחים והשאר צריכים להיות הישראלים המובילים ביותר לצידם. נניח הרביעייה שציינתי + רכז איכותי + אוחיון, הלפרין ואליהו + נניח בלו כמתאזרח יחיד, זה מספיק בשביל ליצור קבוצה שתורגש כישראלית כי יש בה מס' מצומצם של ישראלים שיתנו תרומה משמעותית, ועדיין תובל ע"י זרים איכותיים ועדיין תהיה מספיק טובה לאירופה.

אבל הדרך הלא ברורה שמכבי בחרה, של יותר מידי זרים בינוניים +מעט מידי ישראלים צברים שגם יכולים להשפיע ולתרום + יותר מידי מתאזרחים חלשים שלא נותנים כלום, אפילו לא תחושת זהות וחיבור - זו הדרך הכי פחות טובה שיכלו לקחת.
נערך לאחרונה על ידי חנו'ש בתאריך 17 נובמבר 2013, 14:41, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי קודי » 17 נובמבר 2013, 14:35

אני לא מסכים בעניין מקל. ביורוליג הוא כמעט ולא התלבש ואילו בליגה הוא שיחק בעיקר בגארבג' טיים (מכבי הביסה אז את רוב הקבוצות אז היה הרבה גארבג' טיים). דווקא כשהוא שיחק הוא היה לא רע בכלל אבל עדיין פיני העדיף את ויז'נייבסקי על פניו. כמו שכולנו יודעים - מי שלא מקבל דקות יורוליג במכבי לא ממש נחשב (כמו במקרה של לימונד, ששיחק לא מעט בליגה). שנה לאחר מכן הוא היה עדיין תחת חוזה במכבי אבל בלאט העדיף שמכבי תמשיך לשלם לו כסף ושהוא לא יהיה כאן. אז ברור שבעונה הראשונה שלו במכבי הוא היה עדיין שחקן בוסרי אבל עדיין באותה העונה הוא לקח אליפות ממכבי. אם למכבי היתה קצת סבלנות כלפיו או כלפי ישראלים אחרים אז היא גם היתה נהנית ממנו שנה-שנתיים לאחר מכן אבל בדיוק כמו ישראלים אחרים לפניו ואחריו (ומורן רוט ויובל נעימי הם רק דוגמא) זלזלו בו וביכולותיו. לפני שמחלקת הסקאוטינג המפוארת מחפשת שחקנים בקרואטיה ובסרביה, מוטב היה שבקבוצה יבדקו מה יש להם תחת היד.
קודי

הודעהעל ידי felix_r » 17 נובמבר 2013, 15:47

קודי כתב:אני לא מסכים בעניין מקל. ביורוליג הוא כמעט ולא התלבש ואילו בליגה הוא שיחק בעיקר בגארבג' טיים (מכבי הביסה אז את רוב הקבוצות אז היה הרבה גארבג' טיים). דווקא כשהוא שיחק הוא היה לא רע בכלל אבל עדיין פיני העדיף את ויז'נייבסקי על פניו. כמו שכולנו יודעים - מי שלא מקבל דקות יורוליג במכבי לא ממש נחשב (כמו במקרה של לימונד, ששיחק לא מעט בליגה). שנה לאחר מכן הוא היה עדיין תחת חוזה במכבי אבל בלאט העדיף שמכבי תמשיך לשלם לו כסף ושהוא לא יהיה כאן. אז ברור שבעונה הראשונה שלו במכבי הוא היה עדיין שחקן בוסרי אבל עדיין באותה העונה הוא לקח אליפות ממכבי. אם למכבי היתה קצת סבלנות כלפיו או כלפי ישראלים אחרים אז היא גם היתה נהנית ממנו שנה-שנתיים לאחר מכן אבל בדיוק כמו ישראלים אחרים לפניו ואחריו (ומורן רוט ויובל נעימי הם רק דוגמא) זלזלו בו וביכולותיו. לפני שמחלקת הסקאוטינג המפוארת מחפשת שחקנים בקרואטיה ובסרביה, מוטב היה שבקבוצה יבדקו מה יש להם תחת היד.

אבל הוא היה רק ילד, וגם היה במכבי בקושי חודש.

לגבי העונה הבאה... אני לא בטוח שהוא עצמו רצה לחזור למכבי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 נובמבר 2013, 16:11

קודי כתב:

לא עניין של אנטישמיות, אלא של זלזול בשחקן הישראלי והעדפה של שמות נוצצים של זרים. רוט ונעימי לא פחות טובים מרייס וגם הרזומה שלהם לא פחות טוב משלו. עדיין, רייס קיבל ומקבל קרדיט אינסופי ואילו השניים הללו לא קיבלו אפילו קרדיט מינימלי.

אתה זורק פה הערות בומבסטיות, ומבסס אותן על מקרים נקודתיים. למה לא לדבר על הישראלים שפרצו תחת בלאט ונתנו עונות מצוינות? גם זה זלזול?

אוחיון לא קיבל שכר מצחיק. אלה הסכומים ששחקני ספסל מירושלים מקבלים. מכבי גם לא הייתה אמורה לשדרג לו את החוזה רק על סמך המשחקים מול פאו. זה לא עובד ככה.
תראה מה אתה עושה פה. במקום לבוא בטענות לשחקן שברח לחתום בקבוצה אחרת למרות שיש לו חוזה בקבוצה, אתה מאשים את המועדון. די מוזר.

אין ישראלים טובים. יש ישראלי אחד בלבד שהוא בוודאות באמת יורוליג. כל השאר הם סימני שאלה במקרה הטוב ולא מתאימים במקרה הרע.
עד החתימה שלו בירושלים, מכבי התנהלה בסדר גמור בסוגיית אליהו.

וכן, הייתי ממשיך לאהוד את הקבוצה באותה מידה גם אם היא הייתה מורכבת מזרים בלבד. אני אוהד מכבי, לא נבחרת ישראל. אני מתחבר הרבה יותר לסופו ולאינגלז, מאשר לישראלים המפונקים והחצופים שעברו פה בשנים האחרונות. זהות של קבוצה לא נקבעת לפי הצבע של תעודות הזהות של השחקנים
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 17 נובמבר 2013, 16:41

מסכים לגמרי
MTA2311 כתב:
קודי כתב:

אתה זורק פה הערות בומבסטיות, ומבסס אותן על מקרים נקודתיים. למה לא לדבר על הישראלים שפרצו תחת בלאט ונתנו עונות מצוינות? גם זה זלזול?

אוחיון לא קיבל שכר מצחיק. אלה הסכומים ששחקני ספסל מירושלים מקבלים. מכבי גם לא הייתה אמורה לשדרג לו את החוזה רק על סמך המשחקים מול פאו. זה לא עובד ככה.
תראה מה אתה עושה פה. במקום לבוא בטענות לשחקן שברח לחתום בקבוצה אחרת למרות שיש לו חוזה בקבוצה, אתה מאשים את המועדון. די מוזר.

אין ישראלים טובים. יש ישראלי אחד בלבד שהוא בוודאות באמת יורוליג. כל השאר הם סימני שאלה במקרה הטוב ולא מתאימים במקרה הרע.
עד החתימה שלו בירושלים, מכבי התנהלה בסדר גמור בסוגיית אליהו.

וכן, הייתי ממשיך לאהוד את הקבוצה באותה מידה גם אם היא הייתה מורכבת מזרים בלבד. אני אוהד מכבי, לא נבחרת ישראל. אני מתחבר הרבה יותר לסופו ולאינגלז, מאשר לישראלים המפונקים והחצופים שעברו פה בשנים האחרונות. זהות של קבוצה לא נקבעת לפי הצבע של תעודות הזהות של השחקנים

גם בזה אני מסכים ואני חושב שוויצ'יץ' ניסח את זה הכי טוב בראיון שלו לגרינוולד לפני כמה ימים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 17 נובמבר 2013, 16:48

טוב, זכותכם לחשוב כך. לי אישית, וכמוני לעוד לא מעט אוהדים של הקבוצה, קשה להזדהות עם קבוצה שכולה מורכבת מזרים ומנוהלת בידי ילדים שחצנים ומתנשאים. למרות זאת, אני עדיין מתייצב כל יום חמישי בהיכל וצועק בלי הפסקה, אבל כבר יש בי לא מעט מחשבות האם להוציא סכום כל כך גבוה על החבורה הזו, מה עוד שמתלווה לזה סיוט בכניסה ובעיקר ביציאה מהחניה בהיכל (ובמשחק האחרון גם תור מטורף של רבע שעה בבידוק הבטחוני בכניסה להיכל). לא בטוח שזה כבר שווה את המאמץ.
אבל זו הבעיה הקטנה בכל הסיפור. הבעיה היותר גדולה היא שהמותג מכבי יתחיל להתמסמס וההזדהות איתו תלך ותדעך. במצב כזה המפרסמים יתחילו להדיר את רגליהם מההיכל וערוצי טלוויזיה יהיו מוכנים לשלם פחות עבור זכויות השידור.
קודי

הודעהעל ידי rc4991 » 17 נובמבר 2013, 17:36

קודי כתב:טוב, זכותכם לחשוב כך. לי אישית, וכמוני לעוד לא מעט אוהדים של הקבוצה, קשה להזדהות עם קבוצה שכולה מורכבת מזרים ומנוהלת בידי ילדים שחצנים ומתנשאים. למרות זאת, אני עדיין מתייצב כל יום חמישי בהיכל וצועק בלי הפסקה, אבל כבר יש בי לא מעט מחשבות האם להוציא סכום כל כך גבוה על החבורה הזו, מה עוד שמתלווה לזה סיוט בכניסה ובעיקר ביציאה מהחניה בהיכל (ובמשחק האחרון גם תור מטורף של רבע שעה בבידוק הבטחוני בכניסה להיכל). לא בטוח שזה כבר שווה את המאמץ.
אבל זו הבעיה הקטנה בכל הסיפור. הבעיה היותר גדולה היא שהמותג מכבי יתחיל להתמסמס וההזדהות איתו תלך ותדעך. במצב כזה המפרסמים יתחילו להדיר את רגליהם מההיכל וערוצי טלוויזיה יהיו מוכנים לשלם פחות עבור זכויות השידור.

אני לגמרי מסכים עם התסכול שלך מהקבוצה וכמוני עוד אוהדים רבים (וכל הפורום)
אבל זה לא בגלל הישראלים (עוד בולשיט שהתקשורת יוצרת כדי לפגוע ולהיכנס במכבי) אלא בגלל ההנהלה החדשה שהרסה את הקבוצה
כשהתקציב יעלה,יגיעו זרים טובים,תהיה המשכיות והקבוצה תצליח אני בטוח שאתה,אני וכולם נחזור לאהוב כל כך את מכבי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 נובמבר 2013, 19:33

אני עם יובל בוויכוח הזה.
נכון שגם בשנות ה-90 כשהקבוצה היתה ישראלית יותר, אבל לא ממש הצליחה, הקהל לא הגיע, והרנסנס של המועדון קרה בזכות האפמן ומקדונלד (ופיני כמובן), אבל עדיין,
הבעיה הגדולה כמו שאני רואה אותה (ומסכים לגמרי עם יובל) שאם זה רייס או נעימי, אז זה חד משמעית נעימי. גם שאר הזרים של מכבי עם כל הכבוד, הם לא אלה שיילכו
לפיינל פור ולתואר.
הם שחקנים טובים וטובים יותר מהישראלים שיש היום, אבל זה לא ממש שחקנים עם סטאר קוואליטי, שמחברים את האוהדים למועדון כמו מגנט (שאראס היה כנראה הגדול ביותר
בזה בהיסטוריה של המועדון).

בכל אופן, אני לא יכול להתעלם מהתחושות האישיות שלי בשנים האחרונות. המשחקים הם כבר יותר הרגל מאשר עניין, הגלישה בפורום זה בוודאי יותר עניין וקטע חברתי מאשר המועדון עצמו,
הרגש כבר לא ממש קיים שם, ואני לא באמת יודע מה צריך לעשות כדי שזה יחזור.
יש לי תחושה שיש כאן לפחות כמה אוהדי טניס, שמושא האהדה שלהם (נדאל, דג'וקוביץ' או פדרר - לא משנה) מוציא מהם הרבה יותר אמוציות, ממכבי, המועדון עליו גדלו והתחנכו שנים רבות.
אני יודע שאצלי זה ככה.

לראות את הפרצוף של דני פדרמן מחייך בזחיחות, לא עושה לי טוב, ולראות את רייס עם הסרט על הראש או את היקמן, הולכים עם הראש בקיר ומקבלים עוד גג, כשנעימי יושב על אזרחי, ואליהו
באדום, עושה לי עוד פחות טוב.

השחקן היחיד היום שיש לי אמוציות חיוביות ביותר כלפיו הוא אינגלס, וזה די עצוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 נובמבר 2013, 19:43

אני די בטוח שגם אם נעימי היה משחק פה במקום רייס, ואפילו אם אליהו היה משחק היום במכבי, היית אומר את אותם הדברים.
זאת לא הבעיה של מכבי היום( ולא בטוח ב100% שהיא אפילו חלק ממנה). הבעיה היא עם ההנהלה כמובן, ועם חוסר הרצון שלה להשקיע כסף בקבוצה.

אני טועה?

אצלי דווקא הקבוצה של העונה שעברה לא הצליחה לעורר שום אמוציות. לא היה אף שחקן שהצלחתי להתחבר אליו ברמה כלשהי. היום יש שניים כאלה, וזה די מספיק לי האמת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 17 נובמבר 2013, 19:55

MTA2311 כתב:אני די בטוח שגם אם נעימי היה משחק פה במקום רייס, ואפילו אם אליהו היה משחק היום במכבי, היית אומר את אותם הדברים.
זאת לא הבעיה של מכבי היום( ולא בטוח ב100% שהיא אפילו חלק ממנה). הבעיה היא עם ההנהלה כמובן, ועם חוסר הרצון שלה להשקיע כסף בקבוצה.

אני טועה?

אצלי דווקא הקבוצה של העונה שעברה לא הצליחה לעורר שום אמוציות. לא היה אף שחקן שהצלחתי להתחבר אליו ברמה כלשהי. היום יש שניים כאלה, וזה די מספיק לי האמת.

לא יודע אולי אתה צודק... אני יודע שאת הקבוצה של פרקינס ופארגו מאוד אהבתי. היה לי כיף לראות, והיו המון אמוציות. גם סדרת רבע הגמר מול פאו זכורה לי כמאוד אמוציונלית.
אבל מאז, שום דבר.

בוא נגיד ככה, שאם הקבוצה מנצחת והשחקנים נותנים את הכל על המגרש, אז זה באמת לא ממש משנה, אבל אם זה זרים אפאטיים או ישראלים אפאטיים, אז אני כבר אעדיף את הישראלים.

ההנהלה זה בכלל סיפור אחר. זה לא העניין של כסף, אלא יותר התבוסתנות והחיוורות. זה נראה שפדרמן האב שם כי כרגע זה יכול לעזור לו בעסקים, ובשביל הבן זה פשוט פלטפורמה לפירסום,
נסיון ניהולי וצעצוע נחמד. הרקנאטים מעולם לא היו דומיננטיים מדי (ולפי הבן כנראה טוב שכך) וגם דמויות כמו אלי דריקס לא ממש מוסיפות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 17 נובמבר 2013, 22:26

יובל, לא מתאים לך כל כך. אני מכיר אותך בתור מישהו הגיוני ורציונלי פה, לא מישהו שמתבסס על דעות של כמה חברים של אילן השועל. לבלאט לא היה בעיה ליבש על הספסל שחקן כמו מאלט בשביל יוגב אוחיון. לא שרייס הוא איזה מציאה מטורפת, אבל כנראה שאם הוא היה טוב מרייס הוא היה משחק יותר ממנו, גם בליגה וגם ביורוליג. זה היה דורש מבלאט גם פחות התאמות בין המשחקים. מצד שני יש לך כמובן את החבר פניני שמרוויח על 300K על לשבת בברים ולהשמיםן ולא מסוגל לשמור על שום דבר שלא נשאר בשקט יותר מכמה שניות. ישראלים אין. לגבי מקל, שום שחקן לא היה מעדיף הצעה של מכבי ע''ח ה-NBA. לא פארקר שהיה לו יחס רגשי למכבי הרבה יותר מאשר מקל(שגדל באוסישקין), ולא מקל עצמו. אפשר לבוא בטענות לפדרמן על העובדה שבמקום רייס היה צריך להיות פה שחקן טוב יותר. אי אפשר לספר סיפורים על נעימי שהפך פתאום לשחקן יורוליג איכותי.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־14 אורחים