jol9 כתב:צפריר, התירוצים שאתה מחפש לקבוצה עצובים בערך באותה המידה כמו התירוצים של בלאט.
אין כאן לקיחת אחריות משום גורם. אף אחד לא בא ואומר - א, ב, ג לא נעשה כראוי וזאת הסיבה לכך שאנחנו נראים כמו שאנחנו נראים. לכן כארגון ששואף למצויינות בלתי מתפשרת,
אנחנו מתכוונים לעשות ד, ה, ו בשביל להשתפר והמבחן שלנו יהיה ז, ח, ט.
כך נוהג ארגון מקצועי ורציני.
המכבי הזאת זה פשוט ארגון בדמותו ובצלמו של דני פדרמן. פרווה, מחפש תמיד תירוצים ולהפיל את האחריות על מישהו אחר, וכמובן כמובן - לחלוטין לא מקצועי.
לבלאט מסתבר נוח מאוד בנישה הזאת (וזה משהו שלא הכרתי ממנו - חשבתי שהוא איש שלא מתפשר על בינוניות ותירוצים), והוא זה שבעצם מדברר אותה לתקשורת ולאוהדים, וזה עצוב מאוד.
לגבי האליפות - אני לא מבין איך עוד אפשר להגיד שהאליפות לא פתוחה. האם לא איבדנו 3 אליפויות בשנים האחרונות? האם למכבי יש איזשהו יתרון מוחלט ובלתי ניתן לגישור על קבוצות הליגה?
האם אין קבוצות ישראליות ומאמנים ישראלים שיודעים בדיוק איך להוציא את מכבי מהפוקוס, להציק לה ולקחת בסוף את המשחק?
ועוד משהו - כל מי שאומר ש"במשחקים המשמעותיים זה לא יהיה ככה", "כולם יודעים את משמעות האליפות" וקלישאות דומות, פשוט מרמה. אתה לא יכול לבוא ופתאום להקפיץ את הרמה שלך במשחק אחד ספציפי. זה לא עובד ככה.
זה כמו להגיד שתלמיד של 80 יבוא לבגרות ויוציא שם 100, כי הוא יודע שזה המבחן החשוב. זה לא עובד ככה. אפילו הקבוצה של צביקה שהגיעה לגמר היורוליג, לא יידעה לעשות את הסוויץ' בליגה,
והפסידה 10 משחקים באותה עונה, כולל את משחק האליפות.
איבדנו אליפות בשיטת משחק גמר בודד . בשיטה החדשה אין סיכוי שנפסיד אליפות ואתה יכול לצטט אותי בסוף העונה .
למכבי יש יתרון מקצועי בכל עמדה במגרש רק שבשלב המוקדם הזה זה לא בא לידי ביטוי , אבל אני בטוח שבהמשך מכבי תחזור לדרוס בליגה (גם ברגע שיתגבש סגל אחיד לליגה...) , אין מה להשוות את הקבוצה הזאת למה שהיה אם צביקה או פיני או אפילו בשנה שעברה פשוט כי השיטה השתנתה ...גם אם מכבי תפסיד בחוץ , היא תדרוס בבית ...
רואים בברור ששחקנים שמתאבדים במשחקי יורוליג פשוט לא מתאמצים במשחקי ליגה , זה מאוד מרגיז ואפילו פוגע בדעה שלי לגבי כמה שחקנים על חוסר מקצועיות (או שאולי הם השפויים ואנחנו לא ? ) אבל בהחלט לא מעיד על היכולת האמיתי של הקבוצה הזאת...
אנשים יוצאים פה בהצהרות שזה נשמע קצת הזוי לפעמים (מכבי תלחם על הירידה....) , בכל זאת מדובר במכבי , שמובילה את הבית שלה ביורוליג....יכול להיות שהשחקנים שיש היום במכבי לא רגילים או לא כשירים עדיין לשחק 2-3 משחקים בשבוע אבל ברגע שהעסק יתייצב נראה קבוצה אחרת לגמרי בליגה...
אני ממש לא מודאג (אלא רק כועס על הזילזול כרגע...)