אשכול המלפפונים: פאפא הגיע, כספי בדרך.

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי ישלים את הפאזל?

הודעהעל ידי אורי » 10 אוגוסט 2011, 09:53

אוי וישנייבסקי.... הזר הכי גרוע שנחת פה ביחס עם וונטיגו קאמינגס. אוהדי פילזן גם כן לא סובלים אותו.
אורי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 10 אוגוסט 2011, 10:29

felix_r כתב:חביב אורנג'ד

אתה לא כל כך צודק. היתה ביקורת גם על הבניה של פיני.

אני זוכר מצוין, איך יצאתי נגד לאזמה (שהוא היה מבחינתי תואם גיינס מעונה לפני), וגם נגד לאמפה. והיתי לא לבד בביקורת. מצד שני חשבתי, שוישנייבסקי יצליח יותר (אם כי ישר אמרתי, שהוא לא כוכב, אלא שחקן משלים), אז לא היתה לי ביקורת על הבאתו.

אני גם זוכר אנשים, שכתבו כבר בהתחלה שחסר לנו סנטר אמיתי. וגם כאלה שחששו מאנדרסון.

אני זוכר את ההתנגוד שלך, אבל אני בכל זאת זוכר שאצל פיני היתה הרבה יותר רגיעה מאשר ביקורת.
בכל מקרה, אי-אפשר להשוות את הביקורת שבלאט קיבל/מקבל כאשר הוא בונה קבוצה, לבין זאת שפיני זכה אליה כאשר הוא עשה זאת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Chen » 10 אוגוסט 2011, 10:31

http://www.hoopsworld.com/story.asp?story_id=18192

השחקנים החופשים בNBA... מי נראה לכם אופיצה טובה וריאלית?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי ankram » 10 אוגוסט 2011, 10:37

אורי כתב:אוי וישנייבסקי.... הזר הכי גרוע שנחת פה ביחס עם וונטיגו קאמינגס. אוהדי פילזן גם כן לא סובלים אותו.

עשית פה הנחות רציניות לפיגורות כמו ביופורד , וינפרד קינג , נואל פליקס ועוד כמה כוכבים...
עם זאת יש לציין שהוא תפקד מצויין בסדרה מול פרטיזן , שאנדרסון , בלו ואידסון עשו במכנסיים.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי אורי » 10 אוגוסט 2011, 10:45

ankram כתב:
אורי כתב:אוי וישנייבסקי.... הזר הכי גרוע שנחת פה ביחס עם וונטיגו קאמינגס. אוהדי פילזן גם כן לא סובלים אותו.

עשית פה הנחות רציניות לפיגורות כמו ביופורד , וינפרד קינג , נואל פליקס ועוד כמה כוכבים...
עם זאת יש לציין שהוא תפקד מצויין בסדרה מול פרטיזן , שאנדרסון , בלו ואידסון עשו במכנסיים.

כוונתי לשחקנים שאשכרה סיימו עונה שלמה, ובמקרה הזה אכן שכחתי את נואל פיליקס.
אורי

הודעהעל ידי עמיר לונ » 10 אוגוסט 2011, 13:30

זה מה שנרשם היום בידיעות אחרונות:
ידיעות אחרונות כתב:עוד גארד מהאן-בי-איי? בלאט: "הכל פתוח"
מאמן מכבי ת"א דייויד בלאט אמר בביקורו הקצר בארץ, לפני שהמריא אתמול בחזרה לאימוני נבחרת רוסיה, כי המטרה כרגע בקבוצה הוא להחתים גארד נוסף. לשאלה האם יהיה זה שחקן אן-בי-איי נוסף אחרי ג'ורדן פרמאר, אמר המאמן: "הכל פתוח".
עמיר לונ
חבר כבוד

הודעהעל ידי refael » 10 אוגוסט 2011, 15:25

http://www.safsal.co.il/article.aspx?id=18408
תומאס סאנדרס הגארד בן ה-26 ששיחק בשנים האחרונות בליגה השלישית בספרד ובאיסלנד סגר על חוזה בן ארבע שנים עם מכבי ת"א.
ישחק ביקנעם/מגידו .
"מעולם לא הייתי בישראל, אבל תמיד רציתי להגיע ולשחק בה. אני מחשיב את ההזדמנות הזו כברכה גדולה ומאוד מתרגש להגיע ולהתחיל להתאמן עם קבוצתי החדשה. זה כבוד גדול להיות קשור לארגון כמו מכבי ת"א ואני שמח להיות חלק מקבוצה מנצחת". אמר השחקן ל"ספסל" לאחר החתימה

מעניין ביותר אולי יצא ממנו משהו ונראה אותו בנוקיה בקרוב .
תמונה
refael

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 אוגוסט 2011, 15:36

6 לב צהוב כתב:http://www.safsal.co.il/article.aspx?id=18408
תומאס סאנדרס הגארד בן ה-26 ששיחק בשנים האחרונות בליגה השלישית בספרד ובאיסלנד סגר על חוזה בן ארבע שנים עם מכבי ת"א.
ישחק ביקנעם/מגידו .
"מעולם לא הייתי בישראל, אבל תמיד רציתי להגיע ולשחק בה. אני מחשיב את ההזדמנות הזו כברכה גדולה ומאוד מתרגש להגיע ולהתחיל להתאמן עם קבוצתי החדשה. זה כבוד גדול להיות קשור לארגון כמו מכבי ת"א ואני שמח להיות חלק מקבוצה מנצחת". אמר השחקן ל"ספסל" לאחר החתימה

מעניין ביותר אולי יצא ממנו משהו ונראה אותו בנוקיה בקרוב .

בליגה האיסלנדית הוא עשה ממוצעים של 22.6 נקודות למשחק
58.6% ל-2
32.3% ל-3
72% מהקו
6.8 ריבאונדים
4.2 אסיסטים
1.8 חטיפות
3.7 איבודים

מעניין מי הוביל את המהלך הזה אם הוא חתם במכבי אבל ישחק בקבוצת הבת..
מי רואה בו פוטנציאל אולי לשחק במכבי..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי refael » 10 אוגוסט 2011, 15:40

אבי אבן כנראה רואה בוא את הפוטנציאל הא הסקוט של מכבי כרגע לא ?
תמונה
refael

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 אוגוסט 2011, 15:45

6 לב צהוב כתב:אבי אבן כנראה רואה בוא את הפוטנציאל הא הסקוט של מכבי כרגע לא ?

כן..
אני חושבת שהוא גם אחראי(לא מבחינת אימון)על יקנעם\מגידו..

עריכה:
מסתבר שהוא בכלל לא מיועד למכבי..
מכבי משלמים על הזרים של יקנעם בשביל לקחת מהם את הנוער שלהם\להשאיל להם את הנוער שלנו..
זה שהוא חתם במכבי זה רק בשביל שההוצאות לא יהיו על יקנעם\מגידו..זה חלק מההסכם..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי itai7 » 10 אוגוסט 2011, 16:55

יש עוד שחקן ביקנעם מגידו שמכבי עשתה עיסקה כזו, ברח לי השם שלו
itai7

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 אוגוסט 2011, 17:01

itai7 כתב:יש עוד שחקן ביקנעם מגידו שמכבי עשתה עיסקה כזו, ברח לי השם שלו

נייט מילר..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 10 אוגוסט 2011, 20:24

חביב אורנג'ד כתב:אני חושב שזה היה די ברור ששחקנים כמו כדיר ופוט לא יועדו להיות שחקנים מובילים, וכבר בשלב משחקי האימון הראושנים ראינו זאת.
בורשטיין החליף את לימונד (שממש לא היה פקטור משמעותי באותה עונה), ובסוף עוד הצליח לתרום יותר ממנו, למרות שהוא נראה כמו סוס מת.

אני מסכים שחלק מהביקורת היתה עניינית (למרות שחלק לא קטן ממנה הופנה לנושאים די זניחים, והיו נושאים, כמו המחסור בגארדים, שלא זכו ליותר מדי התיחסות), אבל היה חלק לא קטן שהיה מגמתי ומתבכיין. אני זוכר לפחות 5 גורמים שונים שחזו שחורות, גרסו שמכבי תתקשה גם בליגה ודחו מכל וכל את האפשרות להצלחה ביורוליג.

בכל מקרה, מה שאני חושב ששעשה את ההבדל, זה ההבדל ביחס האוהדים בין פיני גרשון לדיויד בלאט.
כאשר פיני בונה קבוצה, הוא זוכה לתמיכה ופירגון מלאים מההנהלה והאוהדים.
בפעם האחרונה שפיני בנה כאן קבוצה, כמעט שלא נשמעה כל ביקורת על מלאכת בניית הסגל, זאת אפילו כשהונחתו שחקנים כמו וייזניבסקי ולאזמה.
אפילו העובדה שלאמפה הוא לא בדיוק סנטר, לא זכתה ליותר מדי התייחסות, למרות שבסוף אותה עונה היתה כאן הסכמה גורפת שהחסרון בסנטר הוא מאוד משמעותי.
לדעתי, פיני זוכה לחסינות משתי סיבות עיקריות.
הראשונה היא שהוא פיני גרשון; המאמן שהפך את מכבי לכוח עליון באירופה בעשור הקודם, ונחשב (ובצדק) לאחד מהמאנים הטובים ביותר ביבשת.
השניה, היא הקונספט בו פיני גרשון עבד בפעם האחרונה שהיה כאן - הבאת השחקנים המוכרים והמוכחים ביותר ביחס למגבלות התקציב.
למרות שהקונספט הזה נכשל, והרבה שחקנים פחות מוכרים מאילו ששיחקו במכבי התגלו כטובים יותר, ההנהלה והאוהדים אוהבים לראות שמות מוכרים ושחקנים שכבר שיחקו בעבר ביורוליג.
מה שמעניין, זה שגם דיויד בלאט בנה קבוצה עם לא מעט שמות מוכרים (ואפילו מוכרים ביותר מאילו שפיני הביא), כמו אליהו וסופו (שהגיע למכבי יש מסגנית אלופת אירופה), ואולי אפילו בורשטיין המונסה.
כנראה, שכאשר מביאים שחקנים כשרוניים אבל פחות מוכרים, הדבר מציף ביקרות. בקיץ הקודם, מכבי צירפה בסה"כ שני שחקנים פחות מנוסים כמו פארגו והנדריקס (למרות שגם הוא הגיע אחרי עונה טובה בספרד) וזה בכל זאת עורר הדים של ביקורת.
נו שויין.....

קח בחשבון שהנסיבות היו שונות.

פיני הגיע באמצע עונה נוראית של אפי, הצליח לקחת אליפות והציפיות היו שבקיץ יבנה קבוצה לכמה שנים קדימה ויכשיר את דרוקר בתור יורשו. כמובן שעדיין זכרו לו את השושלות והוא קיבל די הרבה קרדיט. בנוסף רוב החתמות נעשו כבר בתחילת הקיץ והיה נראה שיש תוכנית ברורה. אבל הייתה גם לא מעט ביקורת: גם על ויז (שחלק חשבו שהוא שחקן ברמת היורוקאפ ולא מעבר לזה), גם על לאמפה (שהוא לא הסנטר שצריכים) ואפילו את החתמת אידסון לא כולם אהבו (כמו הקמפיין שאוי ניהל נגדו). פשוט הדברים קצת נשכחים עם הזמן, חבל שאי אפשר לחזור לת'רדים של אז. למרות הכל, העונה ההיא הייתה יכולה להיגמר יותר טוב אם באמת היו מביאים מחליף ללאמפה, ואם הפיני ודרוקר היו פחות עוסקים בריב ביניהם ויותר מנסים להרים את הקבוצה מבחינה מנטלית אחרי ההדחה מול פרטיזן.

בלאט הגיע אחרי עובדן האליפות, ברקע היו פרסומים שאין הרבה כסף לזרים (כל האתרים פרסמו שלא יבואו זרים במעל 500 אלף) והחתמות הראשונות היו עמוד חשמל ג'ף פוט וכדיר הנגרי, מה שכמובן הוסיף לחץ וחוסר סבלנות. גם בהמשך הדברים התנהלות לאט ועד החתמת סופו (בסביבות באוגוסט אם אני זוכר נכון), היה חוסר וודאות לא קטן. פלוס, כמעט כולם אמרו (גם בפורום ודם הפרשנים בתקשורת) שחסר גארד ושהקו האחורי דליל במיוחד. בסוף קיבלנו עונה חלומית אבל רוב הביקורת (הלגיטימית. אני לא מתייחס לפסימיים במיוחד שיש אותם בכל מקום וצריך לדעת לסנן) מובנת כי נלקחו לא מעט הימורי וגם מזל היה לצידינו.

היום בלאט מקבל יותר קרדיט, ובצדק, אבל נסיבות שיחקו תפקיד די חשוב כשמשווים בין העונות של פיני ושלו. והעניין בקיץ הקודם פחות התרכז בבלאט אלא יותר בהנהלה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי שחף » 13 אוגוסט 2011, 06:15

אני חושב שכדי לסגור את הסגל מכבי צריכה להחתים את מרקיז דניאלס כגארד הנוסף. הזכרתי אותו כבר בתחילת הקיץ, אבל עם פארמר נראה לי שהוא סוגר באופן מושלם את כל הקצוות הסו קולד בעייתיות בסגל. סטופר הגנתי, שיכול לשמור על פורוורדים בהרכב של שלושה גארדים, ידיים ארוכות, חוטף מצויין וריבאונדר טוב, וכבונוס גם שחקן NBA שרגיל לשלושה משחקים בשבוע.
שחף

הודעהעל ידי refael » 13 אוגוסט 2011, 07:44

אין מועמדים/שמועות חדשות על שחקנים ? בספטמבר מתחילים אימונים לא ?
תמונה
refael

הודעהעל ידי cannon » 13 אוגוסט 2011, 08:14

אז אחרי תקופה של שקט לא קצר, שם חוזר שעולה בהקשר של מכבי: ראשאד מקנטס.
היו דיווחים שסגר באיטליה לפני כחודש, אבל כנראה שלא נסגרה עסקה. הלוואי שיגיע למכבי כי מתאים מאוד מאוד וכנראה גם בהיבט הכספי.
המקור הוא מארק שטיין מ-ESPN שהוא מקור מהימן שצייץ בטוויטר שלו:

Evening's last word: Loud rumbles emanating from Israel that perennial Euroleague power Maccabi Tel-Aviv taking long look at Rashad McCants
cannon

הודעהעל ידי Chen » 13 אוגוסט 2011, 09:51

http://www.draftexpress.com/profile/Ras ... -12/stats/ העונה הייתה לו קליעה גרועה, וגם הוא איבד הרבה כדורים. אבל אם הוא יחזור למה שהוא היה פעם אז זה יהיה טוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 אוגוסט 2011, 09:58

Chen כתב:http://www.draftexpress.com/profile/Rashad-McCants-12/stats/ העונה הייתה לו קליעה גרועה, וגם הוא איבד הרבה כדורים. אבל אם הוא יחזור למה שהוא היה פעם אז זה יהיה טוב.

העונה הוא שיחק רק משחק אחד וגם זה היה בדי-ליג.
בכל מקרה, ממה שזכור לי, הוא שחקן מצויין אבל גם הד קייס לא קטן.
לא ברור אם הוא באמת המועמד המתאים ביותר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 13 אוגוסט 2011, 12:08

קצת קשה לי להאמין לדיווח הזה כי בלאט מחפש קודם כל שחקנים עם אופי טוב.
שחף

הודעהעל ידי refael » 13 אוגוסט 2011, 13:00

גם בONE מפרסמים :
http://one.co.il/Article/184966.html
תמונה
refael

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־19 אורחים