misha כתב:שחר.ג. כתב:נכון מדובר על פער של 800 מילון דולר שצריך לכסות עד ינואר,כמה באמת לדעתך הסיכוי שיהיה עונה?
ודרך אגב,כל יום שעובר בהחלט מחזק בעוד איזה אחוז או שניים

תזכור שאנחנו רק בתחילת השביתה וברור שכל צד מתבצר בעמדתו. אבל עד ינואר יש עוד מספיק זמן ובאיזשהו שלב השחקנים יבינו שהם טיפסו על עץ גבוה מדי.לבנות מעכשיו שתהיה שביתה עד סוף העונה (ז"א, לא להביא מחליף לפארגו אם אכן יעזוב ולבנות על פארמר) יהיה הימור גדול שיכול לרסק אותנו באמצע העונה.
אני מזכיר שרק פעם אחת בכל הספורט האמריקאי ביטלו עונה בגלל שביתה (הוקי קרח). אם עד אזור דצמבר המצב יישאר כמו שהוא עכשיו אפשר עוד להיות אופטימיים, אבל כרגע די מוקדם.
זה לא ממש מדויק.
קודם כל, נערכו כמה שיחות, ואין התקדמות. השחקנים ממש לא טיפסו על עץ גבוה, להיפך, הם מוכינים להורדים קצת מהדרישות שלהם, ויקבלו פחות ממה שקיבלו בדרך כלל. הבעלים הם אלה שעושים את הבעיות. אם זכור לי נכון, 23 מתוך 30 הבעלים מפסידים כסף בקבוצות, ופשוט נמאס להם. הם רוצים שגם סופרסטרים כמו קובי, לברון, נוביצקי וכל אלה יקבלו מקסימון משהו באיזור ה10-15 מיליון דולר. השחקנים ממש ממש לא יסכימו לזה. תחשוב על השחקנים המשלימים, שמקבלים מיליון דולר לוגמא, יצטרכו לקצץ בכמעט חצי את המשכורת שלהם, ואני לא מדבר על אלה שיושבים על חוזי מינימום או על חוזי רוקי.
האנטר התראיין לא מזמן (אחרי כמה פגישות) ואמר שאם הוא צריך להמר, הוא מהר שהעונה לא תתקיים. בפוטבול לדוגמא הייתה שביתה שכבר נגמרה, אבל זה בגלל שפוטבול, בניגוד לכדורסל, מאוד מאוד רווחי, ול2 הצדדים היה אינטרס לא לבטל את העונה. פה לבעלים לא אכפת אם לא תיהיה עונה, כי הם לא יפסידו כסף. העיקר מבחינתם זה להוריד משמעותית את השכר, ואם הפערים קרובים למיליארד דולר, זה לא דבר שהולך להיגמר לא היום, לא מחר, ולא בעוד חודש. סביר מאוד שעד ינואר לא יהיה הסכם, ואז העונה תבוטל לחלוטין.
עם זאת, אני עדיין חושב שצריך להחתים פה שחקן, אפילו פרקינס לכל הפחות. כי אם יקרה איזה משהו ויגיעו להסכם עוד איזה 2-3 חודשים, אכלנו אותה.