יורוקאפ 2013/14 - ולנסיה זוכה בתואר וחוזרת ליורוליג

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוקאפ 2013/14

הודעהעל ידי felix_r » 20 פברואר 2014, 01:07

jol9 כתב:היורוליג עשה טוב ונכון שהפך את הטופ 16 לשלב מאוד מותח ומעניין אם כי קצת ארוך. לפחות אין מצב שמכבי עוברת שנים שלמות מבלי לפגוש את צסקא למשל.

הדבר הכי נכון עבור המפעל ורמת העניין בו הוא לבטל את הפיינל פור ולעבור לסדרות. אבל בשביל זה צריך גם לפתור פרט טכני אבל חשוב - מי תהיה הקבוצה עם יתרון הביתיות.
בNBA זה קל וברור כי כל הקבוצות משחקות אחת נגד השניה, ולכן המאזן הסופי משקף. לעומת זאת בשיטת היורוליג, זה פחות משקף, וקשה למדוד את הצלחת הקבוצות ע"פ המאזן הכולל.

בכל אופן שיטת הפיינל פור לא מתאימה פשוט. אין הגיון בלהביא אלפי אנשים למגרש נייטרלי, לשחק משחק כשלחצי מהקהל אין עניין מיוחד בנעשה, ולארח את המפעל במדינות
שלא תמיד קשורות לכדורסל.
את הנושא הזה צריך לפתור.

"מי תהיה הקבוצה עם יתרון הביתיות?" זאת בכלל לא הבעיה פה. בעיה היא, שבניגוד ל NBA, לקבוצות באירופה יש גם את הליגה המקומית.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 20 פברואר 2014, 11:24

Roni1 כתב:
felix_r כתב:משחק מעניין בין ריטאס לצדביטה מסתיים בנצחון הליטאים בנקודה אחת.
אלן ריי מצדביטה החטיא ליי-אפ לבד מתחת לסל בהתקפה האחרונה.
אם ריי היה קולע, ריטאס הייתה עפה מיורוקאפ, אבל ככה היא עולה לשלב הבא ממקום ראשון בבית.
איך סל אחד יכול לקבוע! :D

איזה הזוי
בכלל כולם יורדים על הרמה של היורוליג, היורוקאפ זה באמת פח אשפה.

למה פח אשפה? זה המפעל השני בטבעו באירופה.
ואני לא אוהב בלשון המעטה את כל המבקרים על הרמה של היורוליג. זה הכדורסל הכי טוב של אירופה, למי שיש בעיה עם המפעל ,אז יש לו בעיה עם הכדורסל האירופאי ואין לזה קשר למפעל עצמו שהוא היורוליג.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2014, 11:48

toja27 כתב:למה פח אשפה? זה המפעל השני בטבעו באירופה.
ואני לא אוהב בלשון המעטה את כל המבקרים על הרמה של היורוליג. זה הכדורסל הכי טוב של אירופה, למי שיש בעיה עם המפעל ,אז יש לו בעיה עם הכדורסל האירופאי ואין לזה קשר למפעל עצמו שהוא היורוליג.

הטענה שלי נגד היורוליג היא שרבע מהקבוצות לא צריכות להיות בו ולראיה אפשר לראות שהקבוצות שנשרו מהיורוליג ממש לא מצליחות ביורוקאפ (ואני לא מאמין שזה רק "חוסר עניין"). לא יכול להיות מצב שבו קבוצות כמו חימקי וקאזאן לא נמצאות ביורוליג ואילו נמושות שלא מעניינות אף אחד כמו ז'ילונה, קייב או נאנטר כן משחקות שם. היורליג צריך לרכז את הקבוצות הטובות באירופה ולוותר על הנמושות. בתצורה הנוכחית חצי מהמשחקים בשלב הראשון הם גארבג' טיים אחד גדול וזו תוצאה ישרה של בחירת קבוצות לקויה.

גם לטופ 16 התגנבו ז'לגיריס ופרטיזן שהן שתי קבוצות שאין להן מה לחפש שם. חבל, כי זה הורס את העניין. תחשבו כמה כיף היה לראות עוד שתי קבווצת ברמה בשלב הזה במקום שתי הנמושות האלה.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 20 פברואר 2014, 12:11

toja27 כתב:
Roni1 כתב:
אם ריי היה קולע, ריטאס הייתה עפה מיורוקאפ, אבל ככה היא עולה לשלב הבא ממקום ראשון בבית.

איזה הזוי

אם לא קבוצות כמו חימקי וקאזאן שמביאות קצת יוקרה, משחקים ביורוקאפ נראים כמו ליגה ישראלית. מבחינת רמת הכדורסל זה פח אשפה. צודק לגבי היורוליג, זה הכדורסל הכי טוב של אירופה.
ורוי, אם פרטיזן וז׳לגיריס היו ביורוקאפ הן היו מנצחות בקלילות קבוצות כמו חיפה וירושלים.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2014, 12:20

Roni1 כתב:אם לא קבוצות כמו חימקי וקאזאן שמביאות קצת יוקרה, משחקים ביורוקאפ נראים כמו ליגה ישראלית. מבחינת רמת הכדורסל זה פח אשפה. צודק לגבי היורוליג, זה הכדורסל הכי טוב של אירופה.
ורוי, אם פרטיזן וז׳לגיריס היו ביורוקאפ הן היו מנצחות בקלילות קבוצות כמו חיפה וירושלים.

ממש לא, וזה כבר הוכח ע"י קבוצות אחרות שנשרו מהיורוליג. הגורל של פרטיזן וז'לגיריס היה קרוב לוודאי כמו של רוב קבוצות היורוליג שנשרו ולא עלו לטופ 16 של היורוקאפ. חבל שאת שוכחת שחלק גדול שמהיורוקאפ מורכב מקבוצות שנשרו מהיורוליג והן ממש לא מצליחות ביורוקאפ.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 20 פברואר 2014, 12:28

roy1000 כתב:
toja27 כתב:למה פח אשפה? זה המפעל השני בטבעו באירופה.

הטענה שלי נגד היורוליג היא שרבע מהקבוצות לא צריכות להיות בו ולראיה אפשר לראות שהקבוצות שנשרו מהיורוליג ממש לא מצליחות ביורוקאפ (ואני לא מאמין שזה רק "חוסר עניין"). לא יכול להיות מצב שבו קבוצות כמו חימקי וקאזאן לא נמצאות ביורוליג ואילו נמושות שלא מעניינות אף אחד כמו ז'ילונה, קייב או נאנטר כן משחקות שם. היורליג צריך לרכז את הקבוצות הטובות באירופה ולוותר על הנמושות. בתצורה הנוכחית חצי מהמשחקים בשלב הראשון הם גארבג' טיים אחד גדול וזו תוצאה ישרה של בחירת קבוצות לקויה.

גם לטופ 16 התגנבו ז'לגיריס ופרטיזן שהן שתי קבוצות שאין להן מה לחפש שם. חבל, כי זה הורס את העניין. תחשבו כמה כיף היה לראות עוד שתי קבווצת ברמה בשלב הזה במקום שתי הנמושות האלה.

אז זהו ש"נמושות" כמו ז'ילונה, קייב, נאנטר ובמיוחד קבוצות כמו ז'לגיריס ופרטיזן כן מעניינות מדינות שלמות שאוהבות כדורסל כמו סרביה וליטא. להגיד משהו כמו "נמושות שלא מעינייות אף אחד " זה לדבר מתוך העולם הקטן שלך.
ליורוליג יש את השיטה שלה לבחור את הקבוצות, ולמרות שיכול להיות שיש מקום לשיפור, בסופו של דבר הקבוצות הטובות ביותר כן משחקות שם באופן קבוע. ולקבוצות הקטנות יותר ניתנת הזדמנות להוכיח את עצמן ולהראות שהן שייכות למפעל (או שלא).
דבר שני, בשבילי השלב הראשון הוא הזדמנות לקבוצות להתחיל את העונה יותר בקלות כדי שיוכלו להיות מוכנות לשלבים המכריעים יותר. זה שלב חשוב בבניית הקבוצה. המטרה שלו מלכתחילה לא הייתה אמורה להיות זמן הקלאץ' אלא יותר לסינון הקבוצות המתחרות במפעל. מנקודת מבטן של הקבוצות הקטנות , זהו זמן להוכיח את עצמן מול הקבוצות הגדולות.
ודבר נוסף, ללא המשחקים של השלב הראשון ,המשחקים הפחות "איכותיים" , המשחקים של הטופ 16 לא היו נחשבים לטופ. כי משחק "איכותי" מורגש ביתר עומק לאחר שחווית קצת משחקים פחות "איכותיים". ככה זה עובד.
קיצור ,גם אם יש מקום לשיפורים , היורוליג הוא אחלה מפעל שאני נהנה לצפות בו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 20 פברואר 2014, 12:30

Roni1 כתב:
toja27 כתב:
Roni1 כתב:

איזה הזוי

[url]אם לא קבוצות כמו[/url] חימקי וקאזאן שמביאות קצת יוקרה, משחקים ביורוקאפ נראים כמו ליגה ישראלית. מבחינת רמת הכדורסל זה פח אשפה. צודק לגבי היורוליג, זה הכדורסל הכי טוב של אירופה.

אבל אין דבר כזה אם, העובדה היא שיש. וכל שנה יש שם קבוצות איכותיות. ומה יש לך נגד הליגה הישראלית? זה לא נכון להגיד שרמת הכדורסל זה פח אשפה, יש שם קבוצות שיודעות לשחק כדורסל. אולי את משווה את היורוקאפ ל NBA?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2014, 12:44

toja27 כתב:אז זהו ש"נמושות" כמו ז'ילונה, קייב, נאנטר ובמיוחד קבוצות כמו ז'לגיריס ופרטיזן כן מעניינות מדינות שלמות שאוהבות כדורסל כמו סרביה וליטא. להגיד משהו כמו "נמושות שלא מעינייות אף אחד " זה לדבר מתוך העולם הקטן שלך.
ליורוליג יש את השיטה שלה לבחור את הקבוצות, ולמרות שיכול להיות שיש מקום לשיפור, בסופו של דבר הקבוצות הטובות ביותר כן משחקות שם באופן קבוע. ולקבוצות הקטנות יותר ניתנת הזדמנות להוכיח את עצמן ולהראות שהן שייכות למפעל (או שלא).
דבר שני, בשבילי השלב הראשון הוא הזדמנות לקבוצות להתחיל את העונה יותר בקלות כדי שיוכלו להיות מוכנות לשלבים המכריעים יותר. זה שלב חשוב בבניית הקבוצה. המטרה שלו מלכתחילה לא הייתה אמורה להיות זמן הקלאץ' אלא יותר לסינון הקבוצות המתחרות במפעל. מנקודת מבטן של הקבוצות הקטנות , זהו זמן להוכיח את עצמן מול הקבוצות הגדולות.
ודבר נוסף, ללא המשחקים של השלב הראשון ,המשחקים הפחות "איכותיים" , המשחקים של הטופ 16 לא היו נחשבים לטופ. כי משחק "איכותי" מורגש ביתר עומק לאחר שחווית קצת משחקים פחות "איכותיים". ככה זה עובד.

אני חושב שבמסגרת השיפורים, 24 הקבוצות הטובות באירופה צריכות לשחק ביורוליג. אני לא חושב שלמשחקי גארבג' יש תרומה לכדורסל. זה סתם וריד את הרייטינג ואת העניין.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 20 פברואר 2014, 12:49

toja27 כתב:
Roni1 כתב:
toja27 כתב:
Roni1 כתב:

איזה הזוי

[url]אם לא קבוצות כמו[/url] חימקי וקאזאן שמביאות קצת יוקרה, משחקים ביורוקאפ נראים כמו ליגה ישראלית. מבחינת רמת הכדורסל זה פח אשפה. צודק לגבי היורוליג, זה הכדורסל הכי טוב של אירופה.

אבל אין דבר כזה אם, העובדה היא שיש. וכל שנה יש שם קבוצות איכותיות. ומה יש לך נגד הליגה הישראלית? זה לא נכון להגיד שרמת הכדורסל זה פח אשפה, יש שם קבוצות שיודעות לשחק כדורסל. אולי את משווה את היורוקאפ ל NBA?

אני לא משווה אותו לשום דבר, כמעט כל משחק יורוקאפ שניסיתי לראות העונה היה משעמם כמו רוב המשחקים בליגה הישראלית. הליגה הישראלית טובה לדעתך?
ונכון שאין דבר כזה אם, כל שנה יש שם קבוצות טובות וכל שנה אומרים עליהן שהן צריכות להיות ביורוליג במקום כל ה״נמושות״. אי אפשר להוכיח שהנמושות האלה לא ראויות ליורוליג על סמך ההישגים שלהן ביורוקאפ אחרי שהן נשרו לשם ממפעל בכיר. אם מכבי היתה נושרת ליורוקאפ זה היה הופך לעול ולעונש.
Roni1

הודעהעל ידי toja27 » 20 פברואר 2014, 13:05

roy1000 כתב:
toja27 כתב:אז זהו ש"נמושות" כמו ז'ילונה, קייב, נאנטר ובמיוחד קבוצות כמו ז'לגיריס ופרטיזן כן מעניינות מדינות שלמות שאוהבות כדורסל כמו סרביה וליטא. להגיד משהו כמו "נמושות שלא מעינייות אף אחד " זה לדבר מתוך העולם הקטן שלך.

אני חושב שבמסגרת השיפורים, 24 הקבוצות הטובות באירופה צריכות לשחק ביורוליג. אני לא חושב שלמשחקי גארבג' יש תרומה לכדורסל. זה סתם וריד את הרייטינג ואת העניין.

אבל אתה מתעלם מהעובדה שיש עוד קריטריונים להשתתפות ביורוליג חוץ מחוזק הקבוצה, כמו למשל רמת העניין שהקבוצה מייצרת. פרטיזן בלגרד וז'לגיריס למשל הרבה יותר חשובות ליורוליג מבחינה אסטרטגית מאשר קבוצות כמו חימקי ויוניקס קאזאן. הם מביאות הרבה יותר קהל, ובכך מוסיפות עניין ביורוליג. זה שאתה כאוהד מכבי תל אביב לא מבין עד הסוף את הנקודה הקריטית הזאת זה עניינך ועניינם של אלה שחושבים כמוך. האם אתה יכול להשוות משחק ביתי בבלגרד לזה שבמוסקבה? זה סיפור שונה לגמרי.
דבר נוסף, לא תמיד אפשר לדעת מי הן הקבוצות החזקות ביותר לפני תחילת העונה. הרבה יותר קל לקבוע את זה בדיעבד. ואפרופו לקבוצה "הטובה ביותר" ביורוקאפ חימקי, הייתה את ההזדמנות שלה לעלות ליורוליג אבל היא הפסידה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 20 פברואר 2014, 13:17

אני לא משווה אותו לשום דבר, כמעט כל משחק יורוקאפ שניסיתי לראות העונה היה משעמם כמו רוב המשחקים בליגה הישראלית. הליגה הישראלית טובה לדעתך?
ונכון שאין דבר כזה אם, כל שנה יש שם קבוצות טובות וכל שנה אומרים עליהן שהן צריכות להיות ביורוליג במקום כל ה״נמושות״. אי אפשר להוכיח שהנמושות האלה לא ראויות ליורוליג על סמך ההישגים שלהן ביורוקאפ אחרי שהן נשרו לשם ממפעל בכיר. אם מכבי היתה נושרת ליורוקאפ זה היה הופך לעול ולעונש.[/quote]
אני מסכים איתך שככל שרמת השחקנים גבוהה יותר כך המשחק נעשה מעניין יותר בדרך כלל. אבל אני רוצה להגיד לך שיש משחקי NBA שמשעממים לא רק משחקי יורוקאפ. באופן כללי ככל שהאדם מעורב יותר במפעל מסויים כך הוא נעשה מעניין יותר עבורו. אנשים שהיורוקאפ באמת מעניין אותם ימצאו את עצמם מוצאים יותר עניין ביורוקאפ. למשל, את אוהדת מכבי תל אביב, כמה באמת היורוקאפ מעניין אותך? אבל באמת את מוצאת בו עניין אמיתי? אם הקבוצה האהובה עליך הייתה משחקת שם אז היית מוצאת שיש שם משחקים מעניינים(וגם משעממים) כי כל הסיפור מסביב היה חשוב לך.
לגבי "הנמושות", גם חימקי וגם קאזאן סביר להניח שלא היו תופסות מקום של צמרת ביורוליג. אז היו קבוצות אחרות שניסו את מזלן, בדיעבד הן לא היו מספיק טובות כדי להמשיך לטופ16. זאת לא הבעיה של היורוליג.אם יש ליורוליג בעיה זה כמו, שהשחקנים הכי טובים עוזבים בדרך כלל לNBA. זאת בעיה אמיתית. ולא האם חימקי או סיינה השתתפה ביורוליג.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2014, 14:09

toja27 כתב:אבל אתה מתעלם מהעובדה שיש עוד קריטריונים להשתתפות ביורוליג חוץ מחוזק הקבוצה, כמו למשל רמת העניין שהקבוצה מייצרת. פרטיזן בלגרד וז'לגיריס למשל הרבה יותר חשובות ליורוליג מבחינה אסטרטגית מאשר קבוצות כמו חימקי ויוניקס קאזאן. הם מביאות הרבה יותר קהל, ובכך מוסיפות עניין ביורוליג. זה שאתה כאוהד מכבי תל אביב לא מבין עד הסוף את הנקודה הקריטית הזאת זה עניינך ועניינם של אלה שחושבים כמוך. האם אתה יכול להשוות משחק ביתי בבלגרד לזה שבמוסקבה? זה סיפור שונה לגמרי.
דבר נוסף, לא תמיד אפשר לדעת מי הן הקבוצות החזקות ביותר לפני תחילת העונה. הרבה יותר קל לקבוע את זה בדיעבד. ואפרופו לקבוצה "הטובה ביותר" ביורוקאפ חימקי, הייתה את ההזדמנות שלה לעלות ליורוליג אבל היא הפסידה.

אני מאוד שמח שבאים למשחקים הביתיים של פרטיזן הרבה צופים, אבל מה התועלת בזה אם הם לא מסוגלים להעמיד קבוצה תחרותית? כשהם באו לנוקיה, המשחק נגמר ברבע הראשון. כמה רייטינג מפסיד היורוליג בגלל הקבוצה הזו? הרי אף אחד מחוץ לבלגרד לא פותח טלוויזיה לראות את פרטיזן וקרוב לוודאי שכמות הצופים במשחקי החוץ של פרטיזן היא מהנמוכות. אז מה התועלת הגדולה בקבוצה הזו? היא יכולה לשחק ביורוקאפ. כנ"ל ז'לגיריס שכל הכדורסל שלה מסתכם באחד על חמש עם שחקן ששיחק לא מזמן בעפולה.

אפשר בקלות לדעתי מי הקבוצות החזקות (90% זה עניין של תקציב) ואפשר לערוך מוקדמות שלא בשיטת נוק-אאוט כדי להבטיח שהקבוצות הטובות באמת ישחקו ביורוליג.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 20 פברואר 2014, 14:55

roy1000 כתב:
toja27 כתב:אבל אתה מתעלם מהעובדה שיש עוד קריטריונים להשתתפות ביורוליג חוץ מחוזק הקבוצה, כמו למשל רמת העניין שהקבוצה מייצרת. פרטיזן בלגרד וז'לגיריס למשל הרבה יותר חשובות ליורוליג מבחינה אסטרטגית מאשר קבוצות כמו חימקי ויוניקס קאזאן. הם מביאות הרבה יותר קהל, ובכך מוסיפות עניין ביורוליג. זה שאתה כאוהד מכבי תל אביב לא מבין עד הסוף את הנקודה הקריטית הזאת זה עניינך ועניינם של אלה שחושבים כמוך. האם אתה יכול להשוות משחק ביתי בבלגרד לזה שבמוסקבה? זה סיפור שונה לגמרי.

אני מאוד שמח שבאים למשחקים הביתיים של פרטיזן הרבה צופים, אבל מה התועלת בזה אם הם לא מסוגלים להעמיד קבוצה תחרותית? כשהם באו לנוקיה, המשחק נגמר ברבע הראשון. כמה רייטינג מפסיד היורוליג בגלל הקבוצה הזו? הרי אף אחד מחוץ לבלגרד לא פותח טלוויזיה לראות את פרטיזן וקרוב לוודאי שכמות הצופים במשחקי החוץ של פרטיזן היא מהנמוכות. אז מה התועלת הגדולה בקבוצה הזו? היא יכולה לשחק ביורוקאפ. כנ"ל ז'לגיריס שכל הכדורסל שלה מסתכם באחד על חמש עם שחקן ששיחק לא מזמן בעפולה.

אפשר בקלות לדעתי מי הקבוצות החזקות (90% זה עניין של תקציב) ואפשר לערוך מוקדמות שלא בשיטת נוק-אאוט כדי להבטיח שהקבוצות הטובות באמת ישחקו ביורוליג.

היורוליג מרוויחה רייטינג עם קבוצות כמו פרטיזן וז'לגיריס כי כמות הצופים שרואים את המשחק שהם רק אוהדי הקבוצה גדולה יותר מכל צופה שמתנדנד לכאן או לכאן " האם היורוליג שווה צפיה או לא".בכל אופן הרבה מאוד מצופי היורוליג הם כאלו שאוהבים כדורסל ויש להם קבוצה אחת בדרך כלל מהמדינה שלהם שמשתתפת באחת המסגרות של אירופה. אלה לא צופים מזדמנים. להעמיד קבוצה תחרותית זה עניין יחסי, בנוקיה הם קיבלו תבוסה אבל ניצחו את צסק"א בבית שלהם.בכל אופן ברור שלקבוצות האלה יש תקציב נמוך יותר מקבוצות הטופ של היורוליג אבל אין זה אומר שרק הקבוצות העשירות ביותר צריכות להשתתף במפעל.
בקשר לקבוצות הטובות ביותר שמקומן אינן מובטח במפעל אתה צודק ואכן יכולים להפוך את המשחקים לסדרות ולא לנוק אווט כדי להבטיח עם יותר סיכויים שהקבוצות הטובות ביותר יזכו בכרטיס( למרות ששי קשיים טכניים מסוימים בהקשר הזה).
אבל בכל מקרה , אם אתה חושב שחימקי וקאזאן וולנסיה היו הופכים את היורוליג למעניינים יותר אז אתה טועה.זה זוטות.סביר להניח שיש לך בעיה מסויימת עם הכדורסל האירופי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2014, 16:16

rc4991 כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:גם ולנסיה קבוצה יותר טובה כנראה.

גם באנביט
והמשחק הערב רק מחזק את זה

באנביט קבוצה טובה, אבל המשחק היום לא מחזק כלום, כי לירושלים לא היה שום צורך להלחם

נכון אבל אני עדיין חושב שבאנביט יותר חזקה

https://twitter.com/valenciabasket/stat ... 20/photo/1

ירושלים מדורגת חמישית בין ה- 16 האחרונות ביורוקאפ. חימקי ראשונה, אלבא ברלין שניה וקאזאן שלישית.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 20 פברואר 2014, 16:23

כבר טחנו כמה פעמים את הנושא של הנמושות ביורוליג
אין ספק שיש כמה קבוצות שלא אמורות להשתתף בה אבל דווקא לפרטיזן ולז'לגיריס יש מקום בגלל העניין שהן מוסיפות לליגה
צריך לוותר על איזה 6-8 קבוצות ולהביא במקומם קבוצות איכותיות מהיורוקאפ

ובנוגע לאינטרסים של היורוליג אז הם מעדיפים שיהיו קבוצות חלשות ממדינות לא חזקות כדי להתפרס על כל אירופה ולצבור מעריצים
כמובן שאנחנו מעדיפים ליגה יותר חזקה (שגם תביא לעליה במפלס הרייטינג) אבל נראה שהכסף שהליגה מכניסה מהכנסת קבוצות ממדינות חלשות שווה לה יותר וחבל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 20 פברואר 2014, 18:42

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:גם ולנסיה קבוצה יותר טובה כנראה.

גם באנביט
והמשחק הערב רק מחזק את זה

באנביט קבוצה טובה, אבל המשחק היום לא מחזק כלום, כי לירושלים לא היה שום צורך להלחם

נכון אבל אני עדיין חושב שבאנביט יותר חזקה

https://twitter.com/valenciabasket/stat ... 20/photo/1

ירושלים מדורגת חמישית בין ה- 16 האחרונות ביורוקאפ. חימקי ראשונה, אלבא ברלין שניה וקאזאן שלישית.

לפי הדירוג הזה י-ם נפלה ברבע הקשה.
אמנם בשמינית הם קיבלו בדיחה אבל ברבע יש להם את המדורגת 4 (ניז'ני נובוגראד) ובחצי את חימקי (או אלבה)

לא כ"כ עוקב אחרי היורוקאפ (מה זה?) אז אני לא יודע עד כמה הדירוג הזה אמין.

בכל מקרה- קשה לדעת בתחילת העונה מי מהקבוצות יהיה שווה יורוליג ומי לא. לצורך הדוגמא מלאגה כבר כמה שנים מסיימת באיזור המקום ה8 בספרד והשנה היא נותנת עונה בכלל לא רעה (מועמדת להצלבה). מצד שני אלבה שלפי הדירוג מדורגת שנייה ביורוקאפ אבל אם היא היתה ביורוליג הייתם אומרים שהיא לא צריכה להיות ביורוליג..
חימקי (שצריכה להיות ביורוליג ללא שום ספק אבל מצד שני נפלה בהזדמנות שהיתה לה...) שמדברים עליה כעל אחת הקבוצות הטובות באירופה (פחות כאן, יותר בפייסבוק) בשנה שעברה עם סגל דומה (ואפילו חזק יותר כמדומני) לא עלתה לטופ 8.

ואני כן בדיעה שקבוצות היורוליג שנושרות הורידו הילוך ביורוקאפ, זה קורה בכדורגל בד"כ ואני מעריך שזה קורה גם בכדורסל.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2014, 22:51

felix_r כתב:
jol9 כתב:היורוליג עשה טוב ונכון שהפך את הטופ 16 לשלב מאוד מותח ומעניין אם כי קצת ארוך. לפחות אין מצב שמכבי עוברת שנים שלמות מבלי לפגוש את צסקא למשל.

הדבר הכי נכון עבור המפעל ורמת העניין בו הוא לבטל את הפיינל פור ולעבור לסדרות. אבל בשביל זה צריך גם לפתור פרט טכני אבל חשוב - מי תהיה הקבוצה עם יתרון הביתיות.
בNBA זה קל וברור כי כל הקבוצות משחקות אחת נגד השניה, ולכן המאזן הסופי משקף. לעומת זאת בשיטת היורוליג, זה פחות משקף, וקשה למדוד את הצלחת הקבוצות ע"פ המאזן הכולל.

בכל אופן שיטת הפיינל פור לא מתאימה פשוט. אין הגיון בלהביא אלפי אנשים למגרש נייטרלי, לשחק משחק כשלחצי מהקהל אין עניין מיוחד בנעשה, ולארח את המפעל במדינות
שלא תמיד קשורות לכדורסל.
את הנושא הזה צריך לפתור.

"מי תהיה הקבוצה עם יתרון הביתיות?" זאת בכלל לא הבעיה פה. בעיה היא, שבניגוד ל NBA, לקבוצות באירופה יש גם את הליגה המקומית.

ואיך זה קשור למה שרשמתי? אני מודע לזה שיש ליגות מקומיות ולכן אי אפשר לעשות ליגה דמויית הNBA, אבל גם במסגרת הנוכחית, שווה לדעתי לבטל את הפיינל פור
לטובת שתי סדרות - חצי גמר וגמר.
זה לא שלא ניסו את זה - בעונת הפיצול בין היול"ב (יורוליג) לפיב"א (סופרוליג) היו סדרות ביורוליג.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2014, 23:20

רוי,
בעיקרון אני מסכים איתך. דווקא ז'לגיריס ופרטיזן הן לא הבעיות. שתי הקבוצות האלה הן קבוצות עם מסורת, אלופות אירופה לשעבר, ואחת מהן אפילו היתה בפיינל פור לא מזמן.
לשתיהן אולמות יפים ובסיס אוהדים איתן.
הבעיה היא עם הנמושות האמיתיות וכולנו מכירים אותן היטב.

מצד שני, כמו שתוז'ה אמר ואני מסכים איתו בעניין הזה, חימקי קיבלו את ההזדמנות לעלות וכשלו. אם אתה רוצה שחימקי תשתתף ביורוליג אז פשוט תן להם את הכרטיס. כל עוד משתתפים
במוקדמות, הכללים ידועים לכולם מראש, וזה שהם לא עלו זאת בעיה שלהם ולא של היורוליג.

בסופו של דבר גם בNBA, גם בליגת האלופות, גם בNFL ובכל ליגת ספורט מצליחה אחרת יש נמושות ויש את הקבוצות הגדולות,וכמובן את קבוצות האמצע.

אני הייתי מנסה לראות איך אפשר לקדם את היורוליג דרך חוקים (למשל החוקים המטומטמים של הטכניות שנותנות לקבוצות 800 זריקות עונשין ועוד כדור מהצד במקום זריקת עונשין אחת
בלבד בNBA) ודרך ביטול הפיינל פור ומעבר לסדרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2014, 23:38

יוני, לז'לגיריס ופרטיזן אולי יש מסורת, אבל הקבוצות הנוכחיות שלהן מאוד חלשות.

לגבי המוקדמות - מה החוכמה לעשות טורניר נוק-אאוט? הרי ברור שהקבוצה הטובה ביותר לא תזכה בטורניר הזה, וכן, אני חושב שהיורוליג היה צריך לתת כרטיסים גם לחימקי וגם לקאזאן בהתבסס על התקציב וסגל השחקנים שלהם.

ב- NBA יש מנגנונים מאזנים שמאפשרים לנמושות להשתפר. ביורוליג אין כאלה. אתה צודק בקשר לחוקים, אבל גם צריך לדאוג לזה שחצי מהמשחקים לא יהיו גארבז' טיים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 21 פברואר 2014, 00:36

roy1000 כתב:יוני, לז'לגיריס ופרטיזן אולי יש מסורת, אבל הקבוצות הנוכחיות שלהן מאוד חלשות.

לגבי המוקדמות - מה החוכמה לעשות טורניר נוק-אאוט? הרי ברור שהקבוצה הטובה ביותר לא תזכה בטורניר הזה, וכן, אני חושב שהיורוליג היה צריך לתת כרטיסים גם לחימקי וגם לקאזאן בהתבסס על התקציב וסגל השחקנים שלהם.

ב- NBA יש מנגנונים מאזנים שמאפשרים לנמושות להשתפר. ביורוליג אין כאלה. אתה צודק בקשר לחוקים, אבל גם צריך לדאוג לזה שחצי מהמשחקים לא יהיו גארבז' טיים.

הקבוצה הטובה ביותר צריכה לדעת לעבור גם טורניר נוקאאוט. טניסאים עושים את זה כל החיים...
החלוקה של הכרטיסים של היורוליג לא התעדכנה במיוחד, וכאן אני מסכים. רוסיה אמורה לקבל יותר משני כרטיסים, כשם שגרמניה וצרפת אמורות
לקבל פחות משניים, וגם לליטא לא בטוח שמגיע 2.

הליגה האמיתית מתחילה בטופ 16. ההצלבה זה שלב מאוד מעניין. מבטיח הרבה ולרוב גם מקיים. מנגד הפיינל פור תמיד מריח לי קצת כמו האולסטארס בNBA.
הרבה אנשים שבאים להצטלם, ומעט קשר בין מה שקורה על המגרש לבין מה שקורה ביציעים.
שיטפלו קודם בזה. גם כך ביורוליג יש מספיק קבוצות בשביל לייצר פלייאוף מעניין של 8 קבוצות, גם בלי קזאן וחימקי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־13 אורחים