roy1000 כתב:toja27 כתב:למה פח אשפה? זה המפעל השני בטבעו באירופה.
ואני לא אוהב בלשון המעטה את כל המבקרים על הרמה של היורוליג. זה הכדורסל הכי טוב של אירופה, למי שיש בעיה עם המפעל ,אז יש לו בעיה עם הכדורסל האירופאי ואין לזה קשר למפעל עצמו שהוא היורוליג.
הטענה שלי נגד היורוליג היא שרבע מהקבוצות לא צריכות להיות בו ולראיה אפשר לראות שהקבוצות שנשרו מהיורוליג ממש לא מצליחות ביורוקאפ (ואני לא מאמין שזה רק "חוסר עניין"). לא יכול להיות מצב שבו קבוצות כמו חימקי וקאזאן לא נמצאות ביורוליג ואילו נמושות שלא מעניינות אף אחד כמו ז'ילונה, קייב או נאנטר כן משחקות שם. היורליג צריך לרכז את הקבוצות הטובות באירופה ולוותר על הנמושות. בתצורה הנוכחית חצי מהמשחקים בשלב הראשון הם גארבג' טיים אחד גדול וזו תוצאה ישרה של בחירת קבוצות לקויה.
גם לטופ 16 התגנבו ז'לגיריס ופרטיזן שהן שתי קבוצות שאין להן מה לחפש שם. חבל, כי זה הורס את העניין. תחשבו כמה כיף היה לראות עוד שתי קבווצת ברמה בשלב הזה במקום שתי הנמושות האלה.
אז זהו ש"נמושות" כמו ז'ילונה, קייב, נאנטר ובמיוחד קבוצות כמו ז'לגיריס ופרטיזן כן מעניינות מדינות שלמות שאוהבות כדורסל כמו סרביה וליטא. להגיד משהו כמו "נמושות שלא מעינייות אף אחד " זה לדבר מתוך העולם הקטן שלך.
ליורוליג יש את השיטה שלה לבחור את הקבוצות, ולמרות שיכול להיות שיש מקום לשיפור, בסופו של דבר הקבוצות הטובות ביותר כן משחקות שם באופן קבוע. ולקבוצות הקטנות יותר ניתנת הזדמנות להוכיח את עצמן ולהראות שהן שייכות למפעל (או שלא).
דבר שני, בשבילי השלב הראשון הוא הזדמנות לקבוצות להתחיל את העונה יותר בקלות כדי שיוכלו להיות מוכנות לשלבים המכריעים יותר. זה שלב חשוב בבניית הקבוצה. המטרה שלו מלכתחילה לא הייתה אמורה להיות זמן הקלאץ' אלא יותר לסינון הקבוצות המתחרות במפעל. מנקודת מבטן של הקבוצות הקטנות , זהו זמן להוכיח את עצמן מול הקבוצות הגדולות.
ודבר נוסף, ללא המשחקים של השלב הראשון ,המשחקים הפחות "איכותיים" , המשחקים של הטופ 16 לא היו נחשבים לטופ. כי משחק "איכותי" מורגש ביתר עומק לאחר שחווית קצת משחקים פחות "איכותיים". ככה זה עובד.
קיצור ,גם אם יש מקום לשיפורים , היורוליג הוא אחלה מפעל שאני נהנה לצפות בו.