הסופר קלאסיקו הישראלי: מכבי ת"א נגד הפועל ירושלים,שני, 18:45

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הסופר קלאסיקו הישראלי: מכבי ת"א נגד הפועל ירושלים,שני, 18:45

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 פברואר 2014, 00:56

הנה זה הגיע, הסופר קלאיסקו של הליגה הישראלית! מכבי נגד הפועל ירושלים שנפגשות למשחק קריטי שיכול לקבוע הרבה לגורל האליפות.
המנצחת במשחק הזה ככל הנראה תהיה גם הקבוצה שתסיים את הליגה הסדירה במקום הראשון, והמשמעות הוא ביתיות מובטחת בסדרת הגמר.
זאת אומרת אם מכבי מפסידה, הפועל ירושלים תהיה ביתרון של 2 משחקים, תסיים כנראה במקום הראשון ותזכה בביתיות. יתרון זה יקרב אותה משמעותית לזכייה היסטורית באליפות.

כפי שכבר התבטאתי בעבר, אני סבור שהפסד לירושלים בהחלט אפשרי ועלול לקרות. ראינו כבר במשחק הקודם שפערי הרמות כמעט ולא קיימים השנה. ירושלים ניצחה במשחק שקול.
מכבי מגיעה פצועה וחבולה, נמצאת בירידה תלולה מאז ההפסד לריאל מדריד ומגיעה למשחק הזה אחרי השפלה מטורפת שלא היה כדוגמתה מזה 38 שנים!
מן העבר השני, ירושלים לא מפסידה ונמצאת כנראה בכושר הטוב ביותר בליגה ובכלל באחת התקופות הטובות ביותר של המועדון בשנים האחרונות.
הבעיה העיקרית במשחק הזה הוא היתרון של האדומים בסגל הישראלי. הלפרין ואליהו פשוט מהווים שובר שיוויון מהבחינה הזאת.
תוסיפו אליהם את הזרים המצויינים- ג'וש דאנקן הנפלא, פרחובסקי שעשה לסופו הרבה צרות במשחק הקודם וברייסי רייט ששידרג את משחק ההתקפה של ירושלים מאז נחת בארץ.

לנו רק נותר לקוות שהפצועים יחזרו, כי במצב הנוכחי אנחנו בבעיה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: הסופר קלאסיקו הישראלי: מכבי ת"א נגד הפועל ירושלים,שני, 1

הודעהעל ידי יוסי22 » 23 פברואר 2014, 01:02

איזה ביתיות ? אין שום ביתיות בסדרת הגמר אלא משחק בית חוץ אבל למה לא לעשות דרמה משום דבר.

סופו לא שיחק במשחק הקודם ככה שפרחוסקי לא עשה לסופו צרות במשחק הקודם .

ומכבי לא בירידה תלולה אלא בלי השחקן הכי חשוב שלה ועם סופו כסנטר יחיד כשהוא לא יכול לתת יותר מ-20 דקות אפקטיביות .
יוסי22

הודעהעל ידי Roni1 » 23 פברואר 2014, 01:08

וואו
יש מצב שזה הנושא הכי היסטרי בתולדות הפורום?

שום דבר במשחק הזה לא ישפיע על גורל האליפות. אין סדרת גמר עם ביתיות, יש משחק בית וחוץ כשהמשחק השני יתקיים בבית של המקום הראשון. דווקא בא לי להניף צלחת במלחה במשחק האחרון של הפועל ירושלים שם. ואם זו העונה שלהם כמו שכולם אומרים (גם לדעתי יש מצב) אז שיניפו צלחת בבית שלהם ולא ביד אליהו.

בלי קשר לכל מה שכתבתי, אנחנו חייבים לנצח במשחק הזה, חייבים מקום ראשון וחייבים להניף צלחת בבית. אבל די עם הדרמות.

אה, והפועל ירושלים שפשוט לא מפסידה אף פעם, הפסידה ביום רביעי האחרון.
נערך לאחרונה על ידי Roni1 בתאריך 23 פברואר 2014, 01:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
Roni1

הודעהעל ידי שמואל1 » 23 פברואר 2014, 01:11

יוסי22 כתב:איזה ביתיות ? אין שום ביתיות בסדרת הגמר אלא משחק בית חוץ אבל למה לא לעשות דרמה משום דבר.

סופו לא שיחק במשחק הקודם ככה שפרחוסקי לא עשה לסופו צרות במשחק הקודם .

ומכבי לא בירידה תלולה אלא בלי השחקן הכי חשוב שלה ועם סופו כסנטר יחיד כשהוא לא יכול לתת יותר מ-20 דקות אפקטיביות .

בוודאי שיש ביתיות בסדרת הגמר. אומנם לא ביתיות "רגילה" שאנחנו מכירים, אלא ביתיות מסוג אחר.
מאחר ומדובר בסדרה של שני משחקים, בית וחוץ, מה שמכריע בסופו של דבר הוא ההפרש הסופי.
הקבוצה שתסיים את העונה הסדירה במקום הראשון, תהנה מביתיות שלמעשה תתבטא בכך שתארח את המשחק השני. מאוד משמעותי וקריטי בסדרה שמתבססת על הפרשים.

לגבי פרחובסקי וסופו, צודק טעות שלי.

לגבי זה שמכבי לא בירידה תלולה, אני בהחלט לא מסכים. מכבי ירדה משמעותית ברמתה מאז אותו הפסד לריאל מדריד. כמעט הפסד לבאיירן מינכן בבית, ניצחונות דחוקים על אילת ואחר כך השפלה מביכה מול צסק"א מוסקבה.
אם זה לא נקרא ירידה ביכולת, אני לא יודע מה כן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 פברואר 2014, 01:18

שמואל, תנשום.... ;)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי rc4991 » 23 פברואר 2014, 01:25

שמואל באמת שאתה חייב להירגע קצת
בסך הכל זה לא משחק באמת גורלי אלא יותר בקטע של הצהרת כוונות ומכבי צריכה לקחת את המשחק הזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט24 » 23 פברואר 2014, 01:37

שמואל, האובר דרמטיות שלך פשוט עושה עוול עם הקבוצה שלך ועם האינטיליגנציה שלנו. לא הכל בחיים זה שחור ולבן, אבל נראה שאצלך זה רק ירושלים קבוצה מושלמת שלא מפסידה אף פעם וכנראה תיקח גם את היורוקאפ בהליכה (כי מי זאת חימקי?) ומכבי לא שווה לה לקרסוליים.. לקחת את ההשפלה לצסק״א בכיוון לגמרי הזוי ומיותר והסקת שמכבי במשבר עמוק למרות שהיא שיחקה בלי שני השחקנים הכי טובים ויציבים שלה כרגע, בלי ג'יימס ובלי ז׳יז׳יץ׳. קבוצה בלי קו קדמי נורמאלי לא תנצח בחיים קבוצה שהקו הקדמי שלה הוא הטוב באירופה. וידוא ההריגה של צסק״א בסיום היה בעיקר בגלל שמכבי כבר נשברה ולא נבעה משום סיבה אחרת שצריך לקחת יותר מדי ברצינות..

בקיצור שמואל, הפועל ירושלים שלך רחוקה מלהיות מושלמת ואני חושב שמכבי (שככל הנראה תקבל חזרה את סמית', טיוס וז׳יז׳יץ׳) בהחלט יכולה וצריכה לנצח אותה ביום שני ורצוי גם שזה יהיה בהפרש לא קטן, בשביל המורל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי LIAV10 » 23 פברואר 2014, 01:39

חחחחח שמואל, אתה כל כך לא אובייקטיבי שאתה ממציא מצ׳ אפים שמעולם לא שוחקו.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 23 פברואר 2014, 02:01

נתחיל מזה, שהמשחק הוא לא סופר קלאסיקו ואפילו לא קלאסיקו.
איך יכול להיות סופר-קלאסיקו מול קבוצה שבחיים לא לקחה אליפות? קישקושמואל.
אני עדיין זוכר תקופה שהיו לירושלים שתי קבוצות: הפועל ומכבי , ומכבי ירושלים הייתה טובה יותר, ואני לא בגיל של שמעון מזרחי :)
אז איך יכול להיות סופר-קלאסיקו מול קבוצה שאין לה מסורת ?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 23 פברואר 2014, 08:13

לא ניצחנו באיזה 30 הפרש בדרבי במהלך הירידה התלולה הזאת?
במשחק "השקול" הם ניצחו כששיחקנו בלי סופו וג'יימס, ומאסיסט של השופט.
היתרון בלשחק את המשחק המכריע בבית שלך הוא די זניח.

אם ננצח מחר(אפילו בלי אסיסט משופט אקראי), זה ישתיק אתכם עד מאי?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 23 פברואר 2014, 08:15

felix_r כתב:נתחיל מזה, שהמשחק הוא לא סופר קלאסיקו ואפילו לא קלאסיקו.
איך יכול להיות סופר-קלאסיקו מול קבוצה שבחיים לא לקחה אליפות? קישקושמואל.
אני עדיין זוכר תקופה שהיו לירושלים שתי קבוצות: הפועל ומכבי , ומכבי ירושלים הייתה טובה יותר, ואני לא בגיל של שמעון מזרחי :)
אז איך יכול להיות סופר-קלאסיקו מול קבוצה שאין לה מסורת ?

למיטב זכרוני (והוא לא טוב במיוחד), מכבי ירושלים שיחקה רקעונה אחת או שתיים בליגה הראשונה ובשתי העונות היא סיימה המקום נמטך יותר מהיריבה העירונית. לא שאכפת לי, אני פשוט ככה זוכר את הדברים מימי בית ספר שלי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 פברואר 2014, 08:41

טוב, אז להגיד שמהשחק הזה לא חשוב זו היתממות. למשחק יש חשיבות מכמה בחינות - דבר ראשון המקום הראשון מאוד חשוב. למרות שאין ביתיות, אף אחד במכבי לא רוצה לבוא למלחה למשחק המכריע. לכל מי ששכח, המשחק שיכריע את האליפות יהיה המשחק האחרון באולם במלחה. מישהו פה באמת חושב שלא יהיה לחץ אדיר על השופטים לתת לירושלים אליפות הסטורית במשחק אחרון במלחה? זה תסריט שמכבי חייבת להימנע ממנו ונמנעים ממנו בזה שתופסים את המקום הראשון ומעבירים את המשחק המכריע לנוקיה.

דבר שני - אחרי התבוסה מול צסק"א, יש למשחק גם חשיבות מוראלית מאוד גדולה. אני לא רוצה לדמיין את מפלס הלחץ אם מכבי תפסיד שוב.

תגידו שאני "מאדיר" את ירושלים, אבל לירושלים יש את הסגל הכי טוב שהיה להם מזה הרבה זמן. מכבי כקבוצה טובה יותר, אבל הפערים הם לא עצומים כמו שהיו בשנים האחרונות, בטח שתחת החוק הרוסי.

מכבי צריכה לנצח את המשחק הזה. נקודה. זה תלוי במכבי ובהגנה שלה. אם מכבי תשחק הגנה אגרסיבית כמו שהיא יודעת ותגרום לאיבודי כדור, המשחק הזה ייגמר מהר מאוד. אם מכבי תשחק הגנה נרפית כמו ביום שישי, זה ייגמר בקטסטרופה. מכבי חייבת לאוהדים משחק גדול מחר. לא פחות.
roy1000

הודעהעל ידי er79 » 23 פברואר 2014, 11:16

roy1000 כתב:טוב, אז להגיד שמהשחק הזה לא חשוב זו היתממות. למשחק יש חשיבות מכמה בחינות - דבר ראשון המקום הראשון מאוד חשוב. למרות שאין ביתיות, אף אחד במכבי לא רוצה לבוא למלחה למשחק המכריע. לכל מי ששכח, המשחק שיכריע את האליפות יהיה המשחק האחרון באולם במלחה. מישהו פה באמת חושב שלא יהיה לחץ אדיר על השופטים לתת לירושלים אליפות הסטורית במשחק אחרון במלחה? זה תסריט שמכבי חייבת להימנע ממנו ונמנעים ממנו בזה שתופסים את המקום הראשון ומעבירים את המשחק המכריע לנוקיה.

דבר שני - אחרי התבוסה מול צסק"א, יש למשחק גם חשיבות מוראלית מאוד גדולה. אני לא רוצה לדמיין את מפלס הלחץ אם מכבי תפסיד שוב.

תגידו שאני "מאדיר" את ירושלים, אבל לירושלים יש את הסגל הכי טוב שהיה להם מזה הרבה זמן. מכבי כקבוצה טובה יותר, אבל הפערים הם לא עצומים כמו שהיו בשנים האחרונות, בטח שתחת החוק הרוסי.

מכבי צריכה לנצח את המשחק הזה. נקודה. זה תלוי במכבי ובהגנה שלה. אם מכבי תשחק הגנה אגרסיבית כמו שהיא יודעת ותגרום לאיבודי כדור, המשחק הזה ייגמר מהר מאוד. אם מכבי תשחק הגנה נרפית כמו ביום שישי, זה ייגמר בקטסטרופה. מכבי חייבת לאוהדים משחק גדול מחר. לא פחות.

קודם שירושלים תגיע למלחה. אני עדיין לא רואה אותה עוברת את מכבי חיפה בכזאת קלות, ויש עוד קבוצות שיעשו לה חיים קשים. עד כה היא עדיין מצטיירת בעיניי כלוזרית במאניטיים כל עוד היא לא הוכיחה אחרת.
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 23 פברואר 2014, 11:21

er79 כתב:קודם שירושלים תגיע למלחה. אני עדיין לא רואה אותה עוברת את מכבי חיפה בכזאת קלות, ויש עוד קבוצות שיעשו לה חיים קשים. עד כה היא עדיין מצטיירת בעיניי כלוזרית במאניטיים כל עוד היא לא הוכיחה אחרת.

חיפה בהרכב מלא פחות או יותר שקולה לירושלים. הבעיה של חיפה זה שחסר לה זר ולא ברור אם ג'ף רוזן באמת רוצה להביא מחליף ראוי. הם גם תקועים עם קוביאן שלא תורם כלום ובכל זאת נשאר.
בכל מקרה, זה ממש לא משנה כרגע. התסריט הזה של משחק על האליפות במלחה הוא תסריט מאוד גרוע מבחינת מכבי וצריך לנצח מחר בשביל למנוע אותו. בוא נגיד שלא סתם מכבי ויתרו על טיוס ביום שישי.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 23 פברואר 2014, 11:41

הזדמנות נדירה להפועל ירושליים לתת הצהרה רצינית לגבי כוונות אליפות.

אם קיצ'ן היה משחק , הייתי אומר די בוודאות שירושליים פייבוריטים במשחק הזה.

לא רואה את ברייסי רייט נופל מדי מהיקמן , ומרייס לא הייתי מציע לי-ם להבהל , גם הסלים שלו הם מקסם שווא כי אחרים פשוט לא נוגעים בכדור בהתקפה.

יש לירושליים ייתרון רציני מאד בצבע , אליהו , פרחובסקי , גרין ודאנקן , לא נופלים בהרבה ממה שיש למכבי להציע בצבע , גם עם טיוס וסמית'.

גם אם מכבי ילכו לסמול בול , לירושליים יש מספיק אינטיליגנציה להעניש אותם.

בכלל , ההבדל בין ירושליים של העונה לאילו שבעונות האחרונות , היא ברמת האינטיליגנציה , הלפרין , קיצ'ן , אליהו , דאנקן הם שחקנים חכמים , קבוצתיים שאוהבים ויודעים למסור

שחקנים כאלו בדר"כ יקבלו החלטות נכונות גם אם הם נראות "פחדניות"...

בעבר , גם שלמכבי היו שחקנים פחות אינטיליגנטים , היכולת האישית שלהם , הייתה ברמה כזאת שהיתה מאפילה על פעולה לא חכמה.

וזה בדיוק מה שחסר למכבי , רייס ,היקמן , לנסברג , לפרקים יוגב הם שחקנים שלעד יעדיפו מהלך לא חכם , ע"פ חכם , זה למה מכבי לא מסוגלים ל"פרק" קבוצות
או ל"הרוג" משחק , משום שהסיכוי לפעולה אינטיליגנטית שנייה ברצף , נמוך יותר מהסיכוי שסופו לא יעשה עבירה טיפשית.

לא אתפלא אם ירושליים ייקחו את המשחק , הם חזקים בדיוק בנקודות התורפה של מכבי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי er79 » 23 פברואר 2014, 11:59

איזו היסחפות, בעיקר על קיצ'ן. עשית ממנו לא פחות מספאנוליס. אני מהמר על ניצחון של מכבי.
er79

הודעהעל ידי ankram » 23 פברואר 2014, 12:03

er79 כתב:איזו היסחפות, בעיקר על קיצ'ן. עשית ממנו לא פחות מספאנוליס. אני מהמר על ניצחון של מכבי.

ממש לא ספאנוליס , אבל ההעדרות שלו , דופקת את הרוטציה של ירושליים בעמדות הגארד , מחלישה אותם הגנתית\ריבאונד ובעיקר מכריחה את יותם לרכז את המשחק במקום להיות בעמדה 2.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי toja27 » 23 פברואר 2014, 12:25

קיצ'ין לא משחק?
אחד משני השחקנים החשובים בהפועל ביחד עם דאנקן לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי LIAV10 » 23 פברואר 2014, 12:27

אנקראם, לא מתאים לך להיות מגזימן.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי roy1000 » 23 פברואר 2014, 12:29

er79 כתב:איזו היסחפות, בעיקר על קיצ'ן. עשית ממנו לא פחות מספאנוליס. אני מהמר על ניצחון של מכבי.

קיצ'ן הוא ממש לא כוכב, סתם שחקן אול ארואנד סולידי, אבל הלוואי והיה לנו את קיצ'ן הסולידי במקום רייס. אני לוקח בכל יום רכז גבוה, פיזי ואינטילגנטי, ששמור ושולט בקצב המשחק על פני מדען האטום שחושב שהוא כוכב גדול ורואה רק את עצמו ואת הסל.
קיצ'ן הוא לא ספאנוליס, אבל לפחות הוא גם מבין את זה להבדיל מרייס שבטוח שהוא הרבה יותר טוב מספאנוליס.
roy1000

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מרסר ו־26 אורחים