משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 אוגוסט 2011, 12:34

אני עברתי ברוטשליד לפני כמה ימים ולא ראיתי שום תופעה (או זכר לתופעה) פוליטית.
שיחת היום במאהל בכלל לא עוסקת בכיצד המשבר יפתר ואף אחד אפילו לא מזכיר את נושא החרדים והמתנחלים.
הקבוצה היחידה שהפגינה עם מסר פוליטי גלוי ומובהק, ואף הדגישה את דעתה לפתרון המשבר, היתה הקבוצה המייצגת את נוער הגבעות שהפגינה תחת ההסמה שרק בניה בשומרון תפתור את בעיית הדיור. אפשר גם לציין את הכהנאיסתים שיצאו בקראות כמו "כהנא צדק" ו"יהודה ושומרון שלנו לעלום" וכיוצ"ב.

כל מי שיעבור במאהל יראה אוסף מאוד אקלקטי של אנשים; חרדים וחילוניים, ימנים ומשאלנים, נשים וגברים, זקנים וצעירים.
האנשים האילו בסה"כ מביעים זעקה וקריאה לעזרה מצד הממשלה, ומנסים למגר כמה שיותר דיונים פוליטים.
כאמור, אפילו הדיון בפתרון המשבר כמעט ואינו עולה על סדר היום במאהל והוא מנוהל רק ע"י מנהיגי המאבק היושבים במטה המחאה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי michael » 12 אוגוסט 2011, 15:38

זה לא בשמיים , דיור בר השגה במחיר סביר

http://www.xnet.co.il/architecture/arti ... 73,00.html
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 14 אוגוסט 2011, 18:13

קיציס: אדוני ראש הממשלה, זה נראה לך הגיוני?"
ביבי: אייל, בחייך, תסתכל עליו, זה נראה לך לא כשר?

http://www.mako.co.il/tv-erez-nehederet ... 0c10acRCRD

:D :D :D
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 20 אוגוסט 2011, 16:47

כל היום מפציצים אותנו, אבל אתם תמשיכו להפגין, זבלים צפונבונים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 21 אוגוסט 2011, 12:15

felix_r כתב:כל היום מפציצים אותנו, אבל אתם תמשיכו להפגין, זבלים צפונבונים.

למה שיפסיקו להפגין? אתה לא יודע שדפני ליף עדיין לא מצאה דירה בזול קרוב לדיזנגוף?!

עכשיו ברצינות. חבורת המסטולים הקומוניסטים מקומונת בומבלה, ילדי הסושי והנרגילות, הסוציאליסטים עם המרצדסים ועם ההורים מכפר שמריהו יצאו בתיאוריית קונספירציה חדשה:

"אנחנו גם לוקחים בחשבון שהמצב הבטחוני הוא נגזרת של מה שקורה כאן", אומר היום (א') לי לוי, העומד בראש קואליציית צעירי המהפכה. לוי רומז, כי העיתוי של הגראדים והפיגועים שניחתו פתאום על ישראל על רקע המחאה החברתית איננו מקרי.
ההתלקחות הפתאומית מעלה אצל לוי סימני שאלה: "זה נראה די הזוי שדווקא בשבועיים האחרונים אחרי תקופה ארוכה של שקט, התחדש ירי הגראדים לישובי הדרום והתרחש הפיגוע באילת. אחרי הכל הפיגוע בדרום זה דבר שכל תצפיתן יכל לראות, בטח אחרי שמערכת הביטחון קיבלה התראות של השב"כ. אני לא יודע מה קרה, אבל זה נראה לא טוב."
אתם מבינים? הפילדמרשל הדגול לי לוי החליט, מנסיונו הרב, שאת הפיגוע המתועב היה ניתן למנוע ולכן כנראה מדובר על סוג של INSIDE JOB כדי לחמם את הגזרה ולהסיט את הזרקורים מהמחאה.
גם סתיו שפיר, עוד אחת ממנהיגות קומונת בומבמלה, בראיון לטלויזיה הרוסית בסוף יולי טענה כי ישנה אפשרות שנתניהו יבחר להתחיל במלחמה כדי להסיט את תשומת הלב מהמחאה. דרך אגב, חשוב לציין שסתיו שפיר לא עשתה צבא (לי אישית זה לא מפריע, אני נגד גיוס בכפיה. אבל חשבתי שתרצו לדעת) והיא גם לא עובדת (טיפ לכל מי שרוצה דירה- כדאי שיתחיל את המירוץ לאותה דירה במציאת עבודה).
אתם מוזמנים להאזין ל"פנינים" של הגברת שלא עובדת ורוצה דירה:

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/273 ... tif_t=like

אני שוב אומר- המצוקה שעומדת מאחורי המחאה היא אמיתית. אבל המעמד הבינוני נתן לחבורת סוציאליסטים וקומוניסטים סהרורים להשתלט על המחאה ולהתיימר להנהיג אותה (הדברים הנ"ל שנאמרו על ידם ממחישים עד כמה הם סהרורים באופן הכי ברור). תתנתקו מהאנשים האלה ואל תשתפו איתם פעולה. הם יביאו חורבן כלכלי על המדינה.
נערך לאחרונה על ידי אבי בתאריך 21 אוגוסט 2011, 12:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 21 אוגוסט 2011, 12:26

הוא מטורף...
זה מהסוג של תאוריות הקונספירציה על ה11 בספטמבר ומי רצח את רבין.
מדינת ישראל לא רוצה שאזרחים שלה ימותו.
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי yiffy » 21 אוגוסט 2011, 15:56

אבי, אני מודה לך על הלינק שהבאת. אני חייב לציין שסתיו שפיר הפתיעה אותי לטובה ביכולת שלה להתמודד עם תקשורת זרה ולייצג את המאבק כלפי חוץ.

אני חושב שהדיון כאן מתחיל למצות את עצמו, ואנחנו מתחילים לשמוע שוב את אותם פזמונים. אלו מבינינו שהיו ברחובות יודעים שהעם מאס בפתרונות ביביסטיים, פרידמניסטיים, איין-ראנדיסטיים או איך שלא נרצה לקרוא להם. כ-ו-ל-ם בלי יוצא מהכלל מאלו שמפגינים ברחובות, נשים וגברים מבוגרים, אנשים דתיים, ערבים, זקנים וכו' מעוניינים בניו-דיל אמיתי והנעה של ישראל לכיוון מדינות מערב אירופה וסקנדינביה. בלי לפרוץ את גבולות התקציב - אלא עם הגברה של מיסוי על עשירונים גבוהים, ריווח מדרגות המס, הגדלת המס השולי, המס על החברות וכו'.

אבי - אם אתה חושב שרק יושבי רוטשילד רוצים זאת, אתה ממש (אבל ממש) חי בסרט. אתה מוזמן לראות סרטונים מהפגנת ה-300,000 בת"א, בה היו הרבה יותר מכל יושבי רוטשילד. כולם שם הפגינו עבור מדינת הרווחה. אף אחד שם לא הפגין עבור עוד שוק חופשי והפרטות. להיפך, ההפרטה עמדה על המוקד יותר מכל דבר אחר. אותו כנ"ל לגבי י-ם, עפולה, חיפה, באר שבע וכו'.

הימים הללו הם ימים קשים וכרגע יש להתמקד בגזרה הדרומית החמה. לי אישית אין כל בעיה שהמחאה תהיה על אש קטנה בשבועות הקרובים, כי כבר ברור לכולם שהאג'נדה השתנתה ושהנושאים הללו יהיו חמים במיוחד בבחירות הקרובות ואולי גם מעבר אליהם.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 21 אוגוסט 2011, 16:34

אני שמח שאהבת את הלינק לראיון עם סתיו שפיר. איך התרשמת מ"התזה" שלה שביבי יתחיל מלחמה בשביל להסית את אור הזרקורים מהמחאה?
ומה אתה אומר על הלינק השני שצירפתי עם תיאוריית הקונספירציה של אדון לוי? אבוי למחאה שאלו הם מנהיגיה.
דרך אגב גברת שפיר אומרת בראיון שגם מי שעובד לא יכול להשיג דירה. ואני שואל- איך היא יודעת? היא הרי לא עובדת.

אלו שהיו ברחובות הם שטופי מוח מסכנים של התקשורת שמעניקה שירותי יחצנות מבישים לאותה קומונה אדומה ומסוכנת. אנשים הולכים שבי אחרי ססמאות חלולות שנשמעות טוב אבל לא מבינים שאין ארוחות חינם. נטל המס הממוצע בישראל הוא כבר 54.5%. כמה עוד אפשר לקחת? החוב של ישראל הוא כבר 80% מהתמ"ג. המיסוי כ"כ גבוה והחיים של המעמד הבינוני קשים פה עד הציבור היצרני שרוצה לעשות כסף פשוט יורד מהארץ או מתכוון לרדת מהארץ. סע לארה"ב, קנדה ותראה את הקהילות הישראליות הגדולות שם. אי אפשר להענות לדרישות של המוחים, זה יגרום לחורבן כלכלי.
אתה רוצה סקנדינביה? בכיף. בוא נוריד את מס החברות ל-12% כמו בשבדיה. בוא נבטל מכסי מגן כמו במערב אירופה. בוא נשתמש במערכת החינוך בשיטת השוברים של פרידמן כמו בשבדיה (אני מעדיף הפרטה מלאה, אבל הפתרון של מילטון פרידמן יותר טוב מהמציאות העכשווית).

תזכור את המשפט של אלקסיס דה טקוויל:
"The American Republic will endure until the day Congress discovers that it can bribe the public with the public's money

אצלנו הפוליטיקאים כבר הבינו את זה מזמן ולכן הם לא יוצאים נגד המחאה ומנסים לשחד את הציבור עם כל מני יוזמות למדינת רווחה. אני חושש מאד לעתיד המדינה.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 21 אוגוסט 2011, 17:28

התיאוריה שביבי יתחיל מלחמה (טרם פרוץ המשבר הנוכחי) הייתה נפוצה מאוד בקרב הרבה מהמפגינים. היא נבעה בין היתר מפליטת פה של השר גדעון סער, בן טיפוחיו של ביבי, שאמר שהוא לא מוטרד מהמחאה כי ברור לו שברגע שהנושא הביטחוני יעלה שוב על הפרק אף אחד כבר לא יזכור את המחאה. אני אישית חושב שלהעריך שביבי אשכרה יפתח מלחמה זה הגזמה פרועה. יחד עם זאת, ברור לחלוטין שביבי היה עושה שימוש כמעט בכל ספין אפשרי אחר על מנת להוריד את המחאה מהכותרות, ובהירות זו היא קרקע פוריה גם לדעות קיצוניות יותר כמו זו.

לגבי מר לוי ההוא - זה כמובן מגוחך ומיותר לציין שלא אני ולא עיקר המוחים יסכימו עם טענות כאלה. רק חשוב לציין שלמחאה הזו אין ממש מנהיגים (אולי חוץ מאיציק שמולי, יו"ר מועצת הסטודנטים הארצית). סתיו שפיר, דפני ליף, יואל רמב"ם וכו' הם ראשוני המוחים וחלק רב מהקרדיט וההתייחסות שהם מקבלים בתקשורת נובעת מכך שהם התחילו הכל. אתה אולי מנסה לצייר אותם כקומוניסטים, אבל שים לב שההמונים מדברים הרבה יותר שמאלה מהם. מארגני המחאה כמעט ולא מזכירים מדיניות של העלאת המיסים הישירים, או אפילו פירוק ההתנחלויות ומפעלי החרדים על מנת לממן את הדרישות שלהם. הם מעמידים את הדרישות במרכז. ההמון הוא שטוען עבור דברים אלו.

תחסוך לי את הדיבורים על "שטיפת המוח" של התקשורת. לאנשים יש שכל ישר והם יודעים טוב מאוד לעשות את החישוב. להזכירך, יש כלי תקשורת שעושה שטיפת מוח לכל מי שנוסע ברכבת כל יום, ולמי שרוצה גם חינם בבית. קוראים לו ישראל היום. המונים קוראים אותו, רואים את האפוד מגן שהוא נותן לביבי, למילטון פרידמן ולפרופ' דניאל דורון ובכל זאת יוצאים ומפגינים ברחוב. כנראה שיש פה קצת יותר מהלם תקשורתי שמוציא אנשים לרחובות.

אין לי מושג מאיפה אתה מביא נתונים. באמת. מס החברות בשבדיה הוא 26.3%, 2.3 אחוזים יותר מבישראל. מוסיפים לזה את המס השולי הגבוהה בהרבה ואת הריווח במדרגות המס ומבינים למה שבדיה היא מדינה עם כלכלה משגשגת ומדיניות רווחה איכותית בעוד אנחנו יכולים להתגאות בנתוני מקרו שלא משליכים במאום על איכות החיים בישראל. בנוסף, בשבדיה יש חינוך חינם לחלוטין מגיל 0 ועד השכלה גבוהה. יש גם בתי ספר פרטיים אשר מקבלים מימון מהמדינה, אבל זה לא בא על חשבון הסיוע לאוכלוסיות החלשות שנהנות ממוסדות ההשכלה הציבוריים.

מקור לנתונים:
מיסים בעולם (מוזמן לגלול לעמודת שבדיה) - http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_around_the_world
מערכת חינוך בשבדיה -http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Sweden
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוגוסט 2011, 17:46

yiffy כתב:אבי, אני מודה לך על הלינק שהבאת. אני חייב לציין שסתיו שפיר הפתיעה אותי לטובה ביכולת שלה להתמודד עם תקשורת זרה ולייצג את המאבק כלפי חוץ.

אני חושב שהדיון כאן מתחיל למצות את עצמו, ואנחנו מתחילים לשמוע שוב את אותם פזמונים. אלו מבינינו שהיו ברחובות יודעים שהעם מאס בפתרונות ביביסטיים, פרידמניסטיים, איין-ראנדיסטיים או איך שלא נרצה לקרוא להם. כ-ו-ל-ם בלי יוצא מהכלל מאלו שמפגינים ברחובות, נשים וגברים מבוגרים, אנשים דתיים, ערבים, זקנים וכו' מעוניינים בניו-דיל אמיתי והנעה של ישראל לכיוון מדינות מערב אירופה וסקנדינביה. בלי לפרוץ את גבולות התקציב - אלא עם הגברה של מיסוי על עשירונים גבוהים, ריווח מדרגות המס, הגדלת המס השולי, המס על החברות וכו'.

אבי - אם אתה חושב שרק יושבי רוטשילד רוצים זאת, אתה ממש (אבל ממש) חי בסרט. אתה מוזמן לראות סרטונים מהפגנת ה-300,000 בת"א, בה היו הרבה יותר מכל יושבי רוטשילד. כולם שם הפגינו עבור מדינת הרווחה. אף אחד שם לא הפגין עבור עוד שוק חופשי והפרטות. להיפך, ההפרטה עמדה על המוקד יותר מכל דבר אחר. אותו כנ"ל לגבי י-ם, עפולה, חיפה, באר שבע וכו'.

הימים הללו הם ימים קשים וכרגע יש להתמקד בגזרה הדרומית החמה. לי אישית אין כל בעיה שהמחאה תהיה על אש קטנה בשבועות הקרובים, כי כבר ברור לכולם שהאג'נדה השתנתה ושהנושאים הללו יהיו חמים במיוחד בבחירות הקרובות ואולי גם מעבר אליהם.

סליחה, אבל אתה לא חי בסקנדינביה ולא במערב אירופה, מה נעשה? אז אתה רוצה, בסדר, אז מה? תמשיך לרצות. גם אני רוצה שיהיה לנו מזג אוויר קריר יותר כמו באירופה, אבל זה לא יוצא. למדינה הזאת יש צרכיך מיידים אחרים מאשר הצרכים בסקנדינביה.

תתעורר, בן אדם, השמש לא מסתובבת סביבך ולא סביב החברים ברוטשילד. לא כל דבר בחיים הוא כפי שאתה רוצה. אולי בתל-אביב לא מרגישים את זה, אבל המדינה הזאת עדיין נמצאת בסכנה קיומית בניגוד למערב אירופה או סקנדינביה. בדיוק בגלל זה יש לישראל יותר מטוסים מאשר לאנגליה ויותר טנקים מאשר לצרפת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 21 אוגוסט 2011, 17:52

פליקס, אתה זה שצריך להתעורר. בכל הקשור לנושאים חברתיים, אתה נמצא במיעוט מרוד, ביחד עם האלפיון העליון. הצרכים המידיים של המדינה הם לא אלו שעליהם מפגינים אנשים, אלא על התנהלות כלכלית מופקרת שמוכרת את המדינה בפרוטות ל-7 חבר'ה ומזניחה כמעט את כל השאר.

כמובן שעבורך משברים כמו זה שעכשיו זה תירוץ להפסיק לעסוק בנושאים חברתיים. הסר דאגה מליבך, הם יחזרו ובגדול והמסקנות יוסקו, אם לא בממשלה הזו אז בבאה. כולנו נישאר מאוחדים לטובת צה"ל ותושבי הדרום עד שההסלמה הזו תשוב על קנה. אח"כ, זה יהיה שוב אתה ואבי מול אזרחי מדינת ישראל.
נערך לאחרונה על ידי yiffy בתאריך 21 אוגוסט 2011, 17:58, נערך 3 פעמים בסך הכל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 21 אוגוסט 2011, 17:53

זה מצחיק להגיד ש 300 אלף איש רצו להגיד בהפגנה שהם רוצים צדק חברתי.
רווב ה 300 אלף איש האלו הצביעו כנראה לקדימה, על פי החתך הסוציו אקונומי שלהם. עד כמה שאני יודע קדימה רחוקה בדיוק כמו הליכוד מצדק חברתי שהוא מילה מכובסת לסוציאליזם.

עזבו קדימה. אפילו עמיר פרץ הקפיטליסט טען היום שאסור לגעת בתקציב הביטחון כי או טו טו הטילים מגיעים לת"א וצריך להשקיע המון כסף במיגון
נגד .
אבל מה אנשים מבינים.
הכי חשוב זה לממן לבת של ההורים מכפר שמריהו דירה בשנקין.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוגוסט 2011, 18:23

yiffy כתב:פליקס, אתה זה שצריך להתעורר. בכל הקשור לנושאים חברתיים, אתה נמצא במיעוט מרוד, ביחד עם האלפיון העליון. הצרכים המידיים של המדינה הם לא אלו שעליהם מפגינים אנשים, אלא על התנהלות כלכלית מופקרת שמוכרת את המדינה בפרוטות ל-7 חבר'ה ומזניחה כמעט את כל השאר.

כמובן שעבורך משברים כמו זה שעכשיו זה תירוץ להפסיק לעסוק בנושאים חברתיים. הסר דאגה מליבך, הם יחזרו ובגדול והמסקנות יוסקו, אם לא בממשלה הזו אז בבאה. כולנו נישאר מאוחדים לטובת צה"ל ותושבי הדרום עד שההסלמה הזו תשוב על קנה. אח"כ, זה יהיה שוב אתה ואבי מול אזרחי מדינת ישראל.

צא כבר מהבלוקרבאסטר שאתה חי בו !

היום נפל טיל על בית ספר תיכון בשכונה שלי בבאר-שבע, חמש דקות הליכה מהבית שלי. זה מה שחשוב לי.
אתה יודע שבאופקים חצי ממוסדות החינוך לא ממוגנים? אתה יודע שיש בישראל רק 2 מערכות "כיפת ברזל" וצריך משהו כמו 20 ? אתה יודע שכל הגבול עם מצרים הוא למעשה ללא שום גדר?

אז אתה חושב, שאכפת לי מהאנשים הכי מפונקים בארץ, שמקבלים הכי הרבה ויש להם עוד חוצפה לבוא בדרישות ולהתלונן, שלא נותנים להם מספיק? לא! אני אגיד לך את האמת.
מצידי שמחבל מתאבד יתפוצץ שם בהפגנה בתל-אביב, זה לא יזיז לי את הביצה השמאלית, בדיוק כמו שלזבלים האלה לא מזיז משאר המדינה.

הפעם היחידה שהיה פה צדק חברתי במדינה הזאת, זה היה ב 91 , כאשר סדאם חוסיין הפציץ את תל-אביב, ואז פתאום כל התל-אביבים הגאים התחילו לברוח בשצב-קצב לעבר הפריפריה כמו מקקים מהביוף. פתאום הם גילו שיש יש עוד ערים בישראל! בכל המלחמה ההיא נהרג רק בן אדם אחד, וגם הוא מהתקף לב, ולא מפגיע ישירה של טיל, וזה לא הפריע לכל רמת-גן להתרוקן מאנשים לגמרי. ממש מלחמה מצחיקה זאת היתה. נהנתי נורא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 21 אוגוסט 2011, 18:39

yiffy כתב:פליקס, אתה זה שצריך להתעורר. בכל הקשור לנושאים חברתיים, אתה נמצא במיעוט מרוד, ביחד עם האלפיון העליון. הצרכים המידיים של המדינה הם לא אלו שעליהם מפגינים אנשים, אלא על התנהלות כלכלית מופקרת שמוכרת את המדינה בפרוטות ל-7 חבר'ה ומזניחה כמעט את כל השאר.

אני נגד אזרחי מדינת ישראל? בפראפרזה על אחד הנאומים הגדולים בהיסטוריה של הפוליטיקה הישראלית אני רק אכתוב: כמו לווייתן שאיבד את חוש הכיוון, אותם שטופי מוח מסכנים שהשתתפו בעצרות מסתערים על החוף שוב ושוב, ורוצים להתאבד. ומספר אנשים בכוחם הדל מנסים לדחוף אותם אל המים החיים. אבל אותם שטופי מוח לא רוצים לחזור למים, הם מתעקשים להתאבד.

כשעריץ 2 והעיתון המתקרא "העיתון של המדינה" (יותר מתאים לכנותו "נייר הטואלט של המדינה") מנסים חדשות לבקרים לשטוף את מוחם של אזרחי ישראל אז הם בסוף מצליחים להוציא לרחובות 300 אלף אנשים מבולבלים שחלקם מגיעים ממצוקה אמיתית. חבל שאותם אמצעי תקשורת המליכו בראש המחאה חונטה של סוציאליסטים-קומוניסטים ואנרכיסטים (מהסוג הרע). הדרישות שלהן, אם יתקבלו, יוליכו את כולנו לאבדון.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 21 אוגוסט 2011, 18:54

כן פליקס, כי אי אפשר לדבר על יותר מנושא בוער אחד בעת ובעונה אחת. כי זה שצריך כיפת ברזל נוספת בבאר שבע ומיגון באופקים אומר בהכרח שהמחאה הסוחפת בכל רחבי הארץ (כולל בבאר שבע) היא שגויה והרסנית. דעה בוגרת ושנונה להפליא.

מצידי שמחבל מתאבד יתפוצץ שם בהפגנה בתל-אביב, זה לא יזיז לי את הביצה השמאלית, בדיוק כמו שלזבלים האלה לא מזיז משאר המדינה.

הפעם היחידה שהיה פה צדק חברתי במדינה הזאת, זה היה ב 91 , כאשר סדאם חוסיין הפציץ את תל-אביב, ואז פתאום כל התל-אביבים הגאים התחילו לברוח בשצב-קצב לעבר הפריפריה כמו מקקים מהביוף. פתאום הם גילו שיש יש עוד ערים בישראל! בכל המלחמה ההיא נהרג רק בן אדם אחד, וגם הוא מהתקף לב, ולא מפגיע ישירה של טיל, וזה לא הפריע לכל רמת-גן להתרוקן מאנשים לגמרי. ממש מלחמה מצחיקה זאת היתה. נהנתי נורא.

הלוואי והשורות הללו יככבו בת'רד הזה כמה שיותר זמן. אם הם היו נכתבים ע"י מישהו שאני לא מכיר ולא על ידך (כי חרף כל אי-ההסכמות בינינו אני עדיין מעריך אותך), הייתי שם אותן בחתימה שלי כדי שיותר ויותר אנשים יראו את "הצבעים האמיתיים" של אנשים במדינה הזו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 21 אוגוסט 2011, 18:56

אבי כתב:

אני נגד אזרחי מדינת ישראל? בפראפרזה על אחד הנאומים הגדולים בהיסטוריה של הפוליטיקה הישראלית אני רק אכתוב: כמו לווייתן שאיבד את חוש הכיוון, אותם שטופי מוח מסכנים שהשתתפו בעצרות מסתערים על החוף שוב ושוב, ורוצים להתאבד. ומספר אנשים בכוחם הדל מנסים לדחוף אותם אל המים החיים. אבל אותם שטופי מוח לא רוצים לחזור למים, הם מתעקשים להתאבד.

כשעריץ 2 והעיתון המתקרא "העיתון של המדינה" (יותר מתאים לכנותו "נייר הטואלט של המדינה") מנסים חדשות לבקרים לשטוף את מוחם של אזרחי ישראל אז הם בסוף מצליחים להוציא לרחובות 300 אלף אנשים מבולבלים שחלקם מגיעים ממצוקה אמיתית. חבל שאותם אמצעי תקשורת המליכו בראש המחאה חונטה של סוציאליסטים-קומוניסטים ואנרכיסטים (מהסוג הרע). הדרישות שלהן, אם יתקבלו, יוליכו את כולנו לאבדון.

תמונה

הנאומים על הלוויתן שחותר לחוף ועל השטיפת מוח של ערוץ 2 היו מונולוגים קורעי לב. אני יכול במאמר מוסגר להגיד לך שאת התחושה שאתה מתאר מרגישים רוב השמאלנים במדינה הזו לגבי התהליך המדיני. ככה זה כשאתה במיעוט ואתה מרגיש שהרוב טועים ומעטים צודקים. בתכל'ס, אנשים עם דעות כמו שלך אמורים גם כן להיות אנטי-מלחמתיים (בדומה לרון פול בארה"ב) אבל התחושה שלי היא שהשנאה שלך לאסלאם גורמת לך להקריב חלק מהעקרונות שלך.

בין השורות אני עדיין מחכה להתייחסות שלך לשטיפת המוח הנבזית של ישראל היום ולמקור שלך לאותם נתונים על מס חברות בשבדיה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי sweety » 21 אוגוסט 2011, 19:50

felix_r כתב:

צא כבר מהבלוקרבאסטר שאתה חי בו !

היום נפל טיל על בית ספר תיכון בשכונה שלי בבאר-שבע, חמש דקות הליכה מהבית שלי. זה מה שחשוב לי.
אתה יודע שבאופקים חצי ממוסדות החינוך לא ממוגנים? אתה יודע שיש בישראל רק 2 מערכות "כיפת ברזל" וצריך משהו כמו 20 ? אתה יודע שכל הגבול עם מצרים הוא למעשה ללא שום גדר?

אז אתה חושב, שאכפת לי מהאנשים הכי מפונקים בארץ, שמקבלים הכי הרבה ויש להם עוד חוצפה לבוא בדרישות ולהתלונן, שלא נותנים להם מספיק? לא! אני אגיד לך את האמת.

גילוי נאות-אני נוטה לצד הימני של הקשת הפוליטית ואודה שגם לי קשה לאמץ לחיקי את המחאה העכשווית במלואה, במיוחד כשהיא מקושרת למושגים כמו "השמאל הלאומי" "מק"י" וכד' (גם ילדי אוסישקין למי שיצא לבקר ברוטשילד :))
בכל זאת אי אפשר לעצום עיניים ולטעון ששומדבר לא קורה פה. לא מדובר בצעירים תל אביביים מתוסכלים שלא "קיבלו דירה בבזל מסבתא שלהם" מדובר במעמד שלם שהולך ונשחק כי הוא פשוט לא עומד יותר בהוצאותיו החודשיות. אני ממש לא מתמצאת בנתונים,אני בטוחה שיש פה כאלו שיוכלו להביא מספרים נהירים וחד משמעיים על עול המסים החונק ויוקר המחיה במדינה,אבל אני יודעת שככה זה לא יכול להמשך. הפערים הולכים וגדלים והגיע הזמן שמישהו יקים קול צעקה. כמה אפשר לקרוא בעיתון על עליית מחירי הדלק או מוצרי חלב וכו' ולמחרת לקרוא נתונים מרתיחים על גובה משכורות המנהלים במשק,לדוגמא. למה לא לצעוק על זה? האם ההון הפרטי הוא קודש,מעל הכל? אין ערבות הדדית? מה קרה להשתתפות בכובד העול? למה חוק רווחי הגז שעבר בכנסת לדוגמא הוא רק היוצא מן הכלל המעיד על הכלל?? ואני מניחה שלא ביקרת ברוטשילד עם כל שנאתך התהומית לכל מה שקשור בתל אביב אבל אילו היית שם פעמיך היית מגלה לא רק צעירים חולמניים אלא גם אנשים בגיל העמידה שיושבים ומציעים דרכים קונקרטיות לפתרון המצב,מדריכים שמסבירים בדיוק על מה הם זועקים.וד"א,היו גם ברסלבים. העובדה שהמחאה קמה מרוטשילד לא עושה אותה אוטומטית מוקצה. עובדה שהיא רק העירה איזורים אחרים בארץ.
ומאיפה השנאה הזו לת"א? זו עיר במדינה שלך. המדינה הוכרזה בה. יש בה מקומות יפייפים עם הרבה היסטוריה.והמתגוררים בה הם אזרחים בדיוק כמוך. אזרחים שחוו גם כן הלם,חרדה וצער קשה מנשוא כשמחבלים מתאבדים פוצצו את עצמם בדיזינגוף ובמקומות אחרים. אין לך מונופול על כאב או על שגרה שבורה ומדממת. אז ב-91' כשהייתי קטנה גם אנחנו ברחנו מת"א,ואני עוד זוכרת את זה. היינו מבוהלים. זה הופך אותנו לעלובים?
אתה מבקר (או לועג) אנשים שפחדו על החיים שלהם?
לגבי האמירה שלך על ההפגנה- על צדקת המחאה אני מניחה שכבר לא נסכים אבל בכ"ז לא היה מקום להתבטאות כזו.
מרגע של עצבות נצא גדולים וחזקים
סמל אישי של המשתמש
sweety

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוגוסט 2011, 20:05

yiffy כתב:כן פליקס, כי אי אפשר לדבר על יותר מנושא בוער אחד בעת ובעונה אחת. כי זה שצריך כיפת ברזל נוספת בבאר שבע ומיגון באופקים אומר בהכרח שהמחאה הסוחפת בכל רחבי הארץ (כולל בבאר שבע) היא שגויה והרסנית. דעה בוגרת ושנונה להפליא.

הלוואי והשורות הללו יככבו בת'רד הזה כמה שיותר זמן. אם הם היו נכתבים ע"י מישהו שאני לא מכיר ולא על ידך (כי חרף כל אי-ההסכמות בינינו אני עדיין מעריך אותך), הייתי שם אותן בחתימה שלי כדי שיותר ויותר אנשים יראו את "הצבעים האמיתיים" של אנשים במדינה הזו.

כן הדעה שלי הרבה יותר בוגרת מדעה שלך. פשוט אינסוף בוגרת יותר. שנונה? לא ניסיתי להיות שנון. נראה אותך איך תהיה שנון, אחרי שיפציצו את השכונה שלך שלושה ימים. אני טוח, שתהיה גם פחות סבלני ממני, כי אתה כמו ילד מפונק, שבוכה כי ההורים שלו לקחו אותו לדיסני-וורלד באירופה במקום בארה"ב כפי שהבטיחו.

אתה חושב, שאני צריך להתבייש בתגובה שלי? אני לא חושב ככה.
בוא ואספר לך משהו. למרות דעותי הימניות, בכל 20 שנה שלי בסדיר ובמילואים בחיים לא יריתי בערבי, לא בלבנון ולא בשטחים. אפילו לא הרבצתי לאף אחד מהם בחיים שלי. יותר מזה, אני לא שונא ערבים בכלל, ואפילו לא שונא את המחבלים שלהם בפרט. למה? כי אני יכול להבין את המניעים של הערבים. במקרים רבים אני אפילו יכול לומר באופן תיאורטי, שהדרישות שלהם צודקות. אבל מה, אני לא מעופף באיזו אידיליה דמיונית, ואני מבין, שככה זה בעולם: אין דבר כזה שיהיה טוב לכולם. אם טוב לאחד, זה על חשבון מישהו אחר, שרע לו. זה לא צודק. נכון, אז מה? החיים הם לא צודקים. זה לא פייר, אז מה? החיים הם לא פיירים. בחיים תמיד חייבים לבחור ולוותר על משהו כדי לקבל משהו אחר. אז אני בוחר בישראל. אם על מנת שיהיה טוב לישראל חייבים שיהיה רע לפלסטינים, אז שיהיה להם רע, עם כל הצער שבדבר (ואני באמת לא מאחל להם רע). זה לא צודק, זה לא פייר, אבל כבר אמרתי, ככה זה בחיים.

אתה יודע, פועלים ערבים בנו את הקומה השניה בבית שלי רק לפני מספר חודשים, ועכשיו ערבים אחרים מנסים להרוס לי את הבית עם הטילים. אני יכול להבין גם את אלה שבנו וגם את אלה שמנסים להרוס, ואני מקבל את זה. אני לא מרוצה מזה, לא נהנה מזה, לא אוהב את זה, אני סובל מזה, אבל מקבל את זה, כי ככה זה בחיים.

כפי שאמרתי כבר, אני לא שונא ערבים, כי אני יכול להבין אותם. הם ברברים לא מפותחים, שנתקעו הי שם בימי הביניים, אבל עדיין הם פועלים לפי חוקי הטבע. לעומת זאת אני שונא שמאלנים. פשוט שונא. אני לא יכול להבין אותם, ואני לא יכול לשים את עצמי במקומם ולתאר מה היתי עושה אז. פשוט לא. לדעתי, מחלת השמאלנות (ולדעתי זו מחלה) דומה במשהו לאוטיזם. אוטיסט לא מסוגל לתקשר עם העולם, ואילו שמאלן לא מסוגל להבין את העולם ולפי אילו חוקים העולם הזה פועל. גם אוטיסטים וגם שמאלנים הם לא בהכרח טיפשים. לא ולא. אבל לשניהם יש בעיה במוח.

השמאלן לא פועל לטובתו. השמאלן לא פועל לטובת מינו. השמאלן פועל רק לטובת ההזיה המוזרה שצצה במוחו החולני. שמאלן פשוט לא מצליח להבין, שכל תיאורית שוויון (כלכלי, חברתי, מיני או וואט אבר) מתבטלת מייד על ידי חוקי האבולוציה, ולכן אין לה זכות קיום בעולם הזה. החיים בכדור הארץ התפתחו במשך מיליוני שנים לפי חוק הברירה הטבעית, ואין שום סיבה שפתאום זה ישתנה. האנשים לא נולדים שווים, ולכן תמיד הכי חזק/הכי חכם/ הכי יפה יצליח יותר מחלש/טיפש/מכוער, ולא יהיה שום שוויון ביניהם. אף פעם. ככה בנוי הטבע. על תחרות. ואם לא היתה התחרות, אף פעם לא הינו מצליחים להתפתח מאמבה חד-תאית לבן אדם של היום.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 21 אוגוסט 2011, 20:46

sweety היקרה,

לא יספיק המקום בשרת כדי שאני אפרט לך את כל הסיבות לא לחבב את התל-אביבים.
לכן אני אתן לך רק דוגמא אחת:

מה ראית היום בטלויזיה?
בכל ערוץ וערוץ היה כתוב "הסלמה בדרום".
תרשי לי לשאול אותך, בדרום של מה בדיוק?
בדרום של מדינת ישראל? לא. בדרום של מדינת ישראל לא נפלו טילים.
כל ילד מפגר יכול לפתוח מפה של ישראל ולראות, שבאר-שבע, אופקים, שדרות, נתיבות, אשקלון, אשדוד וכו' נמצאות במרכזה של מדינת ישראל.
עובדה: המדינה שלך מופצצת במרכזה, לא באיזה חלק גבולי או שולי.
אבל התל-אביבים לא חיים במדינת ישראל. הם חיים במדינת תל-אביב, לכן מבחינתם ההסלמה היא איפשהו בדרום, דרומה ממדינת תל-אביב.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי sweety » 21 אוגוסט 2011, 21:20

איך אתה יכול לשפוט מישהו רק בגלל עיר מגוריו? נבצר ממני מלהבין.בגלל שאני גרה בתל אביב,זה אומר שאני חילונית גמורה, שמאלנית, מפונקת, שיושבת בבתי קפה כל היום? מה זה השנאה העוורת הזו? שוב,גם תושבי תל אביב ידעו ימים של טרור...המרמור והתסכול נוטפים מדבריך,כאילו מה שיעשה אותך מאושר זה אם עכשיו ייפול טיל בגוש דן (חס ושלום). וגם אם אתה צודק מבחינה גיאוגרפית,זה עדיין לא מכשיר את ההשתלחות שלך בתושבי המרכז. דרום הארץ זה ביטוי שגור,למה לקחת אותו כעלבון? זה לא אומר שאני חושבת שבטחון היישובים כמה שמוכר כדרום הארץ הוא פחות חשוב מהגנה על תל אביב,להפך,אני חושבת שממשלות ישראל לא היו צריכות לחכות 8 שנים לפני שיצאו למבצע להפסקת ירי הרקטות.
אתה מנסה לייחס את המחאה לכמה תל אביבים נאיביים (במקרה הטוב. שפלים ופרזיטים במקרה הרע) אבל אל תשכח שלפני ההסלמה במצב הביטחוני התקיימה הפגנה גם בעירך ב"ש.
מרגע של עצבות נצא גדולים וחזקים
סמל אישי של המשתמש
sweety

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד