sweety כתב:איך אתה יכול לשפוט מישהו רק בגלל עיר מגוריו? נבצר ממני מלהבין.בגלל שאני גרה בתל אביב,זה אומר שאני חילונית גמורה, שמאלנית, מפונקת, שיושבת בבתי קפה כל היום? מה זה השנאה העוורת הזו? שוב,גם תושבי תל אביב ידעו ימים של טרור...המרמור והתסכול נוטפים מדבריך,כאילו מה שיעשה אותך מאושר זה אם עכשיו ייפול טיל בגוש דן (חס ושלום). וגם אם אתה צודק מבחינה גיאוגרפית,זה עדיין לא מכשיר את ההשתלחות שלך בתושבי המרכז. דרום הארץ זה ביטוי שגור,למה לקחת אותו כעלבון? זה לא אומר שאני חושבת שבטחון היישובים כמה שמוכר כדרום הארץ הוא פחות חשוב מהגנה על תל אביב,להפך,אני חושבת שממשלות ישראל לא היו צריכות לחכות 8 שנים לפני שיצאו למבצע להפסקת ירי הרקטות.
אתה מנסה לייחס את המחאה לכמה תל אביבים נאיביים (במקרה הטוב. שפלים ופרזיטים במקרה הרע) אבל אל תשכח שלפני ההסלמה במצב הביטחוני התקיימה הפגנה גם בעירך ב"ש.
כמובן שלא, אני לא יכול לשפוט מישהו רק בגלל עיר מגוריו. אני מדבר באופן היפוטטי על הסטריוטיפ, שאני לא מחבב. בדיוק אנשים כאלה התחילו עם "המחאה החברתית" הזאת במימון של אירגון שמאלני אנטי ישראלי. אילו היתי שונא את כולם באופן גורף, אז לא היתי אוהד של מכבי תל אביב, נכון?

אני לא לוקח כעלבון את הביטוי "דרום הארץ". אין בזה שום דבר מעליב. זאת פשוט היתה דוגמא לתפיסת מציאות מעוותת של האנשים מהמרכז המדומה.
נכון, תושבי תל אביב גם כן סבלו מטרור קשה מאוד. חבל רק שחלקם הגדול שכח כבר מי הציל אותם מהאוטובוסים המתפוצצים, והם מלכלכים עליו בכל הזדמנות.
ראיתי את ההפגנה בבאר שבע. חצי מהם היו נוער משועמם בחופשת הקייץ, שבא בתקווה להופיע בטלויזיה.
חוץ מזה, אין לי בעיה עם אנשים מוחאים מחוץ לגוש דן. כי הם באמת מקבלים פחות תקציבים גם ברפואה וגם בחינוך. אם מישהו זכאי לדרוש צדק חברתי, זה הם, ולא תל-אביבים. אם כי, גם את המפגינים בעירי לא ממש חיבבתי, כי הם פשוט הוטעו על ידי התקשורת, ורובם הצטרפו למשהו, שלמעשה לא באמת קשור אליהם.