לגליזציה של צמח הקנביס בישראל - שווה יותר ממיליארד ש"ח בשנה.
לקריאת ההצעה והצבעה בעדה אפשר להכנס לאתר של ועדת טרכטנברג-
http://hidavrut.gov.il/content/1787
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
לגליזציה של צמח הקנביס בישראל - שווה יותר ממיליארד ש"ח בשנה.
נציגי מאהל המחאה החברתית בשדרות רוטשילד בתל אביב ומספר ארגונים חברתיים קיימו אחר הצהריים (רביעי) מסיבת עיתונאים בבית סוקולוב בתל אביב, במהלכה הם חשפו את המתווה לשיקום החברה בישראל... לקראת סיומה התפוצצה מסיבת העיתונאים, לאחר שנציגי מאהלים שונים האשימו את מובילי המחאה כי הם מנותקים מהשטח, אינם ישנים באוהלים, ומייצגים רק את עצמם. אותם נציגים אמרו עוד כי הנהגת המחאה לא טרחה לעדכנם במסיבת העיתונאים ובגיבוש מסמך העקרונות.
אבי כתב:עוד הצעה מצויינת שנשלחה לאתר האינטרנט של ועדת טרכטנברג. הצעה שאם תיושם תכניס לקופת המדינה סכומי כסף בלתי נדלים.לגליזציה של צמח הקנביס בישראל - שווה יותר ממיליארד ש"ח בשנה.
michael כתב:אבי כתב:עוד הצעה מצויינת שנשלחה לאתר האינטרנט של ועדת טרכטנברג. הצעה שאם תיושם תכניס לקופת המדינה סכומי כסף בלתי נדלים.לגליזציה של צמח הקנביס בישראל - שווה יותר ממיליארד ש"ח בשנה.
ואז נצטרך לשקם מיליון מסוממים.
אבי , אני יודע עד כמה המדינה חשובה לך ולכן הרעיון הזה מפתיע אותי - לרעה.
איך שלא תקרא לסמים האלה - סם זה סם זה סם.
michael כתב:אבי כתב:עוד הצעה מצויינת שנשלחה לאתר האינטרנט של ועדת טרכטנברג. הצעה שאם תיושם תכניס לקופת המדינה סכומי כסף בלתי נדלים.לגליזציה של צמח הקנביס בישראל - שווה יותר ממיליארד ש"ח בשנה.
ואז נצטרך לשקם מיליון מסוממים.
אבי , אני יודע עד כמה המדינה חשובה לך ולכן הרעיון הזה מפתיע אותי - לרעה.
איך שלא תקרא לסמים האלה - סם זה סם זה סם.
אני אני לא טועה (ואני מוזמן לתקן אותי), חירויות הפרט חשובות לאבי הרבה יותר מאשר המדינה.
אבי כתב:אני אני לא טועה (ואני מוזמן לתקן אותי), חירויות הפרט חשובות לאבי הרבה יותר מאשר המדינה.
לתקן אותך?
זה אחד המשפטים היחידים שכתבת שאני לא חש צורך לתקן.![]()
חרות הפרט חשובה הרבה יותר ממדינה שלא מכבדת אותן. ובכל מקרה לגליזציה של קנאביס לא תחריב את המדינה, חופש מחזק מדינות ולא מחליש אותן.
michael כתב:אבי ,
חירות הפרט חשובה מאוד, אבל :
א. מה יקרה עם אותם אנשים שצרכו את הסם ושיעלו על הכביש כשהם חצי מעורפלים ובהכרה מטושטשת ?
איך היית רוצה שהחוק יתייחס לכך ? איך היית מרגיש אם היית יודע שהנהג שברכב שלידך עישן סם לפני שעלה לרכב ?
ב. למה אני כמי שלא צורך סמים צריך לממן את הטיפולים הרפואיים בעקבות התאונות והנזקים שאותם המסוממים יגרמו לעצמם ולעוברי אורח ?
הריי הכסף בסופו של דבר יצא מקופת הביטוח הלאומי שאנחנו משלמים. לפי חשבון פשוט - יותר מסוממים יותר תאונות, לא ?
ג. אני לא יודע כמה הקנאביס הזה יקר, אבל מי שיתמכר לו ואין ברשותו כסף , בעת שיצטרך אותו דחוף (קריז) עלול לבצע פשעים (ככה זה לפחות בסמים כמו הירואין ומריחואנה ואני באמת לא יודע עד כמה האפקט הזה חזק בקנאביס).
ד. האם זה מה שיתן לאזרח את תחושת החופש שלו ?
yarinsaky כתב:איזו מפלגה היא ימנית מבחינה מדינית ושמאלית מבחינה חברתית ?
אפשר להגיד הרבה דברים על הדעה הזו, אבל דבר אחד בטוח - פטריוטית היא לא. פטריוט הוא אדם שהמדינה חשובה לו מעל הכל, ובמקרים קיצוניים גם מעל חירויות הפרט שלו עצמו. פטריוט הוא גם אדם שמידת הרווחה של כלל האזרחים במדינתו חשובה לו ביחד עם רווחתו האישית. הגישה לפיה עוני קיצוני, תת השכלה ורעב הן בהכרח פועל יוצא של בחירותיו של אדם ולא של המבנה הכלכלי ההיררכי שמאפיין את מדינתו היא ההפיכך מפטריוטיות.
תומכים בביבי ואז חוזרים לפנטאוז בצפון ת"א וקיסריה
אני לתומי חשבתי שהמתנגדים הכי גדולים של ביבי גרים בצפון ת"א וקיסריה
yarinsaky כתב:איזו מפלגה היא ימנית מבחינה מדינית ושמאלית מבחינה חברתית ?
yarinsaky כתב:אה, כמובן.![]()
ד"א, שלי יחימוביץ' מנסה לעשות משהוא קרוב לדבר הזה. בראיון לעיתון הציוני " הארץ " היא שברה קצת ימינה בכל מה שקשור להתנחלויות.
כמובן שהיא הקימה עליה את כל כיתות היורים של השמאל שכבר חוררו את גופתה כדבעי.
השאלה אם בוחרים ימניים יקנו את הפופוליזם המתחנף שלה. אני ודאי שלא. אני חושש שהרבה דווקא כן, ביחוד באווירה של היום.
yarinsaky כתב:מדוע קדימה תתחזק לא כל כך ברור לי. רק מפני שהיא באופוזיציה ?
לקדימה אין אידיאולוגיה, מאיר שטרית אמר שכבר לא צריך דבר כזה. בכל מקרה, קדימה תחת בראון הייתה ימנית מבחינה כלכלית לא פחות מהליכוד ואולי אפילו יותר.
אולי ימנית לא הגדרה הכי טובה, אבל מחוברת בעטיניה לגורמי הון. שרון, אולמרט, הירשנזון. מושחתית דה לוקס.
אם אתה מוכן להצביע לש"ס זה טוב, פחות קול לשמאל או לקדימה ( יש לי הרגשה שהצבעת ללבני בבחירות האחרונות ).
"דברי דפני ליף - על דעת עצמה בלבד"
רבים משותפיה של ליף למאבק נדהמו מדרישתה להתפטרות טרכטנברג אתמול: "מי מינה אותה למנות ולפטר ועדות?"
יום לאחר שדפני ליף קראה לפרופ' מנואל טרכטנברג להתפטר מהוועדה בראשותו, תוקפים אותה חבריה למאבק וטוענים כי היא דיברה על דעת עצמה בלבד ואינה מייצגת אותם.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד