משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

הודעהעל ידי אבי » 24 אוגוסט 2011, 15:23

עוד הצעה מצויינת שנשלחה לאתר האינטרנט של ועדת טרכטנברג. הצעה שאם תיושם תכניס לקופת המדינה סכומי כסף בלתי נדלים.

לגליזציה של צמח הקנביס בישראל - שווה יותר ממיליארד ש"ח בשנה.

לקריאת ההצעה והצבעה בעדה אפשר להכנס לאתר של ועדת טרכטנברג-
http://hidavrut.gov.il/content/1787
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 24 אוגוסט 2011, 15:50

האם קרה הבלתי יאומן והמוחים כנגד יוקר המחיה הבינו איזה ליצנים ומוקיונים לקחו על עצמם את הנהגת המחאה? נקווה שכן.

נציגי מאהל המחאה החברתית בשדרות רוטשילד בתל אביב ומספר ארגונים חברתיים קיימו אחר הצהריים (רביעי) מסיבת עיתונאים בבית סוקולוב בתל אביב, במהלכה הם חשפו את המתווה לשיקום החברה בישראל... לקראת סיומה התפוצצה מסיבת העיתונאים, לאחר שנציגי מאהלים שונים האשימו את מובילי המחאה כי הם מנותקים מהשטח, אינם ישנים באוהלים, ומייצגים רק את עצמם. אותם נציגים אמרו עוד כי הנהגת המחאה לא טרחה לעדכנם במסיבת העיתונאים ובגיבוש מסמך העקרונות.

http://news.walla.co.il/?w=/1/1853849
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי michael » 24 אוגוסט 2011, 16:03

אבי כתב:עוד הצעה מצויינת שנשלחה לאתר האינטרנט של ועדת טרכטנברג. הצעה שאם תיושם תכניס לקופת המדינה סכומי כסף בלתי נדלים.

ואז נצטרך לשקם מיליון מסוממים.

אבי , אני יודע עד כמה המדינה חשובה לך ולכן הרעיון הזה מפתיע אותי - לרעה.

איך שלא תקרא לסמים האלה - סם זה סם זה סם.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 24 אוגוסט 2011, 17:22

michael כתב:
אבי כתב:עוד הצעה מצויינת שנשלחה לאתר האינטרנט של ועדת טרכטנברג. הצעה שאם תיושם תכניס לקופת המדינה סכומי כסף בלתי נדלים.

אני אני לא טועה (ואבי מוזמן לתקן אותי), חירויות הפרט חשובות לאבי הרבה יותר מאשר המדינה.
נערך לאחרונה על ידי yiffy בתאריך 25 אוגוסט 2011, 12:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 25 אוגוסט 2011, 12:12

michael כתב:

לשקם ממה?
אם מיליון אנשים רוצים לקחת סמים ולהזיק לעצמם זה זכותם ועניינם. הם אדונים לגופם.
במדינה חופשית יש להם את הזכות לקחת סמים ולך יש את הזכות לנסות לשכנע אותם שלא לעשות את זה.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 25 אוגוסט 2011, 12:23

אני אני לא טועה (ואני מוזמן לתקן אותי), חירויות הפרט חשובות לאבי הרבה יותר מאשר המדינה.

לתקן אותך?
זה אחד המשפטים היחידים שכתבת שאני לא חש צורך לתקן. ;)

חרות הפרט חשובה הרבה יותר ממדינה שלא מכבדת אותן. ובכל מקרה לגליזציה של קנאביס לא תחריב את המדינה, חופש מחזק מדינות ולא מחליש אותן.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי michael » 25 אוגוסט 2011, 12:54

אבי ,
חירות הפרט חשובה מאוד, אבל :

א. מה יקרה עם אותם אנשים שצרכו את הסם ושיעלו על הכביש כשהם חצי מעורפלים ובהכרה מטושטשת ?
איך היית רוצה שהחוק יתייחס לכך ? איך היית מרגיש אם היית יודע שהנהג שברכב שלידך עישן סם לפני שעלה לרכב ?

ב. למה אני כמי שלא צורך סמים צריך לממן את הטיפולים הרפואיים בעקבות התאונות והנזקים שאותם המסוממים יגרמו לעצמם ולעוברי אורח ?
הריי הכסף בסופו של דבר יצא מקופת הביטוח הלאומי שאנחנו משלמים. לפי חשבון פשוט - יותר מסוממים יותר תאונות, לא ?

ג. אני לא יודע כמה הקנאביס הזה יקר, אבל מי שיתמכר לו ואין ברשותו כסף , בעת שיצטרך אותו דחוף (קריז) עלול לבצע פשעים (ככה זה לפחות בסמים כמו הירואין ומריחואנה ואני באמת לא יודע עד כמה האפקט הזה חזק בקנאביס).

ד. האם זה מה שיתן לאזרח את תחושת החופש שלו ?
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 25 אוגוסט 2011, 13:10

אבי כתב:
אני אני לא טועה (ואני מוזמן לתקן אותי), חירויות הפרט חשובות לאבי הרבה יותר מאשר המדינה.

לתקן אותך?
זה אחד המשפטים היחידים שכתבת שאני לא חש צורך לתקן. ;)

חרות הפרט חשובה הרבה יותר ממדינה שלא מכבדת אותן. ובכל מקרה לגליזציה של קנאביס לא תחריב את המדינה, חופש מחזק מדינות ולא מחליש אותן.

תודה על שהבהרת את זה.

אפשר להגיד הרבה דברים על הדעה הזו, אבל דבר אחד בטוח - פטריוטית היא לא. פטריוט הוא אדם שהמדינה חשובה לו מעל הכל, ובמקרים קיצוניים גם מעל חירויות הפרט שלו עצמו. פטריוט הוא גם אדם שמידת הרווחה של כלל האזרחים במדינתו חשובה לו ביחד עם רווחתו האישית. הגישה לפיה עוני קיצוני, תת השכלה ורעב הן בהכרח פועל יוצא של בחירותיו של אדם ולא של המבנה הכלכלי ההיררכי שמאפיין את מדינתו היא ההפיכך מפטריוטיות.

מיכאל, כפי שאתה שם לב, רבים מהאנשים שיעמדו לצידך בדיון הביטחוני במדינת ישראל, מחזיקים דיעות "אנטי-ישראליות" בכל הקשור לנושאים חברתיים-כלכליים. כנראה ששנאת זרים ודעות קדומות הם אלו שגורמים להם להצביע לימין הרבה יותר מאשר אהבת המולדת. רבים ממצביעי הליכוד המסורתיים שמסכימים עם עקרונות המחאה, מתייחסים אליה בחשדנות בגלל שהגרעין שהקים אותה הוא של אנשי שמאל. אני אומר להיפך - הם צריכים להתייחס בחשדנות דווקא לאלו שעומדים לצידם, תומכים בביבי ואז חוזרים לפנטאוז בצפון ת"א וקיסריה, או לחלופין באלו שהחיים תחת הקומוניזם הותירו בהם צלקת כ"כ עמוקה, שהם כיום מעוורים לחלוטין ומוכנים להקריב הכל כדי ללכת לקיצוניות השנייה, הגרועה לא פחות.

הדבר הכי טוב שיכול לצאת מחמאה הזו היא שקבוצה נכבדה בעם תגלה על עצמה שהיא אולי "ימנית" בנושאים ביטחוניים אבל "שמאלנית" בנושאי חברה וכלכלה. ברגע שהם "יצאו מהארון" בבחירות הקרובות, המדינה הזו תשתנה מקצה לקצה במובן הכי חיובי שיכול להיות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 25 אוגוסט 2011, 13:26

איזו מפלגה היא ימנית מבחינה מדינית ושמאלית מבחינה חברתית ? :o
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי אבי » 25 אוגוסט 2011, 13:29

michael כתב:אבי ,
חירות הפרט חשובה מאוד, אבל :

א. מה יקרה עם אותם אנשים שצרכו את הסם ושיעלו על הכביש כשהם חצי מעורפלים ובהכרה מטושטשת ?
איך היית רוצה שהחוק יתייחס לכך ? איך היית מרגיש אם היית יודע שהנהג שברכב שלידך עישן סם לפני שעלה לרכב ?

ב. למה אני כמי שלא צורך סמים צריך לממן את הטיפולים הרפואיים בעקבות התאונות והנזקים שאותם המסוממים יגרמו לעצמם ולעוברי אורח ?
הריי הכסף בסופו של דבר יצא מקופת הביטוח הלאומי שאנחנו משלמים. לפי חשבון פשוט - יותר מסוממים יותר תאונות, לא ?

ג. אני לא יודע כמה הקנאביס הזה יקר, אבל מי שיתמכר לו ואין ברשותו כסף , בעת שיצטרך אותו דחוף (קריז) עלול לבצע פשעים (ככה זה לפחות בסמים כמו הירואין ומריחואנה ואני באמת לא יודע עד כמה האפקט הזה חזק בקנאביס).

ד. האם זה מה שיתן לאזרח את תחושת החופש שלו ?

א. אותם אנשים יענשו כמו שהיום נענשים אנשים ששותים אלכוהול ועולים לכביש שיכורים. לאדם יש זכות להזיק לעצמו אבל אין זכות להזיק לאנשים אחרים.

ב. אני נגד זה שתממן טיפולים רפואיים של אנשים מסוממים (וגם של כאלה שאינם). אתה מעלה פה סוגיה מאד חשובה שנוגעת לבעיתיות של מוסדות כמו הביטוח הלאומי ומערכת הבריאות הציבורית. אותם מוסדות מכריחים אותך לממן הוצאות בריאות של אנשים אחרים ולכן הם הופכים את ההחלטות השגויות שאותם אנשים אחרים עושים לבעיה שלך. לכן אתה לא צריך לצאת נגד הלגליזציה של הסמים אלא נגד עצם קיומם של מוסדות כמו הביטוח הלאומי.

ג. האיסור על הסם הופך את הסם למצרך יקר מאד. ברגע שאתה הופך את הקנאביס לחוקי המחיר שלו ירד באופן דראסטי. בכזה מצב אנשים יוכלו לרכוש את המוצר במחיר זול כמו טבק או אלכוהול ולא תהיה שום פשיעה. צרכני סמים שהיום נאלצים לפרוץ, לגנוב, ולשדוד כדי לקנות מנת סם לא יצטרכו לעשות זאת והשוטרים יתפנו לתפוס פושעים אמיתיים במקום לרדוף אחרי איזה סטודנט או עו"ד שמעשנים בבית שלהם צינגלה.

דרך אגב, בנוסף לכמות הכסף שתכנס למדינה מהטלת מע"מ על הקנאביס תחסך ממשלם המיסים ההוצאה הכספית המיותרת של מימון המלחמה נגד הסמים: אלפי אנשים מועסקים ומעורבים במלחמה חסרת התועלת הזאת: שוטרים, בתי משפט, סוהרים, עורכי דין. עלויות מיותרות של מאות מיליוני שקלים בשנה. בנוסף, במקום להעביר כסף לסוחרי הסמים של החיזבאללה ולממן את הקטיושות הבאות שיפלו על ישראל, אפשר להפוך את הקנאביס לחוקי ולתת לחקלאים ישראלים להתפרנס מגידולו.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 25 אוגוסט 2011, 13:39

yarinsaky כתב:איזו מפלגה היא ימנית מבחינה מדינית ושמאלית מבחינה חברתית ? :o

בגרמניה הייתה כזאת מפלגה. היא הייתה מאד פופולרית.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yarinsaky » 25 אוגוסט 2011, 13:45

אה, כמובן. :)

ד"א, שלי יחימוביץ' מנסה לעשות משהוא קרוב לדבר הזה. בראיון לעיתון הציוני " הארץ " היא שברה קצת ימינה בכל מה שקשור להתנחלויות.
כמובן שהיא הקימה עליה את כל כיתות היורים של השמאל שכבר חוררו את גופתה כדבעי.
השאלה אם בוחרים ימניים יקנו את הפופוליזם המתחנף שלה. אני ודאי שלא. אני חושש שהרבה דווקא כן, ביחוד באווירה של היום.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי אבי » 25 אוגוסט 2011, 13:51

אפשר להגיד הרבה דברים על הדעה הזו, אבל דבר אחד בטוח - פטריוטית היא לא. פטריוט הוא אדם שהמדינה חשובה לו מעל הכל, ובמקרים קיצוניים גם מעל חירויות הפרט שלו עצמו. פטריוט הוא גם אדם שמידת הרווחה של כלל האזרחים במדינתו חשובה לו ביחד עם רווחתו האישית. הגישה לפיה עוני קיצוני, תת השכלה ורעב הן בהכרח פועל יוצא של בחירותיו של אדם ולא של המבנה הכלכלי ההיררכי שמאפיין את מדינתו היא ההפיכך מפטריוטיות.

לא רק חרויות הפרט שלי חשובות לי, אלא גם שלך ושל מיכאל ושל כווווולם. דרך אגב אני בהחלט מסכים שמבנה כלכלי-היררכי הוא הגורם המרכזי שמשפיע על עוני, השכלה ורעב. אני חושב שככל שהשיטה הסוציאליסטית מיושמת יותר ויותר כך אנשים נעשים יותר עניים ויותר רעבים, ע"ע צפון קוריאה, סין של מאו ורוסיה של סטאלין. אבל זה בעצם לא משנה, העיקר ששם יש "שיוויון" ואין "פערים".

תומכים בביבי ואז חוזרים לפנטאוז בצפון ת"א וקיסריה

אני לתומי חשבתי שהמתנגדים הכי גדולים של ביבי גרים בצפון ת"א וקיסריה.
נערך לאחרונה על ידי אבי בתאריך 25 אוגוסט 2011, 14:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 25 אוגוסט 2011, 13:58

אני לתומי חשבתי שהמתנגדים הכי גדולים של ביבי גרים בצפון ת"א וקיסריה

הצחקת אותי. על ציר אקירוב-קיסריה שמעת? ביבי נתמך על ידי עשירי מדינת ישראל יותר מכל נבחר ציבור אחר. אם זה לא היה ברור לפני כן, המשבר הוכיח את זה.

אם כבר, המעוז של מתנגדי ביבי הוא פלורנטין, שכונה שהיא אולי שיקית אבל נראית כמו מעברה אחת גדולה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 25 אוגוסט 2011, 14:02

yarinsaky כתב:איזו מפלגה היא ימנית מבחינה מדינית ושמאלית מבחינה חברתית ? :o

תיאורטית ש"ס - למרות שלדעתי זה יהיה אסון נוראי הם המפלגה הספציפית הזו תתחזק. אני גם לא מאמין שזה יקרה כי לישי, בניגוד לדרעי, יש תדמית חזקה של אחד שדואג אך ורק לדוסים ולא לאף אחד אחר.

הדבר היותר סביר הוא שמפלגות כמו קדימה והעבודה יתחזקו. אתה כבר הבעת את דעתך על יחימוביץ'. אני גם לא בטוח שהיא באמת "ימנית מדינית" כמו שהיא מנסה לצייר את עצמה. יחד עם זאת, חזרתי אחורה לראשית שנות הקריירה הפוליטית שלה וגם לתקופת העיתונאות, ולא מצאתי שם אמירות עקביות שמאלניות במיוחד כנגד מפעל ההתנחלויות או המדיניות הצבאית של ישראל. מי יודע, אולי זו באמת דעתה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 25 אוגוסט 2011, 14:06

מדוע קדימה תתחזק לא כל כך ברור לי. רק מפני שהיא באופוזיציה ?
לקדימה אין אידיאולוגיה, מאיר שטרית אמר שכבר לא צריך דבר כזה. בכל מקרה, קדימה תחת בראון הייתה ימנית מבחינה כלכלית לא פחות מהליכוד ואולי אפילו יותר.
אולי ימנית לא הגדרה הכי טובה, אבל מחוברת בעטיניה לגורמי הון. שרון, אולמרט, הירשנזון. מושחתית דה לוקס.

אם אתה מוכן להצביע לש"ס זה טוב, פחות קול לשמאל או לקדימה ( יש לי הרגשה שהצבעת ללבני בבחירות האחרונות ). :)
נערך לאחרונה על ידי yarinsaky בתאריך 25 אוגוסט 2011, 14:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי אבי » 25 אוגוסט 2011, 14:07

yarinsaky כתב:אה, כמובן. :)

ד"א, שלי יחימוביץ' מנסה לעשות משהוא קרוב לדבר הזה. בראיון לעיתון הציוני " הארץ " היא שברה קצת ימינה בכל מה שקשור להתנחלויות.
כמובן שהיא הקימה עליה את כל כיתות היורים של השמאל שכבר חוררו את גופתה כדבעי.
השאלה אם בוחרים ימניים יקנו את הפופוליזם המתחנף שלה. אני ודאי שלא. אני חושש שהרבה דווקא כן, ביחוד באווירה של היום.

קונים כמו גדולים וגם מסכימים עם הפופוליזם/סוציאליזם הכלכלי שלה. לכן יש חשיבות גדולה להקנות ולהסביר לימין המדיני ערכים של חופש כלכלי וקפיטליזם. ד"א לשלי כבר מזמן קמו חקיינים בליכוד כמו מירי רגב המחרידה שהציעה לגנוב מאלו שמרווחים מעל 300 אלף שקלים בחודש 80% (!!!!!!) מס. בכלל הרבה מאד פוליטיקאים למדו משלי רטוריקה סוציאליסטית-פופוליסטית בגרוש ומתחרים בינהם בחוקים שנועדו לשחד את העם להצביע בעדם (חוקים שיביאו את המדינה לפשיטת רגל).
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 25 אוגוסט 2011, 14:23

yarinsaky כתב:מדוע קדימה תתחזק לא כל כך ברור לי. רק מפני שהיא באופוזיציה ?
לקדימה אין אידיאולוגיה, מאיר שטרית אמר שכבר לא צריך דבר כזה. בכל מקרה, קדימה תחת בראון הייתה ימנית מבחינה כלכלית לא פחות מהליכוד ואולי אפילו יותר.
אולי ימנית לא הגדרה הכי טובה, אבל מחוברת בעטיניה לגורמי הון. שרון, אולמרט, הירשנזון. מושחתית דה לוקס.

אם אתה מוכן להצביע לש"ס זה טוב, פחות קול לשמאל או לקדימה ( יש לי הרגשה שהצבעת ללבני בבחירות האחרונות ). :)

איפה במה שכתבתי הבנת שאני מוכן להצביע לש"ס? הסר דאגה מליבך, זה לא יקרה.
גם התחושות שלך לגבי מערכת הבחירות האחרונה מנפנפות למציאות לשלום מהיקום המקביל שבו הן מתקיימות.

אני מאוד מקווה שיש לך תחושה חזקה שביבי יתגבר על המשבר הנוכחי בהנהגתו ויוביל את הליכוד לניצחון סוחף בבחירות הקרובות. אם לשפוט לפי אחוזי ההצלחה של אותן תחושות, נבואה מסוג זה תוביל לתוצאה האידיאלית מבחינתי ;)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 25 אוגוסט 2011, 16:55

אני לא מודאג בכלל . :D
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי אבי » 25 אוגוסט 2011, 18:12

הסדקים בקרב אנשי קומונת בומבמלה מתרחבים. המוחים יוצאים כנגד המנהיגה הדגולה, בת התפנוקים מכפר שמריהו, דפני ליף.
ד"א דפני ליף לא עשתה צבא, כמו גם סתיו שפיר (שוב, לי כמובן זה לא מפריע) אבל חשבתי שהפטריוטים בינכם ירצו לדעת. זה ממש לא בסדר שאנשים לא ממלאים את חובתם לקולקטיב.

"דברי דפני ליף - על דעת עצמה בלבד"
רבים משותפיה של ליף למאבק נדהמו מדרישתה להתפטרות טרכטנברג אתמול: "מי מינה אותה למנות ולפטר ועדות?"
יום לאחר שדפני ליף קראה לפרופ' מנואל טרכטנברג להתפטר מהוועדה בראשותו, תוקפים אותה חבריה למאבק וטוענים כי היא דיברה על דעת עצמה בלבד ואינה מייצגת אותם.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/275/ ... =402&loc=3
סמל אישי של המשתמש
אבי

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים