המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
LIAV10 כתב:את קוראת לי שמן?
חנו'ש כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:אפרופו מאיה רונן והחפירות שלה על למה הקהל הזה לא בא באותה צורה למשחקי הנבחרת,
אז ברור שלא יגיעו 10000 ליורובאסקט, אבל נניח והיה והנבחרת היתה מגיע לגמר הגביע, היתה מהומה ועניין גדול כמו עם מכבי לדעתכם??
אני תמיד אומר, שמה שחשוב זו הרמה, האיכות של המשחק, ולא תעודת זהות כזו או אחרת של המשתתפים.
ספורט הוא סוג אירוע בידור, וכמו בכל סוג אחר של בידור, האיכות היא זו שקובעת את הפופולאריות.
למה כל כך הרבה אנשים צופים בליגת האלופות בכדורגל? אין שם אף ישראלי. בגלל הרמה.
למה אנשים קנו כרטיס ב 600 שקל להופעה של "רולינג סטונס"? הם יהודים? אולי ישראלים?
אבל בתרבות הפרובינציאלית שלנו וברצון הבלתי פוסק לגאוות לאומיות, אנחנו רק מחפשים את ההצלחות הבינלאומיות ולא חשוב במה.
זה לא שהיורוליג מבחינה אובייקטיבית זה רמה ואיכות כמו שאנחנו עושים מהם. הרי עובדה שברוב אירופה היורוליג לא מעניין כמעט אף אחד.
LIAV10 כתב:חחחחח פניני ענק, איך התגרה בקופמן עם הגביע.
מאיה קונן היא נחש משהו לא נורמאלי, מתעסקת רק ברכילויות ודברים עם קונוטצייה שלילית.
חנו'ש כתב:LIAV10 כתב:את קוראת לי שמן?
כן!!
Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:LIAV10 כתב:את קוראת לי שמן?
כן!!
אני מרגישה פה מתח מיני מטורף
חנו'ש כתב:פליקס, זה דיון מאוד מורכב ולא חד משמעי.
אני מניחה שהיורוליג והכדורסל מעניינים אותנו בגלל ההצלחות של מכבי ולא ההיפך.
הרי אם מכבי לא היתה הופכת למיתוס ב-77' ולא היתה (מכבי או כל קבוצה ישראלית אחרת לצורך העניין) משיגה הישגים, יש סיכוי שענף הכדורסל בארץ היה מקבל אותה פופולריות של הכדורעף.
אין ספק שכל מדינה וענפי הספורט הפופולריים שלה (למעט כדורגל שחוצה את היבשות והמדינות), השאלה היא מאיפה באה הפופולריות של אותו ענף ספציפי?
אני חושבת שדי ברור ומובהק שהסיבה אצלינו מגיעה עקב ההצלחה של מכבי, קבוצה מקומית, בזירה בינלאומית (בדיוק כמו ההתרגשות שלנו מכל זכייה באירוויזיון, כל סטארט אפ ובר רפאלי).
השאלה אם זה נכון גם לגבי הקריקט באנגליה או הבייסבול בארה"ב.
ובנוגע לעניין הלאומיות, אין ספק שזה נושא מאוד נרחב.
אני לא עשיתי מחקר וזה הכל מתוך תחושות אישיות, אבל זה די ידוע שכבר שנים רבות שהלאומיות נסדקת בעיקר בעולם המערבי ובעיקר בשל הגלובליזציה.
גם בארץ זה ברור שיש שחיקה של הלאומיות, אך היא עדיין מרגישה לי פחותה מזו של מערב אירופה למשל (אולי ארה"ב זה משהו אחר)
יש המון סיבות ידועות לכך והתרבות והחינוך הישראלי משריש לנו את ה"עם לבדד ישכון" וה"אנחנו מול כל העולם" כבר מגיל הגן - כך שהרצון "להראות לגויים" כבר טבוע בנו עמוק בפנים ומכבי סוג של מייצגת את זה.
אני תוהה למשל האם זכייה של מי מהקבוצות המדרידאיות בליגת האלופות בשבת יגרום לכזה פרץ לאומיות עצום בספרד, ואני לא מדברת על חגיגות המוניות של אוהדים שיהיו, אלא על משפטי ה"גאווה למדינה" למיניהם (בלי קשר לזה שסביר שראש הממשלה או נשיא, מה שיש להם בספרד, יתפוס טרמפ כמו בכל מקום)
LIAV10 כתב:Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:LIAV10 כתב:את קוראת לי שמן?
כן!!
אפרופו מתח מיני, מה איתך ועם שמואל, הסתדר בסוף השידוך של אור?
LIAV10 כתב:Holiday_Armadillo כתב:חנו'ש כתב:LIAV10 כתב:את קוראת לי שמן?
כן!!
אפרופו מתח מיני, מה איתך ועם שמואל, הסתדר בסוף השידוך של אור?
felix_r כתב:חנו'ש ,
נראה לי את קצת עושה סלט בין הגאווה היהודית לבין הגאווה הלאומית שלנו כישראלים.זה לא אותו דבר. הגאווה היהודית שלנו התפתחה בגולה. הינו פזורים בכל העולם. בכל מקום סבלנו מרדיפות ואפלייה ולכן תמיד שמחנו לשמוע על כל יהודי שהצליח. יש לזה גם קשר לכך, שהיהודים תמיד ידעו שבכל יום בהיר פתאום יכול לקרות שהם יצטרכו ללעזוב ולברוח מארץ בה גרו, ולכן הם תמיד בדקו איך חיים היהודים במקומות/מדינות אחרות, כי אם יש איזה מקום שהיהודים מצליחים שם, יכול להיות שלשם כדאי לברוח במקרה של רדיפות.הגאווה שלנו כישראלים זה משהו אחר לגמרי. זה יותר קשור לכך שאנחנו מדינה צעירה. בכל מדינה צעירה בעולם הרגש הלאומי הוא חזק יותר בשנים הראשונות ואחר כך יורד לאט-לאט. אצלנו התקופה הזאת עדיין נשמרת יותר זמן ממדינות צעירות אחרות כנראה בגלל שאנחנו כל הזמן תחת לחץ מבחוץ, מה שגורם לנו להתאחד יותר.לגבי הקשר בין הצלחות מכבי לבין פופולאריות של כדורסל כענף, ברור שיש קשר גדול מאוד. אם כי אני לא חושב שזה רק בגלל מכבי. להזכירך הנבחרת הלאומית שלנו הגיע למקום שני באליפות אירופה 79 ובכלל לאורך רוב שנות קיום המדינה נבחרת ישראל כמעט תמיד שמרה על מקום בעשיריה הראשונה באירופה. את לא יכולה לומר אותו דבר על נבחרת הכדורעף או כדוריד.
Roni1 כתב:חנוש, כמעט בכל התמונות שראיתי של אוהדי ריאל במילאנו הם מחזיקים גם דגלי ספרד בנוסף לצעיף והחולצה של ריאל
אנגלה מרקל הגיעה בעונה שעברה לגמר הצ׳מפיונס והשתתפה בהענקת הגביע
בספרד יש גאווה עצומה שגם הזוכה בליגה האירופית וגם בצ׳מפיונס היא ספרדית והם מאוד גאים בהצלחות הספורטיביות ובמעמדים האדירים שהמדינה שלהם נמצאת, תמיד בחגיגות שם יהיו דגלי ספרד והם לא חוגגים כי הם נרדפו בעבר.
בישראל יש רק את מכבי במעמדים כאלה וגם זה רק בכדורסל. אגב, גם כשהפועל עשתה מסע מופלא באירופה (כדורגל) המון אנשים הגיעו עם דגלי ישראל וראו בה גאווה ואז הם התחילו עם השלט ״מייצגים את הפועל ולא את ישראל״ כדי להרחיק את כל הטרמפיסטים מהם.
חנו'ש כתב:מי תרם את הגביע האישי שלו לשמעון??
משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־19 אורחים