אנחנו אלופי אירופה!!!!!!!!!!!!!!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אנחנו אלופי אירופה!!!!!!!!!!!!!!

הודעהעל ידי LIAV10 » 21 מאי 2014, 01:06

את קוראת לי שמן?

:)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 מאי 2014, 01:07

LIAV10 כתב:את קוראת לי שמן?

כן!! :tongue2
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 21 מאי 2014, 01:27

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:
חנו'ש כתב:אפרופו מאיה רונן והחפירות שלה על למה הקהל הזה לא בא באותה צורה למשחקי הנבחרת,
אז ברור שלא יגיעו 10000 ליורובאסקט, אבל נניח והיה והנבחרת היתה מגיע לגמר הגביע, היתה מהומה ועניין גדול כמו עם מכבי לדעתכם??

אני תמיד אומר, שמה שחשוב זו הרמה, האיכות של המשחק, ולא תעודת זהות כזו או אחרת של המשתתפים.
ספורט הוא סוג אירוע בידור, וכמו בכל סוג אחר של בידור, האיכות היא זו שקובעת את הפופולאריות.

למה כל כך הרבה אנשים צופים בליגת האלופות בכדורגל? אין שם אף ישראלי. בגלל הרמה.

למה אנשים קנו כרטיס ב 600 שקל להופעה של "רולינג סטונס"? הם יהודים? אולי ישראלים?

אבל בתרבות הפרובינציאלית שלנו וברצון הבלתי פוסק לגאוות לאומיות, אנחנו רק מחפשים את ההצלחות הבינלאומיות ולא חשוב במה.
זה לא שהיורוליג מבחינה אובייקטיבית זה רמה ואיכות כמו שאנחנו עושים מהם. הרי עובדה שברוב אירופה היורוליג לא מעניין כמעט אף אחד.

את נוגעת בנקודה קצת אחרת. אני עניתי לשאלה בקשר לנבחרת. כשהנבחרת שלנו הייתה טובה, אז היא גם זכתה להרבה יותר אהדה ועניין.

אני גם חושב שאת טועה בכך שאת מייחסת לישראלים איזושהי גאווה לאומית מיוחדת שאין במדינות אחרות.
יש את זה בכל המדינות. יש את זה לכל העמים.
את חושבת שלאמריקאים, לרוסים, להולנדים או לאנגלים יש פחות גאווה לאומית? אם כן, את טועה.

אז נכון, אין לנו ענפי ספורט אחרים, שאנחנו מצליחים בהם, אז אנחנו מרכזים את כל השמחה שלנו בהצלחות של מכבי. במדינות אחרות זה מתחלק יותר בין הרבה ענפי ספורט... אבל גם בזה אנחנו לא מיוחדים בצורה קיצונית. את יודעת שבאולימיאדת החורף להולנדים יש רק ענף אחד שהם מוצלחים בו (סוג של החלקה מהירה, לא יודע איך קוראים לזה בעברית), אז הם תמיד משקיעים רק בענף הזה, ולוקחים בו מדליות. רק בענף הזה.

לגבי רמת הפופולאריות של היורוליג באירופה. הכל מאוד יחסי. חוץ מכדורגל, שהוא הענף הכי פופולארי בכל המדינות באירופה (חוץ מליטא), כל שאר ענפי הספורט הם בעלי פופולאריות מאוד שונה ממדינה למדינה. לדוגמא ברוסיה אחרי הכדורגל הענף הכי פופולארי הוא הוקי קרח. נראה לך שבספרד הוקי קרח מעניין מישהו? באי הבריטי אוהבים מאוד את קריקט , ענף ספורט שלא מעניין אף אחד באירופה , ורוב האנשים באירופה אפילו לא יודעים מה זה בדיוק, אבל בהודו קריקט פופולארי בערך כמו בייסבול בארה"ב... ככה שמי שאומר לך, שהיורוליג לא מעניין אף אחד באירופה, סתם מנסה לפגוע בשימחתך מהזכיה ביורוליג. היורוליג מעניין אותנו? זה מה שחשוב לנו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 מאי 2014, 01:55

פליקס, זה דיון מאוד מורכב ולא חד משמעי.
אני מניחה שהיורוליג והכדורסל מעניינים אותנו בגלל ההצלחות של מכבי ולא ההיפך.
הרי אם מכבי לא היתה הופכת למיתוס ב-77' ולא היתה (מכבי או כל קבוצה ישראלית אחרת לצורך העניין) משיגה הישגים, יש סיכוי שענף הכדורסל בארץ היה מקבל אותה פופולריות של הכדורעף.

אין ספק שכל מדינה וענפי הספורט הפופולריים שלה (למעט כדורגל שחוצה את היבשות והמדינות), השאלה היא מאיפה באה הפופולריות של אותו ענף ספציפי?
אני חושבת שדי ברור ומובהק שהסיבה אצלינו מגיעה עקב ההצלחה של מכבי, קבוצה מקומית, בזירה בינלאומית (בדיוק כמו ההתרגשות שלנו מכל זכייה באירוויזיון, כל סטארט אפ ובר רפאלי).
השאלה אם זה נכון גם לגבי הקריקט באנגליה או הבייסבול בארה"ב.

ובנוגע לעניין הלאומיות, אין ספק שזה נושא מאוד נרחב.
אני לא עשיתי מחקר וזה הכל מתוך תחושות אישיות, אבל זה די ידוע שכבר שנים רבות שהלאומיות נסדקת בעיקר בעולם המערבי ובעיקר בשל הגלובליזציה.
גם בארץ זה ברור שיש שחיקה של הלאומיות, אך היא עדיין מרגישה לי פחותה מזו של מערב אירופה למשל (אולי ארה"ב זה משהו אחר)
יש המון סיבות ידועות לכך והתרבות והחינוך הישראלי משריש לנו את ה"עם לבדד ישכון" וה"אנחנו מול כל העולם" כבר מגיל הגן - כך שהרצון "להראות לגויים" כבר טבוע בנו עמוק בפנים ומכבי סוג של מייצגת את זה.

אני תוהה למשל האם זכייה של מי מהקבוצות המדרידאיות בליגת האלופות בשבת יגרום לכזה פרץ לאומיות עצום בספרד, ואני לא מדברת על חגיגות המוניות של אוהדים שיהיו, אלא על משפטי ה"גאווה למדינה" למיניהם (בלי קשר לזה שסביר שראש הממשלה או נשיא, מה שיש להם בספרד, יתפוס טרמפ כמו בכל מקום)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי LIAV10 » 21 מאי 2014, 01:56

חחחחח פניני ענק, איך התגרה בקופמן עם הגביע.
מאיה קונן היא נחש משהו לא נורמאלי, מתעסקת רק ברכילויות ודברים עם קונוטצייה שלילית.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 21 מאי 2014, 02:05

LIAV10 כתב:חחחחח פניני ענק, איך התגרה בקופמן עם הגביע.
מאיה קונן היא נחש משהו לא נורמאלי, מתעסקת רק ברכילויות ודברים עם קונוטצייה שלילית.

אני כבר מזמן שונא אותה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 21 מאי 2014, 02:13

חנו'ש כתב:

אני מרגישה פה מתח מיני מטורף
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 21 מאי 2014, 02:21

Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:

אפרופו מתח מיני, מה איתך ועם שמואל, הסתדר בסוף השידוך של אור? :)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 21 מאי 2014, 02:25

חנו'ש כתב:פליקס, זה דיון מאוד מורכב ולא חד משמעי.
אני מניחה שהיורוליג והכדורסל מעניינים אותנו בגלל ההצלחות של מכבי ולא ההיפך.
הרי אם מכבי לא היתה הופכת למיתוס ב-77' ולא היתה (מכבי או כל קבוצה ישראלית אחרת לצורך העניין) משיגה הישגים, יש סיכוי שענף הכדורסל בארץ היה מקבל אותה פופולריות של הכדורעף.

אין ספק שכל מדינה וענפי הספורט הפופולריים שלה (למעט כדורגל שחוצה את היבשות והמדינות), השאלה היא מאיפה באה הפופולריות של אותו ענף ספציפי?
אני חושבת שדי ברור ומובהק שהסיבה אצלינו מגיעה עקב ההצלחה של מכבי, קבוצה מקומית, בזירה בינלאומית (בדיוק כמו ההתרגשות שלנו מכל זכייה באירוויזיון, כל סטארט אפ ובר רפאלי).
השאלה אם זה נכון גם לגבי הקריקט באנגליה או הבייסבול בארה"ב.

ובנוגע לעניין הלאומיות, אין ספק שזה נושא מאוד נרחב.
אני לא עשיתי מחקר וזה הכל מתוך תחושות אישיות, אבל זה די ידוע שכבר שנים רבות שהלאומיות נסדקת בעיקר בעולם המערבי ובעיקר בשל הגלובליזציה.
גם בארץ זה ברור שיש שחיקה של הלאומיות, אך היא עדיין מרגישה לי פחותה מזו של מערב אירופה למשל (אולי ארה"ב זה משהו אחר)
יש המון סיבות ידועות לכך והתרבות והחינוך הישראלי משריש לנו את ה"עם לבדד ישכון" וה"אנחנו מול כל העולם" כבר מגיל הגן - כך שהרצון "להראות לגויים" כבר טבוע בנו עמוק בפנים ומכבי סוג של מייצגת את זה.

אני תוהה למשל האם זכייה של מי מהקבוצות המדרידאיות בליגת האלופות בשבת יגרום לכזה פרץ לאומיות עצום בספרד, ואני לא מדברת על חגיגות המוניות של אוהדים שיהיו, אלא על משפטי ה"גאווה למדינה" למיניהם (בלי קשר לזה שסביר שראש הממשלה או נשיא, מה שיש להם בספרד, יתפוס טרמפ כמו בכל מקום)

חנו'ש ,

נראה לי את קצת עושה סלט בין הגאווה היהודית לבין הגאווה הלאומית שלנו כישראלים.

זה לא אותו דבר. הגאווה היהודית שלנו התפתחה בגולה. הינו פזורים בכל העולם. בכל מקום סבלנו מרדיפות ואפלייה ולכן תמיד שמחנו לשמוע על כל יהודי שהצליח. יש לזה גם קשר לכך, שהיהודים תמיד ידעו שבכל יום בהיר פתאום יכול לקרות שהם יצטרכו ללעזוב ולברוח מארץ בה גרו, ולכן הם תמיד בדקו איך חיים היהודים במקומות/מדינות אחרות, כי אם יש איזה מקום שהיהודים מצליחים שם, יכול להיות שלשם כדאי לברוח במקרה של רדיפות.

הגאווה שלנו כישראלים זה משהו אחר לגמרי. זה יותר קשור לכך שאנחנו מדינה צעירה. בכל מדינה צעירה בעולם הרגש הלאומי הוא חזק יותר בשנים הראשונות ואחר כך יורד לאט-לאט. אצלנו התקופה הזאת עדיין נשמרת יותר זמן ממדינות צעירות אחרות כנראה בגלל שאנחנו כל הזמן תחת לחץ מבחוץ, מה שגורם לנו להתאחד יותר.

לגבי הקשר בין הצלחות מכבי לבין פופולאריות של כדורסל כענף, ברור שיש קשר גדול מאוד. אם כי אני לא חושב שזה רק בגלל מכבי. להזכירך הנבחרת הלאומית שלנו הגיע למקום שני באליפות אירופה 79 ובכלל לאורך רוב שנות קיום המדינה נבחרת ישראל כמעט תמיד שמרה על מקום בעשיריה הראשונה באירופה. את לא יכולה לומר אותו דבר על נבחרת הכדורעף או כדוריד.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 21 מאי 2014, 02:29, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 21 מאי 2014, 02:26

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:

:laugh1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 21 מאי 2014, 02:35

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
חנו'ש כתב:

כמה פעמים אני צריכה להגיד שאני לא צריכה שידוך? :nono
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 21 מאי 2014, 02:38

כך או אחרת, נראה לי שהקארמה של שמואל היא להיות בעל מוכה ... :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי misha » 21 מאי 2014, 09:26

http://www.israelhayom.co.il/article/183827 טוב שיש בישראל היום מי שיתן קונטרה ליצור דוחה כמו עדי רובינשטיין.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 מאי 2014, 12:16

felix_r כתב:חנו'ש ,
נראה לי את קצת עושה סלט בין הגאווה היהודית לבין הגאווה הלאומית שלנו כישראלים.זה לא אותו דבר. הגאווה היהודית שלנו התפתחה בגולה. הינו פזורים בכל העולם. בכל מקום סבלנו מרדיפות ואפלייה ולכן תמיד שמחנו לשמוע על כל יהודי שהצליח. יש לזה גם קשר לכך, שהיהודים תמיד ידעו שבכל יום בהיר פתאום יכול לקרות שהם יצטרכו ללעזוב ולברוח מארץ בה גרו, ולכן הם תמיד בדקו איך חיים היהודים במקומות/מדינות אחרות, כי אם יש איזה מקום שהיהודים מצליחים שם, יכול להיות שלשם כדאי לברוח במקרה של רדיפות.הגאווה שלנו כישראלים זה משהו אחר לגמרי. זה יותר קשור לכך שאנחנו מדינה צעירה. בכל מדינה צעירה בעולם הרגש הלאומי הוא חזק יותר בשנים הראשונות ואחר כך יורד לאט-לאט. אצלנו התקופה הזאת עדיין נשמרת יותר זמן ממדינות צעירות אחרות כנראה בגלל שאנחנו כל הזמן תחת לחץ מבחוץ, מה שגורם לנו להתאחד יותר.לגבי הקשר בין הצלחות מכבי לבין פופולאריות של כדורסל כענף, ברור שיש קשר גדול מאוד. אם כי אני לא חושב שזה רק בגלל מכבי. להזכירך הנבחרת הלאומית שלנו הגיע למקום שני באליפות אירופה 79 ובכלל לאורך רוב שנות קיום המדינה נבחרת ישראל כמעט תמיד שמרה על מקום בעשיריה הראשונה באירופה. את לא יכולה לומר אותו דבר על נבחרת הכדורעף או כדוריד.

תראה, זה דיון מאוד ארוך שאולי עדיף להעביר לשכונה.
אבל בגדול אני לא חושבת שיש הפרדה בין המיתוס הלאומי לזה היהודי.
בסופו של דבר כל ילד ישראלי הולך לגן ושם מספרים לו לפני כל חג על איך הגויים ניסו להרוג אותנו, לא הצליחו (יאללה בוא נאכל...)
הרגש הלאומי שלנו הוא חזק גם ובעיקר בשל ההיסטוריה היהודית.
עניין מלחמות ישראל ואויבינו הרבים רק מצטרף על ציר הזמן שלנו שמתחיל מפרעה עובר דרך פרעות ושואה וכלה באחמדיניג'אד ונסראללה.
אין הפרדה בתרבות הישראלית.
אתה חושב שבכל הצלחה כמו זו של מכבי באירופה, לא עוברת לרוב האנשים איפשהו ומתישהו המחשבה הזו על אירופה של לפני 70 שנה ו"תראו מה ניסו לעשות לנו ואיך קמנו מהאפר והוכחנו לאירופאים האלה ולקחנו להם גביע אירופה"??
למה זה כל כך חשוב לאוהדים במילאנו להניף דגלי ענק של ישראל ולשיר שם את התקווה בכל הזדמנות? אתה חושב שאין לזה קשר לתחושה של - הנה האירופאים האלה ניסו להשמיד אותנו ואנחנו באנו להראות להם שאנחנו פה והם לא הצליחו?
יש מעט מאוד עמים ואומות שקיימים על אותם מיתוסים ואותה "קורבניות" כמונו (אולי עוד כמה בודדים והם בטח שלא במערב אירופה)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שמואל1 » 21 מאי 2014, 12:21

פרס ביקש: בלו ובלאט, תישארו במכבי תל אביב
3 ימים אחרי הזכיה בגביע, שחקני הקבוצה נפגשו עם הנשיא. פרס: "אתם השגרירים הכי טובים. פרס נובל מקבלים אלפים, גביע כזה רק מעטים. דייויד, כשתקפו אותך - לא הצטדקת". בלאט: "אתה הדוגמא האישית שלנו. זה רגע שיא עבורנו"

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 69379.html
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 21 מאי 2014, 12:31

חנוש, כמעט בכל התמונות שראיתי של אוהדי ריאל במילאנו הם מחזיקים גם דגלי ספרד בנוסף לצעיף והחולצה של ריאל
אנגלה מרקל הגיעה בעונה שעברה לגמר הצ׳מפיונס והשתתפה בהענקת הגביע
בספרד יש גאווה עצומה שגם הזוכה בליגה האירופית וגם בצ׳מפיונס היא ספרדית והם מאוד גאים בהצלחות הספורטיביות ובמעמדים האדירים שהמדינה שלהם נמצאת, תמיד בחגיגות שם יהיו דגלי ספרד והם לא חוגגים כי הם נרדפו בעבר.

בישראל יש רק את מכבי במעמדים כאלה וגם זה רק בכדורסל. אגב, גם כשהפועל עשתה מסע מופלא באירופה (כדורגל) המון אנשים הגיעו עם דגלי ישראל וראו בה גאווה ואז הם התחילו עם השלט ״מייצגים את הפועל ולא את ישראל״ כדי להרחיק את כל הטרמפיסטים מהם.
Roni1

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 מאי 2014, 12:44

Roni1 כתב:חנוש, כמעט בכל התמונות שראיתי של אוהדי ריאל במילאנו הם מחזיקים גם דגלי ספרד בנוסף לצעיף והחולצה של ריאל
אנגלה מרקל הגיעה בעונה שעברה לגמר הצ׳מפיונס והשתתפה בהענקת הגביע
בספרד יש גאווה עצומה שגם הזוכה בליגה האירופית וגם בצ׳מפיונס היא ספרדית והם מאוד גאים בהצלחות הספורטיביות ובמעמדים האדירים שהמדינה שלהם נמצאת, תמיד בחגיגות שם יהיו דגלי ספרד והם לא חוגגים כי הם נרדפו בעבר.

בישראל יש רק את מכבי במעמדים כאלה וגם זה רק בכדורסל. אגב, גם כשהפועל עשתה מסע מופלא באירופה (כדורגל) המון אנשים הגיעו עם דגלי ישראל וראו בה גאווה ואז הם התחילו עם השלט ״מייצגים את הפועל ולא את ישראל״ כדי להרחיק את כל הטרמפיסטים מהם.

ברור שיש דגלי ספרד וברור שיש גאווה לאומית (אני מניחה שכשבארסה זכתה בצ'מפיונס לא היו כל כך דגלי ספרד אגב, אלא דגלי קטלוניה).
זה חלק מהספורט והוא בלתי נפרד, גם אובאמה אירח במשכנו את מיאמי.
השאלה היא המינון והמקום ממנו זה בא, ואצלינו זה מגיע ממקום קצת שונה לדעתי.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי er79 » 21 מאי 2014, 13:01

למה טיוס לא היה בטקס במשכן הנשיא? מקווה שזה סיבות אישיות ולא מחלה או פציעה
er79

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 מאי 2014, 13:38

מי תרם את הגביע האישי שלו לשמעון??
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי LIAV10 » 21 מאי 2014, 13:54

חנו'ש כתב:מי תרם את הגביע האישי שלו לשמעון??

גם אנשי ההנהלה ואפילו המשק קיבלו גביע אישי.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: A.Parker, Google [Bot], Google Adsense [Bot], גל גל ו־12 אורחים