asafb96 כתב:yzafrir כתב:asafb96
תגיד מה עובר עלייך ? יש לך תגובות של ילד בן 15...
מוסלי שייך לויטוריה וכמו קודמיו ספליטר והיום באראץ חתומים על חוזים ארוכי טווח . מה גורם לך לחשוב שמכבי יכולה להביא אותו . הוא נחשב כשרון אבל שחקן שלא הוכיח את עצמו בשום מסגרת איכותית עד עכשיו...אתה שואל מה פישר או וריס או פארגו עשו לפני ? גם לא הרבה ולכן בזמנו זה היה נראה שמכבי לוקחת סיכון ענקי איתם שהצליח בסופו של דבר . אני לא חושב שבמצב שמכבי הגיע אליו כדאי לה להמר על שחקנים צעירים וחסרי נסיון לחלוטין ...אגב גם מצ'באן למרות הכשרון הגדול הייתה החתמה מאוד מפתיע ולא בטוח שנכונה לקבוצה הנוכחית , בעתיד יכול להיות שיותר יתאים אבל כרגע הוא די מבוזבז פה ...
מריאנוביץ' נפיל שמועד לפציעות , שחקן איטי מאוד וממש לא פותר לנו את הבעיות בהגנה בעמדת הסנטר , כמו את סופו גם אותו עוברים בקלות בחדירה ויכולת החסימה שלו מבוססת רק על הגובה שלו כי הוא בקושי מתרומם מהריצפה . הוא בהחלט לא סוג השחקנים שאנחנו צריכים , בטח שלא למשחק המהיר שמכבי משחקת...ואגב כן ראיתי אותו משחק לא פעם ולא פעמיים....
כן התגובות שלי הם של ילד בן 15..
לפני שבוע רשמת בדיוק הפוך ממה שאתה רושם היום ואני ילד?
מה הקשר שמוסלי שייך לויטוריה? נתתי אותו כדוגמא לשחקן שיכול להתאים, מה הקשר איפה הוא חתום, דיברתי על סוג השחקן
הוא לא הוכיח את עצמו, כמו שמאצ'באן לא הוכיח את עצמו במסגרת איכותית, וכמו שהאפמן, פארגו, פרקינס ומוריס לא הוכיחו את עצמן במסגרת איכותית עד שבאו למכבי
כמו שאז זה הצליח, גם עכשיו זה יכול להצליח
לגבי מריאנוביץ', אני לא אתווכח איתך, כי לפי התגובה שלך או שלא ראית אותו, או שאתה מצפה שמכבי תביא את בורוסיס לעמדת הסטר המחליף.
הוא שחקן גבוה, חזק, יעיל בהתקפה, ריבאונדר טוב, קלע עונשין מצוין, מה אתה עוד רוצה? שיהיה אתלט כמו פארגו וקלעי כמו בלו?
לגבי הסגנון משחק, שוב, אי אפשר לבנות על הסנטר במשחק הריצה. אי אפשר להחזיק חמישיה מהירה ואתלטית לאורך זמן.
אמרת שאי אפשר עשות אילתורים בעמדת הסנטר, וצריך סנטר אמיתי, אבל סנטר כבד כמו מריאנוביץ' לא מתאים למשחק הריצה. יש לך עוד דרישות?
כנראה שיש לך קצת בעיות בהבנת הנקרא כי גם אז לא הבנת את מה שכתבתי וזה ממש לא ההפך מהיום .....
כשאתה אומר על מוסלי שהוא סוג השחקן שמתאים , מה זה אומר בדיוק ? הוא ומארינוביץ' ממש לא אותו סוג של שחקן ולכן אני לא מבין את הקשר בניהם .
מצ'באן לא הוכיח את עצמו עדיין ברמות הגבוהות אבל עדיין עשה יותר משניהם ובכל זאת כבר כתבתי את זה קודם שכשהוא חתם חשבתי עוד אז שזו לא החתמה נכונה של מכבי לעונה הזאת אבל כשיש לך הזדמנות להחתים שחקן כמוהו על חוזה ארוך טווח אי אפשר לסרב כי גם אם לא יבוא לידי ביטוי העונה הזאת הוא הבאה עדיין בעתיד הוא יהיה שחקן משמעותי .
לגבי שאר השמות שהזכרת , הם לא הגיעו לפה כפרוספקטים צעירים אלא שחקנים יותר בוגרים . האפמאן הגיע אחרי עונה טובה בליגה הספרדית , מוריס שחקן שנבחר על סף הסיבוב הראשון בדראפט וטעם קצת NBA ולא הגיע בתור ילד חסר ניסיון , וגם פרקינס הגיע לפה כבר לא ילד אחרי שטעם כמה ליגות באירופה כולל עונותמצויינות בבלגיה ובחיפה . היחיד מבין החבורה שהגיע יחסית צעיר וחסר נסיון אירופאי הוא פארגו ולכן ההפתעה איתו היא גדולה יותר מכל החברה האחרים שהזכרת , אבל גם הוא הגיע אחרי עונה מצויינת בגליל שאיך היא הסתיימה כולנו זוכרים...
לגבי מארינוביץ' , אני באמת לא יכול להתווכח איתך כי אם אתה כותב שהייתי רוצה שמכבי יביאו את בורוסיס אז אתה כנראה באמת מתקשה בהבנת הנקרא .
מכבי לא צריכה שחקו בסגנון של בורוסיס , ברור שאם היה לה אפשרות זה תמיד טוב אבל לא בסוג הזה של השחקנים היא צריכה להתמקד בחיפוש שלה , גם בגלל עלות ( סנטרים גבוהים ומאסיביים עולים הרבה יותר ) וגם בגלל שיש לה את סופו .
מה שאני חושב שמכבי צריכה זה סנטר יותר אתלטי ומהיר שמסתמך פחות על מאסה במשחק ההגנה שלו אלא יותר על הניתור ויכולת החסימה . שחקנים כאלו הם בדרך כלל טווינרים שמשחקים גם בעמדת הפאוור פאוורד וגם הסנטר . הנדריקס אולץ השנה להיות כזה אבל בגלל הגובה שלו הוא לא מתאים לתפקיד הזה . שחקן כמו שון ג'יימס (שכבר אמרתי שהוא לא הפייבוריט שלי) ניתן להחתים במחיר זול ואתה יודע בדיוק מה תקבל ממנו לעומת סנטרים צעירים וחסרי נסיון שאתה לא בטוח מה תקבל מהם בטווח הקצר .
לגבי סגנון המשחק של מכבי , כשהתקציב שלך הוא לא בעשירייה הראשונה באירופה ואתה מתבסס על זרים אמריקאים אז מההתחלה אתה בונה את הסגנון משחק שלך על מהירות ואתלטיות וזה מה שמכבי עשתה כל השנה . רק בדקות של סופו על המגרש המשחק הופך איטי יותר אבל מכיוון שהוא לא משחק הרבה דקות יחסית אז רוב השמן מכבי משחקת מהר ועל זה היא מסתמכת . מבחינתי סנטרים אמיתיים הם לא דווקא מסיבים אלא יותר בסגנון של ספליטר , האפמן , דיויד אנדרסון וכו' אבל כאלו שחקנים הם מאוד יקרים והכי דומים לסגנון הזה הם טווינרים שקצת יותר נמוכים (אבל לא 2.03 בלחץ) .
תגיד , מתי ראית את מארינוביץ' משחק שהוא כלכך הרשים אותך ? השנה בצסקא ? השנה בז'לגיריס ? ....יש עוד מקורות מידע חוץ מדראפט אקספרס....הוא נחשב פרוספקט בעיקר בגל הגובה שלו אבל הוא צריך עוד המון עבודה ויקח לו הרבה שנים עד שימצא את הפוטנציאל שלו אם בכלל ...