משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

הודעהעל ידי felix_r » 03 ספטמבר 2011, 20:10

מה שיפה, זה שכל מקור מכפיל את מספר המפגינים אשר דווח עליו.
בקצב הזה עוד מעט ידווחו על 14 מיליון מפגינים, ולא משנה בכלל שבישראל חיים רק חצי מזה...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 03 ספטמבר 2011, 20:13

האם זה באמת משנה ? האם לא דיי להיווכח במחאה הגדולה שהייתה מעולם בישראל ?
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 03 ספטמבר 2011, 20:17

קובי כתב:האם זה באמת משנה ? האם לא דיי להיווכח במחאה הגדולה שהייתה מעולם בישראל ?

איך אני יכול לדעת שזו באמת המחאה הכי גדולה אם כולם משקרים לגבי המספרים?

נ.ב ראית היום את הגיבורה שלך טוענת בטלויזיה, שהיא לא התגייסה כי צה"ל מבצע בשטחים פשעים נגד האנושות?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 04 ספטמבר 2011, 06:45

צודק, כולם שקרנים.

לא מבין למה אתה אומר "הגיבורה שלך", אבל אם זה עושה לך טוב, שיהיה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי michael » 04 ספטמבר 2011, 10:20

חבל ככה ללכלך על צה"ל ועל המדינה.

בכל מקרה, אם זה נכון שיש לה מחלת הנפילה - שתהיה בריאה.

Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי felix_r » 04 ספטמבר 2011, 11:14

כנראה נפלה על הראש
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 04 ספטמבר 2011, 12:17

זה נחמד שאנשים מנסים למצוא משהו כנגד המחאה ונדבקים לדמותה של דפני ליף, כאילו היא-היא מהות כל המחאה.

פאקינ' חצי מליון איש יצאו אתמול לרחובות.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 04 ספטמבר 2011, 14:16

היא לא המהות, היא הפנים של המחאה הזאת.

למחאה הזאת אין שום מהות אחידה.

יש אנשים כמו דפני - ילדה מפונקת וטיפשה, שמופעלת על ידי אירגון אנטי ישראלי, וחושבת שהיא פוןעלת למען הצדק.

יש את השיינקינאים, שבאמת אין צורך להציג אותם.

יש נוער משועמם, שבא לראות הופעות זמרים בחינם.

ויש אנשים קשי יום מהפריפריה, המבולבלים על ידי הפימפום התקשורתי השיקרי של כאילו כולם ביחד.

אני לא רואה שום מהות משותפת לקבוצות האלה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 04 ספטמבר 2011, 14:20

יש משותף לכולם. לכולם קשה לחיות פה בכבוד.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 04 ספטמבר 2011, 14:27

קובי כתב:יש משותף לכולם. לכולם קשה לחיות פה בכבוד.

נו באמת? אתה באמת מאמין במה שאתה אומר? זה פשוט מצחיק.

מה קרה, ההורים של דפני מכפר שמריהו לו קנו לה מרסדס ליום הולדת? רק ניסן ?
אתה פשוט מצחיק.

ואפילו אם מה שאמרת באמת היה נכון באופן תיאורתי, אז מה? קשה. החיים קשים. לא ידעת את זה? מישהו הבטיח לך הכל דבש? אני יכול למנות לך לפחות 100 מדינות בעולם, שבהן הרבה יותר קשה.

דור ה"מגיע לי"...

הינה, בשבילך:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1184998.html
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 04 ספטמבר 2011, 14:35

אם אנשים במדינה הזו שלמדו ומרוויחים פי 2 ו-3 מהממוצע לא מצליחים לגמור ת'חודש ובטח שלא להסתכל על דירה לרכישה (כי דירות היום זה מוצר לעשירים בלבד באיזור המרכז), זה בהחלט מצב לא תקין. מצב שלא היה קיים מעולם.
תמיד היה קשה, אבל לא בלתי נסבל ובלתי אפשרי.

רוצה לטמון ראשך בחול ? זכותך. רק אל תבקש ממני לעשות את אותו הדבר.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 04 ספטמבר 2011, 14:52

קובי כתב:אם אנשים במדינה הזו שלמדו ומרוויחים פי 2 ו-3 מהממוצע לא מצליחים לגמור ת'חודש ובטח שלא להסתכל על דירה לרכישה (כי דירות היום זה מוצר לעשירים בלבד באיזור המרכז), זה בהחלט מצב לא תקין. מצב שלא היה קיים מעולם.

אני לא טומן ראש בכל.

זה שקשה לקנות דירה באיזור הכי יקר ומרכזי במדינה, זה לא מפתיע. אני אגלה לך סוד: ככה זה בכל העולם!
זה גם הגיוני מאוד: איפה שיש את הביקוש הגבוה ביותר, שם גם המחיר הוא גבוה בהתאם. לא מפתיע.
זה המחיר שמשלמים אם רוצים לחיות במקום הכי טוב.

"אנשים שלמדו" ? אדוני, היום כמעט כל אחד לומד או למד. זה לא כמו פעם, לפני 200 שנה, שהיו 20 רופאים ו 8 מהנדסים בעיר של חצי מיליון. ישראל גם בין המדינות המובילות בעולם באחוז מהאכלוסיה של אנשים בעלי השכלה גבוהה. היום השכלה גבוהה זה לא משהו יוצא דופן.

חלק מהאנשים האלה (אני לא מכליל), שמקבלים פי 3 מהממוצע, צריכים להפסיק לאכול 5 פעמים בשבוע במסעדה, אולי יהיה להם עוד כמה אלפי שקלים כל חודש לשלם משכנתא. הינה, גם אחותי ובעלה, שגרים ברמת השרון, לא מצליחים לקנות דירה. היא - תואר שני, הוא - מנהל פרויקט בהיי-טק (מקבל פי 4 מהממוצע). אני רואה איך הם חיים. אנשים מפונקים מאוד ובזבזנים עד מאוד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Mta_atic » 04 ספטמבר 2011, 14:56

במילים הכי פשוטות - המחאה ראויה, מנהיגיה לא.

"מנהיגי המחאה" הם חבורה של ארכי שמאלנים וגנבי דעת שרוכבים על גב הציבור בדרך לייצר אנרכיה במדינה.

נשמע הזוי?

א. אין מה להיתמם - דפני ליף סרבנית גיוס (ואלמלא מחלת הנפילה בטוחני שהיא לא הייתה מתגייסת בניגוד למה שהיא אומרת), שלא לדבר על סתיו ספיר שפעילה זה שנים בכל מיני תאים שמאלניים בעולם.
להלן מכתב סרבנות עליו מופיע שמה של דפני ליף.
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard ... e=threaded

ב. מציע לכל בר שכל לקרוא את כתבת התחקיר של קלמן ליבסקינד משבת:
http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=b ... d3&id=2804

גונבים לנו את המדינה מתחת לאף, והבדיחה הזו על חשבוננו.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 04 ספטמבר 2011, 15:00

Mta_atic,

תסביר את זה לקובי... חבל עליו, כי הוא זה, שבעוד 10 שנים ישלם את המחיר הכבד של המחאות האלה היום.

נ.ב. גם מי שסובל ממחלת הנפילה, ובאמת רוצה, יכול לשרת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 04 ספטמבר 2011, 15:17

קובי כתב:אם אנשים במדינה הזו שלמדו ומרוויחים פי 2 ו-3 מהממוצע לא מצליחים לגמור ת'חודש ובטח שלא להסתכל על דירה לרכישה (כי דירות היום זה מוצר לעשירים בלבד באיזור המרכז), זה בהחלט מצב לא תקין. מצב שלא היה קיים מעולם.

קובי אכן יש בעיה- המעמד הבינוני קורס תחת נטל המחיה. אבל הפתרון לבעיה שונה לגמרי ממה שמציעים האנשים שהכתירו את עצמם למנהיגי המחאה. הפתרון הוא הורדת מיסים, קיצוץ מאסיבי בהוצאות הממשלה ושליחת אלפי אוכלי החינם שאנחנו מפרנסים מכספי המיסים הביתה.
המזון יקר? תבטל מכסים על מזון מיובא.
הדירות יקרות? תפריט קרקעות, תבטל הגבלות בניה לגובה, תבטל איסור פיצול דירות, תבטל את המונופול של חברת נשר על המלט, תבטל את המכסים על חומרי בניה (מכס של עד 12% על אריחים, כיורים, כלים סניטרים, אמבטיות), בטל את המגבלות על שימוש למגורים בבניינים שייעודם המקורי היה אחר (מי שרוצה לבנות לעצמו דירה בבניין משרדים או בבניין תעשייתי זה עניינו).
המיסים גבוהים? סגור את משרד התיירות, החקלאות, התרבות והספורט, הדתות, רשות השידור. תפריט את הנמלים. הוצאות הממשלה יקטנו באופן ואז יהיה ניתן להוריד משמעותית את המיסים.

הפתרון ליוקר המחיה הוא בדיוק ההפך ממה שדורשים מנהיגי המחאה. הדרישות שלהם למדינת רווחה יהפכו את החיים פה לעוד יותר בלתי נסבלים לאלה שמשלמים מיסים ועובדים (רק הדרישה שלהם לחינוך "חינם" מגיל 3 חודשים תגרום למדינה לפשוט רגל).
פרופ' אביה ספיבק שמייעץ לאנשים שמתיימרים להנהיג את המחאה אומר באופן מפורש שבסופו של דבר יצטרכו לקחת יותר מיסים ממעמד הביניים.
http://www.themarker.com/news/israel2021/1.1372211
כל הדפני ליפים והסתיו שפירים שהתלבשו על הנהגת המחאה דורשים עוד מאותו הרעל שהביא אותנו למצב הנוכחי.

סקטור ציבורי גדול-> אזרחים עניים.
מדינת רווחה-> הלכה המדינה.

בנושא משבר הדיור אני מזמין אותך לקרוא את החוברת הבאה שמתארת באופן מפורט את הבעיות המרכזיות בשוק הדיור ואת הדרכים לפתור אותה.

http://www.kav.org.il/image/users/10099 ... id=8721287
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי קובי » 04 ספטמבר 2011, 17:37

felix_r כתב:

אני לא טומן ראש בכל.

זה שקשה לקנות דירה באיזור הכי יקר ומרכזי במדינה, זה לא מפתיע. אני אגלה לך סוד: ככה זה בכל העולם!
זה גם הגיוני מאוד: איפה שיש את הביקוש הגבוה ביותר, שם גם המחיר הוא גבוה בהתאם. לא מפתיע.
זה המחיר שמשלמים אם רוצים לחיות במקום הכי טוב.

"אנשים שלמדו" ? אדוני, היום כמעט כל אחד לומד או למד. זה לא כמו פעם, לפני 200 שנה, שהיו 20 רופאים ו 8 מהנדסים בעיר של חצי מיליון. ישראל גם בין המדינות המובילות בעולם באחוז מהאכלוסיה של אנשים בעלי השכלה גבוהה. היום השכלה גבוהה זה לא משהו יוצא דופן.

חלק מהאנשים האלה (אני לא מכליל), שמקבלים פי 3 מהממוצע, צריכים להפסיק לאכול 5 פעמים בשבוע במסעדה, אולי יהיה להם עוד כמה אלפי שקלים כל חודש לשלם משכנתא. הינה, גם אחותי ובעלה, שגרים ברמת השרון, לא מצליחים לקנות דירה. היא - תואר שני, הוא - מנהל פרויקט בהיי-טק (מקבל פי 4 מהממוצע). אני רואה איך הם חיים. אנשים מפונקים מאוד ובזבזנים עד מאוד.

לא בכל, בחול.

אני לא מדבר על האיזור הכי יקר ומרכזי במדינה. אני מדבר על איזור המרכז. חדרה עד גדרה.
בכל העולם ככה ? יש לי חדשות בשבילך. ניקח את פריז לדוגמא - אני במקרה עובד עם לקוח צרפתי. כמעט אף אחד לא מסוגל לקנות דירה בפריז, כמו שאף אחד לא מסוגל לקנות דירה בת"א. אבל, 50 ק"מ מפריז, אתה יכול לקנות היום בית פרטי עם שטח ב-1.2 מליון שקל. כן. עכשיו תרחיק 50 ק"מ מת"א לחדרה. האם התעניינת לאחרונה כמה עולה שם בית פרטי ? לא קרוב אפילו. בית פרטי ב-1.2 נכון להיום תבנה אולי בבית שאן.

אתה טומן ראשך בחול, כי אתה מההזויים הבודדים שחושבים שאין בעייה כאן במדינה. שתעריפי המחייה נורמלים, שהעלייה במחיר הדירות והדלק זה נורמלי, שהכל טוב.
זה שנתת דוגמא של נהנתנים שאוכלים 5 פעמים בשבוע במסעדה, לא מעיד על הכלל. הכלל עשה מה שהמדינה כיוונה אותו מהילדות - למד בבי"ס, עשה צבא, הלך ולמד תואר, מצא עבודה, הרוויח כסף, התחתן, הביא ילדים והוא לא מצליח לגמור ת'חודש. וכן, גם אם הוא מרוויח הרבה מעל הממוצע. כי כשיש לך שני ילדים קטנים בבית שצריכים ללכת לגן פרטי (עד גיל 4), אז זה עולה 5000-6000 שקל לפני כל האוכל והטיטולים ומוצרי צריכה לבית, ולפני המשכנתא\השכירות וחשבון החשמל המתנפח והדלק והמים.
אז אנשים מתחילים להתחשבן - אולי שווה לאישה להישאר בבית, כי 6000 שקל לגנים ? עדיף שהאישה שמרוויחה פלוס מינוס אותו הדבר תישאר בבית, לא ?

אנשים לא גומרים ת'חודש, לא מצליחים לחסוך. זה משהו שהוא איננו רגיל, לא משהו נורמלי, לא משהו שהיה מאז ומתמיד.
תמיד היה קשה לקנות דירה למעמד הביניים, אך לא בלתי אפשרי כמו היום.

מי שלא חי את זה, פשוט לא חי פה, או חי על חשבון אחרים, או מתעקש לחיות בלהלה לנד, כי ככה הוא החליט.

felix_r כתב:Mta_atic,

תסביר את זה לקובי... חבל עליו, כי הוא זה, שבעוד 10 שנים ישלם את המחיר הכבד של המחאות האלה היום.

אם לא שמת לב, אדון Mta_atic אמר שהמחאה ראוייה.
נערך לאחרונה על ידי קובי בתאריך 04 ספטמבר 2011, 18:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי קובי » 04 ספטמבר 2011, 18:37

אבי כתב:

קובי אכן יש בעיה- המעמד הבינוני קורס תחת נטל המחיה. אבל הפתרון לבעיה שונה לגמרי ממה שמציעים האנשים שהכתירו את עצמם למנהיגי המחאה. הפתרון הוא הורדת מיסים, קיצוץ מאסיבי בהוצאות הממשלה ושליחת אלפי אוכלי החינם שאנחנו מפרנסים מכספי המיסים הביתה.
המזון יקר? תבטל מכסים על מזון מיובא.
הדירות יקרות? תפריט קרקעות, תבטל הגבלות בניה לגובה, תבטל איסור פיצול דירות, תבטל את המונופול של חברת נשר על המלט, תבטל את המכסים על חומרי בניה (מכס של עד 12% על אריחים, כיורים, כלים סניטרים, אמבטיות), בטל את המגבלות על שימוש למגורים בבניינים שייעודם המקורי היה אחר (מי שרוצה לבנות לעצמו דירה בבניין משרדים או בבניין תעשייתי זה עניינו).
המיסים גבוהים? סגור את משרד התיירות, החקלאות, התרבות והספורט, הדתות, רשות השידור. תפריט את הנמלים. הוצאות הממשלה יקטנו באופן ואז יהיה ניתן להוריד משמעותית את המיסים.

הפתרון ליוקר המחיה הוא בדיוק ההפך ממה שדורשים מנהיגי המחאה. הדרישות שלהם למדינת רווחה יהפכו את החיים פה לעוד יותר בלתי נסבלים לאלה שמשלמים מיסים ועובדים (רק הדרישה שלהם לחינוך "חינם" מגיל 3 חודשים תגרום למדינה לפשוט רגל).
פרופ' אביה ספיבק שמייעץ לאנשים שמתיימרים להנהיג את המחאה אומר באופן מפורש שבסופו של דבר יצטרכו לקחת יותר מיסים ממעמד הביניים.
http://www.themarker.com/news/israel2021/1.1372211
כל הדפני ליפים והסתיו שפירים שהתלבשו על הנהגת המחאה דורשים עוד מאותו הרעל שהביא אותנו למצב הנוכחי.

סקטור ציבורי גדול-> אזרחים עניים.
מדינת רווחה-> הלכה המדינה.

בנושא משבר הדיור אני מזמין אותך לקרוא את החוברת הבאה שמתארת באופן מפורט את הבעיות המרכזיות בשוק הדיור ואת הדרכים לפתור אותה.

http://www.kav.org.il/image/users/10099 ... id=8721287

אבי, בוודאי שיש בעייה, ועל זה שנינו מסכימים, כי אנחנו חיים כאן. אבל, יש כאן אנשים שמאיזושהי סיבה, המחאה על יוקר המחייה, הדירות, הדלק, החשמל, המים וכו' מפריע להם. מפריע להם שיש מישהו שמוחה על זה שעושקים אותנו בכל יום יותר ויותר. האין זהו אבסורד בעיניך ?

בנוגע לדרישות המחאה, אני אמביוולנטי. כלומר, אני מסכים עם בסיס המחאה הזו במאת האחוזים, ואף יותר. מעמד הביניים במדינה לא מצליח לקיים את עצמו ומשפחתו בכבוד. הוא נוטה לקרוס תחת נטל המחיה שגדל בכל יום לאין שיעור, בעוד שמנגד השכר הממוצע עולה במתינות.
ישנה בעייה מעצם העובדה שהמחאה איננה מרוכזת ומבוזרת לתחומים רבים. רבים מדיי. יחד עם זאת, אני יכול להבין מניין זה נובע. המחאה הזו התחילה עם דגל ה"דיור בר השגה" ואליו התווספו עוד נושאים שכואבים כאב אמיתי לציבור. זה מה שקורה ששנים אף אחד לא קם והתרעם ואמר "דיי". דיי לשחיתות הפוליטית ולעשיקה, דיי לריכוזיות במשק, דיי למונופולים ולקרטלים במדינה הזאת.

עוד אני אמביוולנטי, מכיוון שהקריאות למדינת רווחה וסוציאליזם "טהור" הינן לא ריאליות והוכחו ברבות השנים לתפיסה שנכשלה בעולם. מאידך, אני חושב שאיכשהו במחאה הזו מנסים לירות הכי גבוה שאפשר, ע"מ לקבל את המקסימום האפשרי, מכיוון שבכל משא ומתן כל אחד מושך לכיוון שלו והפתרון יהיה איפשהו באמצע. אני מתקשה להאמין שיש הרבה אנשים החולמים באמת ובתמים על סוציאליזם טהור ומדינת רווחה. אני מתקשה להאמין שיש הרבה אנשים שבאמת ובתמים חושבים שכל הנושאים במחאה ייפתרו. לפחות לא מהרבה אנשים שאני שוחחתי ומשוחח איתם על העניין כמעט מדי יום.

לגבי מנהיגי המחאה, יש ביקורת שהיא בהחלט עניינית לגביהם. יחד עם זאת, יש להעריך אותם על שהצליחו להבעיר את שדה הקוצים, לפעול 24/7 ולהוציא אנשים לרחובות, בכל האמצעים שהיו לרשותם - תקשורת, אתרי אינטרנט, פייסבוק, מדלת לדלת ועוד. זה לא דבר של מה בכך וממש לא מובן מאליו. מגיע להם שאפו, גם אם לא כל אחד מהם הוא כוס התה שלך או שלי. האם הם צריכים לנהל את המשא ומתן מול ועדת טרכטנברג והממשלה ? אינני בטוח.

מבלי להיכנס לרזולוציית הפתרונות, נמאס מהקבעון ומזליגה של כספים במדינה הזאת. ישנם פתרונות שניתן ליישם ע"י הממשלה והנה עובדה - רוב השרים והחכ"ים אומרים בריש גלי שהם מחבקים את המפגינים, שיש במחאה הזו צדק ושיש מה לעשות ולשנות בעדיפויות וסדרי התקציב, ע"מ לפתור ולגעת במרבית הבעיות המוצגות במחאה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי felix_r » 04 ספטמבר 2011, 20:37

קובי,

הטענות שלך פשוט ילדותיות. אז אתה לא יכול לבנות בית. אתה רוצה, אבל אתה לא יכול. מי אמר בכלל שאתה אמור להיות יכול לקנות בית במרכז? מי החליט על כך? אבל לצורך הויכוח נגיד שכן. נגיד שאתה אמור להיות יכול במדינה מתוקנת. עכשיו נעבור לסכום 1.2 מיליון שקל. מי החליט שדווקא זה הוא הגבול שבית במרכז אמור לעלות? מי החליט על כך? מצחיק, אבל לצורך הויכוח בוא נגיד ואתה צודק גם כאן. (דרך אגב, תרשה לי לא להאמין שאתה שולט בשוק הנדל"ן בצרפת רק בגלל שיש לך איזה לקוח בפריז. זה גם נשמע די מצחיק.)

עכשיו בוא ונפתח קצת את מה שאתה דורש. למה אתה חושב את עצמך לטוב יותר מאחרים? אם אתה אמור להיות יכול לקנות בית במרכז, אז גם כל אחד בארץ אמור להיות יכול, נכון? שיוון וצדק חברתי! אתה חושב שמישהו מעדיף לחיות בשדרות עם הקסאמים על הראש כל היום ולא לחיות ליד קובי במרכז? יש לי ספק גדול בכך שמישהו יעדיף את הקסאמים. אז בוא ותענה לי על כמה שאלות, אדון קובי רודף הצדק:

1) האם לדעתך כל תושבי ישראל אמורים להיות מסוגלים לקנות בית במרכז? אם כן, כמה אמור לעלות בית כזה, שכל אחד אמור להיות מסוגל לקנות? אם לא, בוא ותגדיר מי כן זכאי ומי לא.

2) האם יש מספיק מקום במרכז לכל תושבי ישראל? אם התשובה היא לא, בוא ותגיד לי מי לדעתך כן זכאי לקנות בית במרכז ומי לא.

3) אם ענית "לא" לפחות פעם אחת ב -2 השאלות הקודמות, אז תגיד לי איפה הצדק החברתי פה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי michael » 05 ספטמבר 2011, 04:16

הנה נחשף עוד מידע על הגורמים שמארגנים את ההפגנות - ואני ממש לא מתייחס לישראלי הפשוט שכואב את מצבו הכלכלי הקשה
אני מתייחס לגופים הגדולים שתומכים מן הצד ושבחלקם הינם אנטי ישראלים ואנטי ציוניים.

שימו לב למה אמרה סמנכ"ל הקרן החדשה לישראל :

"היעלמות המדינה היהודית – לא טרגדיה"
סמנכ"ל לשעבר בקרן החדשה אמרה לגורמים אמריקאיים: "היעלמותה של המדינה היהודית לא תהיה הטרגדיה שהישראלים חוששים ממנה"

"בתוך מאה שנה ישראל תהיה בעלת רוב ערבי, אך היעלמותה של המדינה היהודית לא תהיה הטרגדיה שהישראלים חוששים ממנה, משום שהיא תהפוך לדמוקרטית יותר", כך טענה חדווה רדובניץ, סמנכ"ל הקרן החדשה לישראל ומנהלת מחלקת המענקים של הקרן בעבר, בפגישה שנערכה ב-23 בפברואר 2010 עם היועץ הפוליטי של השגרירות האמריקאית

לכתבה המלאה :
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/280/ ... =404&loc=5

אני בטוח שגם כאן ימצא מי שיצדיק אותה.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי קובי » 05 ספטמבר 2011, 06:03

felix_r כתב:קובי,

הטענות שלך פשוט ילדותיות. אז אתה לא יכול לבנות בית. אתה רוצה, אבל אתה לא יכול. מי אמר בכלל שאתה אמור להיות יכול לקנות בית במרכז? מי החליט על כך? אבל לצורך הויכוח נגיד שכן. נגיד שאתה אמור להיות יכול במדינה מתוקנת. עכשיו נעבור לסכום 1.2 מיליון שקל. מי החליט שדווקא זה הוא הגבול שבית במרכז אמור לעלות? מי החליט על כך? מצחיק, אבל לצורך הויכוח בוא נגיד ואתה צודק גם כאן. (דרך אגב, תרשה לי לא להאמין שאתה שולט בשוק הנדל"ן בצרפת רק בגלל שיש לך איזה לקוח בפריז. זה גם נשמע די מצחיק.)

עכשיו בוא ונפתח קצת את מה שאתה דורש. למה אתה חושב את עצמך לטוב יותר מאחרים? אם אתה אמור להיות יכול לקנות בית במרכז, אז גם כל אחד בארץ אמור להיות יכול, נכון? שיוון וצדק חברתי! אתה חושב שמישהו מעדיף לחיות בשדרות עם הקסאמים על הראש כל היום ולא לחיות ליד קובי במרכז? יש לי ספק גדול בכך שמישהו יעדיף את הקסאמים. אז בוא ותענה לי על כמה שאלות, אדון קובי רודף הצדק:

1) האם לדעתך כל תושבי ישראל אמורים להיות מסוגלים לקנות בית במרכז? אם כן, כמה אמור לעלות בית כזה, שכל אחד אמור להיות מסוגל לקנות? אם לא, בוא ותגדיר מי כן זכאי ומי לא.

2) האם יש מספיק מקום במרכז לכל תושבי ישראל? אם התשובה היא לא, בוא ותגיד לי מי לדעתך כן זכאי לקנות בית במרכז ומי לא.

3) אם ענית "לא" לפחות פעם אחת ב -2 השאלות הקודמות, אז תגיד לי איפה הצדק החברתי פה?

קודם כל, אני שמח שאני מצחיק אותך בתגובותיי, כי הדברים שלך בד"כ דיי מעוררי רחמים ועצובים בעיניי.

איפה בדיוק ראית אותי דורש שיוויון ?

בנוגע לשוק הנגל"ן בצרפת, אתה התיימרת להבין בכל שוקי הנדל"ן בעולם ("אני אגלה לך סוד: ככה זה בכל העולם!"), אז הוכחתי אותך עם דוגמא קונקרטית של שלושה אנשים שאני עובד איתם, וחיים 40-50 ק"מ בפריז בבית פרטי אותו קנו בשנתיים האחרונות. אגב, הם מגיעים לעבודה תוך 40-45 דקות ברכבת. האם שמעת על מישהו שבנה בית בסכומים הללו בארץ בשנים האחרונות ? יש לך דוגמא כזו ? לי יש דוגמא של אחת מהעבודה שבנתה עם בעלה בית בקדימה ב-1.3 מליון ש"ח לפני... 10 שנים !

אם אני, כמהנדס תוכנה בחברת הייטק שמרוויח הרבה מעל הממוצע במשק, לא מסוגל להגיע למצב של חסכון סביר בטווח הנראה לעין, ע"מ לרכוש דירה חדישה יחסית באיזור המרכז, אז לדעתי המצב הזה לא תקין.
ולא שאני מיוחד. קולגות שלי בעבודה הנוכחית וחברים מחברות אחרות מדברים בדיוק על אותו מצב עגום. אז למי בעצם ניתנה הפריבילגיה לקנות דירה באיזור המרכז ? לעשירים בלבד ? האם זה נראה לך מצב תקין ? ושוב, אינני מדבר על דירה בשדרות רוטשילד, או כיכר המדינה.

ודבר נוסף, האם יש לנו אלטרנטיבה אמיתית אחרת ? לא ממש. אין עבודה בתחום באיזורים אחרים בארץ והמשרות המעטות שיש הן בשכר נמוך משמעותית ממה שאנחנו מרוויחים פה היום. רק אתמול הגיעה אלינו עובדת חדשה, תושבת חיפה (אני עובד ברעננה) שפשוט לא מצאה משרה בקרבת מגוריה. אמרה שהיא תסבול נסיעות ארוכות תחילה, אך היא לא רואה מנוס מלשכור דירה בקירבת העבודה (במרכז) בקרוב. אולי אתה גם רוצה להציע לי, כמו הילד מתחילת האשכול, לעזוב הכל, לעבור לדרום ולחכות עד שיבנו שם חברות הייטק ?

מי שרכש דירה בשנים האחרונות הוא אחד שקיבל עזרה גדולה מאוד מהוריו, או שהצליח לחסוך סכום סביר ולהגיע להסדר עם הבנק על משכנתא מאוד גדולה (לדוגמא, הון עצמי של 300 אלף ומשנתא של 900K-1M), שבעיניי זו התאבדות, או זוג ששניהם עובדים בהייטק שהצליחו לחסוך הון עצמי גדול יחסית אחרי 8-10 שנים.
כמה זוגות צעירים אתה מכיר שהם בעלי הון עצמי של 600 אלף שקל ?

וחשוב לציין, כי המחאה הזו היא לא רק של הדור הצעיר ואם היית פותח עיניים קצת, היית רואה שבמחאה יש המון אנשים מהדור של הוריי ומבוגרים יותר. גם בהפגנה הנוכחית וגם בהפגנה הגדולה הקודמת הייתה התארגנות גדולה מאוד של אנשי "צוות-חבר" וגמלאי צה"ל.
אפילו סבתא שלי שהייתה בעלת דירה בראשל"צ ורצתה לשכור או לקנות דירה אחרת, בגלל שדירתה הייתה ללא מעלית, הייתה בהלם כשהתעניינה במחירי הדירות בשנים האחרונות. לא הבינה איך זה ייתכן כי בזמן קצר של כמה שנים, הדירות עלו בשיעור כה גדול, בעוד שכרם של אנשים במדינה לא עלה בהרבה. היא אמרה לי שהיא מודאגת לנו, נכדיה, ומקווה שהמצב ישתנה ושנוכל לאפשר לעצמינו לרכוש דירה בסופו של דבר, כמו שילדיה יכלו בעבר.

אם אתה משלה את עצמך שעתודות הקרקע באיזור המרכז נגמרו, אז כדאי שתתעניין יותר ותיווכח שתהליך מואץ של הפרטת קרקעות והגברת היצע הדירות באיזור המרכז, היו משנות את התמונה לחלוטין.
מניין הגיעה התוכנית ה"מהפכנית" (הסופר טאנקר של ביבי) לבנייה של 100 אלף דירות תוך שנתיים שלוש, כשרובם באיזור המרכז ? האם כבשנו שטחי אוייב באיזור ראש העין (14K דירות מתוכננות) ופ"ת (10K דירות מתוכננות) ???

בכל אופן, נראה לי שאיתך הדיון גם כך נועד לכישלון ולמבוי סתום. אם בעיניך אין בעייה במדינה שלנו והעלייה של מאות האחוזים בנדל"ן, העלייה התלולה בדלק, במוצרי הצריכה, בחשמל ובמים, ומנגד העלייה המתונה מאוד של השכר במשק היא טבעית ונורמלית, אז בעיניי אתה לא אחר מאשר אדם שוטה והזוי, או שלחלופין אתה פשוט לא ממש חי פה, חי ע"ח אחרים, אמיד, עשיר, או לא ממש מחובר.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־3 אורחים