המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
קובי כתב:האם זה באמת משנה ? האם לא דיי להיווכח במחאה הגדולה שהייתה מעולם בישראל ?
קובי כתב:יש משותף לכולם. לכולם קשה לחיות פה בכבוד.
קובי כתב:אם אנשים במדינה הזו שלמדו ומרוויחים פי 2 ו-3 מהממוצע לא מצליחים לגמור ת'חודש ובטח שלא להסתכל על דירה לרכישה (כי דירות היום זה מוצר לעשירים בלבד באיזור המרכז), זה בהחלט מצב לא תקין. מצב שלא היה קיים מעולם.
תמיד היה קשה, אבל לא בלתי נסבל ובלתי אפשרי.
רוצה לטמון ראשך בחול ? זכותך. רק אל תבקש ממני לעשות את אותו הדבר.
קובי כתב:אם אנשים במדינה הזו שלמדו ומרוויחים פי 2 ו-3 מהממוצע לא מצליחים לגמור ת'חודש ובטח שלא להסתכל על דירה לרכישה (כי דירות היום זה מוצר לעשירים בלבד באיזור המרכז), זה בהחלט מצב לא תקין. מצב שלא היה קיים מעולם.
felix_r כתב:קובי כתב:אם אנשים במדינה הזו שלמדו ומרוויחים פי 2 ו-3 מהממוצע לא מצליחים לגמור ת'חודש ובטח שלא להסתכל על דירה לרכישה (כי דירות היום זה מוצר לעשירים בלבד באיזור המרכז), זה בהחלט מצב לא תקין. מצב שלא היה קיים מעולם.
אני לא טומן ראש בכל.
זה שקשה לקנות דירה באיזור הכי יקר ומרכזי במדינה, זה לא מפתיע. אני אגלה לך סוד: ככה זה בכל העולם!
זה גם הגיוני מאוד: איפה שיש את הביקוש הגבוה ביותר, שם גם המחיר הוא גבוה בהתאם. לא מפתיע.
זה המחיר שמשלמים אם רוצים לחיות במקום הכי טוב.
"אנשים שלמדו" ? אדוני, היום כמעט כל אחד לומד או למד. זה לא כמו פעם, לפני 200 שנה, שהיו 20 רופאים ו 8 מהנדסים בעיר של חצי מיליון. ישראל גם בין המדינות המובילות בעולם באחוז מהאכלוסיה של אנשים בעלי השכלה גבוהה. היום השכלה גבוהה זה לא משהו יוצא דופן.
חלק מהאנשים האלה (אני לא מכליל), שמקבלים פי 3 מהממוצע, צריכים להפסיק לאכול 5 פעמים בשבוע במסעדה, אולי יהיה להם עוד כמה אלפי שקלים כל חודש לשלם משכנתא. הינה, גם אחותי ובעלה, שגרים ברמת השרון, לא מצליחים לקנות דירה. היא - תואר שני, הוא - מנהל פרויקט בהיי-טק (מקבל פי 4 מהממוצע). אני רואה איך הם חיים. אנשים מפונקים מאוד ובזבזנים עד מאוד.
felix_r כתב:Mta_atic,
תסביר את זה לקובי... חבל עליו, כי הוא זה, שבעוד 10 שנים ישלם את המחיר הכבד של המחאות האלה היום.
אבי כתב:קובי כתב:אם אנשים במדינה הזו שלמדו ומרוויחים פי 2 ו-3 מהממוצע לא מצליחים לגמור ת'חודש ובטח שלא להסתכל על דירה לרכישה (כי דירות היום זה מוצר לעשירים בלבד באיזור המרכז), זה בהחלט מצב לא תקין. מצב שלא היה קיים מעולם.
קובי אכן יש בעיה- המעמד הבינוני קורס תחת נטל המחיה. אבל הפתרון לבעיה שונה לגמרי ממה שמציעים האנשים שהכתירו את עצמם למנהיגי המחאה. הפתרון הוא הורדת מיסים, קיצוץ מאסיבי בהוצאות הממשלה ושליחת אלפי אוכלי החינם שאנחנו מפרנסים מכספי המיסים הביתה.
המזון יקר? תבטל מכסים על מזון מיובא.
הדירות יקרות? תפריט קרקעות, תבטל הגבלות בניה לגובה, תבטל איסור פיצול דירות, תבטל את המונופול של חברת נשר על המלט, תבטל את המכסים על חומרי בניה (מכס של עד 12% על אריחים, כיורים, כלים סניטרים, אמבטיות), בטל את המגבלות על שימוש למגורים בבניינים שייעודם המקורי היה אחר (מי שרוצה לבנות לעצמו דירה בבניין משרדים או בבניין תעשייתי זה עניינו).
המיסים גבוהים? סגור את משרד התיירות, החקלאות, התרבות והספורט, הדתות, רשות השידור. תפריט את הנמלים. הוצאות הממשלה יקטנו באופן ואז יהיה ניתן להוריד משמעותית את המיסים.
הפתרון ליוקר המחיה הוא בדיוק ההפך ממה שדורשים מנהיגי המחאה. הדרישות שלהם למדינת רווחה יהפכו את החיים פה לעוד יותר בלתי נסבלים לאלה שמשלמים מיסים ועובדים (רק הדרישה שלהם לחינוך "חינם" מגיל 3 חודשים תגרום למדינה לפשוט רגל).
פרופ' אביה ספיבק שמייעץ לאנשים שמתיימרים להנהיג את המחאה אומר באופן מפורש שבסופו של דבר יצטרכו לקחת יותר מיסים ממעמד הביניים.
http://www.themarker.com/news/israel2021/1.1372211
כל הדפני ליפים והסתיו שפירים שהתלבשו על הנהגת המחאה דורשים עוד מאותו הרעל שהביא אותנו למצב הנוכחי.
סקטור ציבורי גדול-> אזרחים עניים.
מדינת רווחה-> הלכה המדינה.
בנושא משבר הדיור אני מזמין אותך לקרוא את החוברת הבאה שמתארת באופן מפורט את הבעיות המרכזיות בשוק הדיור ואת הדרכים לפתור אותה.
http://www.kav.org.il/image/users/10099 ... id=8721287
felix_r כתב:קובי,
הטענות שלך פשוט ילדותיות. אז אתה לא יכול לבנות בית. אתה רוצה, אבל אתה לא יכול. מי אמר בכלל שאתה אמור להיות יכול לקנות בית במרכז? מי החליט על כך? אבל לצורך הויכוח נגיד שכן. נגיד שאתה אמור להיות יכול במדינה מתוקנת. עכשיו נעבור לסכום 1.2 מיליון שקל. מי החליט שדווקא זה הוא הגבול שבית במרכז אמור לעלות? מי החליט על כך? מצחיק, אבל לצורך הויכוח בוא נגיד ואתה צודק גם כאן. (דרך אגב, תרשה לי לא להאמין שאתה שולט בשוק הנדל"ן בצרפת רק בגלל שיש לך איזה לקוח בפריז. זה גם נשמע די מצחיק.)
עכשיו בוא ונפתח קצת את מה שאתה דורש. למה אתה חושב את עצמך לטוב יותר מאחרים? אם אתה אמור להיות יכול לקנות בית במרכז, אז גם כל אחד בארץ אמור להיות יכול, נכון? שיוון וצדק חברתי! אתה חושב שמישהו מעדיף לחיות בשדרות עם הקסאמים על הראש כל היום ולא לחיות ליד קובי במרכז? יש לי ספק גדול בכך שמישהו יעדיף את הקסאמים. אז בוא ותענה לי על כמה שאלות, אדון קובי רודף הצדק:
1) האם לדעתך כל תושבי ישראל אמורים להיות מסוגלים לקנות בית במרכז? אם כן, כמה אמור לעלות בית כזה, שכל אחד אמור להיות מסוגל לקנות? אם לא, בוא ותגדיר מי כן זכאי ומי לא.
2) האם יש מספיק מקום במרכז לכל תושבי ישראל? אם התשובה היא לא, בוא ותגיד לי מי לדעתך כן זכאי לקנות בית במרכז ומי לא.
3) אם ענית "לא" לפחות פעם אחת ב -2 השאלות הקודמות, אז תגיד לי איפה הצדק החברתי פה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים