קבוצות שקשה להתחבר אליהן

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

קבוצות שקשה להתחבר אליהן

הודעהעל ידי שחף » 31 דצמבר 2014, 00:57

אני מנסה להסתכל אחורה(ואין לי זיכרון כזה ארוך) על קבוצות של מכבי שפחות התחברתי אליהן מהעונה הנוכחית ומתקשה להיזכר בשנה שבה הקבוצה עוררה בי פחות הזדהות מבעונה הזו.
אולי עונת האדריאטית של דייויד בלאט. הסגל הנכוחי פשוט מלא בשחקנים שקשה לי להתחבר אליהם. פארגו פשוט מעצבן, כאילו הוא לא קורא דפי סטטיסטיקה שלו לפני משחקים ולא יודע שהוא עומד על פחות מ-25% לשלוש, ועדיין בכל ערב הוא יעיף שלוש זריקות לא קשורות מכידרור. לאנדסברג גורם לי להתגעגע לריקי היקמן, עוד אחד שלא התחברתי אליו אבל לפחות כשהכסף היה על השולחן הוא הופיע(ובלי קשר הוא שחקן הרבה הרבה יותר טוב). היינס שהוא תאום של לאנדסברג מבחינת ההתנהלות על המגרש אבל הרבה פחות מוכשר. אפילו הגרסה הנוכחית של סופו מעצבנת. כאילו לקחו ממנו את כל הדברים הטובים והשאירו רק את הפאולים הדביליים, איבודי הכדור וכמות הריבאונדים האפסית. אוחיון זה אותו שחקן שנמצא פה כבר 3 שנים, להוציא סדרה אחת באמת גדולה יש לו איכויות של רכז מחליף ביורוליג ולא הרבה יותר מזה. אז יש את סמית' ורנדל שבאים ונותנים את הלב כל משחק אבל זה פשוט לא זה השנה.

מעניין אותי אם יש קבוצות של מכבי שאנשים התחברו אליהן עוד פחות. הקבוצה של 2013 עם לוגאן ואליהו נותנת פייט יפה לדעתי אבל לפחות לא הפסדנו 20 הפרש בדרבי אז
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 31 דצמבר 2014, 00:59, נערך פעם אחת בסך הכל.
שחף

Re: קבוצות שקשה להתחבר אליהן

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 31 דצמבר 2014, 00:59

דווקא בשנתיים האחרונות היה לי הרבה יותר קשה להתחבר לקבוצה
העונה אין לי את הבעיה הזאת
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 31 דצמבר 2014, 00:59

שחף כתב:אני מנסה להתסכל אחורה(ואין לי זיכרון כזה ארוך) על קבוצות של מכבי שפחות התחברתי אליהן מהעונה הנוכחית ומתקשה להיזכר בשנה שבה הקבוצה עוררה בי פחות הזדהות מבעונה הזו.
אולי עונת האדריאטית של דייויד בלאט. הסגל הנכוחי פשוט מלא בשחקנים שקשה לי להתחבר אליהם. פארגו פשוט מעצבן, כאילו הוא לא קורא דפי סטטיסטיקה שלו לפני משחקים ולא יודע שהוא עומד על פחות מ-25% לשלוש, ועדיין בכל ערב הוא יעיף שלוש זריקות לא קשורות מכידרור. לאנדסברג גורם לי להתגעגע לריקי היקמן, עוד אחד שלא התחברתי אליו אבל לפחות כשהכסף היה על השולחן הוא הופיע(ובלי קשר הוא שחקן הרבה הרבה יותר טוב). היינס שהוא תאום של לאנדסברג מבחינת ההתנהלות על המגרש אבל הרבה פחות מוכשר. אפילו הגרסה הנוכחית של סופו מעצבנת. כאילו לקחו ממנו את כל הדברים הטובים והשאירו רק את הפאולים הדביליים, איבודי הכדור וכמות הריבאונדים האפסית. אוחיון זה אותו שחקן שנמצא פה כבר 3 שנים, להוציא סדרה אחת באמת גדולה יש לו איכויות של רכז מחליף ביורוליג ולא הרבה יותר מזה. אז יש את סמית' ורנדל שבאים ונותנים את הלב כל משחק אבל זה פשוט לא זה השנה.

מעניין אותי אם יש קבוצות של מכבי שאנשים התחברו אליהן עוד פחות. הקבוצה של 2013 עם לוגאן ואליהו נותנת פייט יפה לדעתי אבל לפחות לא הפסדנו 20 הפרש בדרבי אז

גם אני חשבתי על 2013 אבל השיאים(השליליים כמובן) שהנוכחית שוברת לוקחים בגדול!!!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי חנו'ש » 31 דצמבר 2014, 01:00

בינתיים אין לי בעיה מיוחדת עם הקבוצה הנוכחית.
לא אחת האהובות עליי זה בטוח, אבל נמצאת במקום נחמד באמצע.

זו של 2013 באמת היתה מתחת לכל ביקורת.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי שחף » 31 דצמבר 2014, 01:01

Holiday_Armadillo כתב:דווקא בשנתיים האחרונות היה לי הרבה יותר קשה להתחבר לקבוצה

יש כמה שחקנים שאני באמת אוהב אבל בעיני השלילי פשוט גובר ביג טיים על החיובי. למה מכבי לא יכולה להביא גארדים אירופאיים מידי פעם? חייבים שחקנים בלי מוח כמו היינס?
שחף

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 דצמבר 2014, 01:02

אני מניח שהבעיה נובעת גם מאובדן הזהות הישראלית. בדרך כלל יותר קל להתחבר לשחקנים מקומיים, ולמכבי אין כאלה.
אני אישית מכיר מספר אוהדי מכבי שמתלוננים על כך (לי אישית זה פחות מפריע, אני מעדיף זרים טובים יותר).
חייבים להשתדרג בפן הזה בעונה הבאה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 31 דצמבר 2014, 01:05

שחף כתב:

יש כמה שחקנים שאני באמת אוהב אבל בעיני השלילי פשוט גובר ביג טיים על החיובי. למה מכבי לא יכולה להביא גארדים אירופאיים מידי פעם? חייבים שחקנים בלי מוח כמו היינס?

הבעיה בשחקנים אירופאים זה שהם לא נחשבים זרים באירופה ומוכנים לשלם להם הרבה יותר מה-250 אלף שפדרמן מוכן להקציב לזר
ואם יש לך אירופאי שיכול להגיע לפה ב-250 אלף אז רוב הסיכויים שאתה לא רוצה אותו פה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 31 דצמבר 2014, 01:06

שמואל, איזה ישראלים תביא? דגן יבזורי? כדיר? היחיד שאשכרה יכול לתת איזשהו אימפקט זה כספי והוא כנראה לא חוזר בקרוב. הזהות הישראלית זה קישקוש של כמה פרשנים
שחף

הודעהעל ידי שחף » 31 דצמבר 2014, 01:08

Holiday_Armadillo כתב:
שחף כתב:

הבעיה בשחקנים אירופאים זה שהם לא נחשבים זרים באירופה ומוכנים לשלם להם הרבה יותר מה-250 אלף שפדרמן מוכן להקציב לזר
ואם יש לך אירופאי שיכול להגיע לפה ב-250 אלף אז רוב הסיכויים שאתה לא רוצה אותו פה

אני חושב שהיינס מקבל בערך 400K.
שחף

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 דצמבר 2014, 01:09

שחף כתב:שמואל, איזה ישראלים תביא? דגן יבזורי? כדיר? היחיד שאשכרה יכול לתת איזשהו אימפקט זה כספי והוא כנראה לא חוזר בקרוב. הזהות הישראלית זה קישקוש של כמה פרשנים

גל מקל , כמובן.
מסכים שהמצב הנוכחי בעייתי, אין כמעט ישראלים טובים אבל את אלו שיש צריך להביא למכבי.
דרך אגב, גם דגן יבזורי אופצייה בכלל לא רעה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 31 דצמבר 2014, 01:12

אגב אני לא אומר שכל הגארדים האמריקאים טיפשים או משהו כזה. אם ג'וניור החזיר את סופו ואת פארגו השנה, אולי היה מקום להחזיר את אידסון. הוא כנראה היה פחות טוב ממה שהוא היה לפני שלוש שנים, אבל כנראה עדיין הרבה יותר טוב מהיינס ויותר מחובר לקבוצה.
שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 31 דצמבר 2014, 01:12

שחף כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שחף כתב:

אני חושב שהיינס מקבל בערך 400K.

ושחקן כמו סימון מקבל לפחות כפול מזה והוא שחקן נחמד+-
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 31 דצמבר 2014, 01:15

שמואל1 כתב:אני מניח שהבעיה נובעת גם מאובדן הזהות הישראלית. בדרך כלל יותר קל להתחבר לשחקנים מקומיים, ולמכבי אין כאלה.
אני אישית מכיר מספר אוהדי מכבי שמתלוננים על כך (לי אישית זה פחות מפריע, אני מעדיף זרים טובים יותר).
חייבים להשתדרג בפן הזה בעונה הבאה.

לא שמת לב שבשנים האחרונות התלונות כלפי הישראלים היו הגדולות ביותר? אליהו, כספי, אוחיון (וגם לאנדסברג).

זאת לא הבעיה. הבעיה היא שאין המשכיות בכלל. סמית' זה השחקן האיכותי היחידי שמכבי מצליחה להשאיר כאן. זה פשוט לא מספיק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Asf » 31 דצמבר 2014, 01:27

מעדיף זרים כמו רנדל וסמית' שנותנים את הנשמה או אפילו לינהרט על פני ישראלים שיעשו טובה שהם משחקים פה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 01:55

אין צורך להביא אירופאים במקום אמריקאים. האמריקאים זולים וטובים יותר ברוב המקרים, וגם נגישים הרבה יותר. יש המון המון אמריקאים שיוצאים מהמכללות (מאגר הכישרון שם הוא פשוט בלתי נדלה, מדהים) שיכולים בקונסטלציה מסוימת להגיע לטופ של אירופה. אפילו סמית' הוא דוגמא נהדרת לשחקן שמשום מקום פתאום נותן עונה של כוכב, ברמה כזו שלא נראה כמעט משחקנים אירופאים. יש המון המון כאלה. רק השנה הבאנו אחד כזה - רנדל - שגם הגיע מ''שומקום''. גם קרלון בראון (אלמלא הפציעה), דאנקן, דוראנד סקוט וכו' שחקנים שבקלות יכלו\יכולים למצוא את עצמם בצמרת הכדורסל האירופי. מאגר הכישרון הבלתי נגמר של אמריקאים טובים הוא התקווה של הכדורסל באירופה, שמאבד המון אירופאים טובים, אבל יכול להביא שחקנים אמריקאים לא פחות מוכשרים. רק צריך מאמנים שלא ''ימכנו'' אותם.
התנין

הודעהעל ידי ankram » 31 דצמבר 2014, 10:36

הסיבה העיקרית היא ההחלפה הסיטונית של שחקנים בין עונה לעונה. רק העונה איבדנו כמעט את כל הקו האחורי שלנו , שחקן מפתח (בלו), ואת הכימיה שהיתה.
הטעות הכי גדולה בקיץ היתה הוויתור על רייס , ווינר מוכח , חבר טוב בחדר ההלבשה , שחקן שיודע ויכול לעלות מהספסל וכימיה נהדרת עם טיוס. במקומו קיבלנו את הגרסה הכי פחות טובה של פארגו.
קצת מאמץ של ההנהלה שלנו , והיינו מרוויחים המשכיות בעמדת הרכז.

קבוצה רצינית ביורוליג לא יכולה כל שנה להחליף חצי הרכב ולצפות שכל שנה המאמן של מכבי יעשה קסמים עם קבוצה חדשה , בעיקר שמדובר בשחקנים שהם בדרג השני שלישי של היורוליג.

עוד משהו שלדעתי קצת לא מדברים עליו , בטח בתקשורת היא ההפיכה של מכבי לקבוצה אמריקאית פר אקסלנס , הקו האחורי שלנו קרי המנוע שמנהל את הקבוצה , כבר מספר שנים , מנוהל ע"י גארדים אמריקאים
(ואוחיון אחד שהוא יותר שחקן של מגרש פתוח ופחות של משחק מסודר - יעני אמריקאי) , קבוצה שכזאת אמורה להיות בעלת יתרון במגרש הפתוח ובבידודים , אבל בגלל המגבלה התקציבית , השחקנים שמגיעים לקבוצה הם בינוניים ונשאר רק לסמוך על משחק ריצה ,
ושעוצרים את הריצה של מכבי בעזרת פאולים או ירידה מהירה להגנה זה חושף את הבעייתיות של מכבי במשחק העומד.

בתכלס כבר מספר שנים , מכבי במשחק העומד זאת קבוצה קשה לצפייה , התרגילים ארוכים מדי , מנהלי המשחק מכדררים יותר מדי , הכדור נע לאט מדי , מיסמאצ'ים לא מנוצלים , אין פעילות בצד החלש ,בסוף זה מתנקז ל 5 השניות האחרונות ,
ופה לקו האחורי שלנו אין מספיק סקילס ושכל כדי לבצע מהלך חד והחלטי , לדאבוננו זה משאיר את פארגו לפייד אווי רחוק (מהלך שחוץ ממנו לאף אחד אין אשליות שייכנס), או את אוחיון והיינס לנסיון מגוכח להכריח זריקה , בדר"כ רעה.

זה כדורסל רע , כדורסל שבו מעט מדי שחקנים מעורבים במשחק , שההגנה של הקבוצה היריבה לא נדרשת למאמץ רציני , כדורסל שמביא לאיבודים וירידה רעה להגנה , כדור לא נכנס פנימה ויוצא החוצה , חדירות לסל מבוצעות בחוסר ברירה ששחקנים לא בפוזיציה שלהם
ובעיקר לא מבינים מה יוזם המהלך רוצה שיקרה , כמה פעמים אוחיון פארגו והיינס חדרו לכיוון הסל ומסרו את הכדור לאחור לחטיפה? אני זוכר עשרות כאלו גם ביורוליג וגם בליגה הישראלית.

זה כדורסל שבו למעט סופו אין משחק גב לסל לקבוצה , גארדים ועמדות 3 , לא מורידים את השחקנים שלהם לאותיות , אין אפשרות למשחק הפוך , ההתקפות מאד שבלוניות ומאד קלות לעצירה , והכדררת , אלוהים ישמור הכדררת המזו**** הזאת.

הגיע הזמן לשנות קונספציה , הגיע הזמן לשמור על המשכיות , לא כמנטרה , אלא כדי לבנות משהו ליותר מחצי עונה אחת , הגיע הזמן להסמך על 5 זרים איכותיים , ולא 7-8 שכל אחד מביא דבר אחד בלבד לשולחן , הגיע הזמן שלמכבי יהיה סנטר שמסוגל לשחק יותר מ 12 דקות למשחק , ומביא איתו תוצרת קבועה ולא משחק אחד טוב 5 רעים , הגיע הזמן שיהיו פה שחקנים ארופאים , שמבינים את חשיבות המסירה , את חשיבות הקליעה מבחוץ , את הקריטיות של זריקות העונשין , את ניצול המיס מצ'ים.

הגיע הזמן לכדורסל אחר במכבי , ואני כלל לא בטוח שגודס או בלאט או פיני מסוגלים לעשות את זה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 דצמבר 2014, 10:41

פוסט יפה אנקרם ואני מסכים עם הרוב.
אבל הדרישה שלך היא למצב אוטופי שלא יכול להתרחש בעידן פדרמן.
חבל שלא כל האוהדים חושבים כמוך, כי הכוח אצלנו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 דצמבר 2014, 11:26

לא רואה שום הבדל בין הקבוצה של העונה הזו לקבוצה של העונה הקודמת מבחינת "חיבור". דרך אגב - גם התוצאות עד עכשיו די דומות.
אולי החיבור יבוא בהצלבה או בפיינל פור.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 31 דצמבר 2014, 11:32

אני גם חושב שהפוסט של אנקראם יפה ונכון, ועם זאת אני גם מסכים עם רוי - פוסט כזה צריך להיכתב בתחילת העונה ובסוף העונה
בהתאם לתוצאות.
הפסד חוץ מול פאו לא אמור לגרום לנו להבין משהו שלא הבנו עד עכשיו.

מה שאני מתכוון זה שלא קרה אתמול שום דבר חריג שאמור לגרום לנו לשנות את הגישה ולשבור את הכלים.

לדעתי, היות ולא נראה לי שיהיו שינויים בסגל, מה שנשאר לנו זה לקוות שהפצועים יחלימו מהר, וששחקנים חשובים כמו סופו ופארגו
ייכנסו לכושר אישי טוב +
מהיינס אין לי הרבה ציפיות לצערי. כל דבר שייתן מעל מה שהוא נתן בחצי העונה עד עכשיו יהיה בונוס נחמד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 31 דצמבר 2014, 11:35

בשלב הנוכחי בעונה שעברה, הקבוצה לא שיחקה כדורסל יותר טוב מהקבוצה הנוכחית. הת'רד הזה נראה לי חסר טעם כרגע. אני מניח שעוד בערך חודש המצב יתבהר ויהיה אפשר להבין טוס יותר לאן הקבוצה הזו הולכת.
roy1000

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־17 אורחים