גמר גביע המדינה: מכבי נגד ירושלים - ראשון 21:00 ערוץ 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גמר גביע המדינה: מכבי נגד ירושלים - חמישי 21:00 ערוץ 5

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2015, 10:23

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ולפני שלושה חודשים שיחקנו מולם וחטפנו 30 הפרש.
מה זה משנה מה היה לפני חודש?

ראית את פארגו בשבועות האחרונים? ראית את האחוזים משלוש?
ראית את סופו ואת טיוס? הם לא קיימים בכלל.
ראית את ההגנה שלא מסוגלת לעצור פגר מת כמו מורן רוט?

חיפה לא ניצחו את המשחק הזה בגלל דברים קטנים ובגלל התעלות רגעית של דווין ורנדל.
השחקנים חייבים להרים את עצמם ומהר, אחרת זה יהיה מאוד כואב, וכל ההתקשקשות הזחוחה מסביב, היא לגמרי התעלמות מהמציאות
ולא לעניין.

זה מזכיר לי קצת כל מיני אוהדים פנאטיים של רפא, שזילזלו בדג'וקוביץ' כשהיה ברור שמאזן הכוחות משתנה בינהם ב2011.
זה נגמר בשלושה גמרים רצופים שהוא הפסיד לו, עד שפתאום אנשים קלטו שיש כאן משהו.
אסור להתעלם מהמציאות ומהדינמיקה שלה.

בוא נכנס לפרופורציות - לפני פחות מ- 3 שבועות ניצחנו את ריאל. לפני שבוע וחצי ניצחנו את גלא בחוץ. אז כן, שיחקנו שני משחקים רעים מול חיפה ועוד משחק רע מול אלבא. על שלושת נשמחקים האלה מבוססת תיאוריית ה"כושר הרע" ו"הכל שחור"? בשלושת המשחקים האלה שיחקנו מול קבוצות ששיחקו לאט ועצרו את שטף המשחק של מכבי. כנראה שזה משהו שקשה לקבוצה להתמודד איתו כי למכבי יש סוסים שאוהבים לרוץ. ירושלים זו לא קבוצה כזו. ירושלים היא לא קבוצה שמחזיקה את הכדור 24 שניות - היא קבוצה שרצה ובזה אנחנו הרבה יותר טובים מהם.

לפני 3 חודשים מכבי הייתה קבוצה אחרת לגמרי בלי שום תיאום ועם פארגו בקריזה. גם ירושלים היו חזקים יותר עם קיצ'ן.

אז כן, השחקנים צריכים לחזור לשחק כדורסל. דווין צריך להיזכר איך קולעים משלוש וסילבן צריך להבריא, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שב- 50% יכולת אנחנו מפרקים אותם. השאלה אם מכבי מסוגלת להביא 50% יכולת ביום חמישי ואת זה אני לא יודע. בכל מקרה, אני לא מאמין ש- 3 משחקים חלשים מעידים על איזה משבר. בוא נראה איך הקבוצה משחקת במשחק ראשון על תואר. אם הם ישחקו שוב כמו אפסים, אני אלך איתך לכיוון של משבר. בכל מקרה, זה תלוי רק במכבי.

בוודאי ש-3 משחקים מעידים על משבר, ואלה לא 3 משחקים. מכבי משחקת הרבה פחות טוב בשבועות האחרונים, וזה גם כולל המשחק מול גלא, שניצחנו
אותם בקושי מול הרכב חלש וחסר שלהם.

ב-50% יכולת אתה לא מפרק אותם, זאת סתם שחצנות לא קשורה.
בשביל לקחת את הגביע בחמישי, מכבי תצטרך להביא הרבה יותר מ-50% יכולת, בשביל שיהיה סיכוי לנצח, וזה לא בגלל שמגדל כאלה גדולים, אלא כי ככה
זה במשחקים האלה - יש לחץ, יש שיפוט עויין, יש קהל, יש את המסורת,...
מכבי של העונה בינתיים לא עמדה בצורה טובה במשחקים שאין מהם חזרה, ולכן אני לא ממש אופטימי שנראה את מכבי משחקת אפילו ב70% יכולת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי צ'שר » 17 פברואר 2015, 10:44

jol9 כתב:
roy1000 כתב:
jol9 כתב:ולפני שלושה חודשים שיחקנו מולם וחטפנו 30 הפרש.
מה זה משנה מה היה לפני חודש?

ראית את פארגו בשבועות האחרונים? ראית את האחוזים משלוש?
ראית את סופו ואת טיוס? הם לא קיימים בכלל.
ראית את ההגנה שלא מסוגלת לעצור פגר מת כמו מורן רוט?

חיפה לא ניצחו את המשחק הזה בגלל דברים קטנים ובגלל התעלות רגעית של דווין ורנדל.
השחקנים חייבים להרים את עצמם ומהר, אחרת זה יהיה מאוד כואב, וכל ההתקשקשות הזחוחה מסביב, היא לגמרי התעלמות מהמציאות
ולא לעניין.

זה מזכיר לי קצת כל מיני אוהדים פנאטיים של רפא, שזילזלו בדג'וקוביץ' כשהיה ברור שמאזן הכוחות משתנה בינהם ב2011.
זה נגמר בשלושה גמרים רצופים שהוא הפסיד לו, עד שפתאום אנשים קלטו שיש כאן משהו.
אסור להתעלם מהמציאות ומהדינמיקה שלה.

בוא נכנס לפרופורציות - לפני פחות מ- 3 שבועות ניצחנו את ריאל. לפני שבוע וחצי ניצחנו את גלא בחוץ. אז כן, שיחקנו שני משחקים רעים מול חיפה ועוד משחק רע מול אלבא. על שלושת נשמחקים האלה מבוססת תיאוריית ה"כושר הרע" ו"הכל שחור"? בשלושת המשחקים האלה שיחקנו מול קבוצות ששיחקו לאט ועצרו את שטף המשחק של מכבי. כנראה שזה משהו שקשה לקבוצה להתמודד איתו כי למכבי יש סוסים שאוהבים לרוץ. ירושלים זו לא קבוצה כזו. ירושלים היא לא קבוצה שמחזיקה את הכדור 24 שניות - היא קבוצה שרצה ובזה אנחנו הרבה יותר טובים מהם.

לפני 3 חודשים מכבי הייתה קבוצה אחרת לגמרי בלי שום תיאום ועם פארגו בקריזה. גם ירושלים היו חזקים יותר עם קיצ'ן.

אז כן, השחקנים צריכים לחזור לשחק כדורסל. דווין צריך להיזכר איך קולעים משלוש וסילבן צריך להבריא, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שב- 50% יכולת אנחנו מפרקים אותם. השאלה אם מכבי מסוגלת להביא 50% יכולת ביום חמישי ואת זה אני לא יודע. בכל מקרה, אני לא מאמין ש- 3 משחקים חלשים מעידים על איזה משבר. בוא נראה איך הקבוצה משחקת במשחק ראשון על תואר. אם הם ישחקו שוב כמו אפסים, אני אלך איתך לכיוון של משבר. בכל מקרה, זה תלוי רק במכבי.

בוודאי ש-3 משחקים מעידים על משבר, ואלה לא 3 משחקים. מכבי משחקת הרבה פחות טוב בשבועות האחרונים, וזה גם כולל המשחק מול גלא, שניצחנו

בשביל לקחת את הגביע בחמישי, מכבי תצטרך להביא הרבה יותר מ-50% יכולת, בשביל שיהיה סיכוי לנצח, וזה לא בגלל שמגדל כאלה גדולים, אלא כי ככה
מכבי של העונה בינתיים לא עמדה בצורה טובה במשחקים שאין מהם חזרה, ולכן אני לא ממש אופטימי שנראה את מכבי משחקת אפילו ב70% יכולת.

למרות שאני שותף לתחושתך בעניין המשחקים שאין מהם דרך חזרה צריך לזכר שעד עכשיו היה אולי אחד כזה (גביע ההכנה לעונה ווינר לא נחשב מבחנתי), ככה שיתכן שאנחנו מתעסקים פה יותר בתחושה מאשר בעובדות מבוססות. צריך לזכור בהקשר הזה שמכבי ניצחה המון משחקים העונה שכבר היו נראים גמורים לגמרי כולל כמה כאלה שנדרשו בהם דקות ושניות קלאצ'.

בלי קשר - יותר מזה שאני בספק על עניין המשבר שאנחנו נמצאים/לא נמצאים בו, אני פשוט לא מבין איך החלטתם (לא אתה ספציפית) שהפועל ירושלים בכושר טוב. הקבוצה הזו נראתה כמו ערמה של שום דבר עד המשחק נגד אילת כולל במשחק האחרון שלהם בליגה. זה כמו שתגידו שאחרי הניצחון בברלין מכבי היו בכושר טוב כשקדמו לזה תבוסה משפילה במוסקבה ואחרי זה את שלושת ההפסדים הרצופים הנוראיים. משחק אחד ממש לא יכול להעיד על רמת הכושר שלך כשהוא לחלוטין מחוץ למגמה הכללית. אם ירושלים ישחקו ככה גם נגדנו בגמר, אפשר להגיד שהם נכנסו לכושר טוב...

תנשמו עמוק. אנחנו מכבי. לא צריכים לזלזל כמובן, אני חושב שירושלים אחלה קבוצה בחוק הרוסי ובהחלט לא יהיה קל אצלם בבית.
אבל בבקשה אל תיהיו לי היסטריים ותכתבו שטויות על אין סיכוי וצריכים להתעלות וזה... זה על גבול המביך.
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי itai7 » 17 פברואר 2015, 11:00

לפי התחזית המשחק הולך להדחות די בטוח, בשל השלג הכבד שאמור להתחיל בצהריים בירושלים
itai7

הודעהעל ידי מכביסט24 » 17 פברואר 2015, 11:07

שוב אני אומר, דבר אחד לא יקרה ב-99% וודאות - אנחנו לא נביס את המשחק הזה. כמו שאמר יוני, במשחקים מהסוג הזה יש המון לחץ שמדבר, יש רוב מוחלט של אוהדים ירושלמים שישבו לנו על הראש ויש עניין קטן וזניח של שיפוט מוטה שאני מאוד מקווה שלא ילך לטובת הירושלמים כמו שההרגשה שלי אומרת שיקרה.. זה אחד הפחדים הכי גדולים שלי.
אגב, השארתי אחוז אחד קטן למקרה שאולי במקרה, בטעות, בלי כוונה נעז להביס.. אחרי הכל אנחנו מכבי, וכבר היינו בלא מעט משחקים היסטוריים והיסטריים בעבר. מי יודע למה הקבוצה המשוגעת הזאת מסוגלת..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי ankram » 17 פברואר 2015, 11:17

אני מתכוון לעזוב את הארץ מיום חמישי ל 3 שבועות עד יעבור זעם. עם החוק הרוסי ופארגו לא נגיע לשום תואר ואם נגיע למאבק על תואר
לצערי גם נפסיד אותו. יש וייב רע מאד בקבוצה. חבל שאת השנה הכי טובה של דווין אנחנו לא מסוגלים למנף.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 17 פברואר 2015, 11:24

צ'שר כתב:שמואל , לא בקטע רע או משהו יש לך ידע ואתה על הכיפאק...אבל אתה מוזר רצח אחי.
אין לנו סיכוי מולם? תגיד אתה אמיתי? התקופה "הרעה" שלנו כללה הפסד אחד לקבוצה שניצחה גם את ברצלונה ושלושה ניצחונות, כולל שניים בחוץ במשחקים סופר חשובים. הלוואי כל עונה כאלה תקופות רעות. נכון, שיחקנו פעמיים מול חיפה, נראינו לא טוב וירושלים נראתה מעולה נגד האימפריה המדהימה מהמקום ה-7 בליגה.

מכאן ועד לספר סיפורים על זה שהם יותר טובים ואין לנו סיכוי מולם?! נו בחיאת דינאק. אין לזה אפילו קצה של אחיזה במציאות ....

מכבי בתקופה רעה וזאת עובדה.
לא צריך להיות גאון כדורסל כדי לראות שמכבי משחקת גרוע בשבועות האחרונים.
כמו כן, לא רק אני אומר שירושלים פייבורטית בגמר. גודס עצמו, מאמן הקבוצה, אמר את זה. פרשנים רציניים חושבים כך, ואפילו לא מעט משתמשים מכובדים מהפורום שלנו.
אז מוזר אני לא. ריאליסטי - זה כן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2015, 11:36

jol9 כתב:בוודאי ש-3 משחקים מעידים על משבר, ואלה לא 3 משחקים. מכבי משחקת הרבה פחות טוב בשבועות האחרונים, וזה גם כולל המשחק מול גלא, שניצחנו

פירקנו אותם בהיכל ב- 50% יכולת. אני לא רואה סיבה שזה לא יקרה שוב. הקהל עובד רק נגד ירושלים שהיא קבוצה ביתית גרועה וככה גם האולם. אני לא מאמין בסיפורי השיפוט העויין.

בכל מקרה, 50% או 70% זה לא משנה. המשחק בידיים של מכבי ורק היא יכולה להפסיד אותו. אם יבואו לשחק כמו ששיחקו ברוב המשחקים העונה, הם יפרקו את ירושלים. אם יבואו למשחק כמו אפסים אז יפסידו.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 17 פברואר 2015, 11:40

ההערכה ראשונית של האיגוד -המשחק יידחה למוצ"ש
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2015, 11:43

צ'שר כתב:תנשמו עמוק. אנחנו מכבי. לא צריכים לזלזל כמובן, אני חושב שירושלים אחלה קבוצה בחוק הרוסי ובהחלט לא יהיה קל אצלם בבית.
אבל בבקשה אל תיהיו לי היסטריים ותכתבו שטויות על אין סיכוי וצריכים להתעלות וזה... זה על גבול המביך.

הפורום הזה הוא מאני-דיפרסי. בדר"כ אני נחשב הפסימי פה, אבל פתאום אחרי 3 משחקים פחות טובים זה כאילו שכל העונה נמחקה. כאילו לא ניצחנו את בארסה וריאל, כאילו שאי אפשר להתמודד עם ג'וזף ג'ונס וטוני גפני אחרי שטומיץ' ורייס חטפו פה על הראש. עוד מעט נשמע על מקי הבלתי ניתן לעצירה. מכבי קבוצה פי כמה יותר טובה מירושלים ואין שום סיבה שלא ננצח ביום חמישי.
roy1000

הודעהעל ידי צ'שר » 17 פברואר 2015, 12:07

roy1000 כתב:
צ'שר כתב:תנשמו עמוק. אנחנו מכבי. לא צריכים לזלזל כמובן, אני חושב שירושלים אחלה קבוצה בחוק הרוסי ובהחלט לא יהיה קל אצלם בבית.

הפורום הזה הוא מאני-דיפרסי. בדר"כ אני נחשב הפסימי פה, אבל פתאום אחרי 3 משחקים פחות טובים זה כאילו שכל העונה נמחקה. כאילו לא ניצחנו את בארסה וריאל, כאילו שאי אפשר להתמודד עם ג'וזף ג'ונס וטוני גפני אחרי שטומיץ' ורייס חטפו פה על הראש. עוד מעט נשמע על מקי הבלתי ניתן לעצירה. מכבי קבוצה פי כמה יותר טובה מירושלים ואין שום סיבה שלא ננצח ביום חמישי.

לגמרי מאני דפרסיבי. שוב, יותר מהביקורת על הקבוצה שלנו אני לא מבין את ההתלהבות מהפועל ירושלים. קבוצה ש"הפרשנים המהוללים" ששמואל נוקב בהם יורדים עליה בלי הפסקה וטוענים שהיא משחקת ונראת לא טוב כבר תקופה ארוכה. הביאו משחק יפה מאוד, באמת יפה מאוד, נגד אילת והם הופכים ליותר טובים מאיתנו? זה ממש מגוחך.
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2015, 12:12

צ'שר כתב:לגמרי מאני דפרסיבי. שוב, יותר מהביקורת על הקבוצה שלנו אני לא מבין את ההתלהבות מהפועל ירושלים. קבוצה ש"הפרשנים המהוללים" ששמואל נוקב בהם יורדים עליה בלי הפסקה וטוענים שהיא משחקת ונראת לא טוב כבר תקופה ארוכה. הביאו משחק יפה מאוד, באמת יפה מאוד, נגד אילת והם הופכים ליותר טובים מאיתנו? זה ממש מגוחך.

אני לא חושב שהם היו כאלה גדולים מול אילת. חצי מהנקודות שלהם היום אחד על אפס כי אילת ויתרה במחצית השניה ולא חזרה להגנה. אין שום סיבה להתלהב או לחשוש מירושלים. הם אולי הקבוצה השניה הכי טובה בארץ, אבל הם רחוקים שנות אור ממכבי ברמה.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 17 פברואר 2015, 12:15

roy1000 כתב:
צ'שר כתב:לגמרי מאני דפרסיבי. שוב, יותר מהביקורת על הקבוצה שלנו אני לא מבין את ההתלהבות מהפועל ירושלים. קבוצה ש"הפרשנים המהוללים" ששמואל נוקב בהם יורדים עליה בלי הפסקה וטוענים שהיא משחקת ונראת לא טוב כבר תקופה ארוכה. הביאו משחק יפה מאוד, באמת יפה מאוד, נגד אילת והם הופכים ליותר טובים מאיתנו? זה ממש מגוחך.

אני לא חושב שהם היו כאלה גדולים מול אילת. חצי מהנקודות שלהם היום אחד על אפס כי אילת ויתרה במחצית השניה ולא חזרה להגנה. אין שום סיבה להתלהב או לחשוש מירושלים. הם אולי הקבוצה השניה הכי טובה בארץ, אבל הם רחוקים שנות אור ממכבי ברמה.

אני קצת יותר נוטה לכיוון העכברושים לגבי הקבוצה השניה הטובה בארץ.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2015, 12:28

roy1000 כתב:

זה לא משנה. אנחנו לא חיים בואקום. אי אפשר להתעלם ממה שקורה במציאות.
זה שמכבי גדולה על מגדל על הנייר, זה נכון, אבל אני לא חושב שהיא מגיעה פייבוריטית למשחק הזה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2015, 12:38

חנו'ש כתב:
roy1000 כתב:

אני קצת יותר נוטה לכיוון העכברושים לגבי הקבוצה השניה הטובה בארץ.

יכול להיות. הן די קרובות לדעתי.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 17 פברואר 2015, 12:50

לפני חודש פארגו תפר עליהם 6 מ-8 מהשלוש. 75%
בשבעת המשחקים מאז (ליגה, יורוליג, גביע) פארגו קלע שלשה אחת יותר, מ37 נסיונות. 19%

לא צריך להזכיר שלמכבי אין אף גארד חוץ מפארגו.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי ankram » 17 פברואר 2015, 14:22

בתכלס בנקודת הזמן הזאת 2 הקבוצות במגמות הפוכות. העבר אינו משנה. הנייר אינו משנה. נכון לנקודת הזמן הזאת מהמר שקול ישים את הכסף שלו על ירושליים
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 17 פברואר 2015, 14:24

החציל האצטקי כתב:לפני חודש פארגו תפר עליהם 6 מ-8 מהשלוש. 75%
בשבעת המשחקים מאז (ליגה, יורוליג, גביע) פארגו קלע שלשה אחת יותר, מ37 נסיונות. 19%

לא צריך להזכיר שלמכבי אין אף גארד חוץ מפארגו.

דווקא אתמול היה גארד- היינס שהיה טוב בחצי הראשון ואח״כ ישב על הספסל עד לסיום המשחק בגלל החוק הרוסי המזוייxxx הזה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2015, 14:34

ankram כתב:בתכלס בנקודת הזמן הזאת 2 הקבוצות במגמות הפוכות. העבר אינו משנה. הנייר אינו משנה. נכון לנקודת הזמן הזאת מהמר שקול ישים את הכסף שלו על ירושליים

זאת בדיוק הנקודה.
אנשים נוטים לבסס את הניחושים שלהם על מה שהיה... זה אמנם איזשהו בסיס לניחוש, אבל לאו דווקא בסיס טוב, ובטח שלא בסיס מחייב.

הנה, רק בחודש שעבר שניים מגדולי הטניסאים בהיסטוריה הפסידו באוסטרליה לשני טניסאים אחרים אותם ניצחו ללא הפסקה במשחקים הקודמים בינהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 17 פברואר 2015, 14:40

jol9 כתב:
ankram כתב:בתכלס בנקודת הזמן הזאת 2 הקבוצות במגמות הפוכות. העבר אינו משנה. הנייר אינו משנה. נכון לנקודת הזמן הזאת מהמר שקול ישים את הכסף שלו על ירושליים

זאת בדיוק הנקודה.
אנשים נוטים לבסס את הניחושים שלהם על מה שהיה... זה אמנם איזשהו בסיס לניחוש, אבל לאו דווקא בסיס טוב, ובטח שלא בסיס מחייב.

הנה, רק בחודש שעבר שניים מגדולי הטניסאים בהיסטוריה הפסידו באוסטרליה לשני טניסאים אחרים אותם ניצחו ללא הפסקה במשחקים הקודמים בינהם.

seriously??? יוני אתה חייב להפסיק עם זה...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי my man » 17 פברואר 2015, 14:45

http://www.israelhayom.co.il/article/259485
מסתמן: גמר הגביע יתקיים ביום ראשון
סמל אישי של המשתמש
my man

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: A.Parker, Avi1508, Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־23 אורחים