בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 19:05

jol9 כתב:בוא נבדוק רגע -
אוסלו הביאו לכאן אינטיפאדה חמושה, אוטובוסים מתפוצצים ומאות רבות של הרוגים.
אח"כ ברק ניהל עם ערפאת מו"מ בקמפ דייויד שכמעט והבשיללהסכם גדול. הפיצוץ בשיחות הצית מחדש את האינטיפאדה, ושוב אותו סרט
של אוטובוסים מתפוצצים ומאות הרוגים.
אח"כ היה את ההתנתקות של שרון, שהביאה בפועל לשלושת המבצעים שהיו מול החמאס.
אחרי המו"מ שאולמרט ניהל וכשל, היה את עופרת יצוקה וצוק איתן פרץ לא הרחק אחרי הכשלון של ציפקה.

למעשה רק המערכה מול החיזבאללה היתה מנותקת ממו"מ, אבל הם באמת לא קשורים לעניין.
המערכה הזאת ניצלה מקרה קיצוני שבו היה ראש ממשלה חדש, שר ביטחון חדש (ולא קשור למע' הביטחון) ורמטכ"ל חדש (שלא קשור ליחידות
השדה).

כך, שהאמירה שאין שום קשר בין מלחמות למו"מ היא מופרכת ולא קשורה למציאות, כי המציאות אומרת בבירור שכן.

לגבי יכולת השמאל להרכיב ממשלה, האמת שזה באמת מאוד מאתגר לראות את זה קורה. דבר אחד אני די בטוח בו, וזה שטרכטנברג
לא יהיה שר אוצר. יש 4 תפקידים בכירים על 4 אנשים - בוז'י, ציפקה, לפיד וכחלון.
בנוסף יצטרכו לשלם שוחד פוליטי גדול לש"ס, ככה שיש יותר סיכוי שבממשלת שמאל התקציבים של הישיבות יפרחו.
הדבר היחיד שכנראה באמת ייפגע זה מעמד הביניים (וכמובן גם תקציבי ההתנחלויות).

אני ממש לא מבין איך אתה עושה את ההקשר בין שיחות לבין מלחמות. זה דמיוני לחלוטין. הפיצוץ בשיחות עם ברק לא "הביא" לשום אינתיפאדה - ערפאת תיכנן את זה כמה שנים מראש. ההתנתקות של שרון לא קשורה בשום דבר ל"שיחות" או למו"מ - להיפך - זה היה מהלך חד-צדדי.והמלחמות עם חמאס לא קשורות בכלום לשום שיחות - חמאס ממש לא רוצה לדבר איתך. אני באמת לא מבין על מה אתה מדבר.

אני לא רואה סרט של ממשלת שמאל - זה נראה לי בלתי אפשרי. ואם כן, אני חושב שלממשלה כזו יש די והותר מקורות תקציביים להסיט מהבטחון וההתנחלויות.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 19:07

felix_r כתב:
roy1000 כתב:
felix_r כתב:
לישראל אין בעיה כזו כי יש משמעת תקציבית הדוקה מאז תוכנית הייצוב של פרס

פחחח... רק אתמול סיפרת לי , שכבר הרבה מאוד שנים השמאל לא היה בשלטון ולכן הוא לא יכל לעשות כלום. אבל פתאום אתה משריץ את תכנית היצוב של פרס. נו באמת! אתה לא מצחיק את עצמך?

רק לפעמים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... D7%9C_1985

מה זה קשור בכלל לעשור האחרון? זה היה בשנת אנטיוכוס. היום אנחנו חיים במדינה אחרת לגמרי.

ניסיתי להסביר במה זה קשור - זה קשור לזה שמאז תוכנית הייצוב, ישראל מנהלת תקציב מרוסן. זה היה הלקח מהדפסות הכספים והבזבוזים של ממשלת בגין שהביאו להיפר-אינפלציה, וזו הסיבה שלא נפלנו למשבר חובות כמו באירופה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 19:24

roy1000 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:
felix_r כתב:
לישראל אין בעיה כזו כי יש משמעת תקציבית הדוקה מאז תוכנית הייצוב של פרס

פחחח... רק אתמול סיפרת לי , שכבר הרבה מאוד שנים השמאל לא היה בשלטון ולכן הוא לא יכל לעשות כלום. אבל פתאום אתה משריץ את תכנית היצוב של פרס. נו באמת! אתה לא מצחיק את עצמך?

רק לפעמים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... D7%9C_1985

מה זה קשור בכלל לעשור האחרון? זה היה בשנת אנטיוכוס. היום אנחנו חיים במדינה אחרת לגמרי.

ניסיתי להסביר במה זה קשור - זה קשור לזה שמאז תוכנית הייצוב, ישראל מנהלת תקציב מרוסן. זה היה הלקח מהדפסות הכספים והבזבוזים של ממשלת בגין שהביאו להיפר-אינפלציה, וזו הסיבה שלא נפלנו למשבר חובות כמו באירופה.

כנראה שאתה לא קורא בעיון את הלינקים שאתה בעצמך מביא. תקרא שוב, ותראה שהמשבר החל הרבה לפני בגין והסיבה למשבר היתה כלכלה סוציאליסטית שהנהיג השמאל עד אז.

דרך אגב, אותה הכלכלה החברתית, שדורש השמאל היום, זאת בדיוק אותה הכלכלה שהביאה למשבר בו טיפלה ממשלת פרס.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 19 פברואר 2015, 19:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 19:25

roy1000 כתב:
jol9 כתב:בוא נבדוק רגע -
אוסלו הביאו לכאן אינטיפאדה חמושה, אוטובוסים מתפוצצים ומאות רבות של הרוגים.
אח"כ ברק ניהל עם ערפאת מו"מ בקמפ דייויד שכמעט והבשיללהסכם גדול. הפיצוץ בשיחות הצית מחדש את האינטיפאדה, ושוב אותו סרט
של אוטובוסים מתפוצצים ומאות הרוגים.
אח"כ היה את ההתנתקות של שרון, שהביאה בפועל לשלושת המבצעים שהיו מול החמאס.
אחרי המו"מ שאולמרט ניהל וכשל, היה את עופרת יצוקה וצוק איתן פרץ לא הרחק אחרי הכשלון של ציפקה.

למעשה רק המערכה מול החיזבאללה היתה מנותקת ממו"מ, אבל הם באמת לא קשורים לעניין.
המערכה הזאת ניצלה מקרה קיצוני שבו היה ראש ממשלה חדש, שר ביטחון חדש (ולא קשור למע' הביטחון) ורמטכ"ל חדש (שלא קשור ליחידות
השדה).

כך, שהאמירה שאין שום קשר בין מלחמות למו"מ היא מופרכת ולא קשורה למציאות, כי המציאות אומרת בבירור שכן.

לגבי יכולת השמאל להרכיב ממשלה, האמת שזה באמת מאוד מאתגר לראות את זה קורה. דבר אחד אני די בטוח בו, וזה שטרכטנברג
לא יהיה שר אוצר. יש 4 תפקידים בכירים על 4 אנשים - בוז'י, ציפקה, לפיד וכחלון.
בנוסף יצטרכו לשלם שוחד פוליטי גדול לש"ס, ככה שיש יותר סיכוי שבממשלת שמאל התקציבים של הישיבות יפרחו.
הדבר היחיד שכנראה באמת ייפגע זה מעמד הביניים (וכמובן גם תקציבי ההתנחלויות).

אני ממש לא מבין איך אתה עושה את ההקשר בין שיחות לבין מלחמות. זה דמיוני לחלוטין. הפיצוץ בשיחות עם ברק לא "הביא" לשום אינתיפאדה - ערפאת תיכנן את זה כמה שנים מראש. ההתנתקות של שרון לא קשורה בשום דבר ל"שיחות" או למו"מ - להיפך - זה היה מהלך חד-צדדי.והמלחמות עם חמאס לא קשורות בכלום לשום שיחות - חמאס ממש לא רוצה לדבר איתך. אני באמת לא מבין על מה אתה מדבר.

אני לא רואה סרט של ממשלת שמאל - זה נראה לי בלתי אפשרי. ואם כן, אני חושב שלממשלה כזו יש די והותר מקורות תקציביים להסיט מהבטחון וההתנחלויות.

ההקשר הוא פשוט מאוד וחבל שאתה לא רואה את זה.
הסיפור עם ברק וערפאת הוא דוגמא קלאסית. מה זה משנה מי תכנן מה? עובדה שהיה מו"מ שכשל ומיד אחריו החל הבלגאן.

תכף תגיד גם שלאוסלו אין שום קשר עם פיגועים.

ההתנתקות של שרון היה מהלך חד צדדי, ולזה התכוונתי גם - מהלכים חד צדדיים ומו"מ. אין בזה צורך.
המלחמות עם חמאס לא קשורות לשיחות עם חמאס, כי אין שיחות עם חמאס, אבל הן כן קשורות לשיחות עם אבו מאזן, ויש שתי דוגמאות
מצויינות ללחימה שהחלה אחרי כשלון של שיחות עם אבו מאזן. זה ממש לא מקרי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 19:32

jol9 כתב:ההקשר הוא פשוט מאוד וחבל שאתה לא רואה את זה.
הסיפור עם ברק וערפאת הוא דוגמא קלאסית. מה זה משנה מי תכנן מה? עובדה שהיה מו"מ שכשל ומיד אחריו החל הבלגאן.

ההתנתקות של שרון היה מהלך חד צדדי, ולזה התכוונתי גם - מהלכים חד צדדיים ומו"מ. אין בזה צורך.
המלחמות עם חמאס לא קשורות לשיחות עם חמאס, כי אין שיחות עם חמאס, אבל הן כן קשורות לשיחות עם אבו מאזן, ויש שתי דוגמאות

אתה לא יכול לעשות סלט מהכל. אוסלו זה דבר אחד, ברק-עראפת זה דבר אחר, וההתנתקות זה משהו בכלל הפוך מאוסלו.

הנסיון שלך לקשור את המלחמות עם חמאס לשיחות עם אבו מאזן ממש לא משכנע. אין שום קשר הגיוני בין שני הדברים. חמאס יוצא למערכה מתי שהוא יכול וזה לא קשור לאם יש או אין שיחות עם אבו מאזן.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 19:35

felix_r כתב:כנראה שאתה לא קורא בעיון את הלינקים שאתה בעצמך מביא. תקרא שוב, ותראה שהמשבר החל הרבה לפני בגין והסיבה למשבר היתה כלכלה סוציאליסטית שהנהיג השמאל עד אז.

דרך אגב, אותה הכלכלה החברתית, שדורש השמאל היום, זאת בדיוק אותה הכלכלה שהביאה למשבר בו טיפלה ממשלת פרס.

"סובארו לכל פועל". זה היה ארידור של בגין.

מה שהרג את הכלכלה זה לא שום דבר חברתי, זה הוצאות בטחוניות מטורפות אחרי מלחמת יום כיפור ומלחמת לבנון. פרס הוציא את צה"ל מלבנון וזה היה המפתח לתוכנית.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 19:53

roy1000 כתב:
felix_r כתב:כנראה שאתה לא קורא בעיון את הלינקים שאתה בעצמך מביא. תקרא שוב, ותראה שהמשבר החל הרבה לפני בגין והסיבה למשבר היתה כלכלה סוציאליסטית שהנהיג השמאל עד אז.

מה שהרג את הכלכלה זה לא שום דבר חברתי, זה הוצאות בטחוניות מטורפות אחרי מלחמת יום כיפור ומלחמת לבנון. פרס הוציא את צה"ל מלבנון וזה היה המפתח לתוכנית.

תקרא שוב את הלינק שהבאת לי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 20:05

felix_r כתב:
roy1000 כתב:

קראתי. אני מכיר. לא הכל כתוב שם.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 20:16

roy1000 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:

קראתי. אני מכיר. לא הכל כתוב שם.

יש שם מספיק כדי לדעת שבתכנית היצוב "של פרס" שר האוצר היה דווקא יצחק מודעי מהליכוד שאיכשהו שכחת להזכיר ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 20:36

felix_r כתב:יש שם מספיק כדי לדעת שבתכנית היצוב "של פרס" שר האוצר היה דווקא יצחק מודעי מהליכוד שאיכשהו שכחת להזכיר ;)

זאת הייתה ממשלת רוטציה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 21:16

נראה שביבי שוב בדרך לחדר החקירות. אם קצת מזל, הוא יברח מהארץ ביחד עם שרה יחסוך מכולנו את כל הבלאגן הזה. מעניין כמה אנשים יצביעו למועמד שבדרך לכתב אישום.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 22:00

roy1000 כתב:נראה שביבי שוב בדרך לחדר החקירות. אם קצת מזל, הוא יברח מהארץ ביחד עם שרה יחסוך מכולנו את כל הבלאגן הזה. מעניין כמה אנשים יצביעו למועמד שבדרך לכתב אישום.

תתפלא כמה שזה יאחד את השורות...

הרי ברור לכולם שמדובר ברדיפה פוליטית

חוץ מזה, מה אתה מציע למצביעי הימין לעשות? להצביע לציפקה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 22:35

jol9 כתב:
roy1000 כתב:נראה שביבי שוב בדרך לחדר החקירות. אם קצת מזל, הוא יברח מהארץ ביחד עם שרה יחסוך מכולנו את כל הבלאגן הזה. מעניין כמה אנשים יצביעו למועמד שבדרך לכתב אישום.

תתפלא כמה שזה יאחד את השורות...

הרי ברור לכולם שמדובר ברדיפה פוליטית

חוץ מזה, מה אתה מציע למצביעי הימין לעשות? להצביע לציפקה?

אני מקווה שבאיזו דרך נס יהיה מרד בליכוד ויעיפו אותו לפני בחירות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2015, 00:40

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ההקשר הוא פשוט מאוד וחבל שאתה לא רואה את זה.

אתה לא יכול לעשות סלט מהכל. אוסלו זה דבר אחד, ברק-עראפת זה דבר אחר, וההתנתקות זה משהו בכלל הפוך מאוסלו.

הנסיון שלך לקשור את המלחמות עם חמאס לשיחות עם אבו מאזן ממש לא משכנע. אין שום קשר הגיוני בין שני הדברים. חמאס יוצא למערכה מתי שהוא יכול וזה לא קשור לאם יש או אין שיחות עם אבו מאזן.

למה סלט? כל פעם שיש איזשהו משהו מדיני גדול שקורה בהקשר לפלסטינאים, יש אח"כ סבב לחימה בסבירות גבוהה.
זה המצב. זה שאתה מתכחש לזה, לא אומר שזה לא נכון.

החמאס לא מעוניין בשום מגעים בין ישראל לבין הרשות, ולכן בכל פעם שיש איזשהם מגעים, הם מתחילים להפעיל לחץ ולטפטף רקטות.
כרגע שהשיחות קורסות, הם מרגישים צורך להביא הישג כדי לעמעם את ה"הישג" של הרשות בכך שלא ויתרו, וכך נוצרת לחימה.

ועוד משהו בהקשר לשיחות האלה. אני מבין שאתה אומר שצריך לעשות את זה רק בשביל להראות לעולם, למרות שאין שום סיכוי
להסדר. הרי על נושאי הליבה, אין שום סיכוי שנוכל להסכים איתם. זה הרי לא יקרה.
אז אולי אפשר להראות לעולם פעולות אחרות, כמו שיתופי פעולה כלכליים ומיזמים שונים ומשונים.
כל זה לא יכול לקרות עם החמאס, ולכן לא יהיה מנוס ובסופו של דבר לפנות אותם מהעולם הזה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2015, 01:22

jol9 כתב:למה סלט? כל פעם שיש איזשהו משהו מדיני גדול שקורה בהקשר לפלסטינאים, יש אח"כ סבב לחימה בסבירות גבוהה.

החמאס לא מעוניין בשום מגעים בין ישראל לבין הרשות, ולכן בכל פעם שיש איזשהם מגעים, הם מתחילים להפעיל לחץ ולטפטף רקטות.
כרגע שהשיחות קורסות, הם מרגישים צורך להביא הישג כדי לעמעם את ה"הישג" של הרשות בכך שלא ויתרו, וכך נוצרת לחימה.

ועוד משהו בהקשר לשיחות האלה. אני מבין שאתה אומר שצריך לעשות את זה רק בשביל להראות לעולם, למרות שאין שום סיכוי
אז אולי אפשר להראות לעולם פעולות אחרות, כמו שיתופי פעולה כלכליים ומיזמים שונים ומשונים.
כל זה לא יכול לקרות עם החמאס, ולכן לא יהיה מנוס ובסופו של דבר לפנות אותם מהעולם הזה

אתה באמת חושב שחמאס יפסיק את סבבי הלחימה אם לא יהיו שיחות? זה נשמע לך הגיוני?

שיתופי פעולה כלכליים לא מעניינים את העולם. העולם רוצה לראות פתרון מדיני, קרי מדינה פלשתינית. אני מסכים שאין סיכוי להגיע להסכם, אבל עצם השיחות עוזרות מאוד למעמד הבינלאומי שלנו. גם הרשות נהנית כי זה מכניס להם כסף מתרומות.

החמאס יצטרך לקרוס מעצמו. לא אנחנו נפנה אותם.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 20 פברואר 2015, 12:10

ישראל היום ממש תוקפים את ביבי בימים האחרונים. יש מצב ששלדון מחפש בובה ישראלית חדשה?
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2015, 13:05

אתה מבין שכל הסיפור הזה הוא סביב התנהלות בבית ראש הממשלה, ולא סביב התנהלותו של ראש הממשלה.
זה די ברור שגם אם תיפתח חקירה, לא יהיה לזה שום קשר לביבי עצמו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2015, 13:07

roy1000 כתב:
jol9 כתב:למה סלט? כל פעם שיש איזשהו משהו מדיני גדול שקורה בהקשר לפלסטינאים, יש אח"כ סבב לחימה בסבירות גבוהה.

אתה באמת חושב שחמאס יפסיק את סבבי הלחימה אם לא יהיו שיחות? זה נשמע לך הגיוני?

שיתופי פעולה כלכליים לא מעניינים את העולם. העולם רוצה לראות פתרון מדיני, קרי מדינה פלשתינית. אני מסכים שאין סיכוי להגיע להסכם, אבל עצם השיחות עוזרות מאוד למעמד הבינלאומי שלנו. גם הרשות נהנית כי זה מכניס להם כסף מתרומות.

החמאס יצטרך לקרוס מעצמו. לא אנחנו נפנה אותם.

החמאס ניזון גם מהדברים האלה. אולי לא לגמרי, אבל בהחלט כן, וראינו את זה בכל הסבבים כולל האינטיפדות שהם הציתו אחרי כשלונות
של שיחות.
לא יודע מה מעניין את העולם, כי לא דיברתי איתו, אבל אני יודע מה מעניין אותי, וזה שלא יהיו כאן סבבים אלימים, או לפחות צמצומם
למינימום.

אולי החמאס יקרוס מעצמו, אבל אם לא, אז בסופו של דבר לא תהיה ברירה לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2015, 13:12

jol9 כתב:אתה מבין שכל הסיפור הזה הוא סביב התנהלות בבית ראש הממשלה, ולא סביב התנהלותו של ראש הממשלה.
זה די ברור שגם אם תיפתח חקירה, לא יהיה לזה שום קשר לביבי עצמו.

אין לי ספק שאף אחד לא היה משקיע מאמץ בסיפור הזה אלמלא זו הייתה חקירה נגד ביבי עצמו. דרך אגב - הפרסומים אומרים שביבי שכר את ויינרוט, אז כנראה שגם הוא מבין שחקירה נגדו תיפתח. מעניין אם כל הגניבות הקטנות של שקל פה ושקל שם היו שוות את זה, בייחוד כשאנחנו יודעים שויינרוט גובה סכומים של לפחות 6 ספות בדולרים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 20 פברואר 2015, 13:19

jol9 כתב:החמאס ניזון גם מהדברים האלה. אולי לא לגמרי, אבל בהחלט כן, וראינו את זה בכל הסבבים כולל האינטיפדות שהם הציתו אחרי כשלונות
של שיחות.
לא יודע מה מעניין את העולם, כי לא דיברתי איתו, אבל אני יודע מה מעניין אותי, וזה שלא יהיו כאן סבבים אלימים, או לפחות צמצומם
למינימום.

אולי החמאס יקרוס מעצמו, אבל אם לא, אז בסופו של דבר לא תהיה ברירה לדעתי.

אני לא חושב שיש סיכוי להפסקת הסבבים האלימים. המצב בעזה מכתיב שיהיו עוד סבבים כאלה, ובת'כלס אין לאף אחד פתרון לבעיה של עזה. זה לא רק עניין של חמאס, זו רצועה פצפונת שאין שום אפשרות שהיא יכולה לקיים שני מליון איש. כל פתרון קבע לבעיה בעזה יהיה חייב לכלול את מצרים שתפתח את הגבול ותאפשר לאנשים לצאת.

אני דווקא יותר אופטימי לגבי לבנון - שם החיזבאללה גדל הרבה יותר מהיכולות הכלכליות שלו ובסופו של דבר הוא יקרוס בקול גדול.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים