jol9 כתב:בוא נבדוק רגע -
אוסלו הביאו לכאן אינטיפאדה חמושה, אוטובוסים מתפוצצים ומאות רבות של הרוגים.
אח"כ ברק ניהל עם ערפאת מו"מ בקמפ דייויד שכמעט והבשיללהסכם גדול. הפיצוץ בשיחות הצית מחדש את האינטיפאדה, ושוב אותו סרט
של אוטובוסים מתפוצצים ומאות הרוגים.
אח"כ היה את ההתנתקות של שרון, שהביאה בפועל לשלושת המבצעים שהיו מול החמאס.
אחרי המו"מ שאולמרט ניהל וכשל, היה את עופרת יצוקה וצוק איתן פרץ לא הרחק אחרי הכשלון של ציפקה.
למעשה רק המערכה מול החיזבאללה היתה מנותקת ממו"מ, אבל הם באמת לא קשורים לעניין.
המערכה הזאת ניצלה מקרה קיצוני שבו היה ראש ממשלה חדש, שר ביטחון חדש (ולא קשור למע' הביטחון) ורמטכ"ל חדש (שלא קשור ליחידות
השדה).
כך, שהאמירה שאין שום קשר בין מלחמות למו"מ היא מופרכת ולא קשורה למציאות, כי המציאות אומרת בבירור שכן.
לגבי יכולת השמאל להרכיב ממשלה, האמת שזה באמת מאוד מאתגר לראות את זה קורה. דבר אחד אני די בטוח בו, וזה שטרכטנברג
לא יהיה שר אוצר. יש 4 תפקידים בכירים על 4 אנשים - בוז'י, ציפקה, לפיד וכחלון.
בנוסף יצטרכו לשלם שוחד פוליטי גדול לש"ס, ככה שיש יותר סיכוי שבממשלת שמאל התקציבים של הישיבות יפרחו.
הדבר היחיד שכנראה באמת ייפגע זה מעמד הביניים (וכמובן גם תקציבי ההתנחלויות).
אני ממש לא מבין איך אתה עושה את ההקשר בין שיחות לבין מלחמות. זה דמיוני לחלוטין. הפיצוץ בשיחות עם ברק לא "הביא" לשום אינתיפאדה - ערפאת תיכנן את זה כמה שנים מראש. ההתנתקות של שרון לא קשורה בשום דבר ל"שיחות" או למו"מ - להיפך - זה היה מהלך חד-צדדי.והמלחמות עם חמאס לא קשורות בכלום לשום שיחות - חמאס ממש לא רוצה לדבר איתך. אני באמת לא מבין על מה אתה מדבר.
אני לא רואה סרט של ממשלת שמאל - זה נראה לי בלתי אפשרי. ואם כן, אני חושב שלממשלה כזו יש די והותר מקורות תקציביים להסיט מהבטחון וההתנחלויות.