גמר גביע המדינה: מכבי נגד ירושלים - ראשון 21:00 ערוץ 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גמר גביע המדינה: מכבי נגד ירושלים - ראשון 21:00 ערוץ 5

הודעהעל ידי my man » 22 פברואר 2015, 11:42

roy1000 כתב:
ankram כתב:אני אוהד מכבי קרוב ל 3000 שנה , ומעולם , אבל מעולם לא הוצגה מכבי בתקשורת כאנדרדוג מול הפועל ירושליים,מעולם.
מאז חצי הגמר בכל פאנל כלשהו מכבי מקבלת 80:20 לרעתה בגמר הזה , או שיש משהו שאני לא מבין , או שבאמת המגמות התהפכו בעולם הכדורסל שלנו.

הכל תלוי ועומד על פארגו , אם הבחור הזה יופיע טוב למשחק , לאף קבוצה בארץ אין סיכוי מולנו , אם הוא יופיע רע , אין לנו שום סיכוי.

אני לא מבין את הסיפור. פערי הרמות ביננו לבין ירושלים הם עצומים. אנשים איבדו את זה.

אני משתגע ממך...
מצד אחד אתה באשכול של טיוס מציג את זה שהוא לא מופיע למשחקים בארץ ואתה הרי זוכר שסופו לא משחק היום נכון?!
לפי מה שזה נראה אנחנו נשחק היום עם גייק כהן ואלכסנדר בתור הגבוהים..זו פגיעה האמאמא של הקשה במכבי וזה מצמצם פערי רמות בטירוף...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2015, 11:54

roy1000 כתב:
ankram כתב:אני אוהד מכבי קרוב ל 3000 שנה , ומעולם , אבל מעולם לא הוצגה מכבי בתקשורת כאנדרדוג מול הפועל ירושליים,מעולם.
מאז חצי הגמר בכל פאנל כלשהו מכבי מקבלת 80:20 לרעתה בגמר הזה , או שיש משהו שאני לא מבין , או שבאמת המגמות התהפכו בעולם הכדורסל שלנו.

הכל תלוי ועומד על פארגו , אם הבחור הזה יופיע טוב למשחק , לאף קבוצה בארץ אין סיכוי מולנו , אם הוא יופיע רע , אין לנו שום סיכוי.

אני לא מבין את הסיפור. פערי הרמות ביננו לבין ירושלים הם עצומים. אנשים איבדו את זה.

אני חושב שאתה חיי בקיפאון , או לחילופין תקוע בשנות ה70-80 , מכבי בנקודת הזמן הנוכחית , אינה עולה על ירושליים , בטח ללא סופו.
2 הקבוצות במגמות הפוכות , ירושליים משחקת בבית , עם האוהדים שלה , עם חבורה של שופטים שמה שבעיקר מעניין אותה זה לדפוק את מכבי.

יש כל כך הרבה גורמים שרוצים שמכבי תפסיד שאני לא רואה שום סיכוי למשחק "הוגן".

זה לא חייב להיות בצורה של השתנה מהמקפצה , פה פאול 50/50 על רנדל , פה אי שריקה לפיצוץ על לאנסברג\פארגו , פה פאול שנשרק לטובתו של דונטה סמית , בקטנה.

הזחיחות שלך אינה מובנת ,מכבי של השנה עדיין לא הוכיחה לנו מספר דברים , דבר ראשון שהיא מסוגלת לקחת גמר , דבר שני שהיא מסוגלת ל"גמור" משחקים , דבר שלישי , שהיא מסוגלת לקלוע עונשין , דבר רביעי
שהיא שומרת על קור רוח שדברים לא עובדים.

אז מה משותף לגמרים שמכבי הפסידה השנה?

1. הם היו בחוץ.
2. הם שוחקו ללא סופו.
3. רנדל היה חסר\לא בריא ב100%.

3 התנאים האלו מופיעים גם עכשיו , כעת תנסה להסביר לי מדוע מכבי תיקח את המשחק הזה?

ובבקשה תחסוך ממני את המנטרות של "מסורת" , "גב אל הקיר" , "ליאור ויותם נחנקים במעמדי אמת" וכו'.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי יוסי22 » 22 פברואר 2015, 11:58

הכול נכון חוץ מזה שלכל המשחקים החשובים עד עכשיו (ריאל ובארסה בבית , ז'לגיריס וגאלטסארי בחוץ ) מכבי הופיעה .

וכן .. משחקי קדם עונה הם לא משחקים חשובים .
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:02

dod כתב:
roy1000 כתב:אני לא מבין את הסיפור. פערי הרמות ביננו לבין ירושלים הם עצומים. אנשים איבדו את זה.

ולכן הם ניצחו אותנו פעמיים בארנה ב"משחקים חסרי חשיבות".
העניין הוא לא פערי הרמות אלא הכושר בו נמצאות הקבוצות. מכבי מג'עג'עת כבר כמה שבועות ומכאן האופוריה האדומה.

גם הכוכב האדום ניצחו אותנו בנוקיה. אז מה? ביום נתון הכל יכול לקרות, אבל מתוך 10 משחקים מול ירושלים, אני חושב שמכבי מנצחים לפחות 7.
roy1000

הודעהעל ידי dod » 22 פברואר 2015, 12:07

roy1000 כתב:
dod כתב:
roy1000 כתב:אני לא מבין את הסיפור. פערי הרמות ביננו לבין ירושלים הם עצומים. אנשים איבדו את זה.

העניין הוא לא פערי הרמות אלא הכושר בו נמצאות הקבוצות. מכבי מג'עג'עת כבר כמה שבועות ומכאן האופוריה האדומה.

גם הכוכב האדום ניצחו אותנו בנוקיה. אז מה? ביום נתון הכל יכול לקרות, אבל מתוך 10 משחקים מול ירושלים, אני חושב שמכבי מנצחים לפחות 7.

אם כדבריך פערי הרמות היו עצומים, הייתי מצפה ל-9 מ-10 לפחות.
לדעתי מתוך 10 משחקים בארנה מכבי לא מנצחים יותר מ-5. המשחק היום פתוח לחלוטין.
dod

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:08

ankram כתב:אני חושב שאתה חיי בקיפאון , או לחילופין תקוע בשנות ה70-80 , מכבי בנקודת הזמן הנוכחית , אינה עולה על ירושליים , בטח ללא סופו.
2 הקבוצות במגמות הפוכות , ירושליים משחקת בבית , עם האוהדים שלה , עם חבורה של שופטים שמה שבעיקר מעניין אותה זה לדפוק את מכבי.

זה לא חייב להיות בצורה של השתנה מהמקפצה , פה פאול 50/50 על רנדל , פה אי שריקה לפיצוץ על לאנסברג\פארגו , פה פאול שנשרק לטובתו של דונטה סמית , בקטנה.

הזחיחות שלך אינה מובנת ,מכבי של השנה עדיין לא הוכיחה לנו מספר דברים , דבר ראשון שהיא מסוגלת לקחת גמר , דבר שני שהיא מסוגלת ל"גמור" משחקים , דבר שלישי , שהיא מסוגלת לקלוע עונשין , דבר רביעי

1. הם היו בחוץ.
2. הם שוחקו ללא סופו.

3 התנאים האלו מופיעים גם עכשיו , כעת תנסה להסביר לי מדוע מכבי תיקח את המשחק הזה?

ובבקשה תחסוך ממני את המנטרות של "מסורת" , "גב אל הקיר" , "ליאור ויותם נחנקים במעמדי אמת" וכו'.

דבר ראשון - אני לא אחסוך ממך את המנטרה שירושלים זו קבוצה עם DNA של לוזריות כי זה פשוט נכון, בלי קשר ליותם וליאור.

מכבי רק לפני כמה שבועות ניצחה את ריאל ובארסה. לא ברור לי איך פתאום ירושלים שהפסידה 8 מתוך 10 משחקים בשלב הראשון ביורוקאפ היא פייבוריטית.

אין לירושלים שום פתרונות לפארגו ולשלשות של דווין סמית'.

אין לירושלים יכולת לשחק משחק איטי שמעצבן את מכבי.

כל סיפור השופטים הוא אוברייטד לחלוטין. אני לא מפחד מהשיפוט.

מכבי עדיין פייבוריטית. ביום נתון כמובן שהכל יכול לקרות, החל מ- 30 הפרש לירושלים ועד 30 למכבי, אבל אני ממש לא מרגיש את תחושת סוף העולם של כולם פה. לדעתי, מכבי אמורה לקחת את זה גם בלי סופו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:08

dod כתב:לדעתי מתוך 10 משחקים בארנה מכבי לא מנצחים יותר מ-5. המשחק היום פתוח לחלוטין.

אתה נכנס איתי להגדרות של מילים. אני לא מבין את אווירת הנכאים פה בפורום.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:10

my man כתב:מצד אחד אתה באשכול של טיוס מציג את זה שהוא לא מופיע למשחקים בארץ ואתה הרי זוכר שסופו לא משחק היום נכון?!
לפי מה שזה נראה אנחנו נשחק היום עם גייק כהן ואלכסנדר בתור הגבוהים..זו פגיעה האמאמא של הקשה במכבי וזה מצמצם פערי רמות בטירוף...

כל עוד יש את רנדל, אני בסדר גם עם ג'ייק כהן לידו ל- 40 דקות.
roy1000

הודעהעל ידי dod » 22 פברואר 2015, 12:12

roy1000 כתב:אתה נכנס איתי להגדרות של מילים. אני לא מבין את אווירת הנכאים פה בפורום.

אין אוירת נכאים אלא רק הסתכלות מפוכחת על היכולת של מכבי בשבועות האחרונים.
וכל שאר הממבו ג'מבו של ארנה + שופטים +...
dod

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2015, 12:15

יוסי22 כתב:הכול נכון חוץ מזה שלכל המשחקים החשובים עד עכשיו (ריאל ובארסה בבית , ז'לגיריס וגאלטסארי בחוץ ) מכבי הופיעה .

וכן .. משחקי קדם עונה הם לא משחקים חשובים .

משחקי קדם עונה הם לא משחקים חשובים אם אתה רואה איזו שהיא התקדמות מתמדת , מכבי של השנה עוברת מאיגרה רמא לבירא עמיקתא , כמו נחום תקום.
מלבד זאת למה אתה חושב שהמשחקים נגד ריאל וברצלונה הם המשחקים החשובים עד כה ובאותה נשימה לא מזכיר את ההפסד הביתי לאלבה או הפסד החוץ לפאו , 2 המתמודדות העיקריות שלנו על מקום 3.
וכנראה המושג "חשוב" שלך סותר את מה שהמועדון בכלל ושמעון בפרט , חושבים , סתם לדוגמא הגמר הבין יבשתי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2015, 12:17

roy1000 כתב:
dod כתב:

לא הכוכב האדום אלא Cedevita Zagreb , וזה אולי נכון הנתון הספציפי הזה שהצגת , אבל המגמות , והפציעות מכוונות יותר ל 3 מאשר ל 7.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:22

dod כתב:אין אוירת נכאים אלא רק הסתכלות מפוכחת על היכולת של מכבי בשבועות האחרונים.

אין שום סיבה בעולם לחשוב ש- 3 משחקים לא טובים מייצגים איזה שינוי ביכולת של מכבי. זה כמו להאמין שאם יוצא 3 פעמים שחור ברולטה גם הבא יצא שחור.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:23

ankram כתב:לא הכוכב האדום אלא Cedevita Zagreb , וזה אולי נכון הנתון הספציפי הזה שהצגת , אבל המגמות , והפציעות מכוונות יותר ל 3 מאשר ל 7.

3 משחקים זה לא מגמה, זה מקריות. הפציעה של סופו באמת משמעותית, אבל חוץ מזה אנחנו עם סגל מלא לא? הדבר היחידי שיכול לעשות שינוי דרמטי ביחסי הכוחות זה אם רנדל עדיין חולה.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2015, 12:25

roy1000 כתב:
ankram כתב:אני חושב שאתה חיי בקיפאון , או לחילופין תקוע בשנות ה70-80 , מכבי בנקודת הזמן הנוכחית , אינה עולה על ירושליים , בטח ללא סופו.

1. הם היו בחוץ.
2. הם שוחקו ללא סופו.

דבר ראשון - אני לא אחסוך ממך את המנטרה שירושלים זו קבוצה עם DNA של לוזריות כי זה פשוט נכון, בלי קשר ליותם וליאור. - גם לקבוצה כזאת כמו ירושליים מגיע מתישהו המשחק שמוציא אותם מDNA אחד למשנהו , רק להזכירך זאת קבוצה שניצחה אותנו בגביע אחרי שהובלנו 18 ברבע האחרון.
מכבי רק לפני כמה שבועות ניצחה את ריאל ובארסה. לא ברור לי איך פתאום ירושלים שהפסידה 8 מתוך 10 משחקים בשלב הראשון ביורוקאפ היא פייבוריטית. - כפי שאמרת זה היה לפני כמה שבועות , וייתכן מאד שאם המשחק הזה היה נערך לפני כמה שבועות , מכבי היתה פייבוריטיית לא רק אצלי. המשחקים האחרונים בליגה נגד גליל וחיפה (כפול 2) , חידדו אצלי את התובנה שמכבי במשבר.

אין לירושלים שום פתרונות לפארגו ולשלשות של דווין סמית'. - אם פארגו משחק כפי ששיחק מאז ריאל , אין שום צורך לעצור אותו , הוא כבר יעצור את עצמו , דווין ייתן את שלו , אבל גם הוא לאחרונה מזייף ל 3.

אין לירושלים יכולת לשחק משחק איטי שמעצבן את מכבי. - למה לא? יש להם ספסל ארוך , יש להם את בר טימור ואדם אריאל שיקריבו עבירות , אם יש משהו שאובראדוביץ' ורמי הדר הוכיחו זה שניתן לנצח את מכבי במשחק איטי , פרנקו יודע להעתיק.

כל סיפור השופטים הוא אוברייטד לחלוטין. אני לא מפחד מהשיפוט. - אני כן , זה שאתה לא מפחד , זה לא אומר שלא רודפים אחריך :::

מכבי עדיין פייבוריטית. ביום נתון כמובן שהכל יכול לקרות, החל מ- 30 הפרש לירושלים ועד 30 למכבי, אבל אני ממש לא מרגיש את תחושת סוף העולם של כולם פה. לדעתי, מכבי אמורה לקחת את זה גם בלי סופו. - אשריך.

סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי dod » 22 פברואר 2015, 12:28

roy1000 כתב:אין שום סיבה בעולם לחשוב ש- 3 משחקים לא טובים מייצגים איזה שינוי ביכולת של מכבי. זה כמו להאמין שאם יוצא 3 פעמים שחור ברולטה גם הבא יצא שחור.

אתה צריך לדעת שברולטה ההסתברות לא תלויה בתוצאות הקודמות - בעוד יכולת של קבוצה בהחלט מושפעת מהמשחקים הקודמים (כושר של שחקנים, ביטחון עצמי).
לא רואה את מכבי מגיעה מ-20% יכולת (זה מה שהיה בשבועיים האחרונים) ל-90%. העניין הוא שגם 70% צריך להספיק מול ירושלים והשאלה היא האם מכבי תגיע לזה.
האחוזים שציינתי כמובן סתמיים אבל העיקרון הוא החשוב.
dod

הודעהעל ידי ankram » 22 פברואר 2015, 12:33

roy1000 כתב:
dod כתב:אין אוירת נכאים אלא רק הסתכלות מפוכחת על היכולת של מכבי בשבועות האחרונים.

אין שום סיבה בעולם לחשוב ש- 3 משחקים לא טובים מייצגים איזה שינוי ביכולת של מכבי. זה כמו להאמין שאם יוצא 3 פעמים שחור ברולטה גם הבא יצא שחור.

תיקון , זה לא 3 משחקים , זה יותר.

זה הניצחון הדחוק בבית נגד גליל
זה הנצחון בפוקס על גאלאטסראיי בלי 2 שחקני חמשייה , אחרי הארכה.
זה הניצחון הדחוק על חיפה בבית
זה ההפסד המחורבן לאלבה
זה ה"נצחון" על מכבי חיפה בחצי הגמר.

זה 5 משחקים שמכבי משחקת רע ברובם ניצחה , אבל היתה "ראויה" להפסד לפחות בעוד 2 משחקים.

להסתכל על המשחק הזה ככותרת שם מול שם , רוסטר מול רוסטר,היסטוריה מול היסטוריה - זאת טעות , יש בכדורסל מגמות , וכרגע לצערי , מכבי במגמה שלילית ופצועה , והפועל ירושליים במגמה חיובית.

כמובן שמכבי יכולה לקחת את המשחק הזה , וזה לא יפתיע אותי , אבל אם אני מסתכל במבט מפוכח ולא מהפריסמה של אוהד , המשחק הערב מאד מדאיג אותי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:54

dod כתב:אתה צריך לדעת שברולטה ההסתברות לא תלויה בתוצאות הקודמות - בעוד יכולת של קבוצה בהחלט מושפעת מהמשחקים הקודמים (כושר של שחקנים, ביטחון עצמי).
לא רואה את מכבי מגיעה מ-20% יכולת (זה מה שהיה בשבועיים האחרונים) ל-90%. העניין הוא שגם 70% צריך להספיק מול ירושלים והשאלה היא האם מכבי תגיע לזה.

אין שום הוכחה למשפט הזה. בחיים לא תמצא שום הוכחה שהסיכוי להפסיד את המשחק הבא גדול יותר אחרי הפסד. יש על זה אפילו מחקרים בינהם אחד של עודד שריג (זה שהיה המפקח על הביטוח). האמת היא שזה ממש כן כמו רולטה וכל המגמות קיימות רק בדמיון שלנו.

אני חושב שהדבר הכי חשוב למשחק הזה זה יכולת הקליעה של דווין סמית'. אם דווין יהיה בכושר קליעה רגיל עד טוב, המשחק שלנו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 12:56

ankram כתב:כמובן שמכבי יכולה לקחת את המשחק הזה , וזה לא יפתיע אותי , אבל אם אני מסתכל במבט מפוכח ולא מהפריסמה של אוהד , המשחק הערב מאד מדאיג אותי.

סיפורי המגמה לא רלוונטיים. משחק אחד על כל הקופה בבית של היריבה הוא תמיד משחק קשה ומדאיג. מכבי עדיין פייבוריטית.

גם אני דואג וברור לי שכל תוצאה במשחק אחד היא אפשרית, אבל אני מאמין שמכבי טובה יותר ומכבי צריכה לנצח את המשחק הזה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 פברואר 2015, 15:10

במכבי פותחים חזית גם נגד סופו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4629390,00.html

אני לא מאמין שסופו סתם מתפנק.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 פברואר 2015, 15:14

roy1000 כתב:
dod כתב:אתה צריך לדעת שברולטה ההסתברות לא תלויה בתוצאות הקודמות - בעוד יכולת של קבוצה בהחלט מושפעת מהמשחקים הקודמים (כושר של שחקנים, ביטחון עצמי).

אין שום הוכחה למשפט הזה. בחיים לא תמצא שום הוכחה שהסיכוי להפסיד את המשחק הבא גדול יותר אחרי הפסד. יש על זה אפילו מחקרים בינהם אחד של עודד שריג (זה שהיה המפקח על הביטוח). האמת היא שזה ממש כן כמו רולטה וכל המגמות קיימות רק בדמיון שלנו.

אני חושב שהדבר הכי חשוב למשחק הזה זה יכולת הקליעה של דווין סמית'. אם דווין יהיה בכושר קליעה רגיל עד טוב, המשחק שלנו.

נשמע לי מופרך... אתה רוצה להגיד לי שהסיכוי של הקאבס לנצח בעיצומם של 8 ההפסדים הרצופים, והיום, הוא אותו סיכוי?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Shay_uzan ו־18 אורחים