http://www.mako.co.il/news-israel-elect ... 1488605665
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
felix_r כתב:באמת?
אז למעשה החלטת שכל אחד שהוא בדעות שלך יכול להיות ראש הממשלה? זה כל מה שנדרש לתפקיד?
roy1000 כתב:felix_r כתב:באמת?
אז למעשה החלטת שכל אחד שהוא בדעות שלך יכול להיות ראש הממשלה? זה כל מה שנדרש לתפקיד?
החלטתי שהוא עדיף על כל המועמדים האחרים. אם היה מועמד יותר טוב עם דעות דומות הייתי מצביע בשבילו. כבר אמרתי פה כמה פעמים שלפיד הוא לא מועמד טוב, אבל מצד שני, יש אנשים מאוד טובים במפלגה שלו, ואין אף אלטרנטיבה אחרת שמתאימה לי.
roy1000 כתב:felix_r כתב:באמת?
החלטתי שהוא עדיף על כל המועמדים האחרים. אם היה מועמד יותר טוב עם דעות דומות הייתי מצביע בשבילו. כבר אמרתי פה כמה פעמים שלפיד הוא לא מועמד טוב, אבל מצד שני, יש אנשים מאוד טובים במפלגה שלו, ואין אף אלטרנטיבה אחרת שמתאימה לי.
jol9 כתב:אז אולי חשבת שמה שאתה אומר זה לא בהכרח נכון?
יש כאן שתי גישות - אחת פוליטית ואחת נקרא לה מקצועית.
הגישה הפוליטית בכלל לא מתייחסת לתוכן. לא איכפת לאף אחד מה הסיבה לנסיעה, על מה ולמה היא קוראת, מה הרקע, מה יכול לקרות איתה או בלעדיה וכו'.
כלום. כל מה שמעניין זה לפסול על הסף את הנסיעה הזאת, מטענה שזאת תעמולה פוליטית של ביבי.
זאת גישה פרימיטיבית בעיניי שראוייה לאנשים כמו סתיו שפיר והשמאל בכללותו. מה שעצוב זה שחלק גדול מאוד מהעיתונות והתקשורת כאן דוגל בגישה הזאת
וכבר נכתבו מאות אלפי מילים על הנסיעה מבלי להתייחס בכלל לתוכן אלא רק להקשר הפוליטי.
אני שמח לפחות שאתה כן מנסה להתייחס לתוכן ולא רק להקשר הפוליטי. התוכן הוא לא בהכרח חד משמעי. לדעתי שתי הגישות (בעד הנאום ונגד
הנאום) הן לגיטימיות, אבל בוודאי שאין כאן שום הכרעה ברורה, כפי שאתה מציג.
האו"ם זה אירגון רקוב, ואוי וובוי אם נקבל החלטות ע"פ מה שאולי יקרה ואולי לא יקרה באו"ם. זה לא מה שיגרום לישראל לחדול מלהתקיים.
ולגבי היחסים עם ארה"ב. אני מבין מה אתה אומר, ובכל זאת לממשל ולנשיא יש אינטרסים מסויימים. אחד מהם, הוא להמשיך ולהחזיק את ישראל ולתמוך בה.
אתה חושב שאובאמה עושה את זה כי הוא טוב לב ונחמד? הרי אתה יודע שיש לו עוד מליון אינטרסים בהקשר הזה כמו מכירת נשק, תמיכה של הקול היהודי
בארה"ב, בת ברית אסטרטגית באיזור שארה"ב יכולה לשתף איתה פעולה ולהשתמש בבסיסיה ובכל התשתיות שלה וכו'.
זה נכון שאנחנו צריכים אותם יותר, אבל היחסים לא יופסקו רק על סמך החלטה אחת של הנשיא, ואף נשיא לא יקבל גם החלטה שכזאת.
felix_r כתב:זה לא הסבר מספק. נכון לנקודת הזמן ההיא, לפיד לא הוכיח את עצמו בכלום, לא מילא תפקידים בשירות המדינה, שום דבר חוץ מלהיות מגיש טלויזיה מצליח (בעיקר בגלל המראה שלו). איך אתה יכול לבחור בן אדם כזה רק על סמך ההבטחות שלו ? הרי כול הפוליטיקאים מבטיחים הרים וגבעות לפני הבחירות. בעצם, על פי הקריטוריונים שלך, גם אתה יכול להיות ראש הממשלה.
jol9 כתב:אם כבר אז למה לא כחלון?
roy1000 כתב:felix_r כתב:זה לא הסבר מספק. נכון לנקודת הזמן ההיא, לפיד לא הוכיח את עצמו בכלום, לא מילא תפקידים בשירות המדינה, שום דבר חוץ מלהיות מגיש טלויזיה מצליח (בעיקר בגלל המראה שלו). איך אתה יכול לבחור בן אדם כזה רק על סמך ההבטחות שלו ? הרי כול הפוליטיקאים מבטיחים הרים וגבעות לפני הבחירות. בעצם, על פי הקריטוריונים שלך, גם אתה יכול להיות ראש הממשלה.
לגבי השאלה אם אני יכול להיות ראש ממשלה - אז כן, אני יכול להיות ראש ממשלה. באופן ודאי אני אעשה עבודה טובה יותר מראש הממשלה הנוכחי.
felix_r כתב:אני נוכח לדעת, שצדקתי, כאשר אמרתי לך להמליץ לשרה על הפסיכיאטר שלך. שניכם סובלים ממחלת גדלות דומה, רק שלשרה, בניגוד אליך, בכל זאת יש סיבות אובייקטיביות להרגיש כפי שהיא מרגישה (גם אם היא מגזימה). לעומת זאת לך אין שום תירוצים. בעיה פסיכיאטרית נטו
roy1000 כתב:felix_r כתב:אני נוכח לדעת, שצדקתי, כאשר אמרתי לך להמליץ לשרה על הפסיכיאטר שלך. שניכם סובלים ממחלת גדלות דומה, רק שלשרה, בניגוד אליך, בכל זאת יש סיבות אובייקטיביות להרגיש כפי שהיא מרגישה (גם אם היא מגזימה). לעומת זאת לך אין שום תירוצים. בעיה פסיכיאטרית נטו
מה הסיבות האובייקטיביות של שרה? תאיר את עיניי. מה היא עשתה בחיים?
לגבי - בוא נראה, אני (הרבה) יותר משכיל מראש הממשלה, וברקורד המקצועי שלי יש דברים הרבה יותר מרשימים מלמכור מטבחים. אני אפילו יודע לדבר אנגלית יותר טוב ממנו ולהשתמש באוצר מילים הרבה יותר רחב משלו. אז כן, אם ביבי יכול להיות ראש ממשלה, אז גם אני וגם עוד הרבה מאוד אנשים יכולים. נראה לי שהבעיה הפסכיאטרית היא שלך.
jol9 כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:אני נוכח לדעת, שצדקתי, כאשר אמרתי לך להמליץ לשרה על הפסיכיאטר שלך. שניכם סובלים ממחלת גדלות דומה, רק שלשרה, בניגוד אליך, בכל זאת יש סיבות אובייקטיביות להרגיש כפי שהיא מרגישה (גם אם היא מגזימה). לעומת זאת לך אין שום תירוצים. בעיה פסיכיאטרית נטו
לגבי - בוא נראה, אני (הרבה) יותר משכיל מראש הממשלה, וברקורד המקצועי שלי יש דברים הרבה יותר מרשימים מלמכור מטבחים. אני אפילו יודע לדבר אנגלית יותר טוב ממנו ולהשתמש באוצר מילים הרבה יותר רחב משלו. אז כן, אם ביבי יכול להיות ראש ממשלה, אז גם אני וגם עוד הרבה מאוד אנשים יכולים. נראה לי שהבעיה הפסכיאטרית היא שלך.
נו אז קדימה, תתמודד. שני קולות כבר יש לך.
roy1000 כתב:felix_r כתב:אני נוכח לדעת, שצדקתי, כאשר אמרתי לך להמליץ לשרה על הפסיכיאטר שלך. שניכם סובלים ממחלת גדלות דומה, רק שלשרה, בניגוד אליך, בכל זאת יש סיבות אובייקטיביות להרגיש כפי שהיא מרגישה (גם אם היא מגזימה). לעומת זאת לך אין שום תירוצים. בעיה פסיכיאטרית נטו
felix_r כתב:אפילו את אישתך לא שיכנעת, והיא מצביעה ליכוד.
I REST MY CASE
roy1000 כתב:jol9 כתב:אם כבר אז למה לא כחלון?
בחור טוב, אבל הוא פחות מייצג אותי. הוא בא עם אג'נדה של רווחה שקרוב לוודאי תגדיל את נטל המס שלי. גם הקבוצה שהוא הרכיב היא קבוצה מאוד חלשה - הרבה יותר חלשה מזו של יש עתיד. אבל כן, אם לא היה את יש עתיד, אז הייתי הולך לכחלון.
felix_r כתב:הינה, אפילו ג'פרי גולדברג כבר ירד מהעץ. אולי גם אתה תרד?
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/679/ ... =404&loc=1
jol9 כתב:פתאום חשבתי על זה ואתה ממש צודק. מי בעצם הולך לשלם על כל ההבטחות שלפיד, כחלון ובוז'י מבטיחים?
לא יודע אם שמת לב, אבל לפיד כבר לא מדבר רק על מעמד הביניים. הוא מדבר גם על המעמד הנמוך. מה זה אומר? שהוא קורץ לאוכלוסיות החלשות,
ושבעצם אנחנו הולכים לשלם על כל זה.
בעצם אם חושבים על זה, המפלגות היחידות שנמנעות מלהכניס את היד לכיס שלנו (לפחות באופן ישיר) הן מפלגות הימין. אפשר אפילו להגיד שברוב המקרים
הן מנסות לפנות לנו הכנסה כדי שנוכל לצרוך יותר ולהניע את המשק קדימה.
תאר לעצמך ממשלת שמאל עם לפיד וכחלון. עשרות הבטחות שהם מנסים לממש... אתה באמת חושב שהם יוכלו לעשות את זה מבלי להכניס את היד
באופן אקטיבי לכיס שלנו? אני חושב שלא.
דיור, מלחמה בעוני, יוקר המחייה, קשישים, תרופות וכו' - כל אלה מטרות נעלות וחשובות מאוד, אבל הם לא הוגנים עם הציבור כשהם לא אומרים לנו
מאיפה הכסף הזה הולך להגיע, כשלכולם זה די ברור.
felix_r כתב:הינה, אפילו ג'פרי גולדברג כבר ירד מהעץ. אולי גם אתה תרד?
roy1000 כתב:felix_r כתב:הינה, אפילו ג'פרי גולדברג כבר ירד מהעץ. אולי גם אתה תרד?
אני לא חושב שלמישהו יש ספק שההסכם הוא רע. בלי קשר, הנאום הוא נתניהו גרוע לישראל כי זה לא ישכנע את אובאמה - להיפך, זה רק יקשיח את העמדות שלו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד