בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 17:24

jol9 כתב:אני מניח שהתשתית לא מספיק גדולה, אבל גם הצבא לא יכול לקלוט עשרות אלפי חרדים. ובוא נניח רגע שהחרדים יתגייסו כולם. מה עם הערבים?
למה להם מגיע פטור? ומה עם נשים דתיות?
אני מניח שפטור אפשר לתת לנשים בהריון או כאלה שכבר ילדו, אבל לא מעבר.

הפתרונות צריכים להיות כוללים. אין שום בעיה שבחורה בת 18 ממאה שערים, לא תתנדב באיזו טיפת חלב מקומית?
למה שבחור ערבי לא יתנדב לאיזה משמר אזרחי מקומי בכפר או בעיר שבה הוא גר?

את התשתית צריך להתחיל לבנות בהתאם לחוקים שיעברו ויתקבלו, וזה הרבה יותר מעניין מלגייס עוד עשרה דוסים, שגם ככה לא עושים כלום בצבא.

הכל נכון. הדרך הנכונה להתמודד עם התופעה זה באמצעות מערכת תמרוץ רחבה לשירות צבאי/לאומי. כיום אני מבין שמשהו כמו חצי מהחילונים גם לא עושים צבא. צריך לתת הטבות מפליגות למשרתים בצבא. אז יבואו כולם, גם החרדים וגם הערבים. אם כל ההטבות של המדינה כמו סבסוד לאוניברסיטה, קצבאות, דיור וכו' יהיו מותנות בשירות צבאי/אזרחי אז תאמין לי שגם הערבים וגם החרדים היו רצים לצבא.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 17:48

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני מניח שהתשתית לא מספיק גדולה, אבל גם הצבא לא יכול לקלוט עשרות אלפי חרדים. ובוא נניח רגע שהחרדים יתגייסו כולם. מה עם הערבים?
למה להם מגיע פטור? ומה עם נשים דתיות?
אני מניח שפטור אפשר לתת לנשים בהריון או כאלה שכבר ילדו, אבל לא מעבר.

הפתרונות צריכים להיות כוללים. אין שום בעיה שבחורה בת 18 ממאה שערים, לא תתנדב באיזו טיפת חלב מקומית?
למה שבחור ערבי לא יתנדב לאיזה משמר אזרחי מקומי בכפר או בעיר שבה הוא גר?

את התשתית צריך להתחיל לבנות בהתאם לחוקים שיעברו ויתקבלו, וזה הרבה יותר מעניין מלגייס עוד עשרה דוסים, שגם ככה לא עושים כלום בצבא.

הכל נכון. הדרך הנכונה להתמודד עם התופעה זה באמצעות מערכת תמרוץ רחבה לשירות צבאי/לאומי. כיום אני מבין שמשהו כמו חצי מהחילונים גם לא עושים צבא. צריך לתת הטבות מפליגות למשרתים בצבא. אז יבואו כולם, גם החרדים וגם הערבים. אם כל ההטבות של המדינה כמו סבסוד לאוניברסיטה, קצבאות, דיור וכו' יהיו מותנות בשירות צבאי/אזרחי אז תאמין לי שגם הערבים וגם החרדים היו רצים לצבא.

יכול מאוד להיות.

ושוב, זה לא צבא אלא שירות. אנחנו לא צריכים כ"כ הרבה חיילים בצבא...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 18:16

jol9 כתב:יכול מאוד להיות.

ושוב, זה לא צבא אלא שירות. אנחנו לא צריכים כ"כ הרבה חיילים בצבא...

זה העיקרון של שוויון והוגנות. מי שנותן יותר צריך לקבל יותר. המדינה הזו חיה על חרבה ולכן מי שמסכן את החיים שלו בעבור המדינה צריך לקבל יותר ממי שהחליט לא לעשות את זה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 21:04

טוב, הסקרים מראים שהפיגוע בקונגרס היה שווה לביבי 1-2 מנדטים. עלוב ביותר. אני מניח שהוא יאבד את הכל עד הבחירות. אם קצת מזל, הליכוד יקבל פחות מ- 20 מנדטים.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 05 מרץ 2015, 21:19

חחחח, זה פשוט גדול....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2015, 00:57

באמת מעולה... :bigsmile2

מתחילים לדבר גם הפרשנים על כך שמפלגות המאזניים יהיו כחלון וליברמן, ואם הם יאחדו כוחות, הם יוכלו להכתיר את ראש הממשלה הבא,
ולסחוט גם לא מעט הישגים.
נכון לכרגע, עם היחלשות הליכוד, נראה שנתניהו יצטרך לוותר על שלושת התיקים הבכירים לטובת בנט (חוץ), ליברמן (ביטחון) וכחלון (אוצר).
אלא אם כחלון יעשה את השיקול שלו, ויחליט להמנע מלהיכנס למשרד האוצר, אבל כן יבנה לעצמו משרד רחב שיטפל בנושא הדיור (אולי גם ייקח
לעצמו את משרד הכלכלה של בנט).
זה די מצחיק ששר החוץ יהיה ראש מפלגה של 12 ח"כים, שר אוצר של 8 ושר ביטחון של 6, אבל זה מה יש.

ש"ס יירצו את המשרדים המסורתיים שלהם, אגודה לא לוקחים בדר"כ משרדים, אלי ישי ייקח כל דבר, מה שישאיר לליכוד את החינוך, המשפטים,
הביטחון פנים (אלא אם בנט יתעקש) ועוד משרדים קטנים, לחלק בין די הרבה אנשים שרואים את עצמם שרים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מרץ 2015, 09:02

חבל ההצלה של הבית היהודי?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4634059,00.html
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2015, 10:56

roy1000 כתב:חבל ההצלה של הבית היהודי?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4634059,00.html

לא יודע אם זה חבל הצלה, אבל אתה שם לב שהתקשורת כולה מגוייסת לדבר אחד - להפיל את שלטון הליכוד.
יש רק את ישראל היום שלא עוסקת בזה באופן אובססיבי ואת ערוץ 9 שהוא ימני יותר. כל השאר - פשוט בושה.

לגבי המסמך הזה, אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי שהדבר הזה הוא נכון. נתניהו לא ניהל שום מו"מ עם אף אחד. זאת היתה ציפי לבני שהיתה אחראית על המו"מ
שפוצץ לבסוף.
נתניהו בחיים לא יביא שום הסכם מהסוג הזה, כי הוא פשוט לא מחפש הסכם. זה לא מעניין אותו, ואני חושב שזה טוב שהוא לא עוסק בזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מרץ 2015, 11:46

jol9 כתב:לא יודע אם זה חבל הצלה, אבל אתה שם לב שהתקשורת כולה מגוייסת לדבר אחד - להפיל את שלטון הליכוד.
יש רק את ישראל היום שלא עוסקת בזה באופן אובססיבי ואת ערוץ 9 שהוא ימני יותר. כל השאר - פשוט בושה.

לגבי המסמך הזה, אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי שהדבר הזה הוא נכון. נתניהו לא ניהל שום מו"מ עם אף אחד. זאת היתה ציפי לבני שהיתה אחראית על המו"מ
שפוצץ לבסוף.
נתניהו בחיים לא יביא שום הסכם מהסוג הזה, כי הוא פשוט לא מחפש הסכם. זה לא מעניין אותו, ואני חושב שזה טוב שהוא לא עוסק בזה.

אני גם חושב שזה לא אמיתי. יש לזה איזה בסיס קלוש, אבל זה לא אמיתי. בלי קשר, זה יכול להיות חבל ההצלה של הבית היהודי שממשיך להתרסק בסקרים. אם מספיק בוחרים של ביבי יאמינו לזה, הבית היהודי יהנו מההפקר.

אני לא חושב שהכתבה הזו עוזרת להפיל את שלטון ביבי, אבל היא כן יכולה להחליש את הליכוד.

לצערי, אני חושב שאנחנו הולכים לממשלת אחדות אחרי הבחירות. השמועות אומרות שכחלון/ליברמן ידחפו לזה וירצו להשאיר את בנט ולפיד בחוץ ( למרות שאני לא רואה איך זה עובד בלי לפיד).
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 06 מרץ 2015, 13:58

בנט חייב להיסגר על עצמו, אי אפשר כל יום לכתוב סטטוס על כמה נחום ברנע עיתונאי שקרן ותועמלן, ואז לפרסם ידיעה שלו לגבי טיוטת הסכם כידיעה ודאית כדי לתקוף את הליכוד. הוא מתפזר ויורה לכל הכיוונים בלי לתאם עמדות מול עצמו ויוצא קצת פתאטי.

אין לי מושג מי הדליף את המסמך הזה אבל ביבי לא תומך בנסיגה לקווי 67 (הוא אמר את זה מפורשות ואין שום סיכוי שהוא תומך בזכות השיבה) טיוטות והצעות יש המון, השאלה היא אם מישהו מאשר אותן בסוף.
אם זה נכון זה רע מאוד, אבל זה לא מהווה חותמת מספר 82727 לעובדה שסרבני השלום היחידים הם הפלסטינים? מה ניסו לעשות עם ההדלפה הזאת?
Roni1

הודעהעל ידי tzachMTA » 06 מרץ 2015, 14:31

Roni1 כתב:בנט חייב להיסגר על עצמו, אי אפשר כל יום לכתוב סטטוס על כמה נחום ברנע עיתונאי שקרן ותועמלן, ואז לפרסם ידיעה שלו לגבי טיוטת הסכם כידיעה ודאית כדי לתקוף את הליכוד. הוא מתפזר ויורה לכל הכיוונים בלי לתאם עמדות מול עצמו ויוצא קצת פתאטי.

אין לי מושג מי הדליף את המסמך הזה אבל ביבי לא תומך בנסיגה לקווי 67 (הוא אמר את זה מפורשות ואין שום סיכוי שהוא תומך בזכות השיבה) טיוטות והצעות יש המון, השאלה היא אם מישהו מאשר אותן בסוף.
אם זה נכון זה רע מאוד, אבל זה לא מהווה חותמת מספר 82727 לעובדה שסרבני השלום היחידים הם הפלסטינים? מה ניסו לעשות עם ההדלפה הזאת?

אני ממש לא מצליח להבין את הרעיןן מאחורי הפרסום הזה בYnet
אי אפשר לפרסם ביבי לא נותן תקווה, אין אופק מדיני, בוא נצביע לשמאל, כי הוא נותן תקווה לשלום וכו..
ולפרסם יחד עם זה כתבה שטוענת שביבי דווקא הציע לא מעט, בוודאי ביחס למנהיג ליכוד, ושהבעיה היא באבו מאזן. מוציא קצת את העוקץ מההפגנה במוצאי שבת, ובכלל מהרעיון של בוא נצביע לאופק מדיני..
tzachMTA

הודעהעל ידי felix_r » 06 מרץ 2015, 15:20

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2015, 15:37

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לא יודע אם זה חבל הצלה, אבל אתה שם לב שהתקשורת כולה מגוייסת לדבר אחד - להפיל את שלטון הליכוד.

שפוצץ לבסוף.

אני גם חושב שזה לא אמיתי. יש לזה איזה בסיס קלוש, אבל זה לא אמיתי. בלי קשר, זה יכול להיות חבל ההצלה של הבית היהודי שממשיך להתרסק בסקרים. אם מספיק בוחרים של ביבי יאמינו לזה, הבית היהודי יהנו מההפקר.

אני לא חושב שהכתבה הזו עוזרת להפיל את שלטון ביבי, אבל היא כן יכולה להחליש את הליכוד.

לצערי, אני חושב שאנחנו הולכים לממשלת אחדות אחרי הבחירות. השמועות אומרות שכחלון/ליברמן ידחפו לזה וירצו להשאיר את בנט ולפיד בחוץ ( למרות שאני לא רואה איך זה עובד בלי לפיד).

כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.
נכון שממשלה צרה זה לא דבר הכי טוב, אבל גם ממשלה צרה יכולה לעבוד ולהצליח ולקדם דברים וזה עדיף על ממשלה שבה יושבים אנשים שמתעבים אחד את השני,
רק כי זה משדר משהו חיובי... הרי ברור שאחרי שנה וקצת זה מתפרק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 מרץ 2015, 16:09

jol9 כתב:כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.
נכון שממשלה צרה זה לא דבר הכי טוב, אבל גם ממשלה צרה יכולה לעבוד ולהצליח ולקדם דברים וזה עדיף על ממשלה שבה יושבים אנשים שמתעבים אחד את השני,

אני פשוט לא בטוח שיש מספיק לממשלת ימין. כרגע נראה שבלי אלי ישי (שהוא מאוד בעייתי) יש לגוש הימין + כחלון 61-63 מנדטים. אין לממשלה כזו סיכוי.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 06 מרץ 2015, 16:17

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.

אני פשוט לא בטוח שיש מספיק לממשלת ימין. כרגע נראה שבלי אלי ישי (שהוא מאוד בעייתי) יש לגוש הימין + כחלון 61-63 מנדטים. אין לממשלה כזו סיכוי.

לא בטוח שאין לממשלה כזאת סיכוי, כי בסך הכל היא מורכבת ממפלגות שנמצאות באותו הצד
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 מרץ 2015, 18:47

felix_r כתב:
roy1000 כתב:

לא בטוח שאין לממשלה כזאת סיכוי, כי בסך הכל היא מורכבת ממפלגות שנמצאות באותו הצד

אני מסכים שזה מאוד בעייתי, אבל אני פשוט לא חושב שיש אופציה אחרת.
האיחוד של הערבים מביא להם איזה מנדט או שניים, על מה שיש להם בדר"כ, האיחוד של לבני עם העבודה, גם הביא להם איזה 2-3 מנדטים, וההתמקמות של לפיד
בצד השמאלי (אין באמת מרכז), מביאה להם עוד איזה 13-12... זה מאוד מקשה על הקמת ממשלה נורמלית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מרץ 2015, 07:51

בנט בהיסטריה. טוען שהוא יודע בוודאות שההצעה של ביבי לקווי 67 אמיתית ושאבו-מאזן לא נתן תשובה.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 מרץ 2015, 20:48

roy1000 כתב:

אם זה יהיה עם אלי ישי אז כבר יהיה לך שניים שמתעבים אחד את השני - ישי ודרעי.... ;)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 07 מרץ 2015, 21:44

חנו'ש כתב:
roy1000 כתב:

אם זה יהיה עם אלי ישי אז כבר יהיה לך שניים שמתעבים אחד את השני - ישי ודרעי.... ;)

האמת שזה גם נכון, ולכן יש סיכון גם בממשלה הזאת.

הדבר הכי מופרך בעיניי זה השמועות האחרונות, שכחלון וליברמן ינסו לקדם ממשלת אחדות. לא רואה שום סיכוי שזה יקרה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מרץ 2015, 22:15

חנו'ש כתב:אם זה יהיה עם אלי ישי אז כבר יהיה לך שניים שמתעבים אחד את השני - ישי ודרעי.... ;)

ישי ודרעי אולי יכולים להסתדר, אבל לא ברור לי איך זה יסתדר עם ברוך מרזל בקואליציה.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים