05 מרץ 2015, 17:24
jol9 כתב:אני מניח שהתשתית לא מספיק גדולה, אבל גם הצבא לא יכול לקלוט עשרות אלפי חרדים. ובוא נניח רגע שהחרדים יתגייסו כולם. מה עם הערבים?
למה להם מגיע פטור? ומה עם נשים דתיות?
אני מניח שפטור אפשר לתת לנשים בהריון או כאלה שכבר ילדו, אבל לא מעבר.
הפתרונות צריכים להיות כוללים. אין שום בעיה שבחורה בת 18 ממאה שערים, לא תתנדב באיזו טיפת חלב מקומית?
למה שבחור ערבי לא יתנדב לאיזה משמר אזרחי מקומי בכפר או בעיר שבה הוא גר?
את התשתית צריך להתחיל לבנות בהתאם לחוקים שיעברו ויתקבלו, וזה הרבה יותר מעניין מלגייס עוד עשרה דוסים, שגם ככה לא עושים כלום בצבא.
05 מרץ 2015, 17:48
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני מניח שהתשתית לא מספיק גדולה, אבל גם הצבא לא יכול לקלוט עשרות אלפי חרדים. ובוא נניח רגע שהחרדים יתגייסו כולם. מה עם הערבים?
למה להם מגיע פטור? ומה עם נשים דתיות?
אני מניח שפטור אפשר לתת לנשים בהריון או כאלה שכבר ילדו, אבל לא מעבר.
הפתרונות צריכים להיות כוללים. אין שום בעיה שבחורה בת 18 ממאה שערים, לא תתנדב באיזו טיפת חלב מקומית?
למה שבחור ערבי לא יתנדב לאיזה משמר אזרחי מקומי בכפר או בעיר שבה הוא גר?
את התשתית צריך להתחיל לבנות בהתאם לחוקים שיעברו ויתקבלו, וזה הרבה יותר מעניין מלגייס עוד עשרה דוסים, שגם ככה לא עושים כלום בצבא.
הכל נכון. הדרך הנכונה להתמודד עם התופעה זה באמצעות מערכת תמרוץ רחבה לשירות צבאי/לאומי. כיום אני מבין שמשהו כמו חצי מהחילונים גם לא עושים צבא. צריך לתת הטבות מפליגות למשרתים בצבא. אז יבואו כולם, גם החרדים וגם הערבים. אם כל ההטבות של המדינה כמו סבסוד לאוניברסיטה, קצבאות, דיור וכו' יהיו מותנות בשירות צבאי/אזרחי אז תאמין לי שגם הערבים וגם החרדים היו רצים לצבא.
05 מרץ 2015, 18:16
jol9 כתב:יכול מאוד להיות.
ושוב, זה לא צבא אלא שירות. אנחנו לא צריכים כ"כ הרבה חיילים בצבא...
05 מרץ 2015, 21:04
05 מרץ 2015, 21:19
06 מרץ 2015, 00:57
06 מרץ 2015, 09:02
06 מרץ 2015, 10:56
06 מרץ 2015, 11:46
jol9 כתב:לא יודע אם זה חבל הצלה, אבל אתה שם לב שהתקשורת כולה מגוייסת לדבר אחד - להפיל את שלטון הליכוד.
יש רק את ישראל היום שלא עוסקת בזה באופן אובססיבי ואת ערוץ 9 שהוא ימני יותר. כל השאר - פשוט בושה.
לגבי המסמך הזה, אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי שהדבר הזה הוא נכון. נתניהו לא ניהל שום מו"מ עם אף אחד. זאת היתה ציפי לבני שהיתה אחראית על המו"מ
שפוצץ לבסוף.
נתניהו בחיים לא יביא שום הסכם מהסוג הזה, כי הוא פשוט לא מחפש הסכם. זה לא מעניין אותו, ואני חושב שזה טוב שהוא לא עוסק בזה.
06 מרץ 2015, 13:58
06 מרץ 2015, 14:31
Roni1 כתב:בנט חייב להיסגר על עצמו, אי אפשר כל יום לכתוב סטטוס על כמה נחום ברנע עיתונאי שקרן ותועמלן, ואז לפרסם ידיעה שלו לגבי טיוטת הסכם כידיעה ודאית כדי לתקוף את הליכוד. הוא מתפזר ויורה לכל הכיוונים בלי לתאם עמדות מול עצמו ויוצא קצת פתאטי.
אין לי מושג מי הדליף את המסמך הזה אבל ביבי לא תומך בנסיגה לקווי 67 (הוא אמר את זה מפורשות ואין שום סיכוי שהוא תומך בזכות השיבה) טיוטות והצעות יש המון, השאלה היא אם מישהו מאשר אותן בסוף.
אם זה נכון זה רע מאוד, אבל זה לא מהווה חותמת מספר 82727 לעובדה שסרבני השלום היחידים הם הפלסטינים? מה ניסו לעשות עם ההדלפה הזאת?
06 מרץ 2015, 15:20
06 מרץ 2015, 15:37
roy1000 כתב:jol9 כתב:לא יודע אם זה חבל הצלה, אבל אתה שם לב שהתקשורת כולה מגוייסת לדבר אחד - להפיל את שלטון הליכוד.
יש רק את ישראל היום שלא עוסקת בזה באופן אובססיבי ואת ערוץ 9 שהוא ימני יותר. כל השאר - פשוט בושה.
לגבי המסמך הזה, אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי שהדבר הזה הוא נכון. נתניהו לא ניהל שום מו"מ עם אף אחד. זאת היתה ציפי לבני שהיתה אחראית על המו"מ
שפוצץ לבסוף.
נתניהו בחיים לא יביא שום הסכם מהסוג הזה, כי הוא פשוט לא מחפש הסכם. זה לא מעניין אותו, ואני חושב שזה טוב שהוא לא עוסק בזה.
אני גם חושב שזה לא אמיתי. יש לזה איזה בסיס קלוש, אבל זה לא אמיתי. בלי קשר, זה יכול להיות חבל ההצלה של הבית היהודי שממשיך להתרסק בסקרים. אם מספיק בוחרים של ביבי יאמינו לזה, הבית היהודי יהנו מההפקר.
אני לא חושב שהכתבה הזו עוזרת להפיל את שלטון ביבי, אבל היא כן יכולה להחליש את הליכוד.
לצערי, אני חושב שאנחנו הולכים לממשלת אחדות אחרי הבחירות. השמועות אומרות שכחלון/ליברמן ידחפו לזה וירצו להשאיר את בנט ולפיד בחוץ ( למרות שאני לא רואה איך זה עובד בלי לפיד).
06 מרץ 2015, 16:09
jol9 כתב:כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.
נכון שממשלה צרה זה לא דבר הכי טוב, אבל גם ממשלה צרה יכולה לעבוד ולהצליח ולקדם דברים וזה עדיף על ממשלה שבה יושבים אנשים שמתעבים אחד את השני,
רק כי זה משדר משהו חיובי... הרי ברור שאחרי שנה וקצת זה מתפרק.
06 מרץ 2015, 16:17
roy1000 כתב:jol9 כתב:כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.
נכון שממשלה צרה זה לא דבר הכי טוב, אבל גם ממשלה צרה יכולה לעבוד ולהצליח ולקדם דברים וזה עדיף על ממשלה שבה יושבים אנשים שמתעבים אחד את השני,
אני פשוט לא בטוח שיש מספיק לממשלת ימין. כרגע נראה שבלי אלי ישי (שהוא מאוד בעייתי) יש לגוש הימין + כחלון 61-63 מנדטים. אין לממשלה כזו סיכוי.
06 מרץ 2015, 18:47
felix_r כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.
אני פשוט לא בטוח שיש מספיק לממשלת ימין. כרגע נראה שבלי אלי ישי (שהוא מאוד בעייתי) יש לגוש הימין + כחלון 61-63 מנדטים. אין לממשלה כזו סיכוי.
לא בטוח שאין לממשלה כזאת סיכוי, כי בסך הכל היא מורכבת ממפלגות שנמצאות באותו הצד
07 מרץ 2015, 07:51
07 מרץ 2015, 20:48
roy1000 כתב:jol9 כתב:כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.
07 מרץ 2015, 21:44
חנו'ש כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:כחלון וליברמן יהיו המפסידים הכי גדולים אם תהיה ממשלת אחדות. אף אחד מהם לא ייקבל את מה שהם רוצים.
אם זה יהיה עם אלי ישי אז כבר יהיה לך שניים שמתעבים אחד את השני - ישי ודרעי....
07 מרץ 2015, 22:15
חנו'ש כתב:אם זה יהיה עם אלי ישי אז כבר יהיה לך שניים שמתעבים אחד את השני - ישי ודרעי....