על ידי jol9 » 21 אפריל 2015, 10:30
רוי, אתה כל שנה אומר את אותם הדברים בהקשר הזה, ותמיד אנחנו רואים שזה יכול ללכת לכאן או לכאן.
אני אישית חושב שבניית הסגל צריכה לכלול כמה קווים מנחים בסיסיים:
1 - להמנע מכפילויות. מקל ואוחיון הם שחקנים די דומים. אחד קצת יותר טוב בהתקפה, השני בהגנה. שניהם שחקנים בלי קליעה טובה מבחוץ, ושניהם רכזים סבירים פלוס. אין שום טעם לבזבז מקום
יקר בסגל ובתקציב בשביל לסגור את עמדה 1 עם שניהם. להערכתי זה גם לא מספיק טוב מקצועית.
היתה הזדמנות להביא אותו בזול לפני חודשיים, אבל משזה לא קרה, וכשאנחנו רואים שלא מדובר באיזה עילוי גדול מדי, אני חושב שחבל ללכת לכיוון הזה.
2 - מכבי חייבת לשפר את נושא הקליעה מבחוץ. להערכתי שני שחקנים נוספים שקולעים טוב, זה סוג של MUST. אם לא, אז לפחות אחד, אבל שיהיה קלעי ממש קטלני
3 - קו קדמי - זאת סוגייה לא פשוטה. לדעתי הפתרון הפשוט ביותר לסוגייה הזאת, הוא ללכת על גבוה מאסיבי, שיהיה עוגן הגנתי. ראינו שלפנר היו שלושה
כאלה, וזה ממש לא משנה מי מהם שיחק, כי מבחינה התקפית הם היו כולם די דומים, אבל בהגנה הם נתנו גוף והקריבו עבירות.
אני מסרב להאמין שגולם כמו ארדן הוא שחקן יקר מדי. בכל אופן, מכבי צריכה לשפר את האספקט ההגנתי בצבע.
תוספת של שחקן כזה יכולה לאפשר למכבי גם להמר שוב על סופו, אבל זה חייב להיות בשכר מקוצץ. זה ייצר פקק מסויים בעמדות הפנים,
אבל זה כנראה מחוייב במציאות. אם אלכסנדר יאוזרח, אז יחד עם טיוס (שלעתי צריכים לעשות מאמץ ולהשאיר אותו, וזה גם לא יהיה מאוד
יקר כמו שמדברים כאן), יהיה לנו קו קדמי עם 2 ישראלים ו-3 זרים, וזה בסדר גמור.
4 - נושא הישראלים - נושא גם לא פשוט כלל. לאנדסברג כנראה יישאר, אני מאמין שגם אוחיון. פניני יחזור מפציעה, וכהן מבחינתי לא ממש רלוונטי.
החשש שלי הוא מזה שגיא לא יחזור לעצמו, ובעצם נקבל שוב פעם שחקן לא זול שלא תורם כלל.
אני חושב שמכבי צריכה לנסות להמר על ה"אוחיון" החדש שלה. כלומר להביא שחקן צעיר שיכול להתאים לשחק ביורוליג מבחינת נתונים פיזיים,
ולקדם אותו במהלך העונה. רצוי מאוד שזה יהיה שחקן טוב בהגנה.
אני לא יכול לחשוב כרגע על שמות, אבל זה לא חייב להיות מישהו מאוד בולט ומוכח כמו יבזורי נניח, אלא שחקן צעיר יותר שנמצא בדרך למעלה,
ושמתאים מבחינת התכונות שלו, גם אם לא מדובר בכוכב בהתהוות.
דאוסן, עד כמה שאני יודע, לא ממש שומר, וגם די חופף לסילבן, כך שאני לא רואה הרבה ערך מהחתמתו בשלב הזה.
5 - באופן כללי, אני חושב שכדאי לדלל את כמות האמריקאים בסגל. אין שום מחוייבות להחזיק 8-9 אמריקאים בסגל. אפשר לפזול לשווקים אחרים,
ולשחקנים בסגנונות אחרים. לא חסרים גארדים ופורוורדים ליטאים, סרבים, קרואטים, יוונים, טורקים וכו'. אין שום סיבה לא לחפש שחקנים
כאלה, ולהגביל את עצמינו רק לשחקנים ממוצא אמריקאי.