יוסי22 כתב:לא שקבוצת הצלבה זו פחיתות כבוד , אנשים לוקחים את זה כמובן מאליו אבל כל החכמים הגדולים לא יבנו קבוצת הצלבה ביורוליג גם עוד מאה שנים , תראו את האלטרנטיבה שלא עברה את הבית המוקדם ביורוקאפ .
אתם קולטים? לא עברה את הבית המוקדם ביורוקאפ ומקבלת קומפלימנטים בלי סוף ופה מתעסקים עם זה שמכבי "קבוצת הצלבה" ביורוליג ועוד אחרי משחק ענק כמו שראינו אתמול .
לגבי העונה הבאה ממשיכים עם הבניה החכמה ומשאירים את לאנדסברג שעשה התקדמות מזהירה השנה (היה חסר בסדרה הזו ואי אפשר לשפוט אותו עם החזרה מפציעה לסדרה כל כך אינטנסיבית ) , לדעתי צריך להשאיר את כל הסגל ולהחליף את היינס , גם ככה זה נפל בעיקר על הכושר של השחקנים שנשחקו למוות במשחקים חסרי משמעות גם בגלל הפציעות של גיא ושל סילבן .
תוסיפו לקבוצה הזו גארד איכותי במקום היינס שהוא נפקד קבוע ועוד שני ישראלים משמעותיים ( פניני ולאנדסברג ) ויש קבוצת הצלבה פלוס שזה המקום שמכבי שווה במקום קבוצת הצלבה מינוס כמו עכשיו .
בסופו של דבר מכבי לא יכולה להבטיח פיינל פור כל שנה כשיש את צסקא , ריאל וברצלונה ואחר כך את פנרבחצ'ה , היווניות ומכבי .... אבל ברור שקל לבנות קבוצה שתיקח גביע כל שנה במילים , זה תמיד קל.
יוסי, למכבי יש תקציב שהוא 5-8 ביורוליג. בנוסף, יש לה אולם מהביתיים ביורוליג. עם הנתונים האלה, היא אמורה להגיע להצלבה, וזה מה שהיא עושה ברוב העונות (אני מדבר על הפחות/יותר עשור אחרון מאז שהתקציבים התחילו לרדת).
אני לא מתלהב מהדוגמא של מגדל. אני לא שואף להיות כמוהם. מה שכן, הם לפחות הוכיחו שהם מוכנים לפתוח את הכיס באמצע העונה ולנסות לתקן טעויות שנעשו בתחילת העונה.
לצערי, אי אפשר לשמור על הסגל בשלמותו ופשוט להחליף את היינס בגלל שכמעט כל השחקנים בסגל מקבלים (או יכולים לקבל) שידרוגי תקציב משמעותיים. ריאלית, תיאלץ להיפרד מטיוס שהוא אחד מהשחקנים החשובים שלנו בשנתים האחרונות ולהביא שחקן פחות טוב ממנו. גם מסופו ופארגו אולי ניפרד.
גם בשנה הבאה יהיה קשה להגיע לפיינל פור. דרך אגב, אין שוב בעיה עם קבוצה של הצלבה, אבל זה מצב מעצבן כי עם עוד תוספת של 15% לתקציב, היה אפשר להיות מתמודדים קבועים על הפיינל פור.