גודס

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גודס

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אפריל 2015, 16:32

toja27 כתב:כיוון ששנינו הסכמנו על כך שמקצועית אדלשטיין מתאים להיות במכבי אז הויכוח הוא על כך שקבעת בנחרצות שאדלשטיין לא יוכל לאמן במכבי ואחרי חודש הצדדים יפרדו בגלל עניין האישיות, ואני בכלל לא בטוח שזה מה יהיה. אני חושב שהמכשול העיקרי יהיה דווקא בהחלטה למנות אותו בגלל התדמית שלו. אני חושב שאם ויקרה ומכבי יציעו לו את התפקיד ואדלשטיין יסכים, שני הצדדים ידעו לקראת מה הם הולכים ויידעו להתנהל בזהירות. כמובן שיהיו כנראה מחלוקות אבל מצד שני גם עם בלאט היו מחלוקות שגם הוא מאמן יחסית דומיננטי והוא החזיק 4 שנים.
עוד נקודה שאנחנו לא מסכימים היא על הצלחתו של גודס עד כה. אתה טוען שהוא עשה עבודה סבירה עד כה בהתחשב בסגל שיש לו ואני טוען שאפשר היה להוציא יותר.

אמרתי שבשביל שאדלשטיין יאמן במכבי, דני פדרמן יצטרך לעשות פשרות מאוד גדולות בנוגע לשליטה שלו בקבוצה. פשרות שהוא לא עשה עם מאמנים קודמים (כולל בלאט). אם לא יעשו פשרות כאלו, אז כן, אדלשטיין לא יחזיק מעמד במכבי.

לגבי גודס - לדעתי הוא עשה עבודה ממוצעת - כלומר מיצה את הפוטנציאל של הסגל, מי יותר (רנדל וסמית') ומי פחות (סופו, היינס). האם אפשר היה להשיג יותר? אני לא חושב שהיה אפשר לעבור את פנר בשום מקרה, היה אולי אפשר לנצח משחק או אפילו שניים, אבל זה לא נראה לי מהותי.

אני חושב שכמעט כולם פה בפורום יסכימו שאדלשטיין הוא מאמן עם פוטנציאל מקצועי גדול (בהרבה) מגודס. השאלות בקשר אליו הן לא מקצועיות.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 26 אפריל 2015, 19:20

גם אם אדלשטיין יגיע, ויקבל את כל הדרישות, אני בכלל לא בטוח, שהוא יצליח. לאדלשטיין אין נסיון יורוליג, ולמאמנים כאלה קשה מאוד להעריך נכון את הבדלי הרמות של השחקנים בין הליגה המקומית ליורוליג. זוכרים את אפי בירנבוים?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 26 אפריל 2015, 19:25

ארז פריק של כדורסל מכל העולם. מאמן די חדשני בהשוואה לאפי. הכדורסל שלו משתנה ומגיב למגמות בעולם.
הבן אדם מרייר כשהוא מדבר על הכדורסל של ריק פיטינו או ששבסקי. הוא מזריק את זה ותלמיד של זה.

אפי מאמן נחמד אבל אלה דברים שקשה להגיד על הכדורסל שלו...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אפריל 2015, 19:27

אני חושב שקצת נסחפתם עם ההאדרה לאדלשטיין.
הוא מאוד מבוגר, ולא הצליח לייצר הצלחה מקצועית יוצאת דופן באף מקום שהיה. אז כן, יש לו מוח כדורסל נדיר. להניח שדווקא במכבי הוא יביא אותו לידי ביטוי סוף סוף? לא בהכרח בכלל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אפריל 2015, 19:42

MTA2311 כתב:אני חושב שקצת נסחפתם עם ההאדרה לאדלשטיין.
הוא מאוד מבוגר, ולא הצליח לייצר הצלחה מקצועית יוצאת דופן באף מקום שהיה. אז כן, יש לו מוח כדורסל נדיר. להניח שדווקא במכבי הוא יביא אותו לידי ביטוי סוף סוף? לא בהכרח בכלל.

אלדשטיין הצליח מקצועית כמעט בכל מקום שהוא היה בו. הגיע עם גליל של קאוקינס לגמר, הגיע עם מכבי ר"ג לגמר, עשה עונות מצויינות עם הפועל ת"א של גוסינסקי, עשה עונה מצויינת בירושלים, ואז חזר לעוד קדנציה מצויינת בהפועל ת"א. בכל קבוצה הוא הוציא יותר ממה שהסגל היה שווה. אם הוא לא היה מסתכסך בכל מקום שהוא היה בו, אז הוא היה מאמן את מכבי מזמן, כי בארץ אין אף מאמן שמתקרב לרקורד המקצועי שלו.

לגבי אירופה - הוא לקח את הפועל ת"א לחצי גמר יורוקאפ ואת ירושלים לחצי גמר יול"ב. הוא ממש לא מתרסק באירופה (למרות שלא אימן ביורוליג).
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 אפריל 2015, 20:18

שזה כמו שאמרתי, לא הצלחה מקצועית יוצאת דופן.
לא משהו שאי אפשר לוותר עליו בהתחשב בהיותו פסיכופת עם תעודות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אפריל 2015, 20:21

אני לא רואה אף מאמן בארץ שהצליח יותר מאדלשטיין בלי לאמן במכבי. אפילו לפיני גרשון היו שנים לא מעטות שבהן הוא נכשל לפני שהגיע למכבי.

לוותר עליו ברור שאפשר, אבל אם רוצים להחליף את גודס (בדגש על אם), אדלשטיין הוא המועמד (הישראלי) היחידי שאני יכול לחשוב עליו.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 26 אפריל 2015, 20:26

ת'אמת שאני ממש לא אתנגד לראות את ארז מגיע...
אולי סוףסוף נחזה בפיתוח של ישראלי במכבי...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי felix_r » 26 אפריל 2015, 20:52

roy1000 כתב:אני לא רואה אף מאמן בארץ שהצליח יותר מאדלשטיין בלי לאמן במכבי. אפילו לפיני גרשון היו שנים לא מעטות שבהן הוא נכשל לפני שהגיע למכבי.

לוותר עליו ברור שאפשר, אבל אם רוצים להחליף את גודס (בדגש על אם), אדלשטיין הוא המועמד (הישראלי) היחידי שאני יכול לחשוב עליו.

תזכיר לי בכמה תארים הוא זכה?
קטש ופרנקו זכו באליפויות מחוץ למכבי. דן שמיר זכה בגביעים. דרוקר זכה ביורוקאפ.
לא שאני חושב ששלושתם טובים יותר מאדלשטיין, אבל אני רק מציג לך דוגמאות להצלחות מחוץ למכבי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אפריל 2015, 21:05

felix_r כתב:תזכיר לי בכמה תארים הוא זכה?
לא שאני חושב ששלושתם טובים יותר מאדלשטיין, אבל אני רק מציג לך דוגמאות להצלחות מחוץ למכבי.

קטש ופרנקו ניצחו את מכבי בסדרות? כי אדלשטיין הפסיד שתרופה שהיו עדיין סדרות. דן שמיר לא ממש הצליח חוץ מעונה אחת בירושלים. דרוקר נכשל בכל מקום וגביע היול"ב היה הלתחה בודדת כשבאותה עונה הוא נכשל בליגה.

אתה מדבר איתי על הבלחות ואני מדבר על מאמן שמצליח כמעט בכל עונה להוציא יותר מ- 100% מהסגל שלו. אין אף מאמין ישראלי שמצליח בצורה כל כך עקבית.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 26 אפריל 2015, 21:21

roy1000 כתב:

קטש ופרנקו ניצחו את מכבי בסדרות? כי אדלשטיין הפסיד שתרופה שהיו עדיין סדרות. דן שמיר לא ממש הצליח חוץ מעונה אחת בירושלים. דרוקר נכשל בכל מקום וגביע היול"ב היה הלתחה בודדת כשבאותה עונה הוא נכשל בליגה.

אתה מדבר איתי על הבלחות ואני מדבר על מאמן שמצליח כמעט בכל עונה להוציא יותר מ- 100% מהסגל שלו. אין אף מאמין ישראלי שמצליח בצורה כל כך עקבית.

קביעה סובייקטיבית. פוטר כמעט מכל קבוצה בה עבד ולא זכה אפילו לא בגביע ווינר מיסכן.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 26 אפריל 2015, 21:27

felix_r כתב:
roy1000 כתב:

קביעה סובייקטיבית. פוטר כמעט מכל קבוצה בה עבד ולא זכה אפילו לא בגביע ווינר מיסכן.

אני לא חושב שזה סובייקטיבי במיוחד. בכל מקרה, הוא בשום מקרה לא פוטר בגלל כישלון מקצועי.

מה אתה חושב עליו? פחות טוב מגודס?
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 26 אפריל 2015, 21:49

roy1000 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:

אני לא חושב שזה סובייקטיבי במיוחד. בכל מקרה, הוא בשום מקרה לא פוטר בגלל כישלון מקצועי.

מה אתה חושב עליו? פחות טוב מגודס?

אני לא אמרתי בשום מקום שאדלשטיין פחות טוב ממישהו אחר. הוא באמת אחד הטובים בארץ.

אני רק הזכרתי שני סעיפים שיכולים לעורר חשש:

1) אין לאדלשטיין נסיון יורוליג . ואסור לזלזל בזה. למאמנים ללא נסיון יורוליג קשה מאוד להעריך נכונה את הבדלי הרמות בין שחקן יורוליג לשחקן ליגה. אפי בירנבוים הוא דוגמא טובה מאוד לכך. גם הוא נחשב לאחד המאמנים הטובים בליגה, מאוד מנוסה וכו'. אבל ראית איזה שחקנים הוא הביא. ראית שאין לו מושג...

2) אין לו שום תואר כלשהו, אפילו לא הכי קטן. מכבי הוא מועדון של תארים. צריכים מאמן שיודע איך לקחת אותם. אני אזכיר לך איך צביקה שרף סיים את עונתו האחרונה במכבי: 3 גמרים ואפס תארים...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 26 אפריל 2015, 22:16

נדמה לי שאדלשטיין היה עוזר של פיני באול', ולכן היורוליג ממש לא זרה לו.

בכל אופן, אני חושב שעניין המאמן יוכרע ע"פ התוצאות של מכבי במאבק על האליפות. למרות שיש בהחלט תחושה שגודס איבד את
הקבוצה במאני טיים, ושתקרת הזכוכית שלו היא לא גבוהה במיוחד
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 26 אפריל 2015, 22:20

jol9 כתב:נדמה לי שאדלשטיין היה עוזר של פיני באול', ולכן היורוליג ממש לא זרה לו.

בכל אופן, אני חושב שעניין המאמן יוכרע ע"פ התוצאות של מכבי במאבק על האליפות. למרות שיש בהחלט תחושה שגודס איבד את
הקבוצה במאני טיים, ושתקרת הזכוכית שלו היא לא גבוהה במיוחד

כן, הוא היה עוזר מאמן עונה אחת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 27 אפריל 2015, 01:59

felix_r כתב:1) אין לאדלשטיין נסיון יורוליג . ואסור לזלזל בזה. למאמנים ללא נסיון יורוליג קשה מאוד להעריך נכונה את הבדלי הרמות בין שחקן יורוליג לשחקן ליגה. אפי בירנבוים הוא דוגמא טובה מאוד לכך. גם הוא נחשב לאחד המאמנים הטובים בליגה, מאוד מנוסה וכו'. אבל ראית איזה שחקנים הוא הביא. ראית שאין לו מושג...

2) אין לו שום תואר כלשהו, אפילו לא הכי קטן. מכבי הוא מועדון של תארים. צריכים מאמן שיודע איך לקחת אותם. אני אזכיר לך איך צביקה שרף סיים את עונתו האחרונה במכבי: 3 גמרים ואפס תארים...

1) פעמיים הביא קבוצות לחצי גמר של המפעל האירופאי השני - פעם אחת חצי גם יורוקאפ עם הפועל ת"א, ופעם אחת חצי גמר יורוקאפ עם ירושלים. עוד שנה כעוזר של פיני באוליפיאקוס כמו שכתבו פה. אני חושב שזה נסיון סביר ובטח שיותר טוב ממה שהיה לפני לפני שהגיע למכבי. גם הרבה יותר טוב מזה של אפי שלא עשה כלום באירופה לפני מכבי.

2) אין לו באמת תואר מחוץ למכבי. השאלה היא עד כמה זה חשוב? אני לא יודע אם לגנוב איזה תואר בפיינל פור זה הדבר שאומר הרבה על מאמן.

אם מסתכלים על הסך הכל, הרזומה שלו לא פחות טוב ממאמנים אחרים שקיבלו את מכבי. כמובן שזה לא אומר כלום על הצלחה אפשרית.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 27 אפריל 2015, 10:54

אני מתפלל ליום שבו מאמן מכבי יתבטא בצורה הזאת:

"יש הרבה זריקות טובות, אבל אם תצליח להפוך אותן לזריקות מעולות, האחוזים ירקיעו שחקים. זריקות מול מגן הן זריקות גרועות מאוד, והאחוזים יורדים בכמעט 20 אחוז. אלו דברים שמאמן תמיד מנסה לפתח. לוקח זמן להביא את כולם לנקודה שבה כולם מבינים מה הדבר הטוב ביותר בשביל הקבוצה. אתה רוצה לחדור לסל לא רק בשבילך, אלא בשביל חבר לקבוצה. לחדור לסל כדי לגרום לדברים לקרות – בשבילי, בשביל חבר לקבוצה או בשביל המסירה אחרי המסירה שלי. כשהשחקנים מתחילים להבין זאת, אז העניינים מתחילים לזרום ומתחילים לשחק כדורסל במקום לבצע תרגילים או להחליט מראש מה מתכוונים לעשות"

"הרבה תלוי בתחרותיות ובאופי של השחקן. אני לא יכול לקבל כל החלטה בשבילם. אין לי 14 פסקי זמן. אתם חייבים להתאסף ולדבר. אולי תראו משהו שאני לא רואה. אני חושב שאנשים תחרותיים לא רוצים שאדם אחד יגיד להם כל הזמן מה לעשות. לפעמים אני לוקח פסקי זמן ואומר להם: 'אין לי כלום בשבילכם. מה אתם רוצים שאעשה? איבדנו את הכדור שש פעמים, כולם מחזיקים את הכדור יותר מדי זמן. תפתרו את זה בעצמכם'. זה משחק של שחקנים והם צריכים לספק את הסחורה. ככל שתצליח להעביר להם את המסר הזה, הם ייקחו בעלות יותר ויותר. אז אתה מסמן תרגיל או מחליף שחקן פה ושם, דברים שעוזרים להם לנצח, אבל בסופו של דבר הם צריכים לקחת פיקוד, אחרת לעולם לא תגיע לקצה ההר"

גרג פופוביץ' הגדול.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 אפריל 2015, 11:26

לייק גדול
ציטוטים אדירים.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי ankram » 27 אפריל 2015, 11:40

החציל האצטקי כתב:לייק גדול
ציטוטים אדירים.

מה , אתה רוצה להגיד לי שפופוביץ' לא יודע לקבל 10000 החלטות במשחק כמו טייס קרב? איך הוא שולט על הקבוצה שלו , זה לא ייתכן.......

אתה רוצה להגיד לי שאתה מעדיף את הציטוטים האלו ע"פ הציטוטים של אושיית הכדורסל הזאת:????

"סילבן הצליח לעשות קפיצת מדרגה מבחינה התקפית, כל אחד יודע שהוא יכול לעשות נקודות בכל מצב כמעט. השדרוג שלו צריך להתחיל ברמת ההגנה. בסופו של דבר, מי שלא ישמור לא ישחק - אלא אם אתה סופרסטאר. אין הנחות לאף שחקן".

בעבודה עם דייויד בלאט הייתי יותר בקטע ההתקפי. עכשיו פיני ואני עובדים על ההתקפה ואני נוגע יותר בהגנה. יש לנו את החוקים שאנחנו מנסים להעביר, שחלקם נתפשים יותר וחלקם פחות כי כל שחקן מגיע ממקום אחר. בתקופה האחרונה היינו כל הזמן בין נסיעות ואירועים והיה די קשה לעבוד על המגרש. זו עונה ארוכה ונצטרך תוך כדי תנועה לחדד את הבסיס ולהטמיע דברים".

''אני לא כאוב, אלא כעוס. לא ביצענו דבר ממה שדיברנו עליו', כשלא שומרים, אז חוטפים. אני לא יודע להסביר מה קרה, כל תוכנית המשחק שלנו לא עבדה. אף אחד לא ביצע שום דבר, התפרקנו מההתחלה. אחר כך היינו צריכים לרדוף אחרי פנרבחצ'ה. לא הצלחנו להתמודד עם הדברים הבסיסיים עליהם דיברנו בהגנה''.

''צריך לשאול את השחקנים מה קרה, כי לי אין תשובות''
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 אפריל 2015, 11:47

במקרה הזה כבר עדיף

סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר