המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
toja27 כתב:jol9 כתב:toja27 כתב:אתם תראו ותזכרו מה שאני אומר, שנה הבאה או מקסימום שנתיים , אף אחד כבר לא ירצה את לאנסברג יותר בקבוצה. אנשים יבינו שבסופו של דבר השחקן הזה לא גורם לקבוצה להיות טובה יותר ווינרית. למה אני אומר זאת? כי חסרה לו המחויבות הפנימית , ברוח שלו יש משהו מאוד חלש.
אנחנו נצתרך לחכות ולראות.
אם זאת הבעיה עם לאנדסברג, אז בטח ובטח שאליהו והלפרין אלה לא השחקנים שייתנו לך את זה.
זה מעבר לזה, שחקנים ישראלים גדלו על מכבי, הם מביאים איתם משהו בזהות בעוד לרב אצל המתאזרחים אתה לא מקבל מהם את ההרגשה הזאת. זה מרגיש לי שכשיש יותר מדי מתאזרחים, הקבוצה מאבדת משהו חשוב בזהות/רוח שלה.
jol9 כתב:toja27 כתב:jol9 כתב:toja27 כתב:אתם תראו ותזכרו מה שאני אומר, שנה הבאה או מקסימום שנתיים , אף אחד כבר לא ירצה את לאנסברג יותר בקבוצה. אנשים יבינו שבסופו של דבר השחקן הזה לא גורם לקבוצה להיות טובה יותר ווינרית. למה אני אומר זאת? כי חסרה לו המחויבות הפנימית , ברוח שלו יש משהו מאוד חלש.
אנחנו נצתרך לחכות ולראות.
אם זאת הבעיה עם לאנדסברג, אז בטח ובטח שאליהו והלפרין אלה לא השחקנים שייתנו לך את זה.
זה מעבר לזה, שחקנים ישראלים גדלו על מכבי, הם מביאים איתם משהו בזהות בעוד לרב אצל המתאזרחים אתה לא מקבל מהם את ההרגשה הזאת. זה מרגיש לי שכשיש יותר מדי מתאזרחים, הקבוצה מאבדת משהו חשוב בזהות/רוח שלה.
אבל זהו שזה לא נכון.
יש לך מתאזרחים כמו טיוס שלא ממש שמים קצוץ (למרות ששנה שעברה הוא היה גדול), ויש כאלה כמו שארפ ובלו שהופכים לסמל של הקבוצה.
כנ"ל לגבי ישראלים - יש פניני מצד אחד ואליהו מצד שני. תיזכר כמה ביקורת היתה על אליהו והמחוייבות שלו כששיחק במכבי.
בסופו של דבר אי אפשר לייצר שחקנים מחוייבים וסמלים בשנה אחת. זה לוקח זמן, וזה בסדר. מה שכן, כשכבר מגיע אחד כזה,
צריכים לעשות מאמץ גדול ולהשאיר אותו במועדון, מה שלא עשו עם רייס.
החציל האצטקי כתב:בואו נסכים על זה: יש בעיית זהות קשה היום במכבי. חסר סמל, חסר חיבור, חסרה מחוייבות.
אין עם מי להזדהות ואין את מי להעריץ, לעודד ולאהוב.
המחויבות של היום באה מ:
1) סופו: שחקן מאוד בעייתי מבחינה מקצועית, בחור אלים עם אורח חיים לא ספורטיבי, סוציופט
2) גיא: שחקן מזדקן שעבר פציעה שספק אם יחזור ממנה ולא מוכשר דיו כדי להוביל
3) סמית׳ ורנדל: בחורים מחויבים ושקטים מאוד, שעושים את העבודה ומכבדים מאוד את המועדון
4) אוחיון: קפטן כי אין אף אחד אחר שמדבר עברית בקבוצה, וכי הוא נלחם בהגנה לפעמים
5) סילבן: ״ילד״ (בן 26 עוד רגע) חמוד מטרינידד וטובגו ששלחו לצה״ל ובא לפעמים לראות כדורגל, מאוד כשרוני אבל לא מנהיג ולא מוביל
בקיצור, אין לך כלום
ריבילד עצבני בקיץ מחייב- אבל גם שם, הפתרונות שתביא בעייתיים מאוד... מי זה כבר יכול להיות, גל מקל האדום?
jol9 כתב:אני חושב שאתה פשוט לא זוכר. בטח שדיברו על אליהו בהקשרים האלה באופן שלילי.
כמו שאמרתי, מחוייבות וסמלים לא נוצרים בדקה. הלפרין ואליהו כבר לא יהיו לעולם סמלים של מכבי, ולכן אם זה מה שחסר לך, הייתי ממליץ
לחפש במקום אחר.
toja27 כתב:jol9 כתב:אני חושב שאתה פשוט לא זוכר. בטח שדיברו על אליהו בהקשרים האלה באופן שלילי.
כמו שאמרתי, מחוייבות וסמלים לא נוצרים בדקה. הלפרין ואליהו כבר לא יהיו לעולם סמלים של מכבי, ולכן אם זה מה שחסר לך, הייתי ממליץ
לחפש במקום אחר.
אני חושב שהסברתי את עצמי טוב מאוד, ואני בטוח שאני לא היחיד שלא רוצה לראות קבוצת אמרקאים בלבד.בעצם אני בטוח שאני עם הרב כאן.
jol9 כתב:החציל האצטקי כתב:בואו נסכים על זה: יש בעיית זהות קשה היום במכבי. חסר סמל, חסר חיבור, חסרה מחוייבות.
המחויבות של היום באה מ:
1) סופו: שחקן מאוד בעייתי מבחינה מקצועית, בחור אלים עם אורח חיים לא ספורטיבי, סוציופט
3) סמית׳ ורנדל: בחורים מחויבים ושקטים מאוד, שעושים את העבודה ומכבדים מאוד את המועדון
5) סילבן: ״ילד״ (בן 26 עוד רגע) חמוד מטרינידד וטובגו ששלחו לצה״ל ובא לפעמים לראות כדורגל, מאוד כשרוני אבל לא מנהיג ולא מוביל
בקיצור, אין לך כלום
ריבילד עצבני בקיץ מחייב- אבל גם שם, הפתרונות שתביא בעייתיים מאוד... מי זה כבר יכול להיות, גל מקל האדום?
זה מה שאני אומר. אתה לא יכול לייבא סמל. זה לוקח זמן. ד"א אין בעיה שמקל יהפוך לכזה. זה תלוי בהרבה דברים נוספים, כמו יכולת
מקצועית כמובן, אבל זה לא בלתי אפשרי.
jol9 כתב:toja27 כתב:jol9 כתב:אני חושב שאתה פשוט לא זוכר. בטח שדיברו על אליהו בהקשרים האלה באופן שלילי.
לחפש במקום אחר.
אני חושב שהסברתי את עצמי טוב מאוד, ואני בטוח שאני לא היחיד שלא רוצה לראות קבוצת אמרקאים בלבד.בעצם אני בטוח שאני עם הרב כאן.
אני מבין מצויין את מה שאתה אומר, ואני אומר בחזרה, שהלפרין ואליהו הם לא השחקנים הישראלים שייצרו הזדהות ואהדה
אצל הקהל, אם כבר אז להיפך.
מה שהקהל של מכבי לימד אותנו, זה שהוא נוטה להתחבר לשחקנים לא ע"פ צבע תעודת הזהות שלהם, שפת האם שלהם, הבלורית שלהם
או צבע העור שלהם, אלא לדברים אחרים לגמרי, כמו הבנה של מה זאת ומי זאת מכבי, מחוייבות מוחלטת למועדון ולסמל ומתן 110% מעצמך
בכל משחק ומשחק.
למעשה רוב הסמלים האמיתיים של המועדון שאני יכול לחשוב עליהם מאז נניח תחילת המילניום, הם לא צברים - שארפ, פארקר, ניקולה ובלו.
היחיד שעומד בכבוד איתם בכל מה שקשור בסמליות ובאהדה של הקהל הוא פניני ואולי אולי טל בורשטיין.
אני לוקח בכל יום ובלי למצמץ כל אחד מחבורת האמריקאים (והכרואטי) לעיל, על פני כל ישראלי שעבר כאן או שלא עבר כאן ב-15 השנים האחרונות,
כשמבחינה מקצועית רק כספי הוא בר השוואה אליהם, וגם זה רק אחרי שעזב את מכבי.
jol9 כתב:מה שהקהל של מכבי לימד אותנו, זה שהוא נוטה להתחבר לשחקנים לא ע"פ צבע תעודת הזהות שלהם, שפת האם שלהם, הבלורית שלהם
או צבע העור שלהם, אלא לדברים אחרים לגמרי, כמו הבנה של מה זאת ומי זאת מכבי, מחוייבות מוחלטת למועדון ולסמל ומתן 110% מעצמך
בכל משחק ומשחק.
toja27 כתב:jol9 כתב:החציל האצטקי כתב:בואו נסכים על זה: יש בעיית זהות קשה היום במכבי. חסר סמל, חסר חיבור, חסרה מחוייבות.
המחויבות של היום באה מ:
בקיצור, אין לך כלום
זה מה שאני אומר. אתה לא יכול לייבא סמל. זה לוקח זמן. ד"א אין בעיה שמקל יהפוך לכזה. זה תלוי בהרבה דברים נוספים, כמו יכולת
מקצועית כמובן, אבל זה לא בלתי אפשרי.
אף אחד לא דיבר על לייבא סמל, הטענה היא שיש מחסור בשחקנים המקומיים שחשובים גם לקהל וגם לחיבור בתוך הקבוצה. כל קבוצה באירופה רוצה שיהיו לה שחקניים מקומיים בשילוב עם זרים טובים. אני זוכר את נבאן ספאחיה, מאמן זר ,אמר שהוא רצה מאוד את אליהו כי לפי דעתו שחקנים מקומיים תמיד חשובים.
toja27 כתב:אבל אתה כן מפספס, כי אני לא דיברתי על הזרים, אלא דיברתי על תופעת המתאזרחים שעם כל הכבוד לא נותנים לך מספיק כדי שיהיה לך את הלוקסוס לא להביא שחקנים מקומיים במקומם.
אני אתקן את עצמי, כי עכשיו נזכרתי מאיפה כל הדיון התחיל וזה שאמרתי שהמתאזרחים הם חסרי נשמה ולכן במובן הזה , אין הבדל בין מתאזרח לזר.
אני אגיד שוב, אני חושב ששחקנים מקומיים הם חשובים לחיבור בתוך הקבוצה עצמה וגם לאוהדים. אני חושב שזה לא מצב תקין שיש לך 2 שחקנים מקומיים בלבד ופי 5-6 שחקנים זרים. כשאמרתי שחקנים חסרי נשמה , מה שהיה לי בראש למען האמת זה המתאזרחים שיש לנו כרגע. אם כי אני חושב שבאופן כללי שחקנים זרים לרוב לא יהיו מחוברים למועדון כי לרב הם פשוט נמצאים כאן בשביל המשכורת ואז לחזור הביתה. כמובן שיש שחקנים שגדולים גם בלב וגם ביכולת ואותם אתה רוצה להשאיר במועדון.
אם המתאזרחים שלך היו בלו, שארפ וכו' אז כמובן שאתה לא רוצה להחליף אותם בשחקנים ישראלים פחות טובים רק כיוון שהם מקומיים. אבל כשהמתאזרחים שלך הם לאנסברג, כהן, טיוס ונניח אלכסנדר, אז בשבילם אתה רוצה לוותר על שחקנים מקומיים? לדעתי מכבי עושה לעצמה חיים "קלים" עם הקלות שהיא מתפשרת על המתאזרחים.
טוב נראה לי שיותר מזה אני לא יכול להסביר ומיציתי את הנושא.
roy1000 כתב:יוני, מי המתאזרח האחרון שנשאר פה אחרי שקריירת הכדורסל שלו הסתיימה? גם שארפ שהיה בחור חביב וסופר מחובר למועדון לא נשאר פה. המתאזרחים הם כמעט כולם זרים עם ת.ז. כחולה. זה הכל. הם ישראלים לצורכי כדורסל בלבד. הם לא לומדים עברית והם לא משתקעים פה.
MTA2311 כתב:roy1000 כתב:יוני, מי המתאזרח האחרון שנשאר פה אחרי שקריירת הכדורסל שלו הסתיימה? גם שארפ שהיה בחור חביב וסופר מחובר למועדון לא נשאר פה. המתאזרחים הם כמעט כולם זרים עם ת.ז. כחולה. זה הכל. הם ישראלים לצורכי כדורסל בלבד. הם לא לומדים עברית והם לא משתקעים פה.
זה מה שחסר לך? שישתקעו בארץ אחרי קריירת הכדורסל שלהם?
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:roy1000 כתב:יוני, מי המתאזרח האחרון שנשאר פה אחרי שקריירת הכדורסל שלו הסתיימה? גם שארפ שהיה בחור חביב וסופר מחובר למועדון לא נשאר פה. המתאזרחים הם כמעט כולם זרים עם ת.ז. כחולה. זה הכל. הם ישראלים לצורכי כדורסל בלבד. הם לא לומדים עברית והם לא משתקעים פה.
זה מה שחסר לך? שישתקעו בארץ אחרי קריירת הכדורסל שלהם?
זה לא מזיז לי, אבל זה מראה בצורה די ברורה שהם לא ישראלים. אפשר לשאול את השאלה אם מכבי צריכה שחקנים ישראלים או לא, אבל החבר'ה האלה הם לא ישראלים, גם לא שארפ ובלו. הם אמריקאים.
ankram כתב:נו אז? האם אתה ע"ת החטיבה היהודית של "הבית היהודי"? , את מי לעזעזל זה מעניין? אפשר לחשוב ששולדנברנד יישאר פה אחרי הכדורסל , הוא כבר הצהיר שלא.
ללא מתאזרחים , אני חושב שהכדורסל הישראלי לא היה מגיע לשום מקום , מכבי של 77 , 81 היתה קבוצה מובהקת של ישראלים , מתאזרחים וזרים , זה שחלקם נשארו בארץ לא אומר שום דבר , כנ"ל נבחרת ישראל ב 79 , באמת נראה לך שללא הסטיבים , ושאר המתאזרחים היינו יכולים להגיע לאן שהו?
ד"א זאת לא המצאה ישראלית , האיטלקים והספרדים עשו את זה קודם , מי יודע לאן היתה מדיעה מילאנו ללא דאנטוני , ומהבדיקה האחרונה שעשיתי הוא לא בדיוק גר במילאנו......
הנושא של המתאזרחים הוא בסה"כ עוד דרך, או תירוץ לנגח את מכבי , ראשוני המתאזרחים הגיעו בכלל להפועל , למלינאק (המנייאק) לא הפריע שהפועל ר"ג היתה מפוצצת במתאזרחים , אבל שזה נודע למכבי , ישר הציוני המזוייף הפטריוט צץ.
הפועל ירושליים היתה מתה שלאנסברג או טיוס או שניהם יהיו שם , גם על פישר הם לא היו מתנגדים , מעניין אם הקהל שלהם היה שר אל אל ישראל ... ניחוש פרוע שלי , לא.
אמרו את זה גדולים ממני "הפטריוטיות הוא מפלטו של הנבל".
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים