אשכול אירופה - מלפפונים, החתמות וחדשות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול אירופה - מלפפונים, החתמות וחדשות

הודעהעל ידי felix_r » 17 יולי 2015, 15:51

גל גל כתב:וואו עכשיו ראיתי בכתבה על פרינטזיס שגוש צילדרס הרוויח 7 מיליון דולר לעונה, זה הגיוני? מטורף לא חושב שזה הסכום המדויק לדעתי זה היה משהו כמו 10 מיליון לשלוש עונות לפי מה שאני זוכר חוץ מזה הוא כל כך לא שווה תסכום הדימיוני הזה

לא יודע אם 7, אבל בטוח לפחות 5
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 17 יולי 2015, 15:52

גל גל כתב:וואו עכשיו ראיתי בכתבה על פרינטזיס שגוש צילדרס הרוויח 7 מיליון דולר לעונה, זה הגיוני? מטורף לא חושב שזה הסכום המדויק לדעתי זה היה משהו כמו 10 מיליון לשלוש עונות לפי מה שאני זוכר חוץ מזה הוא כל כך לא שווה תסכום הדימיוני הזה

כן, זה היה 7 מליון דולר לעונה. האו סירב להצעה של 6 מליון (ברוטו) מה- NBA בשביל זה.
roy1000

הודעהעל ידי גל גל » 17 יולי 2015, 15:52

בדקתי עכשיו והוא חתם באולימפיאקוס על חוזה של 20 מיליון דולר

היום בסכומים האלה אתה יכול להביא שחקנים הרבה אבל הרבה יותר טובים ממנו גם בחצי מהסכום וגם בשליש
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר/אדווארדס,יוקו,דיבה
פאלמר/מחיילוק,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
הול,פאייה,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי אדגר פו » 17 יולי 2015, 15:54

ממש לא הצדיק את הסכום, רחוק מאוד מאוד . נדמה לי שהגיע בסוף לאוסטרליה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 17 יולי 2015, 16:19

אדגר פו כתב:ממש לא הצדיק את הסכום, רחוק מאוד מאוד . נדמה לי שהגיע בסוף לאוסטרליה.

לפני ה"סוף", הוא עוד קיבל עוד חוזה של 20 מליון מפיניקס ונחתך משם.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 17 יולי 2015, 16:24

שמישהוא יעשה טובה לארצג ויקח אותו לקבוצת יורוליג :

http://www.sportando.com/en/europe/serb ... -team.html
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2015, 17:50

toja27 כתב:בכל אופן אי אפשר להאשים את חימקי שהיא לא בונה קבוצה תחרותית ליורוליג.

סגל תחרותי באירופה אמור להיות מאוזן.. להביא שחקן שירוויח פי 3 מהאחרים, זה לא דבר שיכול לעבוד כאן.
זה לא ששבד הוא ג'ורדן, שתיתן לו את הכדור והוא כבר יעשה סל. גם אם יהיה הרכז הכי טוב ביורוליג, זה
עדיין לא שווה את הסכומים האלה.
אפילו ספאנוליס שכבר הביא שני תארים כמעט לבד, לא שווה סכום כזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2015, 17:54

גל גל כתב:בדקתי עכשיו והוא חתם באולימפיאקוס על חוזה של 20 מיליון דולר

היום בסכומים האלה אתה יכול להביא שחקנים הרבה אבל הרבה יותר טובים ממנו גם בחצי מהסכום וגם בשליש

אתה לא מביא שחקנים ברמה טובה מהNBA באמצע הקריירה שלהם....
אני חושב שהוא היחיד שעשה את זה עד עכשיו, ומאז לא ניסו שוב, כי זה פשוט לא שווה. האמריקאים מתקשים להסתגל
לסגנון באירופה.

היורוליג היום היא ליגה של אירופאים, ואירופאים לא עולים סכומים כאלה, אלא אם כן מדובר בכוכבי על בNBA
ששווים אף הרבה יותר מזה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 17 יולי 2015, 18:05

אדגר פו כתב:שמישהוא יעשה טובה לארצג ויקח אותו לקבוצת יורוליג :

http://www.sportando.com/en/europe/serb ... -team.html

לא אפול מהכסא אם הוא יחתום פה בסוף. אצל רוב מי שיש לו יותר כסף מאיתנו עמדה 4 כבר מלאה. ות'כלס מבחינה התקפית יש אולי 2 או מקסימום 3 שבאמת טובים ממנו באירופה.
שחף

הודעהעל ידי אדגר פו » 17 יולי 2015, 18:08

יכול להיות באמת שהקיץ זה יותר ריאלי.
מצד שני, הגנה. מה יהיה על ההגנה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 17 יולי 2015, 18:21

jol9 כתב:
toja27 כתב:בכל אופן אי אפשר להאשים את חימקי שהיא לא בונה קבוצה תחרותית ליורוליג.

סגל תחרותי באירופה אמור להיות מאוזן.. להביא שחקן שירוויח פי 3 מהאחרים, זה לא דבר שיכול לעבוד כאן.
זה לא ששבד הוא ג'ורדן, שתיתן לו את הכדור והוא כבר יעשה סל. גם אם יהיה הרכז הכי טוב ביורוליג, זה

עוד לא ראית את כל הסגל שלהם. אני לא חושב שהוא יהיה לבד, והמשכורת שלו ממש לא רלוונטית. שבד הוא לדעתי הגארד הכי טוב ביורוליג. החתמה גדולה שלהם.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 17 יולי 2015, 18:24

jol9 כתב:אתה לא מביא שחקנים ברמה טובה מהNBA באמצע הקריירה שלהם....
אני חושב שהוא היחיד שעשה את זה עד עכשיו, ומאז לא ניסו שוב, כי זה פשוט לא שווה. האמריקאים מתקשים להסתגל
לסגנון באירופה.

היורוליג היום היא ליגה של אירופאים, ואירופאים לא עולים סכומים כאלה, אלא אם כן מדובר בכוכבי על בNBA
ששווים אף הרבה יותר מזה

צ'ילדרס היה רול-פלייר ב- NBA ובאוליפיאקוס רצו שיהיה כוכב וייצור מצבים. מצד שני, שחקן שולי כמו סוני ווימס היה כוכב באירופה. אם אתה מביא שחקן NBA בינוני כמו ג'אמל קרופורד בשיאו או לואל דנג או דומה, הם קורעים את אירופה. פשוט צריך להביא את השחקן הנכון.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 17 יולי 2015, 18:35

הכתבה של וויסברג על יוון :

http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/710/ ... =3&cat=620
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי toja27 » 17 יולי 2015, 19:07

jol9 כתב:

שמע אני גם חושב שלשלם סכום כזה על שווד הוא יותר מדי , אבל יש צד שני לעניין. לחימקי אין יותר מדי מה להציע חוץ מהצעה גבוהה יותר מאשר הקבוצות האחרות. זה לא קבוצה עם מסורת, אין יותר מדי קהל במשחקים והמגרש לא רוטט מאנרגיה, אין את הים והשמש של תל אביב או עיר יפה כמו ברצלונה ושחקני צמרת אחרים כבר תפוסים. אז אם חימקי רוצה איכשהו להוציא את עצמם מהתפקיד הרגיל שנקבע לה בדרך כלל וזה להגיע לטופ 16 ואז לסיים את דרכם והשנה להגיע לפחות להצלבה אז הם חייבים לעשות מהלכים מהסוג הזה. ודבר נוסף, בכדורסל של ימינו משלמים פשוט הרבה יותר כסף ממה ששחקני הכדורסל באמת שווים. תסתכל מה הולך ב NBA זה סוג של טירוף בלי פרופורציות.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי התנין » 17 יולי 2015, 19:53

אני מעולם לא הצלחתי להבין מה זה ''לא שווה את הסכום". את המשפט חסר התוכן הזה אומרים על שחקן שמסתובב פה (או לחילופין שחקן שברור שלא ישאר ב NBA) וברור שהוא לא הולך לשום מקום ולמרות זאת מציעים לו הצעה שלכאורה אמורה להתמודד עם הצעות מה NBA. ניתן להגיד את זה על שחקן כמו טיוס למשל, שפתאום מקבל הצעות של מיליון דולר וברור שהוא ל שווה את זה. ניתן גם להגיד את זה על שחקן פח וזקן כמו פרו אנטיץ', שגם בשיאו היה שחקן של 200 אלף דולר, שחזרתו לאירופה בלתי נמנעת ולמרות זאת פנרבחצ'ה האדיוטים זרקו עליו מיליון וחצי דולר לעונה. אבל כשמדובר בשבד, ברור שללא הצעה כזאת הוא לא יזוז מה NBA, אז אין פה עניין של "לא שווה את זה". הלוואי שהרבה קבוצות היו מציעות סכומים כאלה לשחקנים "שלא שווים את זה" כמו שבד, ואז היינו רואים פה יורוליג אמיתי.

אפשר לחשוב שאם הם לא יוציאו את הסכום הזה על שבד אז הם תוך יום ימצאו שחקן ברמתו במיליון דולר. שכחתם עד כמה השוק האירופי עני בשחקנים, הא?
התנין

הודעהעל ידי צ'שר » 17 יולי 2015, 21:05

התנין כתב:אני מעולם לא הצלחתי להבין מה זה ''לא שווה את הסכום". את המשפט חסר התוכן הזה אומרים על שחקן שמסתובב פה (או לחילופין שחקן שברור שלא ישאר ב NBA) וברור שהוא לא הולך לשום מקום ולמרות זאת מציעים לו הצעה שלכאורה אמורה להתמודד עם הצעות מה NBA. ניתן להגיד את זה על שחקן כמו טיוס למשל, שפתאום מקבל הצעות של מיליון דולר וברור שהוא ל שווה את זה. ניתן גם להגיד את זה על שחקן פח וזקן כמו פרו אנטיץ', שגם בשיאו היה שחקן של 200 אלף דולר, שחזרתו לאירופה בלתי נמנעת ולמרות זאת פנרבחצ'ה האדיוטים זרקו עליו מיליון וחצי דולר לעונה. אבל כשמדובר בשבד, ברור שללא הצעה כזאת הוא לא יזוז מה NBA, אז אין פה עניין של "לא שווה את זה". הלוואי שהרבה קבוצות היו מציעות סכומים כאלה לשחקנים "שלא שווים את זה" כמו שבד, ואז היינו רואים פה יורוליג אמיתי.

אפשר לחשוב שאם הם לא יוציאו את הסכום הזה על שבד אז הם תוך יום ימצאו שחקן ברמתו במיליון דולר. שכחתם עד כמה השוק האירופי עני בשחקנים, הא?

העניין הוא שברגע שקבוצות מסכימות לשלם סכומים עצומים כאלה שחקנים פתאום חשובים שהם שווים את זה. שחקן כמו סלוקאס למשל, הגיוני בעיניך לשלם לו מיליון דולר לעונה? זה שחקן של 6 נקודות בממוצע לערב ביורוליג, וזה לא שהוא ילד בן 19. מיליון דולר נהיה חוזה סטנדרט ביורוליג, סכום שמקבלים שחקני ספסל ושחקנים משלימים וזה מטריף את כל השוק ומעלה את הערך של כל השחקנים כולם, כי אם סלוקאס שווה מיליון דולר, אז רכז טוב מאוד אבל לא יותר מזה כמו קלאתס, שווה פתאום 2.5 מיליון. בסופו של דבר שחקנים כמו רודי פרננדז, שבד, תאודוסיץ וכאלה מרוויחים כמו כדורגלנים משלימים בקבוצות הטופ או שחקני הטופ בקבוצות הדרג השני. גורדי אלבה לדוגמא, מגן שמאלי פותח בקבוצה הכי טובה בעולם, לא באירופה, מרוויח כמו שבד. זה לא הגיוני. היורוליג רחוקה מאוד מלהוות אלטרנטיבה לליגה הכי איכותית. לכן יש פה חוסר פרופרציה אדיר בין השווי היחסי שלהם לסכומים שהם מקבלים...אני בהחלט מסכים איתך שאם לקבוצות היורוליג יש, ומסתבר שיש, סכומים כאלה עדיף שישיקעו אותם בשחקני אן בי איי אמיתיים ובאמת יוכלו להוות תחרות כלשהי וליצור פה ליגה יותר איכותית...
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי felix_r » 17 יולי 2015, 21:18

ולניסה קרובה להסכם עם הסנטר ג'סטין המילטון ממיניסוטה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 17 יולי 2015, 22:23

צ'שר כתב:העניין הוא שברגע שקבוצות מסכימות לשלם סכומים עצומים כאלה שחקנים פתאום חשובים שהם שווים את זה. שחקן כמו סלוקאס למשל, הגיוני בעיניך לשלם לו מיליון דולר לעונה? זה שחקן של 6 נקודות בממוצע לערב ביורוליג, וזה לא שהוא ילד בן 19. מיליון דולר נהיה חוזה סטנדרט ביורוליג, סכום שמקבלים שחקני ספסל ושחקנים משלימים וזה מטריף את כל השוק ומעלה את הערך של כל השחקנים כולם, כי אם סלוקאס שווה מיליון דולר, אז רכז טוב מאוד אבל לא יותר מזה כמו קלאתס, שווה פתאום 2.5 מיליון. בסופו של דבר שחקנים כמו רודי פרננדז, שבד, תאודוסיץ וכאלה מרוויחים כמו כדורגלנים משלימים בקבוצות הטופ או שחקני הטופ בקבוצות הדרג השני. גורדי אלבה לדוגמא, מגן שמאלי פותח בקבוצה הכי טובה בעולם, לא באירופה, מרוויח כמו שבד. זה לא הגיוני. היורוליג רחוקה מאוד מלהוות אלטרנטיבה לליגה הכי איכותית. לכן יש פה חוסר פרופרציה אדיר בין השווי היחסי שלהם לסכומים שהם מקבלים...אני בהחלט מסכים איתך שאם לקבוצות היורוליג יש, ומסתבר שיש, סכומים כאלה עדיף שישיקעו אותם בשחקני אן בי איי אמיתיים ובאמת יוכלו להוות תחרות כלשהי וליצור פה ליגה יותר איכותית...

סלוקאס הוא בדיוק מסוג השחקנים שנכנסים לקטגוריה שציינתי, דהיינו כאלה שמבוזבז עליהם סכום אסטרונומי בלי סיבה ניכרת לעין. זה לא שאם הוא לא יקבל הצעת עתק כזו, הוא יערוק ל NBA, ולכן לא ברור לי מה עמד מאחורי ההחלטה של פנרבחצ'ה. והמקרה של פרו אנטיץ' הוא עוד גרוע יותר, כי מדובר באמת בשחקן פח אשפה + זקן. ההחלטה הכי גרוע שניתן להעלות על הדעת.

אבל כשמדובר בשחקנים כמו שבד או קלתס? הלוואי הלוואי שיותר קבוצות יצליחו למשוך כאלה שחקנים מה NBA, גם אם זה אומר לשלם להם 3-4 מיליון דולר לעונה. כי זה לא שמסתובבים פה הרבה טיילור רוצ'סטי, שיכולים להוות אלטרנטיבה ראויה וזולה משמעותית לאלה.

וההשוואה לכדורגל לא רלוונטית. את מי זה מעניין בכלל? מה שרלוונטי זה שיש ליגת כדורסל מעבר לאוקיינוס ששואבת כל כישרון ומשלמת לו סכומים דומים לאלה, ואם אנו רוצים לראות פה לפחות את שחקני השוליים של ה NBA, אז צריך לשלם בהתאם. אם יותר קבוצות תוכלנה לשלם סכומים כאלה אז היורוליג יהיה מקום הרבה יותר מעניין.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 17 יולי 2015, 22:44

התנין כתב:אני מעולם לא הצלחתי להבין מה זה ''לא שווה את הסכום". את המשפט חסר התוכן הזה אומרים על שחקן שמסתובב פה (או לחילופין שחקן שברור שלא ישאר ב NBA) וברור שהוא לא הולך לשום מקום ולמרות זאת מציעים לו הצעה שלכאורה אמורה להתמודד עם הצעות מה NBA. ניתן להגיד את זה על שחקן כמו טיוס למשל, שפתאום מקבל הצעות של מיליון דולר וברור שהוא ל שווה את זה. ניתן גם להגיד את זה על שחקן פח וזקן כמו פרו אנטיץ', שגם בשיאו היה שחקן של 200 אלף דולר, שחזרתו לאירופה בלתי נמנעת ולמרות זאת פנרבחצ'ה האדיוטים זרקו עליו מיליון וחצי דולר לעונה. אבל כשמדובר בשבד, ברור שללא הצעה כזאת הוא לא יזוז מה NBA, אז אין פה עניין של "לא שווה את זה". הלוואי שהרבה קבוצות היו מציעות סכומים כאלה לשחקנים "שלא שווים את זה" כמו שבד, ואז היינו רואים פה יורוליג אמיתי.

המושג "שווה את הסכום" הוא דווקא מאוד פשוט. יש שוק, וע"פ השוק הזה ניתן לקבוע את שווי השחקן.

כמו שנניח לא היית משלם 100 אלף ש"ח בחודש למתכנת, כך גם לשחקני הכדורסל יש שוק די ברור ומוגדר.

זה שיבואו קבוצות ויציעו סכומים כאלה עבור שחקני NBA, לא יישפר את היורוליג בטווח הארוך. יש סיבה למה בNBA
יכולים לשלם 20 מליון דולר לעונה לשחקן, ובאירופה לא. כשאתה קופץ מעל היכולות הכלכליות שלך, סופך יהיה מהיר
וחד.
גם לפאו ולאול' היו תקציבים בלתי נגמרים, עד שזה נגמר, וכך יהיה גם בחימקי.

אני שמח ששחקן כמו שבד מצטרף ליורוליג, רק שבשביל שבאמת נרגיש איזשהו שינוי זאת צריכה להיות מגמה,
אבל מגמה בניגוד לכלכלה הבריאה היא מגמה לא טובה, שלבסוף תפגע בענף ותגרום לקבוצות לקרוס, מה שרק יפגע ביורוליג
ולא ישפר אותה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 17 יולי 2015, 22:58

אני חושב שכבר מזמן הבנו שכל ההתנהלות בספורט העולמי (פרט ל NBAׂ ובכלל הספורט בארה"ב) היא לא כלכלית בעליל. גם בכדורגל למרות שההכנסות עצומות, ההוצאות הן עוד יותר עצומות, ומי שקובע את השוק זה לא הכלכלה הבריאה אלא הקבוצות שנכונות לשלם כמה שיותר, הרי אתה לא באמת חושב שמבחינה כלכלית יש שחקן ששווה 100 מיליון יורו, נכון?

ואם אתה מדבר כבר על שוק, הרי ששבד הוא לא חלק משוק השחקנים האירופי, אלא הוא מחוץ לשוק ולכן נדרש להוציא יותר כסף כדי להביאו.
התנין

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], omerk ו־14 אורחים