אדגר פו כתב:לא הולך, לא נורא.
תודה בכל אופן.
בשבילך (אגב, עמית סלונים אוהד מכבי):
סלונים: ידידי א' כתב לי בוואטסאפ שכדאי לי להיכנס לאתר ערוץ הספורט להתעדכן על ההחתמה הטרייה של מכבי פוקס. גלדסטון וחבריו בספורט5 מספרים את הסיפור כך, לא נגעתי: "הסנטר ארינזה אונואקו סיכם לעונה במכבי ת"א. האמריקני בן ה-28 (2.06 מ') שיחק בעבר ב-3 קבוצות ב-NBA".
שתי בעיות קלות לי. הראשונה - המשפט "שיחק בשלוש קבוצות אן בי איי". המשפט הזה הוא לא שקר, אבל הוא מזכיר לי למה הפסקתי להיכנס לאתר המעפן של ערוץ הספורט מלכתחילה. אז לא, ווילט צ'מברלין שיחק בשלוש קבוצות אן בי איי (סיקסרז, ווריורס ולייקרס). אונואקו נבחן, ונחתך, על ידי שלוש קבוצות. הוא שיחק 5 דקות בסך הכל (לא בממוצע - בסך הכל!) בקליבלנד החלשה להחריד של לפני החזרה של לברון, עוד שלושה משחקים בניו אורלינס ושישה משחקים במינסוטה לפני שנחתך.
הבעיה השניה - בכל 11 המשחקים שלו בליגה הטובה בעולם - הוא שיחק כפורוורד, ולא כסנטר. כך לפחות לפי התקשורת האמריקנית, אני מעולם לא שמעתי את השם שלו ולא ראיתי אותו משחק. לא מן הנמנע שהתקשורת האמריקנית טועה והוא באמת סנטר, הרי לא באמת מתייחסים שם יותר מדי לשחקן עם חוזה של 10 ימים שנחתך אחרי שני משחקים. יכול להיות שהוא בכלל גארד. יכול להיות שהוא בכלל יהודי.
וכן, אני יודע שמכבי בונה על שחקנים לא מוכרים שיכולים להפתיע סטייל נייט האפמן או טייריס רייס. הבעיה היא שכפי שזה נראה כרגע אני מעדיף את האפמן בכושרו הנוכחי על פבראני.
פדרמן: החתימה עוד לא אושרה רשמית, עוד אף אחד בארץ לא פגש את הבן אדם שלא לדבר על לראות אותו משחק וכבר יש ביקורת.
אה, ולהגיד שמכבי בונה על שחקנים לא מוכרים בזמן שיש בסגל את:
פארמר (נבא)
רוצסטי (טופ סקורר יורוליג)
דווין (באנקר יורוליג)
מבלי להתייחס לסילבן, יוגב, פניני ורנדל (מוכחי יורוליג).
זה קצת מנותק, לא כן?!
סלונים: היייי דני איך היה באמריקה? אני באמת מעריך את העובדה שאתה מגיב אישית לביקורות בפייסבוק, ואתה מוזמן תמיד - אבל שים לב שהפעם הביקורת לא הייתה מופנית כלפי מכבי אלא כלפי ערוץ הספורט אז יצא לך קצת "על ראש הגנב בוער הכובע". אני לא מבין מספיק בסקאוטינג אז אני לא יכול להגיד אם ההחתמה הזאת טובה או לא - אני כן קצת מבין בתקשורת, והאייטם שגלדסטון חתום עליו בנושא היה מביך - ועל כך הלנתי. בטח אם לקח לי חמש דקות של חיפוש בגוגל כדי לכתוב את כל מה שכתבתי פה בפוסט, שהיה חייב להירשם בכתבה. הנה איך שאני הייתי כותב את זה: "מכבי מתחזקת בעמדת הפנים: סיכמה עם שחקן אמריקאי גבוה, שלא הצליח להחזיק יותר משישה משחקים בשלוש קבוצות אן בי איי שונות, שם הוא שיחק בתור פורוורד, למרות שלאור גובהו ומשקלו הוא כנראה מסוגל גם לתפקד כסנטר. בנוסף, יש לו גם ניסיון בליגה הליטאית ובליגה השנייה בסין. לא ידוע אם לשחקן יש שורשים יהודיים אבל ממש לא נופתע אם כן".
כפי שכתבתי, אני לא מכיר את השחקן ואם הוא אכן סיכם במכבי אז אני בעדו והלוואי שהוא הארל וויליאמס של ימינו - ועדיין הכתבה בספורט5 מביכה.
לגבי ההלצה על פבראני, זה קשור ליכולת של פבראני - לא להיסטוריה של מכבי בהחתמת שחקנים (להזכיר שמכבי גירדה את האפמן וטייריס רייס מתחתית חבית איפשהו זו מחמאה למכבי, תמיד).
זה שמכבי בונה על שחקים לא מוכרים (הרי על כל פרמאר שתגיד אני אגיד לך שלושה מלקולם תומאסים) זה בסדר - בשביל להביא את רוצ'סטי וסופו לא צריך מחלקת סקאוטינג - בשביל להביא את היקמן ורייס כן.
פדרמן: תפקיד הסקאוטינג לא מצומצם לאיתור שחקנים אלמונים.
ויש מספיק שחקנים שלכאורה היית חושב שלא צריך מחלקת סקאוטינג בשבילם שכשלו בהרבה מקומות.
בחירת שחקן לא מתחילה ונגמרת בסטטיסטיקה שלו בעונה האחרונה.
סלונים: פתחתי ואמרתי שאני לא מבין מספיק בסקאוטינג

אגב, גם עם הסקאוטינג הכי טוב בעולם לפעמים אפשר ליפול. קיינר מדלי למשל. יש מקרים ששחקן לא מתאים לקבוצה/למאמן/לסיטואציה. קשה מאוד לצפות את זה מראש. כדורסל זה לא מדע מדויק, וטוב שכך. בתור אוהד - ברור שאני מקווה שכל שחקן שמכבי מחתימה יהיה בול פגיעה בלי קשר לסטטיסטיקה שלו בעונה הקודמת.
פדרמן: ומקריאה חוזרת אתה צודק, לא הבחנתי שהביקורת היתה על הכתבה ולא על השחקן.