אבי אבן

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אבי אבן

הודעהעל ידי roy1000 » 13 נובמבר 2015, 10:19

אחדשיודע כתב:אני רק חושב על המיליונים ששפכו מידי שנה לחינם בגלל שני אנשים וחצי שאין להם מושג. בכסף שביזבזו כל שנה על אנשי מקצוע חסרי מושג היה אפשר להקים מחלקת סקאוטינג של 15-20 שיעשו עבודה קצת יותר מקצועית ורצינית מצפייה בסרטונים מה-YouTube, או אפילו להשקיע בשחקנים שעשו דבר או שניים בקריירה שלהם.

אין ספק, דני גאון.

אין שום הצדקה למועדון כמו מכבי להחזיק מחלקת סקאוטינג גדולה. אפשר להחזיק סקאוט אחד. ג'וניור כל הזמן דיבר על ה"ידע" שעוזב עם המאמן, אבל בעולם המודרני, יש על כל שחקן דוחו"ת סקאוטינג מקצועיים מצדדים שלישיים. למה אני צריך שאבי אבן יעשה דו"ח סקאוטינג על מרקז היינס, כשיש עליו כבר כמה דוחו"ת מאנשים מקצועיים שניתן להשיג אותם במחירים זולים? את הסקאוטינג צריך להעביר לצד ג' ולהחזיק בנאדם אחד במכבי שירכז את זה.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 נובמבר 2015, 10:23

אולי אין הצדקה למחלקת סקאוטינג גדולה, אבל עם כל הכסף שנשפך כאן על כלום, מכבי יכלה להקים 2 מחלקות סקאוטינג כאלה.
דני חשב שמחלקת הסקאוטינג המהוללת שלו חוסכת לו כסף. הזהו שלא.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 13 נובמבר 2015, 10:26

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:אני רק חושב על המיליונים ששפכו מידי שנה לחינם בגלל שני אנשים וחצי שאין להם מושג. בכסף שביזבזו כל שנה על אנשי מקצוע חסרי מושג היה אפשר להקים מחלקת סקאוטינג של 15-20 שיעשו עבודה קצת יותר מקצועית ורצינית מצפייה בסרטונים מה-YouTube, או אפילו להשקיע בשחקנים שעשו דבר או שניים בקריירה שלהם.

אין ספק, דני גאון.

אין שום הצדקה למועדון כמו מכבי להחזיק מחלקת סקאוטינג גדולה. אפשר להחזיק סקאוט אחד. ג'וניור כל הזמן דיבר על ה"ידע" שעוזב עם המאמן, אבל בעולם המודרני, יש על כל שחקן דוחו"ת סקאוטינג מקצועיים מצדדים שלישיים. למה אני צריך שאבי אבן יעשה דו"ח סקאוטינג על מרקז היינס, כשיש עליו כבר כמה דוחו"ת מאנשים מקצועיים שניתן להשיג אותם במחירים זולים? את הסקאוטינג צריך להעביר לצד ג' ולהחזיק בנאדם אחד במכבי שירכז את זה.

או זה, או להחזיק מערך סקאוטינג אמיתי כמו שכתבתי בפוסט שלי.
בכל מקרה, אין מקום לחלטורה כמו שיש במכבי.
אחרי כ"כ הרבה בובלים שהגיעו לכאן ולבשו את החולצה הצהובה, כבר היה צריך להבין את זה.

אנחנו עד היום זוכרים את השמות של ווינפרד קינג ודייויד אנקראם. למה? כי פעם כשלונות כאלה במכבי היו נדירים. מכבי היתה בוחרת
שחקנים כמו שצריך, וגם אם לא תמיד הצליחה להביא שחקנים ברמה של קווין מגי, היא עדיין לרוב לא נפלה.
כמות האפסים שעבר פה בצהוב מאז נניח פירוק הקבוצה של פיני ב2006, היא בלתי נתפסת פשוט. אנחנו מדברים על לפחות
20 אם לא יותר בובלים ברמה של קינג ואנקראם, ואף גרועים יותר. לא היה דבר כזה פעם.
ומה שעצוב זה שבכל שנה יש יותר ויותר כאלה בסגל באותה העונה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 13 נובמבר 2015, 10:28

roy1000 כתב:
itai7 כתב:http://sports.walla.co.il/item/2906372

פיני דיבר על זה שאם אתה קורא את דוחו"ת הסקאוטינג של אבי אבן על השחקנים שהוא הביא (היינס, אלכסנדר, פאבריני ושות'), אתה חושב שמדובר בשחקני NBA. הוא אומר שעל כל אחת הוא כותב "BEAST" ו- "He can jump put of the jim", ובקיצור, גם סקאוט הוא חלטוריסט מוחלט.

אבל מה? לרוץ מעונשין לעונשין הוא לא יכול. אין המערכת הזאת צריכה לעבור שידוד מערכות. הבעיה ששמעון לא ידע ופדרמן לא יודע מנהלים את העסק ואוחזים בו עד הקבר. יש רק סיכוי אחד וזה שהקהל יסלק אותם מהקבוצה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 13 נובמבר 2015, 10:44

אני חושב שהעדות הכי טובה למצב העגום של מכבי היא העובדה שפעם ראשונה אם אני לא טועה אוהדים קוראים בגלוי להעיף את שמעון מזרחי מהקבוצה מי שהיה עד לא מזמן בצדק פרה קדושה , זה מעיד יותר מכל על הבור חסר התקדים שבו מכבי נמצאת .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי jol9 » 13 נובמבר 2015, 11:03

אני דווקא חושב ששמעון ודייויד מוכנים לזוז הצידה ולתת לאחרים לנהל את העסק וגם עשו את זה בפועל. הם פשוט כשלו באופן מוחלט בבחירת האנשים
שיעשו את זה.
אם היו מביאים בן אדם רציני ומפקידים בידיו את הניהול השוטף של המועדון על כל רבדיו, יש מצב שהיינו רואים היום משהו אחר.
אבל כשאתה עובד בשיטה צפון קוריאנית, אל תצפה למשהו טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 13 נובמבר 2015, 11:22

לא חושב ששמעון ודיוויד צריכים ללכת לאיזשהו מקום,הם פשוט צריכים פחות להתערב בהחלטות המקצויות. דבר נוסף שהם צריכים לעשות זה באמת להחליף את מחלקת הסקאוטינג באנשים מוכשרים יותר. ודבר נוסף,להיות פחות מתוחכמים, ללכת על פחות "מציאות " כביכול וללכת על שחקנים בטוחים יותר ומוכחים יותר .אין מה לעשות, לא כל שנה אתה יכול לפגוע בינגו בשחקן כמו רייס. בואו נתאר לעצמנו איך הקבוצה הייתה נראית אם במקום אמבקוואה ופבראני למשל היו משחקים פטריק יאנג ובורוסיס. גם אין יותר מדי הבדל בתשלום לשחקנים. זה היה משנה לגמרי את הקבוצה.
וגם ללכת על פחות מציאות בעמדת המאמנים. במועדון כמו מכבי צריך להיות מאמן על רמה. לא גודס, לא טבאק וכו'. פשוט ללכת עם גישה פשוטה יותר ופחות התחכמויות.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי שחף » 13 נובמבר 2015, 11:28

פטריק יאנג ובורוסיס שחקנים יקרים יותר מהצמד הזה אבל אחד מהם בהחלט היה יכול להיות פה. ד''א גם בשנים שהתקציב של מכבי היה גבוה יותר(ביחס לקבוצות אחרות באירופה לא באופן כללי) הביאו שחקנים שהיו הימורים במידה מסויימת. באסטון הגיע מהיורוקאפ. כנ''ל אידסון ודווין סמית'. ואני לא רוצה לחזור אחורה לפארקר ונייט האפמן כי זה באמת לא רלוונטי להיום. אם ניתן דוגמאות פחות מוצלחות אז גם באטיסטה וגארסיה היו שחקנים לא מוכרים כל כך שמכבי הביאה והיו הצלחות באופן יחסי לתפקיד שלהם. העניין הוא שבשביל זה צריך מישהו שמבין עניין בסקאוטינג ולא מישהו שהוא חסר מושג
שחף

הודעהעל ידי toja27 » 13 נובמבר 2015, 11:33

שחף כתב:פטריק יאנג ובורוסיס שחקנים יקרים יותר מהצמד הזה אבל אחד מהם בהחלט היה יכול להיות פה. ד''א גם בשנים שהתקציב של מכבי היה גבוה יותר(ביחס לקבוצות אחרות באירופה לא באופן כללי) הביאו שחקנים שהיו הימורים במידה מסויימת. באסטון הגיע מהיורוקאפ. כנ''ל אידסון ודווין סמית'. ואני לא רוצה לחזור אחורה לפארקר ונייט האפמן כי זה באמת לא רלוונטי להיום. אם ניתן דוגמאות פחות מוצלחות אז גם באטיסטה וגארסיה היו שחקנים לא מוכרים כל כך שמכבי הביאה והיו הצלחות באופן יחסי לתפקיד שלהם. העניין הוא שבשביל זה צריך מישהו שמבין עניין בסקאוטינג ולא מישהו שהוא חסר מושג

כמה משלמים לאמבקווה? אם אני לא טועה בסביבות 700-750 לעונה(תקנו אותי אם אני טועה) ואותו דבר לפבראני. בכמה בורוסיס (כיום יש לומר) ויאנג יקרים יותר? אני לא חושב שבהרבה ושניהם שחקנים מוכחים.
ביורוקאפ יש שחקנים טובים. וגם איידסון וסמית שיחקו מצויין ביורוקאפ. מה אמבקווה עשה שם? כאילו למה לשלם כל כך הרבה כסף לשחקן כזה?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי שמואל1 » 13 נובמבר 2015, 11:34

שחף כתב:פטריק יאנג ובורוסיס שחקנים יקרים יותר מהצמד הזה אבל אחד מהם בהחלט היה יכול להיות פה. ד''א גם בשנים שהתקציב של מכבי היה גבוה יותר(ביחס לקבוצות אחרות באירופה לא באופן כללי) הביאו שחקנים שהיו הימורים במידה מסויימת. באסטון הגיע מהיורוקאפ. כנ''ל אידסון ודווין סמית'. ואני לא רוצה לחזור אחורה לפארקר ונייט האפמן כי זה באמת לא רלוונטי להיום. אם ניתן דוגמאות פחות מוצלחות אז גם באטיסטה וגארסיה היו שחקנים לא מוכרים כל כך שמכבי הביאה והיו הצלחות באופן יחסי לתפקיד שלהם. העניין הוא שבשביל זה צריך מישהו שמבין עניין בסקאוטינג ולא מישהו שהוא חסר מושג

באסטון היה שחקן נהדר בליגה הספרדית. אידסון היה ה- MVP של היורוקאפ. זה ממש לא דומה לשמות המצחיקים שמגיעים היום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 13 נובמבר 2015, 11:37

שחף, באטיסטה הגיע מה- NBA בחוזה של מליון דולר לעונה. לא בדיוק שחקן לא מוכר... באותה עונה מכבי החזיקה קו קדמי של ניקולה, פייזר ובאטיסטה, לצד אליהו. משהו כמו 6 מליון דולר רק על הקו הקידמי... היום את המדבר איתי על שחקנים ב- 700 אלף דולר כשחקנים "יקרים".
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 נובמבר 2015, 11:43

באסטון הגיע למכבי אחרי חוזה זמני של חודשיים בראפטורס שבאו אחרי שנתיים מעולות בבדאלונה שהייתה קבוצת יורוקאפ- דפק שם 16 + 7 + 2, ולפני זה עשה 20 + 7 + 2 +2 באיטליה.
זה הימור?

ווילי סולמון שהיה שחקן של 23 נקודות + 4 + 3 + 2 ביורוקאפ ו15 + 3 + 2 עם הגנה של קילר ביורוליג היה הימור?
אידסון בא מעונה של תואר יורוקאפ ובעצם זכייה בכל התארים בכל המסגרות, כMVP, אחרי ששיחק רכז(!!!) ועשה 16 + 6 + 5 + 2. גם אנדרסון מילא את דף הסטטיסטיקה בציבונה, בא מעבר בNBA וגמר מכללות.
אסטבן באטיסטה נתן 20+14 באליפות אמריקה לפני שהגיע למכבי. גארסיה בא כרול פלייר הגנתי בכלל אבל ממעמד של שחקן חמישיה קבוע בנבחרת ברזיל. שניהם עם עבר בNBA.

מכבי הביאה שני שחקנים ״מוכחים״ כאלה על הנייר. פארמר ורוצ׳סטי. היא שילבה אותם אחד עם השני כשלא נתנה לאף אחד את הקרדיט להוביל ת׳קבוצה, ואון טופ היא התאימה להם חבורת נגרים סטייל ג׳ייסון וויליאמס סביב ארויו.
הבעיה שעכשיו יחתכו אותם כי הם הבעיה, ונחזור לעידן בו הבאנו היקמנים וטייריסים.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 13 נובמבר 2015, 11:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 13 נובמבר 2015, 11:48

שמואל1 כתב:

באסטון היה שחקן נהדר בליגה הספרדית. אידסון היה ה- MVP של היורוקאפ. זה ממש לא דומה לשמות המצחיקים שמגיעים היום.

לשחקנים ה"מצחיקים" האלה קוראים טיילור רוצ'סטי, מלך הסלים של היורוליג בעונה שעברה ופארמר, שעל המוניטין שלו אין צורך להוסיף.
"איפה הילד" כתבו על זה שיר - נפלת חזק.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 13 נובמבר 2015, 11:52

גם טום צ'יימברס היה שחקן מוכח... לגבי פארמר ורוצ'סטי - כל סימני האזהרה היו שם לפני שמכבי לקחו אותם. פשוט נעשתה עבודה רשלנית.
roy1000

הודעהעל ידי מילוס » 13 נובמבר 2015, 12:24

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

אין ספק, דני גאון.

אנחנו עד היום זוכרים את השמות של ווינפרד קינג ודייויד אנקראם. למה? כי פעם כשלונות כאלה במכבי היו נדירים. מכבי היתה בוחרת
שחקנים כמו שצריך, וגם אם לא תמיד הצליחה להביא שחקנים ברמה של קווין מגי, היא עדיין לרוב לא נפלה.
כמות האפסים שעבר פה בצהוב מאז נניח פירוק הקבוצה של פיני ב2006, היא בלתי נתפסת פשוט. אנחנו מדברים על לפחות

טוב פה אתה מזייף ובגדול..
אנחנו זוכרים את אנקראם וקינג בגלל שהם היו אחראים לעונה היסטורית של מכבי.
למה אתה לא זוכר את ווילי אנדרסון, ולונצ'אר, וזדראבקו ראדולוביץ'? כי מכבי אומנם הסריחה באירופה, אבל זה הספיק לליגה החלשה.
בסך הכל, אם מסתכלים על זה נכון, ב-25 השנים האחרונות היתה למכבי תקופה התעלות של 6 שנים, 2000-2006, בה היא פגעה בכמה זרים שהלכו איתה לאורך כל התקופה הזאת.
אתה יודע מה, אפילו אז היו כמה נפילות כואבות - פשוט שחקנים כמו מקדונלד, האפמן, פארקר ושאראס הצליחו להסתיר את זה - והפכו את הזרים ההם לשחקנים משלימים סבירים מינוס (ולא בשביל זה אתה מביא שחקני חיזוק זרים, נכון?).
דוגמאות? קומג'יס, בשוק, קומאטוס, שונדוב, קווינסי לואיס.. בטוח שהחסרתי עוד כמה ליצנים..
בשורה התחתונה, נראה לי שמערך הסקאוטינג של מכבי מעולם לא היה כזה מבריק. כמו כל קבוצה שמהמרת, מתוך חמישה או שמונה שחקנים שתביא - יהיה לך בינגו.
מילוס

הודעהעל ידי מילוס » 13 נובמבר 2015, 12:30

אנחנו סתם חיים בסרט. בלאט פגע כמה פעמים, והפכנו אותו לאיזה גאון בתחום מציאת המציאות.
אחוז ה"פגיעות" של מכבי בעשרים השנים האחרונות מתוך סך הזרים שהיו פה, גורמת לאונוואקו להיראות כמו דראזן פטרוביץ'
מילוס

הודעהעל ידי jol9 » 13 נובמבר 2015, 12:34

מילוס כתב:
jol9 כתב:

טוב פה אתה מזייף ובגדול..
אנחנו זוכרים את אנקראם וקינג בגלל שהם היו אחראים לעונה היסטורית של מכבי.
למה אתה לא זוכר את ווילי אנדרסון, ולונצ'אר, וזדראבקו ראדולוביץ'? כי מכבי אומנם הסריחה באירופה, אבל זה הספיק לליגה החלשה.
בסך הכל, אם מסתכלים על זה נכון, ב-25 השנים האחרונות היתה למכבי תקופה התעלות של 6 שנים, 2000-2006, בה היא פגעה בכמה זרים שהלכו איתה לאורך כל התקופה הזאת.
אתה יודע מה, אפילו אז היו כמה נפילות כואבות - פשוט שחקנים כמו מקדונלד, האפמן, פארקר ושאראס הצליחו להסתיר את זה - והפכו את הזרים ההם לשחקנים משלימים סבירים מינוס (ולא בשביל זה אתה מביא שחקני חיזוק זרים, נכון?).
דוגמאות? קומג'יס, בשוק, קומאטוס, שונדוב, קווינסי לואיס.. בטוח שהחסרתי עוד כמה ליצנים..
בשורה התחתונה, נראה לי שמערך הסקאוטינג של מכבי מעולם לא היה כזה מבריק. כמו כל קבוצה שמהמרת, מתוך חמישה או שמונה שחקנים שתביא - יהיה לך בינגו.

ההבדל הוא פשוט. אנקראם וקינג היו אמורים להיות שני שחקנים מרכזיים בקבוצה (ולמעשה שני הזרים היחידים שלה).
כשאתה נופל איתם, אתה מתרסק.
לונצ'אר וראדולוביץ' היו נפילות, אבל הם לא היו הזרים היחידים בקבוצה (או נכון יותר הבוסמנים), והם גם לא הגיעו על תקן זרים מובילים.
את הסיפור של ווילי אנדרסון אני פחות זוכר. נדמה לי שהוא נפצע והוחלף, לא?

גם השחקנים האחרים שהזכרת לא היו נפילות, כמו אלה שאנחנו רואים בשנים האחרונות.
בשוק וקומג'יס היו אחלה גבוהים משלימים. פי מליון יותר טובים מכל מה שיש לנו היום בקו הקדמי.
קווינסי לואיס היה שחקן סביר מאוד, בקבוצה צעירה שלא ממש הצליחה להתחבר, ושונדוב היה משמעותי בערך כמו שגב.

אני מדבר איתך על נפילות בשחקנים משמעותיים כמו היינס, כמו פבראני, כמו שארמדיני,... ובנוסף אני מדבר על שחקנים
שלא אמורים בכלל ללבוש צהוב, כמו אונואקו, לינהארט, ג'ו אלכסנדר וכו'.

אין לי ספק שכמות השחקנים האלה עלתה מאוד ביחס לשנים הקודמות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 13 נובמבר 2015, 12:35

קובי כתב:
שמואל1 כתב:

לשחקנים ה"מצחיקים" האלה קוראים טיילור רוצ'סטי, מלך הסלים של היורוליג בעונה שעברה ופארמר, שעל המוניטין שלו אין צורך להוסיף.
"איפה הילד" כתבו על זה שיר - נפלת חזק.

אני דיברתי על הגבוהים. קבוצת כדורסל לא בונים עם שני שחקנים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי מילוס » 13 נובמבר 2015, 12:45

כמות הליצנים היום בעליה - בגלל שהיום יש לנו הרבה יותר זרים..
השניים-שלושה זרים(\בוסמנים) שהיו בשנות ה-90' הפכו לשישה-שמונה, אז יש לך הרבה יותר מקום לסמרטטת, אבל היחס הצלחה\כשלון הוא די דומה לדעתי..
אני חושב שפשוט הכמה בינגואים בתחילת העשור הקודם גרמו לנו להשלות את עצמנו, ועוד יותר גרמו לאשלייה בקרב אלה שהתחילו לעקוב באותן שנים, והיו בטוחים שזה מדגם מייצג..

ווילי אנדרסון הגיע הנה כחתיכת סטאר, קריירת נבא שווה, פיינליסט יורוליג שנה לפני כן.. ואכן נופנף אחרי כמה משחקים.. אחד הזרים הכי גרועים שהיו פה.
מילוס

הודעהעל ידי roy1000 » 13 נובמבר 2015, 13:05

אנשים פה לא זוכרים את שנות ה- 90 העליזות עם ספנספר דאנקלי, אד הורטון ושות'. פשוט היה אז את לבן מרסר לחפות.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־16 אורחים