פארמר שוחרר, גל מקל חתם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פארמר שוחרר, גל מקל חתם

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2016, 01:27

אז מה היה לנו עד עכשיו?
6 משחקים, 2 ניצחונות ו-4 הפסדים. הקבוצה ברצף של 3 הפסדים, ו-4 בחמשת המשחקים האחרונים.

מקל הפך לשחקן של 35+ דקות למשחק, רוצ'סטי נמחק מהרוטציה והפך לאפס מוחלט, ומכבי נמצאת בשפל הכי גדול של העונה.

1 - אם עוד היה סיכוי שטבק ימשיך לעונה הבאה, נדמה לי שזה כבר ברור שלא (אלא אם כן פדרמן מתכנן לנו עוד הפתעה נעימה)
2 - מקל במקום להיכנס למועדון לאט לאט, למצוא את הנישה שלו, ולעזור לקבוצה, השתלט על הקבוצה, והראה שלמרות כישורי הכדורסל שבהחלט
יש לו, יש סיבה למה הוא לא הצליח בכל הקריירה שלו להתרומם מעל לרמה של גליל וחיפה.
הוא לא מספיק טוב בשביל להוביל קבוצה, והוא לא ממש מסוגל לקחת צעד אחורה ולתת לאחרים להוביל.
לא ממש מבשר טובות לקראת העונה הבאה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 11 פברואר 2016, 01:31

בנוגע לטבק, אני לא חושב שזה כזה בטוח שהוא לא ישאר. אני לרגע לא מעוניין שישאר, אבל תחשוב שבמובן מסויים, יש לו את התירוץ המושלם-הוא לא קיבל שום דבר ממה שהוא רצה. לא רק שהוא לא התחיל עם הקבוצה, הוא לא בנה שום דבר ממנה(גם מי שהביאו בתקופתו, אני בטוח שהוא לא ביקש). ולהנהלה יש אינטרס נהדר להשאיר אותו, כי הוא לא יתכסח איתם. ולקהל הם ימכרו את זה כ"תנו לו הזדמנות לעונה אחת שלמה". אחרת, יש להם 3 אופציות וחצי: ארז אדלשטיין, שיש לו איכויות, אבל הוא חמום מוח(הסתכסך עם הנהלות נחמדות ממכבי), מכור לשחקן הישראלי, ואין לו קבלות באירופה.
מאמן זר, ואחד טוב לא יבוא, כי לא יתנו לו עצמאות בבניית הקבוצה.
רמי הדר, שגם לו אין קבלות באירופה, מתאים לקבוצות מאוד ספציפיות, ואין לו את המוניטין כדי לבנות סגל כרצונו.

החצי, כמובן, זה דייויד בלאט, לא שאני חושב שהוא יבוא, אבל יש כאלו שחושבים את זה. ותכל'ס, ממש לא.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2016, 01:36

yanay21 כתב:בנוגע לטבק, אני לא חושב שזה כזה בטוח שהוא לא ישאר. אני לרגע לא מעוניין שישאר, אבל תחשוב שבמובן מסויים, יש לו את התירוץ המושלם-הוא לא קיבל שום דבר ממה שהוא רצה. לא רק שהוא לא התחיל עם הקבוצה, הוא לא בנה שום דבר ממנה(גם מי שהביאו בתקופתו, אני בטוח שהוא לא ביקש). ולהנהלה יש אינטרס נהדר להשאיר אותו, כי הוא לא יתכסח איתם. ולקהל הם ימכרו את זה כ"תנו לו הזדמנות לעונה אחת שלמה". אחרת, יש להם 3 אופציות וחצי: ארז אדלשטיין, שיש לו איכויות, אבל הוא חמום מוח(הסתכסך עם הנהלות נחמדות ממכבי), מכור לשחקן הישראלי, ואין לו קבלות באירופה.
מאמן זר, ואחד טוב לא יבוא, כי לא יתנו לו עצמאות בבניית הקבוצה.
רמי הדר, שגם לו אין קבלות באירופה, מתאים לקבוצות מאוד ספציפיות, ואין לו את המוניטין כדי לבנות סגל כרצונו.

החצי, כמובן, זה דייויד בלאט, לא שאני חושב שהוא יבוא, אבל יש כאלו שחושבים את זה. ותכל'ס, ממש לא.

אני לא חושב שאחרי מה שהיה העונה, ואחרי מה שראינו מטבק, שהוא ראוי לעוד הזדמנות.
מכבי לא יכולה להמשיך להסתפק במאמני דרג ג', בטח ובטח כשמי שבונה את הקבוצה זה אבי, דני וניקולה.
זה עבד כשהיה לה את דייויד בלאט, וזה אולי יעבוד עם טבק, אם היה בונה את הקבוצה איש מקצוע אמיתי, אבל זה לא המצב כרגע.

להשאיר את טבק, ולתת לדני ולאבי עוד לחסל עוד עונה, ייסמן שמכבי הרימה ידיים עוד לפני שהעונה התחילה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 11 פברואר 2016, 01:41

ברור שאתה צודק, אני לא חושב שמגיעה לו עוד הזדמנות. כתבתי את מה שכתבתי מתוך ראות עיניה של ההנהלה, לא מה שהייתי רוצה שיהיה. ושנינו יודעים שמה שכתבתי נכון, שמי שיכול לתקן לא יסתדר עם ההנהלה, ומי שיסתדר עם ההנהלה-לא יכול לתקן.

אני לא חושב שנראה עונה גרועה כמו זו, כי זה היה כדור שלג, אבל לדעתי הכול די אבוד לזמן הקרוב.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2016, 01:44

האנשים שחשבו שהוא מסוגל לעשות משהו בהתחלה, בהחלט יכולים לחשוב שהוא ראוי לעוד הזדמנות.

לגבי מקל-כן. לגמרי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2016, 01:48

yanay21 כתב:ברור שאתה צודק, אני לא חושב שמגיעה לו עוד הזדמנות. כתבתי את מה שכתבתי מתוך ראות עיניה של ההנהלה, לא מה שהייתי רוצה שיהיה. ושנינו יודעים שמה שכתבתי נכון, שמי שיכול לתקן לא יסתדר עם ההנהלה, ומי שיסתדר עם ההנהלה-לא יכול לתקן.

אני לא חושב שנראה עונה גרועה כמו זו, כי זה היה כדור שלג, אבל לדעתי הכול די אבוד לזמן הקרוב.

אני לא חושב. למכבי לא היו סנטימנטים לצביקה למשל. אין סיבה שיהיו לה לטבק.
צריך לחשוב על טובת הקבוצה, ולא על איך שזה נראה. טבק ידע מראש שהוא מגיע למצב הזה, והוא חלק משמעותי בכשלון של הקבוצה
העונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 11 פברואר 2016, 01:52

jol9 כתב:
yanay21 כתב:ברור שאתה צודק, אני לא חושב שמגיעה לו עוד הזדמנות. כתבתי את מה שכתבתי מתוך ראות עיניה של ההנהלה, לא מה שהייתי רוצה שיהיה. ושנינו יודעים שמה שכתבתי נכון, שמי שיכול לתקן לא יסתדר עם ההנהלה, ומי שיסתדר עם ההנהלה-לא יכול לתקן.

אני לא חושב. למכבי לא היו סנטימנטים לצביקה למשל. אין סיבה שיהיו לה לטבק.
צריך לחשוב על טובת הקבוצה, ולא על איך שזה נראה. טבק ידע מראש שהוא מגיע למצב הזה, והוא חלק משמעותי בכשלון של הקבוצה
העונה.

אני בספק אם צביקה היה מאמן נוח מבחינת ההנהלה.

ואני חושב שהם נמצאים כל כך עמוק בתפיסה שלהם, שבעיניהם "טובת הקבוצה" כוללת שליטה טוטאלית שלהם על הכול. "הקבוצה היא אני", אם אנסח מחדש.
בעיניהם, זה שיש מאמן שהם יכולים לכפות עליו דברים, זה טוב לקבוצה, כי הם יודעים מה הם עושים.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי roy1000 » 11 פברואר 2016, 07:41

jol9 כתב:אז מה היה לנו עד עכשיו?
6 משחקים, 2 ניצחונות ו-4 הפסדים. הקבוצה ברצף של 3 הפסדים, ו-4 בחמשת המשחקים האחרונים.

מקל הפך לשחקן של 35+ דקות למשחק, רוצ'סטי נמחק מהרוטציה והפך לאפס מוחלט, ומכבי נמצאת בשפל הכי גדול של העונה.

1 - אם עוד היה סיכוי שטבק ימשיך לעונה הבאה, נדמה לי שזה כבר ברור שלא (אלא אם כן פדרמן מתכנן לנו עוד הפתעה נעימה)
2 - מקל במקום להיכנס למועדון לאט לאט, למצוא את הנישה שלו, ולעזור לקבוצה, השתלט על הקבוצה, והראה שלמרות כישורי הכדורסל שבהחלט
יש לו, יש סיבה למה הוא לא הצליח בכל הקריירה שלו להתרומם מעל לרמה של גליל וחיפה.
הוא לא מספיק טוב בשביל להוביל קבוצה, והוא לא ממש מסוגל לקחת צעד אחורה ולתת לאחרים להוביל.
לא ממש מבשר טובות לקראת העונה הבאה.

1. אני דווקא חושב שיש מצב שטבק יישאר פה. לפי מה שפורסם, אם מעיפים אותו משלמים לו 400 אלף דולר ולא נראה לי שפדרמן יהיה בעניין של זה. אם הייתי צריך לזרוק מספרים חסרי בסיס אמיתי אז הייתי מנחש משהו כמו 70-30 לטובת זה שטבק יעוף.

2. לגבי מקל אתה צודק - זה לא שהוא משחק רע - הוא מסחק סביר לגמרי, אבל הדומיננטיות שלו עם הכדור מדאיגה אותי. כל השחקנים במכבי משחקים פחות טוב מאז שהוא הגיע ואני באמת לא חושב שהוא יכול להיות מספיק דומיננטי ביורוליג בשביל לחפות על זה.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2016, 08:48

מקל לא אשם בזה שטיילור רוצ'סטי ודווין סמית' מסיימים עם 4 מ22 מהשדה.
יש לו מקום במכבי כשחקן משמעותי ברוטציה.

אני כן חושב שצריך להיות שם עוד רכז (אמריקאי, שחום-עור, אתלטי עם קליעה, כזה שיכול לשחק יחד איתו ובמקומו) אבל אני מרוצה ממנו מאוד, וקשה להגיד שהייתי מאוהדיו פה לפני שהגיע.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי ankram » 11 פברואר 2016, 09:38

אני לא חושב שמקל הוא הבעיה.נכון הוא לא מצליח להרים את הקבוצה כקבוצה , אבל איך אפשר להרים קבוצה כזאת?
סגנון המשחק שמנחיל טבק גורס שהפליימייקר הוא זה שמקבל את כל ההחלטות , בגלל זה סגנון המשחק של מכבי הוא כל כך רע , מילסאפ עולה מהספסל ויישר מנגר שלשה , אין פה בכלל טביעת יד מקצועית
ההגנה של מכבי ללא חוקים , שאתה מקבל סל כמעט כל התקפה הביטחון יורד , ואז גם פעולות התקפיות נראות כמו הפרצוף של מזרחי.
מאמן טוב היה מוציא את הכדור מהידיים של מקל , משתף את כל השחקנים , מציב את השחקנים בעמדות טובות לריבאונד או חזרה להגנה , עובד על חיפויים בהגנה , מעניש שחקנים על אנוכיות.
בפועל כלום לא מבוצע , העיקר שיש תירוץ ששחקנים נפצעים , בגלל זה מעלים את בנדר במקום שגב?
יש פה אג'נדות שאינם קשורות לכדורסל ואני מקווה שכולם רואים את זה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2016, 10:01

אני לא בא בטענות למקל עצמו. הוא עושה את מה שהוא יודע.
אני פשוט מעלה לדיון את המצב שקרה.

לפני חודש וחצי, רוצ'סטי היה השחקן הכי משמעותי בקבוצה, כזה שמשחק כמעט 40 דקות, ובסה"כ משחק לא רע.
בתקופה הזאת מכבי אפילו הצליחה לחזור לעצמה, ולהפוך לקבוצה שמנצחת משחקים (9 ניצחונות רצופים ו12 מתוך 13, כולל
שני ניצחונות ביורוקאפ).
בערך מהרגע שפארמר שוחרר ומקל הגיע (בסביבות ה-10 בינואר), מכבי סופרת 6 הפסדים ב-8 משחקים...

איך אפשר להתעלם מזה?

הנקודה של רוי היא המשמעותית ביותר - כולם כולל כולם משחקים פחות טוב מאז שהמהלך הזה קרה.
מעבר למה שיהיה בעונה הבאה, שזה כמובן מאוד חשוב, צריך לנסות להבין איך קורה ששחקן חדש שמגיע, הופך פתאום לשחקן של 37
דקות משחק, ואיך משלבים בין כל השחקנים הקיימים היום בסגל, ככה שהקבוצה לפחות תחזור לשחק כדורסל סביר, כמו שהיא שיחקה במהלך חודש וחצי
בערך באיזור דצמבר וחצי ינואר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2016, 10:16

מקל לא אשם בזה שאין שחקן אחד ששומר בתוך הצבע ומשנה זריקות או שכל הפינישרים האחרים בקו האחורי מסיימים עם 25% מהשדה.
כשהקבוצה מבוססת רק על קליעה מבחוץ והקלעים לא פוגעים זריקות חופשיות- מפסידים.

מקל עושה הכל כרגע בקבוצה. הוא הסטופר שלה בהגנה, המנוע בהתקפה והסקורר העיקרי. זה לא צריך להיות ככה, ושחקנים לא צריכים להראות כמו תחת רק כי שמו שחקן טוב אחר לידם.

דווין ורוצ'סטי, הפרנצ'ייז פליירס עלק, עם החוזים המופרכים שלהם, לא מסוגלים לשמור על כלום ומחטיאים בלי סוף.
מקל מגיע בקלאץ', שומר, מייצר נקודות עם כל הנכות ההתקפית שלו... זה באמת מצחיק שהוא סופג איזושהי אש מכל הסיפור הזה.
השניים האלה נראו כמו חרא גם לפניו. וברור שגם כל היתר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2016, 10:23

החציל האצטקי כתב:מקל לא אשם בזה שאין שחקן אחד ששומר בתוך הצבע ומשנה זריקות או שכל הפינישרים האחרים בקו האחורי מסיימים עם 25% מהשדה.

מקל עושה הכל כרגע בקבוצה. הוא הסטופר שלה בהגנה, המנוע בהתקפה והסקורר העיקרי. זה לא צריך להיות ככה, ושחקנים לא צריכים להראות כמו תחת רק כי שמו שחקן טוב אחר לידם.

דווין ורוצ'סטי, הפרנצ'ייז פליירס עלק, עם החוזים המופרכים שלהם, לא מסוגלים לשמור על כלום ומחטיאים בלי סוף.
מקל מגיע בקלאץ', שומר, מייצר נקודות עם כל הנכות ההתקפית שלו... זה באמת מצחיק שהוא סופג איזושהי אש מכל הסיפור הזה.

אני לא מאשים את מקל, אלא רק מצביע על מצב עובדתי, מה היה לפני מקל ומה יש אחריו.
האשמה העיקרית על כך נופלת על המאמן, כי הוא לא אמור לקחת שחקן חדש ולהפיל עליו את כל הקבוצה, וכמובן שהאשמה גם נופלת
על השחקנים שפתאום נעלמו לחלוטין.
בכל זאת, מהנתונים שהבאתי לא כדאי להתעלם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2016, 10:29

את מי ניצחנו יוני?
זה היה ברור שבשניה שיבואו יריבות חזקות יותר, אנחנו נתבזה.
הנצחון בנובגורוד היה מקרי לחלוטין ולא העיד על כלום. אני מזכיר שהוא בא בזכות משחק שיא נדיר של ארינזה, ובין היתר מהשטויות של ויקטור ראד.

האשמה לא נופלת על אף אחד חוץ מעל מי שבנו את הקבוצה על כרעי תרנגולות זקנות, נמוכות, פצועות וחלשות, ושילמו להן כאילו הן נתח קצבים.
זה שהמאמן הוא כסיל אמיתי ואין לו מושג, זו גם אשמת אותם אנשים.

החבר'ה האלה צריכים לדבר פחות ולעשות יותר. להביא את השחקנים הכי טובים, המאמנים הכי טובים, וללקק את הביצים של הקהל כדי שלא נשבור להם את הכסאות בהיכל ביום שני, אחרי שנס ציונה תדיח אותנו מהגביע.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 11 פברואר 2016, 10:31, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 11 פברואר 2016, 10:31

jol9 כתב:
החציל האצטקי כתב:מקל לא אשם בזה שאין שחקן אחד ששומר בתוך הצבע ומשנה זריקות או שכל הפינישרים האחרים בקו האחורי מסיימים עם 25% מהשדה.

אני לא מאשים את מקל, אלא רק מצביע על מצב עובדתי, מה היה לפני מקל ומה יש אחריו.
האשמה העיקרית על כך נופלת על המאמן, כי הוא לא אמור לקחת שחקן חדש ולהפיל עליו את כל הקבוצה, וכמובן שהאשמה גם נופלת
על השחקנים שפתאום נעלמו לחלוטין.
בכל זאת, מהנתונים שהבאתי לא כדאי להתעלם.

+1000. אחת ההודעות הטובות פה בפורום.

ברור שאין מה להאשים את מקל. הוא משחק ברמה טובה מאז שהוא הגיע ומעל הציפיות של רובנו.
מצד שני, אני גם לא מאשים את רוצ'סטי ולא מאשים את דווין ולא את לנדסברג. כל השחקנים האלה הם מה שהם.
רוב האשמה פה נופלת על מי שבנה את הקבוצה (ופדרמן הודה שאלו אבן/ניקולה/דני/רקאנטי ג'וניור) וקצת על המאמן (שגם הוא לא אמור היה להיות פה במצב עניינים תקין).

כמו שיוני אמר, אי אפשר להתעלם מהדומיננטיות של מקל וההשלכות של זה לגבי בניית הקבוצה לשנה הבאה. זה לא עניין של "אשמה" של מקל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 11 פברואר 2016, 10:37

רוי, האמת שהסמקתי קצת...
לצערי אני גם צריך להחזיר לך באותו המטבע, כי אתה טענת די מההתחלה והבלטת את האנשים שנראים היום רע מאוד - טבק, לנדסברג ורוצ'סטי.

חציל, זה לא משנה את מי ניצחנו. העיקר שניצחנו (12 מתוך 13). ולמי הפסדנו מאז? לחיפה (כמעט פעמיים), לאשדוד, ללובליאנה, לניז'ני בבית?
לא בדיוק צסקא ופנר...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 11 פברואר 2016, 10:48

כל ניצחון שלנו העונה היה מקרי.
אין שום דבר שהיית יכול לקחת מה"נצחונות" האלה.
כשהיה צריך לנצח, הקבוצה תמיד הפסידה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 11 פברואר 2016, 11:21

לא עזב עוד שחקן בתקופה הזאת ??
אין שום קשר בין מקל לבין זה שחקנים נמצאים בכושר בושה . שחקנים זורקים את אותו מספר זריקות כמו קודם ואולי אף יותר ועדיין לא פוגעים ממטר.
זה רק עניין של תזמון חרא ולא של ההתאמה בין מקל לשאר השחקנים...
עכשיו אחרי ההדחה אולי ירד עומס השחקנים יוכלו לחזור לכושר ולהציל את העונה הזאת...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2016, 12:54

בקיצור- כשטיילור שיחק לבד, היה טוב ואפילו הצליח לגרד כמה ניצחונות, הוא היה סוליסט מסריח שלא עושה אף אחד לידו טוב יותר. כשמקל משחק לבד, ומפסיד בלי הפסקה לקבוצות הזויות, "אי אפשר להאשים אותו" . בסדר.

העונה הזאת באמת לא שווה כלום. הבעיה איתו תהיה שנה הבאה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 11 פברואר 2016, 14:26

MTA2311 כתב:בקיצור- כשטיילור שיחק לבד, היה טוב ואפילו הצליח לגרד כמה ניצחונות, הוא היה סוליסט מסריח שלא עושה אף אחד לידו טוב יותר. כשמקל משחק לבד, ומפסיד בלי הפסקה לקבוצות הזויות, "אי אפשר להאשים אותו" . בסדר.

העונה הזאת באמת לא שווה כלום. הבעיה איתו תהיה שנה הבאה.

אני לא מבין את ההשוואה שלך ??? מה זה קשור אחד לשני ?
רוצ'סטי עדיין משחק סוליסט כשהוא על המגרש ומחטיא כמו מניאק זריקות שאז כן היכנסו . איך זה קשור למקל ? מעבר לזה מי השחקנים שמשחקים עכשיו פחות טוב בגלל מקל ?
סמית' שפצוע כל הזמן ?
לאנדסברג שזורק כל כדור שמגיע אליו ?
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים