דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד V6

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד V6

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 20:38

MTA2311 כתב:
my man כתב:אני רק אגיד שאני לא מסכים איתכם! "שכל אחד יעשה מה שבראש שלו" כן כי אין השפעה חברתית כי הרי כל אחד חי פה בעולם משלו והוא לא נפגש/מתרועע עם אנשים שהוא מושפע/משפיע עליהם.

תפרט יותר בבקשה. המשפט הזה לא מובן.

בהנחה והבנתי אותו, אני מסכים.

נכון, זה שמרני ולא פופולרי, אבל כשאישה בוגרת לובשת משהו חושפני(שבאופן אישי לא גורם לי להתקשר למשטרת המוסר), זה כן משדר מסדר לנשים צעירות ולילדות. כמובן שהבעיה גדולה הרבה יותר מזה, כי ילדים נחשפים בגילאים מוקדמים יותר ויותר לפרובוקציות מיניות(הו, עדן אברג'יל), ומייחסים לזה ערך חיובי.

ועקרונית, כמובן, מעבר לדיון הזה-יש חברה, היא קיימת, וכולנו משפיעים עליה ועל החברים בה במעשים שלנו. למרות שזה יגרום לגברת תאצ'ר להתהפך בקברה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מרץ 2016, 21:03

yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:
my man כתב:אני רק אגיד שאני לא מסכים איתכם! "שכל אחד יעשה מה שבראש שלו" כן כי אין השפעה חברתית כי הרי כל אחד חי פה בעולם משלו והוא לא נפגש/מתרועע עם אנשים שהוא מושפע/משפיע עליהם.

תפרט יותר בבקשה. המשפט הזה לא מובן.

בהנחה והבנתי אותו, אני מסכים.

נכון, זה שמרני ולא פופולרי, אבל כשאישה בוגרת לובשת משהו חושפני(שבאופן אישי לא גורם לי להתקשר למשטרת המוסר), זה כן משדר מסדר לנשים צעירות ולילדות. כמובן שהבעיה גדולה הרבה יותר מזה, כי ילדים נחשפים בגילאים מוקדמים יותר ויותר לפרובוקציות מיניות(הו, עדן אברג'יל), ומייחסים לזה ערך חיובי.

ועקרונית, כמובן, מעבר לדיון הזה-יש חברה, היא קיימת, וכולנו משפיעים עליה ועל החברים בה במעשים שלנו. למרות שזה יגרום לגברת תאצ'ר להתהפך בקברה.

וכשאדם עושה פירסינג או קעקועים? וכשגבר לובש חולצה ורודה?
המסרים משתנים מחברה לחברה ומאינדיבידואל לאינדיבידואל. לבוש חושפני הוא לא פרובוקציה מינית, הוא דרך להבעה עצמית, או סתם טעם אופנתי מסויים.
הנקודה מבחינתי, היא שמראה חיצוני\בחירות שמשפיעות על מראה חיצוני לא מעיד על תכונות אופי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 21:13

לפירסינג או קעקועים אין בהכרח קונוטוציה מינית.

ושוב, לי אישית זה ממש לא משנה, ברור לי שיש נשים סופר אינטיליגנטיות ועם מוסר מפותח שלובשות חשוף. אבל כשבנות צעירות(וגרוע מזה, בנים) רואים שזה חלק מהחברה שלנו, ושזה מתחבר למסרים אחרים שקשורים למיניות ול"שכל אחד יעשה מה שבראש שלו"(ושלא קשורים לאישה הספציפית שלובשת חושפני), זה כן יוצר איזו מוסכמה חברתית שכוללת בתוכה את כ ל העניין הזה. כלומר, אם זה היה רק הלבוש, זה לא באמת משנה ולא משפיע. אבל הלבוש, כמו כל דבר, מושפע גם מכל מיני תהליכים חברתיים, שחלקם מבורכים, כמו שחרור הנשים והענקת זכויות שוות.

"שכל אחד יעשה מה שבראש שלו" זה סבבה בגדול, אבל זה גם ניהליסטי נורא.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מרץ 2016, 21:19

לא דיברתי על קעקועים\פירסינג בהקשר מיני. דיברתי עליהם בתור אמצעי לביטוי עצמי שעלול להיתפס בצורה מסויימת אצל חלקים מסויימים בחברה. אנחנו לא צריכים להתחשב בגורמים האלה כשאנחנו הולכים לעשות טראגוס, ואנחנו גם לא צריכים להתחשב בגורמים האלה כשאנחנו לובשים מיני או חולצה שקופה (מתחביביי, אגב).

אני חייב להגיד שאני עדיין לא מבין את הנקודה של עד הסוף. אתה דואג שמיני ומחשופים יעודדו אונס? או שאתה חושב שמחשוף עמוק מעיד על מוסריות פגומה? אתה חושב שברוב המקרים לבוש חושפני מעיד על דבר עמוק יותר?

אני גם לא חושב ש"כל אחד יעשה מה שבראש שלו", בהקשרי לבוש בשנת 2016 זה ניהליסטי נורא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 21:37

MTA2311 כתב:לא דיברתי על קעקועים\פירסינג בהקשר מיני. דיברתי עליהם בתור אמצעי לביטוי עצמי שעלול להיתפס בצורה מסויימת אצל חלקים מסויימים בחברה. אנחנו לא צריכים להתחשב בגורמים האלה כשאנחנו הולכים לעשות טראגוס, ואנחנו גם לא צריכים להתחשב בגורמים האלה כשאנחנו לובשים מיני או חולצה שקופה (מתחביביי, אגב).

אני חייב להגיד שאני עדיין לא מבין את הנקודה של עד הסוף. אתה דואג שמיני ומחשופים יעודדו אונס? או שאתה חושב שמחשוף עמוק מעיד על מוסריות פגומה? אתה חושב שברוב המקרים לבוש חושפני מעיד על דבר עמוק יותר?

אני גם לא חושב ש"כל אחד יעשה מה שבראש שלו", בהקשרי לבוש בשנת 2016 זה ניהליסטי נורא.

אין לי בעיה עם ביטוי עצמי באשר הוא, באופן אישי, גם לא יזיז לי כהוא זה אם גברים ונשים יסתובבו ברחובות בבגדי ים וישחקו מטקות(למרות שזה משחק נתעב שגורם לאנשים לחטוף כדורים בראש, רק אומר).

כמו שכתבתי, ענייני הלבוש הם חלק ממכלול הרבה יותר גדול של תרבות, שכוללת בתוכה חשיפה של גוף. ואגב, זה שאתה הולך עם חולצה שקופה, תסכים איתי שיש להבדיל אלף אלפי הבדלות מאישה שהולכת עם אחת כזו, לא כי אני נגד שוויון בין גברים לנשים, אלא כי היא חושפת שם משהו שאתה לא חושף. ובכלל, מוסכמות חברתיות (גם אלו שנגד לבוש חושפני וגם אלו שבעד) משפיעות על נשים בצורה אחרת מגברים. כלומר, שאם אישה תלבש חולצה שקופה, השמרנים יגידו עליה שהיא מופקרת וכו', והליברלים יגידו לה שכל הכבוד שהיא עומדת על שלה. בעוד שכשאתה לובש חולצה שקופה, סביר להניח שלאף אחד זה לא ישנה יותר מדי.

כל העניין הזה של לבוש חשוף מסתנכרן-אבל לא בהכרח נובע לחלוטין-עם פתיחות מינית מוגזמת. הבעיה שלי היא לא עם נשים בוגרות שלובשות חשוף, אלא על מי שלומדות מהן. אני בטוח שמי שיש פה ילדים בגיל ההתבגרות, או עובד, רחמנא ליצלן, עם ילדים כאלו, רואה שהמוסר שלהם, מכל מיני בחינות, די מפוקפק. ואני לא חושב שזה נובע מלבוש, אלא שהלבוש הוא סתם עוד נגזרת של זה.

מיני ומחשופים לא מעודדים אונס, בחיים אני לא אגיד דבר כזה, וזה בהחלט טיעון מזעזע שלא מעט אנשים מעלים, יחד עם עוד כל מיני טיעונים שמאשימים את האישה, ולא לרגע את האנס. לבוש, כלשעצמו, לא מעיד שום דבר על הלובש אותו. אבל כן יש השלכות מעבר. סורי על החפירה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 22 מרץ 2016, 21:43

צחקתי לגבי החולצות השקופות כמובן.

אני עדיין לא מסכים איתך. לבוש חושפני הוא לא נגזרת של מוסר מפוקפק בקרב בני נוער יותר משפירסינג או עישון לדוגמה הם נגזרות של מוסר מפוקפק. מוסר פשוט לא נמדד בעיני בביטויים חיצוניים שטחיים. בכלל.
באופן כללי אגיד שכל הסוגייה הזאת של מוסר כערך עבורי היא מורכבת מאוד ולא מתכתבת עם הנורמות החברתיות קיימות, אז אולי זה רק אני.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 22 מרץ 2016, 21:49

להגיד שילדות ילבשו חולצות שקופות בגלל נשים מבוגרות זה לפי דעתי שטות
כשהייתי ילדה הייתי בדיוק זה, ילדה, וההורים שלי קבעו לי מה מותר ללבוש ומה לא
להורים יש שליטה כמעט מוחלטת בכל מה שקשור למה הילד משדר ואם הם בוחרים לא להיות הורים להשתמש בסמכויות שלהם על הילדים אז שיבכו לעצמם, לא לבחורות בוגרות שרוצות ומותר להן ללבוש מה שבא להן

בגדים בוחרים הרבה פחות איך ילד רואה ומבין את העולם מהורים שמדברים עם הילדים ומנהלים שיחות על דברים עקרוניים ואידיאולוגים שיעצבו להם את האופי במקום להשאיר את זה לאנשים שהם רואים ברחוב

לאסור על אישה להתלבש באופן מסויים (וזה תמיד באופן שהם חושבים ש''חושפני'') זאת פרימיטיביות במיטבה
נערך לאחרונה על ידי Holiday_Armadillo בתאריך 22 מרץ 2016, 21:50, נערך פעם אחת בסך הכל.
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 21:50

MTA2311 כתב:צחקתי לגבי החולצות השקופות כמובן.

אני עדיין לא מסכים איתך. לבוש חושפני הוא לא נגזרת של מוסר מפוקפק בקרב בני נוער יותר משפירסינג או עישון לדוגמה הם נגזרות של מוסר מפוקפק. מוסר פשוט לא נמדד בעיני בביטויים חיצוניים שטחיים. בכלל.
באופן כללי אגיד שכל הסוגייה הזאת של מוסר כערך עבורי היא מורכבת מאוד ולא מתכתבת עם הנורמות החברתיות קיימות, אז אולי זה רק אני.

האמת שיצא לי לראות כאלו שלובשים חולצות שקופות, לקחתי ברצינות :alan:

עניין של השקפה, אני לא חושב שאני צודק ואתה טועה. אין ספק שמוסר זה עניין פנימי לחלוטין ,אבל הוא משפיע על כל מה שבן אדם עושה. פירסינג ועישון זה עניין אחר לדעתי, כי הקונוטציות של זה אחרות בהקשר הנוכחי. אבל אם היינו שואלים בתקופה אחרת בהיסטוריה, מי שמעשן אכן היה אדם לא מוסרי, כנ"ל לגבי פירסינג. זה הכול סובייקטיבי, בגלל זה אני לא חולק עליך באופן שרירותי, זו פשוט דעתי.

אה, ואל תעשן, תן למכבי להרוג אותך יותר לאט.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 21:59

Holiday_Armadillo כתב:להגיד שילדות ילבשו חולצות שקופות בגלל נשים מבוגרות זה לפי דעתי שטות
להורים יש שליטה כמעט מוחלטת בכל מה שקשור למה הילד משדר ואם הם בוחרים לא להיות הורים להשתמש בסמכויות שלהם על הילדים אז שיבכו לעצמם, לא לבחורות בוגרות שרוצות ומותר להן ללבוש מה שבא להן

בגדים בוחרים הרבה פחות איך ילד רואה ומבין את העולם מהורים שמדברים עם הילדים ומנהלים שיחות על דברים עקרוניים ואידיאולוגים שיעצבו להם את האופי במקום להשאיר את זה לאנשים שהם רואים ברחוב

לאסור על אישה להתלבש באופן מסויים (וזה תמיד באופן שהם חושבים ש''חושפני'') זאת פרימיטיביות במיטבה

את יוצאת מנקודת הנחה שהילדים היום הם הילדה שאת היית, ושהמשפחה היא אותה המשפחה.

בואי נסכים שבאופן כמעט גורף, ילדים הם מפונקים, נרקסיסטיים, ומסובבים את ההורים שלהם על האצבע, כי כל אחד מהם הוא "נסיך של אמא".
ובכלל, ככל שהזמנים עוברים, בכל העולם, כמובן, המשפחה נעשית פחות ופחות משמעותית ככלי מעצב, והחברה משפיעה יותר על הילד. מעטים ויחידי סגולה הם ההורים שאשכרה שמים גבולות ראויים לילד שלהם כשצריך.

זה מה שחזרתי עליו כבר כמה פעמים, הבגדים לא מעצבים את האדם, אבל הם כן נובעים ממשהו, שהוא לא בהכרח תמיד "אופנה". ברור לי שלהכניס לילד לראש שיש מוסר ועקרונות ואידיאולוגיה זה הדבר הכי חשוב. זה לא סותר אחד את השני, כי אני לא חושב שבגדים חושפניים, או צנועים, משפיעים על השכל שיש לבן אדם בכלל ולאישה בפרט.
אנחנו, בדרך כלל, יוצאים מנקודת הנחה שהורים משקיעים בחינוך של הילדים שלהם מעבר לבית הספר. וברוב המקרים הם לא, ממה שזה נראה. הרי איך אפשר לאתר לא מעט תכונות שמאפיינות דור מסויים של אנשים?כי ההשפעה החברתית היא עצומה, ולא כי במקרה ההורים שלהם חינכו אותם בול באותה דרך.

אני מסכים איתך לגבי האיסור, ואני חושב שרק מעטים באמת חושבים שהם יכולים לאסור על אישה להתלבש איך שבא לה. אלא אם הם מצביעים יהדות התורה או וואטאבר.
וממילא אף אחד כבר לא חושב על "חברה", אז אני לא שופט אף אחד, בלי קשר לנושא הזה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 22 מרץ 2016, 22:03

אז שלא יעשו ילדים, אבל זה לא יכול להיות שמבוגרים ''חופשיים'' יצטרכו לצנזר את עצמם כי ילדים היום הם חארות וההורים שלהם אפילו יותר
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 22:06

Holiday_Armadillo כתב:אז שלא יעשו ילדים, אבל זה לא יכול להיות שמבוגרים ''חופשיים'' יצטרכו לצנזר את עצמם כי ילדים היום הם חארות וההורים שלהם אפילו יותר

ברור, אני לא מפיל את האשמה על נשים. אני רק אומר שבמצב הנוכחי ,שבו הורים לא מחנכים את הילדים שלהם, אז ההשפעה היא בעיקר חברתית. זה לא משהו שאני רוצה, זה פשוט משהו שקורה, שקיים.
אין ספק שאם היינו מצמצמים את מספר האנשים שמביאים ילדים, היה יכול להיות עולם יותר טוב.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2016, 22:06

yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:להגיד שילדות ילבשו חולצות שקופות בגלל נשים מבוגרות זה לפי דעתי שטות

את יוצאת מנקודת הנחה שהילדים היום הם הילדה שאת היית, ושהמשפחה היא אותה המשפחה.

בואי נסכים שבאופן כמעט גורף, ילדים הם מפונקים, נרקסיסטיים, ומסובבים את ההורים שלהם על האצבע, כי כל אחד מהם הוא "נסיך של אמא".
ובכלל, ככל שהזמנים עוברים, בכל העולם, כמובן, המשפחה נעשית פחות ופחות משמעותית ככלי מעצב, והחברה משפיעה יותר על הילד. מעטים ויחידי סגולה הם ההורים שאשכרה שמים גבולות ראויים לילד שלהם כשצריך.

זה מה שחזרתי עליו כבר כמה פעמים, הבגדים לא מעצבים את האדם, אבל הם כן נובעים ממשהו, שהוא לא בהכרח תמיד "אופנה". ברור לי שלהכניס לילד לראש שיש מוסר ועקרונות ואידיאולוגיה זה הדבר הכי חשוב. זה לא סותר אחד את השני, כי אני לא חושב שבגדים חושפניים, או צנועים, משפיעים על השכל שיש לבן אדם בכלל ולאישה בפרט.
אנחנו, בדרך כלל, יוצאים מנקודת הנחה שהורים משקיעים בחינוך של הילדים שלהם מעבר לבית הספר. וברוב המקרים הם לא, ממה שזה נראה. הרי איך אפשר לאתר לא מעט תכונות שמאפיינות דור מסויים של אנשים?כי ההשפעה החברתית היא עצומה, ולא כי במקרה ההורים שלהם חינכו אותם בול באותה דרך.

אני מסכים איתך לגבי האיסור, ואני חושב שרק מעטים באמת חושבים שהם יכולים לאסור על אישה להתלבש איך שבא לה. אלא אם הם מצביעים יהדות התורה או וואטאבר.
וממילא אף אחד כבר לא חושב על "חברה", אז אני לא שופט אף אחד, בלי קשר לנושא הזה.

אני לא ממש מסכים עם זה. הכל בסוף מגיע מהבית ומההורים. אם הם נותנים לסביבה לעצב את אופיו והתנהגותו של הילד,
אז זאת בחירתם, או שאולי זה מה שהם מסוגלים.
אבל זה לא שההורים היום משפיעים על הילדים פחות. ממש לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 22 מרץ 2016, 22:13

yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אז שלא יעשו ילדים, אבל זה לא יכול להיות שמבוגרים ''חופשיים'' יצטרכו לצנזר את עצמם כי ילדים היום הם חארות וההורים שלהם אפילו יותר

ברור, אני לא מפיל את האשמה על נשים. אני רק אומר שבמצב הנוכחי ,שבו הורים לא מחנכים את הילדים שלהם, אז ההשפעה היא בעיקר חברתית. זה לא משהו שאני רוצה, זה פשוט משהו שקורה, שקיים.
אין ספק שאם היינו מצמצמים את מספר האנשים שמביאים ילדים, היה יכול להיות עולם יותר טוב.

אני חושבת שחוסר ההסכמה שלי הוא פחות איתך ויותר עם אורי אבל..מה חדש
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 22:13

אני מניח שנצטרך להסכים שלא להסכים על העניין הזה, אבל בגדול, עם כל הנסיקה של אינדיבידואליזם בחברה, ובכלל, שעות העבודה הארוכות עם כל המשמעות הנלווית לזה-המשקל של המשפחה יורד. זה לא רק פה, זה במערב כולו, אולי אפילו בעולם כולו. זה לא אומר שכל הורה בהכרח מעצב את הילד שלו פחות מאשר שההורה שלו עיצב אותו, אבל ככלל, אם צריך להחיל עיקרון, אפשר לראות שיותר ויותר ילדים די שמים קצוץ על ההורים שלהם בגיל יחסית מוקדם. זה גם מאוד תלוי באיזו קהילה אתה גר, אבל בגדול, לדעתי, זה ככה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 22:15

Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:

למרות שהוא כתב שורה וחצי, ואני אכלתי לך את הראש כל השרשור? :D
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 22 מרץ 2016, 22:18

yanay21 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
yanay21 כתב:

למרות שהוא כתב שורה וחצי, ואני אכלתי לך את הראש כל השרשור? :D

למרות
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 22 מרץ 2016, 22:21

את סתם ככה כי הוא עוקר עצי זית. לא יפה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 22 מרץ 2016, 22:24

yanay21 כתב:את סתם ככה כי הוא עוקר עצי זית. לא יפה.

חוסר ההתאמה הקיצוני בין האידיאולוגיות שלנו הוא לא מהיום, אז כבר לא צריך יותר מדי
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 23 מרץ 2016, 12:19

לא מלחיץ בכלל
תמונה
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש