Holiday_Armadillo כתב:להגיד שילדות ילבשו חולצות שקופות בגלל נשים מבוגרות זה לפי דעתי שטות
כשהייתי ילדה הייתי בדיוק זה, ילדה, וההורים שלי קבעו לי מה מותר ללבוש ומה לא
להורים יש שליטה כמעט מוחלטת בכל מה שקשור למה הילד משדר ואם הם בוחרים לא להיות הורים להשתמש בסמכויות שלהם על הילדים אז שיבכו לעצמם, לא לבחורות בוגרות שרוצות ומותר להן ללבוש מה שבא להן
בגדים בוחרים הרבה פחות איך ילד רואה ומבין את העולם מהורים שמדברים עם הילדים ומנהלים שיחות על דברים עקרוניים ואידיאולוגים שיעצבו להם את האופי במקום להשאיר את זה לאנשים שהם רואים ברחוב
לאסור על אישה להתלבש באופן מסויים (וזה תמיד באופן שהם חושבים ש''חושפני'') זאת פרימיטיביות במיטבה
את יוצאת מנקודת הנחה שהילדים היום הם הילדה שאת היית, ושהמשפחה היא אותה המשפחה.
בואי נסכים שבאופן כמעט גורף, ילדים הם מפונקים, נרקסיסטיים, ומסובבים את ההורים שלהם על האצבע, כי כל אחד מהם הוא "נסיך של אמא".
ובכלל, ככל שהזמנים עוברים, בכל העולם, כמובן, המשפחה נעשית פחות ופחות משמעותית ככלי מעצב, והחברה משפיעה יותר על הילד. מעטים ויחידי סגולה הם ההורים שאשכרה שמים גבולות ראויים לילד שלהם כשצריך.
זה מה שחזרתי עליו כבר כמה פעמים, הבגדים לא מעצבים את האדם, אבל הם כן נובעים ממשהו, שהוא לא בהכרח תמיד "אופנה". ברור לי שלהכניס לילד לראש שיש מוסר ועקרונות ואידיאולוגיה זה הדבר הכי חשוב. זה לא סותר אחד את השני, כי אני לא חושב שבגדים חושפניים, או צנועים, משפיעים על השכל שיש לבן אדם בכלל ולאישה בפרט.
אנחנו, בדרך כלל, יוצאים מנקודת הנחה שהורים משקיעים בחינוך של הילדים שלהם מעבר לבית הספר. וברוב המקרים הם לא, ממה שזה נראה. הרי איך אפשר לאתר לא מעט תכונות שמאפיינות דור מסויים של אנשים?כי ההשפעה החברתית היא עצומה, ולא כי במקרה ההורים שלהם חינכו אותם בול באותה דרך.
אני מסכים איתך לגבי האיסור, ואני חושב שרק מעטים באמת חושבים שהם יכולים לאסור על אישה להתלבש איך שבא לה. אלא אם הם מצביעים יהדות התורה או וואטאבר.
וממילא אף אחד כבר לא חושב על "חברה", אז אני לא שופט אף אחד, בלי קשר לנושא הזה.