מכבי מול פאנאתנייקוס - משחק אחד על הגביע 08.05.11

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי מול פאנאתנייקוס - משחק אחד על הגביע 08.05.11

הודעהעל ידי itai7 » 08 מאי 2011, 17:04

אם צריך להפסיד משחק, אז זאת הדרך להפסיד אותו.
מצד אחד, אין תחושה של החמצה. כי תכל'ס הקבוצה הטובה יותר שגם הובילה לאורך רובו של המשחק ניצחה.
מצד שני, גם אין תבוסה. מכבי עמדה בכבוד והפסידה לקבוצה טובה יותר

ערן סלע עם טור נאה כרפאל

http://www.one.co.il/cat/articles/Perso ... tableid=38
נערך לאחרונה על ידי itai7 בתאריך 08 מאי 2011, 17:09, נערך פעם אחת בסך הכל.
itai7

הודעהעל ידי barker8 » 08 מאי 2011, 17:04

מכביסט כתב:רק שחלילה ההפסד הזה לא יכניס את החבר'ה לדיכאון וזה יעלה לנו בגביע קופל.

זה באמת מדכא שצריך להמשיך לשחק בליגה אחרי פיספוס שכזה
barker8

הודעהעל ידי מכביסט » 08 מאי 2011, 17:08

חנו'ש כתב:
מכביסט כתב:רק שחלילה ההפסד הזה לא יכניס את החבר'ה לדיכאון וזה יעלה לנו בגביע קופל.

לא נראה לי.
האופי של החבורה הזו מדהים מידי בשביל שזה יקרה, והיריבות חלשות מידי.
וגם אם כן, חסר להנהלה שזה יזיז לה, ורק בגלל זה תתחיל שוב פעם להיכנס לפאניקה ולבנות את הקבוצה מחדש.

זה מה שהכי מפחיד אותי כי זה בדיוק מה שקורה אחרי אובדן תארים בארץ
וצריך גם לזכור שהשיפוט שם הולך להיות מאוד לרעתו,
קופל כבר ידאג לזה והוא יעשה את הכל אבל את הכל כדי למנוע מאיתנו את התואר ולעזור לחבר העבריין שלו ולי-ם קבוצתו האהודה לקחת אותו.
בפיינל פור הזה אנחנו הולכים להילחם נגד כל העולם כי כולם יהיו נגדנו.
מכביסט

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 מאי 2011, 17:11

barker8 כתב:

זה באמת מדכא שצריך להמשיך לשחק בליגה אחרי פיספוס שכזה

אין ספק שהבאסה הכי גדולה עכשיו זה שנגמרה העונה.
ועם כל הכבוד לגביע של קופל (ואין בכלל כבוד), העונה בעצם נגמרה ועכשיו יש חודשים ארוכים בלי משחקים.
אני לא אוהבת את פגרת הקיץ... :sad1
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 מאי 2011, 17:13

מכביסט כתב:
חנו'ש כתב:

לא נראה לי.
האופי של החבורה הזו מדהים מידי בשביל שזה יקרה, והיריבות חלשות מידי.
וגם אם כן, חסר להנהלה שזה יזיז לה, ורק בגלל זה תתחיל שוב פעם להיכנס לפאניקה ולבנות את הקבוצה מחדש.

זה מה שהכי מפחיד אותי כי זה בדיוק מה שקורה אחרי אובדן תארים בארץ
וצריך גם לזכור שהשיפוט שם הולך להיות מאוד לרעתו,
קופל כבר ידאג לזה והוא יעשה את הכל אבל את הכל כדי למנוע מאיתנו את התואר ולעזור לחבר העבריין שלו ולי-ם קבוצתו האהודה לקחת אותו.
בפיינל פור הזה אנחנו הולכים להילחם נגד כל העולם כי כולם יהיו נגדנו.

יהיה בסדר, אפילו ההנהלה שלנו לא מטומטמת מספיק בשביל לחסל את הקבוצה הנהדרת הזו בגלל הקרנבל של קופל.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Mta_atic » 08 מאי 2011, 17:27

אם היינו מדברים לפני 4-5 שנים,
במצב כזה היה החלפת סגל.

השנים שעברו ללא התארים לימדו את ההנהלה שיעור בענווה ובהתנהלות.
לא כל הפסד הוא כישלון, ולא כל פעם שלא מגיעים למקום ראשון צריך לעשות אוברול.
זה פוגע בקבוצה, ומי כמו פאו הוכיחה לנו היום שהמשכיות וניסיון זה אחד הפקטורים הכי מכריעים לעונה שהולכת עד הסוף.

באופן כללי זה לא סוד שההנהלה מאד מרוצה מהתלכיד שנוצר בקבוצה.
אם תהיה להם היכולת - כל השחקנים ישארו.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי המכביה » 08 מאי 2011, 17:33

אני חושב שהדקות האחרונות עם אליהו והיעילות שלו הוכיחו שהיה צריך לתת לו יותר קרדיט בהתחלה. לא בטוח שזה היה עוזר לנצחון, אבל עדיין.

בכל מקרה אני שמח שהוא עשה כמה מהלכים יפים בסוף, זה ישפר את הבטחון שלו לקראת גביע קופל.

פארגו נתן עונה מצוינת אבל נסיון עדיף מכשרון, כנראה. אם הוא יהיה חכם ויישאר במכבי (כמובן עם תנאים שיתאימו לשני הצדדים, במידה) נראה אותו בשנים הבאות הרבה יותר בטוח ואולי גם מניף גביע.

סופו שחקן אדיר אבל יש את הסוויץ' שהוא עדיין חייב לעשות כדי להפוך לעוד יותר טוב. העבירות המיותרות והמזג החם. מצד שני, אם הוא היה שחקן מושלם הוא בטח לא היה במכבי במחיר הזה.

אידסון הוכיח שיש לו הרבה כדורסל, עכשיו שיראה את זה על המגרש לאורך כל העונה.

ופניני? אדיר. השחקן הישראלי הכי משמעותי במאני טיים. בדרך להיות אחד הכוכבים הגדולים של מכבי.
המכביה

הודעהעל ידי ShonMTA » 08 מאי 2011, 18:06

מאכזב מאוד... כמה רציתי את הגביע הזה. אבל פנא טובים יותר כרגע אז זה מפחית טיפה מהאכזבה, בפעם הבאה אנו נהיה הטובים יותר.

עוד דבר, 14 גמרים, 9 פעמים סגנית. איך יכול להיות למכבי? מאזן לא מחמיא, ולדעתי לא מוצדק . אבל עדיין... לא כיף לראות.
יש למישהו הסבר איך זה?
ShonMTA

הודעהעל ידי גיא » 08 מאי 2011, 18:09

הבעיה של מכבי הייתה לטעמי העובדה שזה היה ערב קליעה רע. כמו שנאמר : did not make shots. בלו עם הרבה החטאות בהתחלה, טל בלי איזה סל או שניים שהיה יכול לעזור, ליאור עם איבודים ולבנים שהוא השליך לסל בחצי הראשון, וסופו שנחסם או נעצר תחת הסל. חסרו גם שלשות של פארגו כמובן.
גיא

הודעהעל ידי גיא » 08 מאי 2011, 18:15

ShonMTA כתב:מאכזב מאוד... כמה רציתי את הגביע הזה. אבל פנא טובים יותר כרגע אז זה מפחית טיפה מהאכזבה, בפעם הבאה אנו נהיה הטובים יותר.

עוד דבר, 14 גמרים, 9 פעמים סגנית. איך יכול להיות למכבי? מאזן לא מחמיא, ולדעתי לא מוצדק . אבל עדיין... לא כיף לראות.
יש למישהו הסבר איך זה?

זה מראה לך כמה קשה לזכות בגביע - גם כאשר אתה מגיע לפיינל פור. תדע לך שברסה עלתה 8 פעמים לפיינל פור לפני שזכתה סוף סוף ב-2003.

כאחד שראה את כל הגמרים כולל ההפסדים, אתה אולי יכול להבין עכשיו למה כמה מאיתנו כל כך מעריכים את פיני גרשון. ממנו לא תשמע שהוא מרוצה מהדרך, וש"תודה לשחקנים" וכל זה. הוא בא לנצח ולהביא גביע - והוא גם לא יעשה את זה בנחמדות. פיני הוא 3 גביעים מתוך 5 פיינל פורים וזה אחוז טוב.

אני אוהב ומעריך מאוד את דיויד, ומקווה ששנה הבאה לא נבוא במנטאליות של "אנחנו כבר עשינו את שלנו בעצם ההעפלה".
גיא

הודעהעל ידי אורי » 08 מאי 2011, 18:24

אין שום סיבה שדייויד בלאט לא יהיה האוברדוביץ' של מכבי בעשור הקרוב.
אורי

הודעהעל ידי גיא » 08 מאי 2011, 18:59

אורי כתב:אין שום סיבה שדייויד בלאט לא יהיה האוברדוביץ' של מכבי בעשור הקרוב.

הוא בהחלט יכול וצריך להישאר לכמה שנים.
גיא

הודעהעל ידי מקאדו » 08 מאי 2011, 19:33

דוקא יש , וזה לא קשור לכמה דיויד בלאט מאמן גדול או לא ( הוא ענק) , זה קשור יותר לתקציבים ויכולות כספיות שהקבוצה מסוגלת להעמיד , בפנא למשל לא היו מודאגים עכשיו עם הסגל של מכבי שכל השחקניןם יברחו , הם היו פשוט מוציאים את פנקס השייקים ומשלמים את הסכומים שהשחקנים פחות או יותר רוצים ( בתנאי שז'ליקו היה חושב שהם שווים אותם ) והיו משאירים את מי שהם רוצים .

עם כל הכבוד לאוברדוביץ שהוא באמת מאמן עצום , אני לא מאמין שהיה זוכה בכל כך הרבה גביעים עם התקציבים של מכבי , זה הרבה יותר קל כשייש לך את היכולת להביא כמעט כל שחקן מאירופה שאתה רוצה , בלאט יצטרך להמשיך ולהסתמך על שחקנים צעירים ומוכשרים אבל לפני פריצה או על 'כישרונות לא ממוצים' כמו סופו ולקוות להצלחות מסחררות כמו השנה או תחילת העשור הקודם ... זה הרבה יותר קשה.
מקאדו

הודעהעל ידי jol9 » 08 מאי 2011, 19:39

מקאדו כתב:

דוקא יש , וזה לא קשור לכמה דיויד בלאט מאמן גדול או לא ( הוא ענק) , זה קשור יותר לתקציבים ויכולות כספיות שהקבוצה מסוגלת להעמיד , בפנא למשל לא היו מודאגים עכשיו עם הסגל של מכבי שכל השחקניןם יברחו , הם היו פשוט מוציאים את פנקס השייקים ומשלמים את הסכומים שהשחקנים פחות או יותר רוצים ( בתנאי שז'ליקו היה חושב שהם שווים אותם ) והיו משאירים את מי שהם רוצים .

עם כל הכבוד לאוברדוביץ שהוא באמת מאמן עצום , אני לא מאמין שהיה זוכה בכל כך הרבה גביעים עם התקציבים של מכבי , זה הרבה יותר קל כשייש לך את היכולת להביא כמעט כל שחקן מאירופה שאתה רוצה , בלאט יצטרך להמשיך ולהסתמך על שחקנים צעירים ומוכשרים אבל לפני פריצה או על 'כישרונות לא ממוצים' כמו סופו ולקוות להצלחות מסחררות כמו השנה או תחילת העשור הקודם ... זה הרבה יותר קשה.

זה נכון אבל לא מאוד קשור.
דייויד בהחלט יכול וצריך להפוך לאוברדוביץ'/פרגוסון/וונגר/פופוביץ' של מכבי. למצוא את הדרך שלו, ולהטמיע אותה בכל סגל שחקנים שייקבל.

אני מאוד אוהב את מה שדייויד מייצג ומביא עימו. ד"א צריך לזכור שגם השועל לא תמיד הצליח. למעשה הוא כשל פעמיים בשלב הטופ 16 ב-4 השנים האחרונות. אבל הוא קיבל את הזמן
לבנות ולשפר את הקבוצה. גם דייויד צריך לקבל את הגב הזה אם וכאשר יהיו עונות פחות מוצלחות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 08 מאי 2011, 19:57

Mta_atic כתב:אם היינו מדברים לפני 4-5 שנים,
במצב כזה היה החלפת סגל.

זה פוגע בקבוצה, ומי כמו פאו הוכיחה לנו היום שהמשכיות וניסיון זה אחד הפקטורים הכי מכריעים לעונה שהולכת עד הסוף.

מתי הם למדו את זה?
כי עד הקיץ האחרון עדיין היתה פאניקה והחלפת הסגל בגלל השטות של קופל.
אין ספק שבסוף הכל יצא לטובה ונבנתה אחלה קבוצה, אבל חבל שזה הגיע מתוך פאניקה ולא מתוך מחשבה רצינית.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 08 מאי 2011, 20:01

חנו'ש כתב:
Mta_atic כתב:אם היינו מדברים לפני 4-5 שנים,
במצב כזה היה החלפת סגל.

מתי הם למדו את זה?
כי עד הקיץ האחרון עדיין היתה פאניקה והחלפת הסגל בגלל השטות של קופל.
אין ספק שבסוף הכל יצא לטובה ונבנתה אחלה קבוצה, אבל חבל שזה הגיע מתוך פאניקה ולא מתוך מחשבה רצינית.

וגם מזל (או יותר נכון מקרה טראגי שהנחית כאן את פארגו).
יאללה, היתה עונה ארוכה ויפה ואני מחכה כבר לעונת המלפפונים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 08 מאי 2011, 20:12

jol9 כתב:
מקאדו כתב:

זה נכון אבל לא מאוד קשור.
דייויד בהחלט יכול וצריך להפוך לאוברדוביץ'/פרגוסון/וונגר/פופוביץ' של מכבי. למצוא את הדרך שלו, ולהטמיע אותה בכל סגל שחקנים שייקבל.

אני מאוד אוהב את מה שדייויד מייצג ומביא עימו. ד"א צריך לזכור שגם השועל לא תמיד הצליח. למעשה הוא כשל פעמיים בשלב הטופ 16 ב-4 השנים האחרונות. אבל הוא קיבל את הזמן
לבנות ולשפר את הקבוצה. גם דייויד צריך לקבל את הגב הזה אם וכאשר יהיו עונות פחות מוצלחות.

מאוד מסכים עם זה. גם אם יהיו עונות פחות בעתיד, דייויד צריך להישאר, בדיוק כמו שאוברדוביץ' נשאר אחרי עונות פחות טובות כי הם יודעים שלאורך זמן זה ישתלם. גם לנו היציבות הזאת תשתלם - זה שלא נמצא משהו יותר טוב בשוק המאמנים ועשינו מספיק ניסויים בשנים האחרונות.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי אורי » 08 מאי 2011, 20:36

מקאדו כתב:

אני דווקא זוכר שבאמצע הקדנציה שלו בפאו, בעונת הפיינל פור במוסקבה, הוא הוביל קבוצה מאוד מוגבלת, הן מקצועית והן תקציבית(להזכירכם, תקופת השפל הגדול של הכדורסל היווני), לפיינל פור שם הוא נוצח אחריי מאבק עיקש ע''י הקבוצה הכי גדולה שראתה אירופה ככל הנראה. ולא לשכוח את ההישגים שלו בבדאלונה ופרטיזן, להן הביא גביע אירופה על אף נחיתות קשה מבחינה תקציבית או מקצועית.
בוא נגיד שהוא הרוויח בצדק להיות במקום שהוא נמצא בו היום, להיות מופקד על בניית קבוצה בתקציבים גבוהים מאוד.
אורי

הודעהעל ידי גיא » 08 מאי 2011, 23:22

בלי קשר לזה שאני כמובן היייתי רוצה שימשיך במכבי, דיויד היה בגמר מול זליקו מה שמאמן ריאל היה מול דיויד בחצי גמר.

דיויד לא יכול לבוא ולומר משפט "אני יכול להבטיח שנעשה מה שעשינו כל השנה". זה נשמע צנוע ומרגש, אבל זה תמים להבטיח דבר כזה.

שחקנים מסוימים כמו פניני כן עמדו בלחץ ויש כאלה שלא. מכבי היא בסופו של דבר קבוצת כדורסל ולא "יחידה לוחמת" או משהו בסגנון. וככזאת יש לה ימים טובים יותר ורעים יותר.

ולדעתי הגיע הזמן שנפסיק לחגוג יותר מדי אחרי חצאי גמרים.
גיא

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 09 מאי 2011, 02:42

עם כל הכבוד לפיני גם הוא הפסיד לאוברדוביץ' בגמר הראשון , אני כבר לא מדבר על הפסד של פיני בגמר בפראג (כל השבוע בערוץ וואן הוא סיפר שזה בגלל השופטים )עם סגל יחסית מגובש וטוב . מדברים כאילו לומדים . "הבעיה" של בלאט שהוא לא לוחץ על השופטים בנגוד לצמד השני.
דבר אחרון , בטיסט שחקן מגעיל ברמה שלא ראיתי בחיים שלי - ראתם את החניקה שלו לבלו במאבק על הכדור על הריצפה - בן אדם שם מרפק על הגרון ועוד סוגר לו את האף ... שאותו שחקן שדרך בכוונה על הראש של האוזבלט וכולו קיבל טכנית ....מכבי היתה קצרה מדי במיוחד בקו הגרדים .נכווה שנוכל לשמור על רוב הסגל ולרוץ יחד כמה שנים.
במשחקי הגמר קרדיט משיפוט מאוד מאוד חשוב ומכבי לא קיבלה אותו . מאוד עצוב מצד אחד להפסיד את הגמר מצד שני מי היה מאמין בכלל שזאת תהיה הרגשה שלנו .
הבסה רצינית זה חזרה לגביע קופל .
בסופו של דבר נהנתי העונה מהיורוליג בנגוד לשנה שעברה ...
עוד דבר לגבי פיני .... איפו היתה יכולת ניהול המשחק שלו שהוא אימן מול אותו אברדוביץ' בליגה יוונית ? לא זכור לי שהוא השיג שם משהו בשנה בחצי למרות תקציב מכובד ויד חופשית בהחתמת שחקנים . הפסד כואב אבל הפסד לפרטיזן בסגל מלא כואב הרבה יותר .... איפו הוא היה במני טיים ? אני כבר לא מדבר על גלבוע ...
טיקי חוזר

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־29 אורחים