rc4991 כתב:MTA2311 כתב:שועל כתב:MTA2311 כתב:הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי הולך לעשות היום תואר במדעי הרוח כשאין לי כיוון או מטרה כללית.
סיכוי גדול מאוד שזה יגמר בבזבוז של 3 שנים+עשרות אלפי שקלים (במקרה הטוב).
זה נכון מצד אחד, אבל תואר במנהל עסקים לדוגמה כמעט ולא דורש מאמץ והוא די מעשיר וכן נותן יתרון מסוים להמשך
אני אישית מכוסה לגמרי עם מלגות למרות שאני משלם יותר מ20 אלף לשנה, בשכר לימוד אוניברסיטאי אתה משלם בסביבות 11 אלף ויכול למצוא מימון לחלק גדול מהסכום
דיברתי יותר על הכיוון של היסטוריה\תולדות האומנות\פילוסופיה (שזה חלום שלי בלי קשר) וכו'.
תואר במנהל עסקים זה סיפור אחר.
אה, כבר הדאגת אותי
אתה מתכוון לדברים הממש ספציפיים שנותנים לך את הכלים נטו לעבודה שלשמה לומדים?
אני מניח שבמדעי הרוח יש הרבה תחומים שנוגעים גם בתחומים אחרים ולכן הם פותחים דלתות לעוד מקומות עבודה מהקטגוריה הזאת
מדעי הרוח נוגעים בכל תחומי החיים, זה היופי שבהם. מצד שני, הם לא מהווים מקצוע ושוק העבודה היום בעייתי מאוד, גם לאנשים עם תארים הרבה יותר פרקטיים.
הייתי הולך ללמוד תואר במדעי הרוח אם זה היה תנאי סף לעבודה ספציפית שאני מעוניין בה (שאחת מדרישות הסף בה היא תואר ראשון לא משנה באיזה תחום).
אני ממש נגד המחשבה שתואר ראשון זה חובה. אם אין תחום ספציפי שמעניין אותך, או מקצוע ספציפי שאתה רוצה לעסוק בו, אין לך מה למהר לעשות תואר.
מכיר הרבה יותר מדי אנשים שסיימו תארים (אפילו בתחומים פחות אמורפיים כמו פסיכולוגיה נגיד), ומצאו את עצמם עובדים בשירות לקוחות או משהו כזה.
זרקת קודם אופציה של להתחיל באיזו חברה ולהתקדם מלמטה. זה נשמע לי כמו רעיון הרבה יותר טוב מסתם לשרוף זמן וכסף על תואר שסיכוי גבוה מאוד (אמפירית אגב) שלא יקדם אותך בשום צורה.