עבודה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עבודה

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 00:06

שועל כתב:
rc4991 כתב:טוב שועל, התחלת לבלבל אותי קצת
אז אתה אומר שיש תחומים בהם רמת העומס והלמידה הרבה יותר סבירים?
יוני אתה מסכים עם זה?

אני לומד מנהל עסקים וראיית חשבון שזה לימודים מאוד קשים אבל עדיין עובד
מנהל עסקים, משפטים, או כל תחום אחר ממדעי החברה והרוח אפשר בקלות לשלב עם עבודה
תחומים כמו הנדסה, ראיית חשבון, מדעי מחשב זה קצת קשה יותר אבל אפשרי

אוקיי, אתה כבר מצליח להרגיע אותי קצת בקטע הזה
אני גם הנחתי שיש הבדל בין המקצועות שציינת אבל יוני הלחיץ אותי כשאמר שלא
אגב, הכוונה שלי היא לא בקטע של לשלב עם זה עבודה אלא שלא יהיה לי הרבה לחץ ושיהיה לי גם לא מעט זמן פנוי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 00:09

השאלה הלא פחות חשובה שלי היא כמה זה משנה איזה תואר אני בוחר
נגיד עם תואר מתחום הפקולטה ללימודי הרוח אפשר להתקבל לעוד הרבה תחומים נוספים (מניח שרובם תחת קטגוריית הפקולטה)?
עם מקצועות כמו מדעי המחשב והנדסה אני מניח שזה פחות אפשרי אבל בלימודי הרוח נראה לי יש יותר גמישות ואופציות בסוף מבחינת מציאת עבודה, לא?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 ספטמבר 2016, 00:10

rc4991 כתב:
שועל כתב:
יוני אתה מסכים עם זה?

אגב, הכוונה שלי היא לא בקטע של לשלב עם זה עבודה אלא שלא יהיה לי הרבה לחץ ושיהיה לי גם לא מעט זמן פנוי

אתה תמיד יכול לפרוס את התואר. מה זה אומר? שאתה לא הולך לפי התוכנית "המומלצת", אלא בונה לעצמך מערכת יותר בסיסית שתאפשר לך יותר זמן פנוי לעבודה נניח.
כמובן שיש מכסה מינמלית של נק"ז (נקודות זכות) שאתה צריך לעמוד בה בלימודים אקדמאיים.
ההשלכות הן שהתואר מתארך מעבר ל- 3 שנים. למשל ל- 3.5 שנים, 4 או יותר.
גם במחלקה שלי (מדעי המחשב) יש לא מעט אנשים שעושים את זה על מנת להוריד עומס ולשלב לימודים עם עבודה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 ספטמבר 2016, 00:11

rc4991 כתב:השאלה הלא פחות חשובה שלי היא כמה זה משנה איזה תואר אני בוחר
נגיד עם תואר מתחום הפקולטה ללימודי הרוח אפשר להתקבל לעוד הרבה תחומים נוספים (מניח שרובם תחת קטגוריית הפקולטה)?
עם מקצועות כמו מדעי המחשב והנדסה אני מניח שזה פחות אפשרי אבל בלימודי הרוח נראה לי יש יותר גמישות ואופציות בסוף מבחינת מציאת עבודה, לא?

ברוב המקרים תואר במדעי הרוח לא באמת מכשיר אותך לעבודה. עדיף שתבחר מה שיותר מעניין אותך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 00:20

שמואל1 כתב:
rc4991 כתב:
שועל כתב:
יוני אתה מסכים עם זה?

אתה תמיד יכול לפרוס את התואר. מה זה אומר? שאתה לא הולך לפי התוכנית "המומלצת", אלא בונה לעצמך מערכת יותר בסיסית שתאפשר לך יותר זמן פנוי לעבודה נניח.
כמובן שיש מכסה מינמלית של נק"ז (נקודות זכות) שאתה צריך לעמוד בה בלימודים אקדמאיים.
ההשלכות הן שהתואר מתארך מעבר ל- 3 שנים. למשל ל- 3.5 שנים, 4 או יותר.
גם במחלקה שלי (מדעי המחשב) יש לא מעט אנשים שעושים את זה על מנת להוריד עומס ולשלב לימודים עם עבודה.

לא חושב שאעשה את זה אבל טוב לדעת שהאופציה הזאת קיימת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 00:21

שמואל1 כתב:

ברוב המקרים תואר במדעי הרוח לא באמת מכשיר אותך לעבודה. עדיף שתבחר מה שיותר מעניין אותך.

לא ממש הבנתי את מה שרשמת
עדיף שאבחר מה שיותר מעניין אותי ממדעי הרוח כי בסופו של דבר רוב התארים שם הם אותו דבר מבחינת המעמד שלהם?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 01 ספטמבר 2016, 00:27

זה יתרון וחסרון.
מצד אחד להתמקצע במשהו מסוים זה לעתים קרובות יתרון, במיוחד אם למקצוע הזה יש ביקוש ושכר גבוה, וזה בכלל נחמד להרגיש שאתה יוצא עם משהו מוגדר ביד ואתה יודע לאן ללכת אתו.
מצד שני במדעי החברה והרוח יש לא מעט תארים (כמו מנהל עסקים ואפילו משפטים במצב של היום) שהם יותר תאורטיים ופחות מעשיים אבל הם יותר קלים ללמידה ונותנים לך יתרון כללי בתחומים מגוונים (כמו בנקאות הנהלה וכו').

כל תואר מעצם העובדה שהוא תואר פותח לפניך הרבה משרות שחסומים בפני אנשים ללא תואר. ברור אבל שתואר קליל במדעי הרוח נחשב פחות ממנהל עסקים לדוגמה. וזה עוד לפני שדיברנו על איך שמסתכלים על תואר של מקומות לימוד מסוימים.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שמואל1 » 01 ספטמבר 2016, 00:30

rc4991 כתב:
שמואל1 כתב:

לא ממש הבנתי את מה שרשמת
עדיף שאבחר מה שיותר מעניין אותי ממדעי הרוח כי בסופו של דבר רוב התארים שם הם אותו דבר מבחינת המעמד שלהם?

אני לא מגיע מהעולם הזה, אבל אני יודע שיש קושי במציאת עבודה למסיימי תואר במדעי הרוח.
סתם דוגמה, איך תואר בפילוסופיה מקדם אותך במציאת עבודה?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 ספטמבר 2016, 00:30

הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי הולך לעשות היום תואר במדעי הרוח כשאין לי כיוון או מטרה כללית.
סיכוי גדול מאוד שזה יגמר בבזבוז של 3 שנים+עשרות אלפי שקלים (במקרה הטוב).
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שועל » 01 ספטמבר 2016, 00:41

MTA2311 כתב:הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי הולך לעשות היום תואר במדעי הרוח כשאין לי כיוון או מטרה כללית.

זה נכון מצד אחד, אבל תואר במנהל עסקים לדוגמה כמעט ולא דורש מאמץ והוא די מעשיר וכן נותן יתרון מסוים להמשך
אני אישית מכוסה לגמרי עם מלגות למרות שאני משלם יותר מ20 אלף לשנה, בשכר לימוד אוניברסיטאי אתה משלם בסביבות 11 אלף ויכול למצוא מימון לחלק גדול מהסכום
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 ספטמבר 2016, 00:42

שועל כתב:
MTA2311 כתב:הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי הולך לעשות היום תואר במדעי הרוח כשאין לי כיוון או מטרה כללית.

זה נכון מצד אחד, אבל תואר במנהל עסקים לדוגמה כמעט ולא דורש מאמץ והוא די מעשיר וכן נותן יתרון מסוים להמשך
אני אישית מכוסה לגמרי עם מלגות למרות שאני משלם יותר מ20 אלף לשנה, בשכר לימוד אוניברסיטאי אתה משלם בסביבות 11 אלף ויכול למצוא מימון לחלק גדול מהסכום

דיברתי יותר על הכיוון של היסטוריה\תולדות האומנות\פילוסופיה (שזה חלום שלי בלי קשר) וכו'.

תואר במנהל עסקים זה סיפור אחר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 00:43

עכשיו אני שוב קצת מתוסכל כמו בהתחלה
אני ממש מקווה שאסגר בחודשים הקרובים על המקצוע שארצה ללמוד, לפחות זה יוריד לי כאב ראש רציני
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 00:46

MTA2311 כתב:
שועל כתב:

דיברתי יותר על הכיוון של היסטוריה\תולדות האומנות\פילוסופיה (שזה חלום שלי בלי קשר) וכו'.

אה, כבר הדאגת אותי
אתה מתכוון לדברים הממש ספציפיים שנותנים לך את הכלים נטו לעבודה שלשמה לומדים?
אני מניח שבמדעי הרוח יש הרבה תחומים שנוגעים גם בתחומים אחרים ולכן הם פותחים דלתות לעוד מקומות עבודה מהקטגוריה הזאת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 ספטמבר 2016, 00:52

rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:
שועל כתב:

אה, כבר הדאגת אותי
אני מניח שבמדעי הרוח יש הרבה תחומים שנוגעים גם בתחומים אחרים ולכן הם פותחים דלתות לעוד מקומות עבודה מהקטגוריה הזאת

מדעי הרוח נוגעים בכל תחומי החיים, זה היופי שבהם. מצד שני, הם לא מהווים מקצוע ושוק העבודה היום בעייתי מאוד, גם לאנשים עם תארים הרבה יותר פרקטיים.

הייתי הולך ללמוד תואר במדעי הרוח אם זה היה תנאי סף לעבודה ספציפית שאני מעוניין בה (שאחת מדרישות הסף בה היא תואר ראשון לא משנה באיזה תחום).

אני ממש נגד המחשבה שתואר ראשון זה חובה. אם אין תחום ספציפי שמעניין אותך, או מקצוע ספציפי שאתה רוצה לעסוק בו, אין לך מה למהר לעשות תואר.

מכיר הרבה יותר מדי אנשים שסיימו תארים (אפילו בתחומים פחות אמורפיים כמו פסיכולוגיה נגיד), ומצאו את עצמם עובדים בשירות לקוחות או משהו כזה.

זרקת קודם אופציה של להתחיל באיזו חברה ולהתקדם מלמטה. זה נשמע לי כמו רעיון הרבה יותר טוב מסתם לשרוף זמן וכסף על תואר שסיכוי גבוה מאוד (אמפירית אגב) שלא יקדם אותך בשום צורה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שועל » 01 ספטמבר 2016, 00:53

rc4991 כתב:עכשיו אני שוב קצת מתוסכל כמו בהתחלה
אני ממש מקווה שאסגר בחודשים הקרובים על המקצוע שארצה ללמוד, לפחות זה יוריד לי כאב ראש רציני

אם אתה מעוניין בלימודים קלילים וכפיים שלא יבזבזו את זמנך לריק אז לך על מנהל עסקים. אתה יכול לשלב את זה עם התמחות במימון לדוגמה (מנהל עסקים תמיד משולב עם התמחות) שזה נותן ללימודים קצת נפח מקצועי אבל גם קצת מקשה אותם בעיקר בשנה השלישית. אחר כך אתה יכול להשתלב במקצועות מימוניים כמו בנקים חברות השקעה וכו'

גם אם התואר במנהל עסקים בסופו של דבר לא יקדם אותך באופן ישיר, הוא עדיים מעשיר ויכול להועיל לך בכל מקום עבודה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 00:57

MTA2311 כתב:
rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:
שועל כתב:

אה, כבר הדאגת אותי

מדעי הרוח נוגעים בכל תחומי החיים, זה היופי שבהם. מצד שני, הם לא מהווים מקצוע ושוק העבודה היום בעייתי מאוד, גם לאנשים עם תארים הרבה יותר פרקטיים.

הייתי הולך ללמוד תואר במדעי הרוח אם זה היה תנאי סף לעבודה ספציפית שאני מעוניין בה (שאחת מדרישות הסף בה היא תואר ראשון לא משנה באיזה תחום).

אני ממש נגד המחשבה שתואר ראשון זה חובה. אם אין תחום ספציפי שמעניין אותך, או מקצוע ספציפי שאתה רוצה לעסוק בו, אין לך מה למהר לעשות תואר.

מכיר הרבה יותר מדי אנשים שסיימו תארים (אפילו בתחומים פחות אמורפיים כמו פסיכולוגיה נגיד), ומצאו את עצמם עובדים בשירות לקוחות או משהו כזה.

זרקת קודם אופציה של להתחיל באיזו חברה ולהתקדם מלמטה. זה נשמע לי כמו רעיון הרבה יותר טוב מסתם לשרוף זמן וכסף על תואר שסיכוי גבוה מאוד (אמפירית אגב) שלא יקדם אותך בשום צורה.

אבל תואר ראשון זה באמת סוג של חובה פה, סוג של ביטוח
אם אני לא טועה כמעט בכל מקומות העבודה דרישת הסף היא תואר ראשון כך שהרבה מאוד דלתות נסגרות לי באופן אוטומאטי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 01 ספטמבר 2016, 01:00

שועל כתב:
rc4991 כתב:עכשיו אני שוב קצת מתוסכל כמו בהתחלה

אם אתה מעוניין בלימודים קלילים וכפיים שלא יבזבזו את זמנך לריק אז לך על מנהל עסקים. אתה יכול לשלב את זה עם התמחות במימון לדוגמה (מנהל עסקים תמיד משולב עם התמחות) שזה נותן ללימודים קצת נפח מקצועי אבל גם קצת מקשה אותם בעיקר בשנה השלישית. אחר כך אתה יכול להשתלב במקצועות מימוניים כמו בנקים חברות השקעה וכו'

גם אם התואר במנהל עסקים בסופו של דבר לא יקדם אותך באופן ישיר, הוא עדיים מעשיר ויכול להועיל לך בכל מקום עבודה.

זאת יכולה להיות אופציה אבל כרגע עוד מוקדם עבורי לחשוב על זה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 ספטמבר 2016, 01:04

יש חברות שגם בשביל להיות פקיד דורשות תואר ראשון. השאלה שלי, היא האם כדאי לעשות תואר רק בשביל להיות פקיד בחברה כזאת (זה מה שתואר במדעי הרוח נותן לך), או שאולי שווה להתחיל מלמטה בחברה פחות פלצנית מבחינת הדרישות ולצבור שם נסיון תעסוקתי שבפועל שווה היום הרבה יותר מתואר?

ד"א, ההמלצה של שועל ממש במקום (למרות שמנהל עסקים זה יותר מדעי החברה מרוח). חבר שלי בדיוק סיים תואר במנהל עסקים עם התמחות במימון, וקיבל עכשיו יופי של משרה התחלתית בחרת השקעות.

זה גם תואר כללי, אבל הרבה יותר פרקטי משאר האופציות במדעי הרוח.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מקובי » 01 ספטמבר 2016, 01:32

אני הייתי מתחיל מההתחלה.

תחשוב על דברים שאתה טוב בהם, דברים שאתה רוצה לעשות בהמשך החיים. תרשום כל דבר שעולה לך בראש.
אחרי שיהיה לך רשימה של כמה דברים תחשוב איזה דברים אתה צריך ללמוד כדי להתמקצע בתחום.

יכול להיות שזה יהיה מקצוע שמצריך תעודה, כך שתואר יכול להיות לך מיותר ( יש לי חבר שהתחיל תואר, אבל בסוף למד לימודי תעודה, הצטרף לחברה של אבא שלו והפסיק את התואר באמצע כי זה כבר היה מיותר...בלי עין הרע הוא מסודר.)
יכול להיות שיש לך בכלל רעיון טוב, ותוכל להיות יזם בכלל ולא תצטרך ללמוד (רמי לוי למשל.. ששמעתי שלא סיים תיכון)
וכן, יכול להיות שתחליט על מקצוע שיצריך ממך להיכנס לתואר ראשון.

* הערה לגבי מינהל עסקים- זה תואר מאוד כללי. ככה שיש בזה יתרונות (אני מאוד נהניתי בתואר והבנתי איזה קורסים אני יותר טוב ואיזה פחות מושכים אותי) אבל גם חסרונות (אין משהו שאתה ממש מתמקצע בו, בד"כ בוחרים את התואר הזה כתואר שני...)
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 01 ספטמבר 2016, 01:51

יוני אתה מסכים עם זה?

כן. מסכים.
אני בראש של הנדסה שזה מה שאני מכיר מעצמי ופסיכולוגיה דרך אשתי.
שני התארים דורשים המון זמן והשקעה.

אני מניח שיש מקצועות שזה הרבה פחות צפוף ולחוץ.

בנוסף יש הבדל משמעותי בין ללמוד באוניברסיטה לבין ללמוד במכללה. גם ברמה, גם בעומס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד