חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שהמהלך של פרישה מהליגה והצטרפות לאדריאטית נועד אך ורק בכדי לפגוע בקופל.
המהלך הזה, היה אמור להיות בראש ובראשונה מהלך שיטיב עם מכבי, הרבה לפני שהוא יפגע בקופל.
הליגה האדיריאטית היא בסה"כ ליגה טובה (טובה בהרבה מהקופליג) שהשתתפות בה, היתה גורמת למכבי לבנות סגל בצורה הטובה ביותר, מכניסה עוד כסף, מעלימה את המקרים בהן מכבי היתה צריכה להחתים שחקנים ישראלים בינוניים במחירים מופקעים והכי חשוב, היתה גורמת למכבי לשחק באינטנסיביות גבוהה יותר ומכינה אותה יותר טוב למשחקי היורוליג.
לדעתי, הדבר היה גם גורם ליותר קהל לבוא למשחקים (אחרי הכל, פרטיזן וציבונה הן קבוצות קצת יותר אטרקטיביות מאליצור אשקלון) וכולנו היינו רק מרוויחים.
השארות בליגה המקומית והשתתפות בשלוש מסגרות, זה לא רק מהלך שמשחק לידיו של קופל, אלא גם מהלך שפוגע במכבי, לפחות מבחינה מקצועית.
אני לא בטוחה לגבי המשפט הזה, הרי פרטיזן וציבונה הם רק 2 קבוצות (3 ביחד עם לובליאנה).
הם אומנם יותר אטרקטיביות מאשקלון, השאלה האם הם יותר אטרקטיביות מהפועל י-ם ות"א?
ואני לא בטוחה שכל יתר הקבוצות סטייל שירוקי יותר אטרקטיביות מאשקלון.
בכלל בגדול אני לא אוהבת את הרעיון של עזיבת הליגה. החלום שלי זה לראות את הליגה חוזרת להיות ליגה אמיתית וראויה ולא גביע ואז אני לא רואה שום סיבה בשביל מכבי לשחק בליגה אחרת גם אם רמתה גבוהה יותר.
בסופו של דבר הליגה הישראלית היא כן הבית של מכבי ומכבי כן זקוקה לה כי הליגה הזו זה השורשים שלה, ולא הכל זה שיקולים מקצועיים וכלכליים.
לכן אני גם חושבת שלמכבי יש מחויבות להציל את הליגה הזו מההרס של קופל (שהורס את כל הליגה ולא רק את מכבי עם השיטה שלו).
יש לה מחויבות להחזיר את הליגה להיותה ליגה ולהפסיק את הגביע הזה.
לדעתי זה יותר חושב משיקולים כלכליים ומקצועיים אחרים.
דבר ראשון, אני בכלל לא הייתי מזלזל בשירוקי.
לא מדובר בקבוצה כזאת חלשה (ביחס לקבוצות הליגה הישראלית) ולדעתי, אם היא היתה משחקת בליגה הישראלית היא היתה מסיימת את העונה בחלקה העליון של הטבלה.
שירוקי סיימה את הליגה האדריאטית במקום התשיעי, כאשר מקום אחד מעליה סיימה נימבורק, אותה קבוצה שפירקה את מגדל וגרמה להדחתה מהיורוקאפ.
אם במקום השמיני נמצאת קבוצה שהראתה עליונות ברורה על הקבוצה שהיתה אמורה לקרוע כאן את הליגה, אז בטח שיש באדריאטית מספר לא קטן של קבוצות שהן יותר טובות מכל קבוצה ישראלית אותה מכבי יכולה לפגוש.
מכאן, סביר להניח שגם שירוקי עדיפה על מספר קבוצות ישראליות.
אני גם מאוד הייתי רוצה לראות כאן ליגה איכותית יותר ובטווח הארוך, אני לא רואה מצב בו מכבי לא תשתתף בליגה המקומית.
אבל כרגע, נוצר מצב נקודתי שגורם להשתתפות בליגה המקומית לפגוע במכבי, כמעט בכל רבד אפשרי.
אני חושב שפרישה מהליגה זה צעד מתבקש שיטיב עם מכבי ובד בבד, יפוצץ את הבלון הנפוח שנקרא אבנר קופל.
בכל מקרה, השתתפות בשלושה מפעלים זה צעד שעל פניו, יפגע במכבי כאשר לא בדיוק ברור כיצד הוא יגרום לביטול הפיינל והגבלת הזרים בקופליג.
לצערי, נראה שמכבי נכנעת לביריונות שמפגינים קברניטי הליגה וכל עוד היא נשארת בליגה המקומית, היא תהיה נתונה לחסדם של אותם ביריונים.