פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מכבי סיכמה על חוזה עם האדריאטית!

11 מאי 2011, 19:21

חביב אורנג'ד כתב:חבל, השתתפות בשלושה מפעלים זה צעד מיותר.
אני בכלל לא מבין בשביל מה המעבר לאדריאטית היה שווה, אם מכבי בסופו של דבר נשארת בליגה.
על פניו, הצעד הזה מסתמן כטעות.

הכסף ידידי, הכסף.
כרגע מכבי משתמשת במה שהיא מכניסה, וכנראה שגם זה לא ממש מספיק (עד כדי כך שקבוצות דרג ב' מאימות לקחת לנו שחקנים).
צעד מתבקש ואפילו בלתי נמנע הוא הצטרפות של עוד משקיע למכבי כדי לתת מרווח נשימה גדול יותר.
צריך רק למצוא איזה יהודי אמריקאי טוב עם מעט ציונות בלב והרבה כסף בכיס.

11 מאי 2011, 19:30

אני לא חושב שהמהלך של פרישה מהליגה והצטרפות לאדריאטית נועד אך ורק בכדי לפגוע בקופל.
המהלך הזה, היה אמור להיות בראש ובראשונה מהלך שיטיב עם מכבי, הרבה לפני שהוא יפגע בקופל.
הליגה האדיריאטית היא בסה"כ ליגה טובה (טובה בהרבה מהקופליג) שהשתתפות בה, היתה גורמת למכבי לבנות סגל בצורה הטובה ביותר, מכניסה עוד כסף, מעלימה את המקרים בהן מכבי היתה צריכה להחתים שחקנים ישראלים בינוניים במחירים מופקעים והכי חשוב, היתה גורמת למכבי לשחק באינטנסיביות גבוהה יותר ומכינה אותה יותר טוב למשחקי היורוליג.
לדעתי, הדבר היה גם גורם ליותר קהל לבוא למשחקים (אחרי הכל, פרטיזן וציבונה הן קבוצות קצת יותר אטרקטיביות מאליצור אשקלון) וכולנו היינו רק מרוויחים.

השארות בליגה המקומית והשתתפות בשלוש מסגרות, זה לא רק מהלך שמשחק לידיו של קופל, אלא גם מהלך שפוגע במכבי, לפחות מבחינה מקצועית.

11 מאי 2011, 19:42

חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שהמהלך של פרישה מהליגה והצטרפות לאדריאטית נועד אך ורק בכדי לפגוע בקופל.
המהלך הזה, היה אמור להיות בראש ובראשונה מהלך שיטיב עם מכבי, הרבה לפני שהוא יפגע בקופל.
הליגה האדיריאטית היא בסה"כ ליגה טובה (טובה בהרבה מהקופליג) שהשתתפות בה, היתה גורמת למכבי לבנות סגל בצורה הטובה ביותר, מכניסה עוד כסף, מעלימה את המקרים בהן מכבי היתה צריכה להחתים שחקנים ישראלים בינוניים במחירים מופקעים והכי חשוב, היתה גורמת למכבי לשחק באינטנסיביות גבוהה יותר ומכינה אותה יותר טוב למשחקי היורוליג.
לדעתי, הדבר היה גם גורם ליותר קהל לבוא למשחקים (אחרי הכל, פרטיזן וציבונה הן קבוצות קצת יותר אטרקטיביות מאליצור אשקלון) וכולנו היינו רק מרוויחים.
השארות בליגה המקומית והשתתפות בשלוש מסגרות, זה לא רק מהלך שמשחק לידיו של קופל, אלא גם מהלך שפוגע במכבי, לפחות מבחינה מקצועית.

אני לא בטוחה לגבי המשפט הזה, הרי פרטיזן וציבונה הם רק 2 קבוצות (3 ביחד עם לובליאנה).
הם אומנם יותר אטרקטיביות מאשקלון, השאלה האם הם יותר אטרקטיביות מהפועל י-ם ות"א?
ואני לא בטוחה שכל יתר הקבוצות סטייל שירוקי יותר אטרקטיביות מאשקלון.

בכלל בגדול אני לא אוהבת את הרעיון של עזיבת הליגה. החלום שלי זה לראות את הליגה חוזרת להיות ליגה אמיתית וראויה ולא גביע ואז אני לא רואה שום סיבה בשביל מכבי לשחק בליגה אחרת גם אם רמתה גבוהה יותר.

בסופו של דבר הליגה הישראלית היא כן הבית של מכבי ומכבי כן זקוקה לה כי הליגה הזו זה השורשים שלה, ולא הכל זה שיקולים מקצועיים וכלכליים.
לכן אני גם חושבת שלמכבי יש מחויבות להציל את הליגה הזו מההרס של קופל (שהורס את כל הליגה ולא רק את מכבי עם השיטה שלו).
יש לה מחויבות להחזיר את הליגה להיותה ליגה ולהפסיק את הגביע הזה.
לדעתי זה יותר חושב משיקולים כלכליים ומקצועיים אחרים.

11 מאי 2011, 19:59

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:אני לא חושב שהמהלך של פרישה מהליגה והצטרפות לאדריאטית נועד אך ורק בכדי לפגוע בקופל.

אני לא בטוחה לגבי המשפט הזה, הרי פרטיזן וציבונה הם רק 2 קבוצות (3 ביחד עם לובליאנה).
הם אומנם יותר אטרקטיביות מאשקלון, השאלה האם הם יותר אטרקטיביות מהפועל י-ם ות"א?
ואני לא בטוחה שכל יתר הקבוצות סטייל שירוקי יותר אטרקטיביות מאשקלון.

בכלל בגדול אני לא אוהבת את הרעיון של עזיבת הליגה. החלום שלי זה לראות את הליגה חוזרת להיות ליגה אמיתית וראויה ולא גביע ואז אני לא רואה שום סיבה בשביל מכבי לשחק בליגה אחרת גם אם רמתה גבוהה יותר.

בסופו של דבר הליגה הישראלית היא כן הבית של מכבי ומכבי כן זקוקה לה כי הליגה הזו זה השורשים שלה, ולא הכל זה שיקולים מקצועיים וכלכליים.
לכן אני גם חושבת שלמכבי יש מחויבות להציל את הליגה הזו מההרס של קופל (שהורס את כל הליגה ולא רק את מכבי עם השיטה שלו).
יש לה מחויבות להחזיר את הליגה להיותה ליגה ולהפסיק את הגביע הזה.
לדעתי זה יותר חושב משיקולים כלכליים ומקצועיים אחרים.

דבר ראשון, אני בכלל לא הייתי מזלזל בשירוקי.
לא מדובר בקבוצה כזאת חלשה (ביחס לקבוצות הליגה הישראלית) ולדעתי, אם היא היתה משחקת בליגה הישראלית היא היתה מסיימת את העונה בחלקה העליון של הטבלה.
שירוקי סיימה את הליגה האדריאטית במקום התשיעי, כאשר מקום אחד מעליה סיימה נימבורק, אותה קבוצה שפירקה את מגדל וגרמה להדחתה מהיורוקאפ.
אם במקום השמיני נמצאת קבוצה שהראתה עליונות ברורה על הקבוצה שהיתה אמורה לקרוע כאן את הליגה, אז בטח שיש באדריאטית מספר לא קטן של קבוצות שהן יותר טובות מכל קבוצה ישראלית אותה מכבי יכולה לפגוש.
מכאן, סביר להניח שגם שירוקי עדיפה על מספר קבוצות ישראליות.

אני גם מאוד הייתי רוצה לראות כאן ליגה איכותית יותר ובטווח הארוך, אני לא רואה מצב בו מכבי לא תשתתף בליגה המקומית.
אבל כרגע, נוצר מצב נקודתי שגורם להשתתפות בליגה המקומית לפגוע במכבי, כמעט בכל רבד אפשרי.
אני חושב שפרישה מהליגה זה צעד מתבקש שיטיב עם מכבי ובד בבד, יפוצץ את הבלון הנפוח שנקרא אבנר קופל.
בכל מקרה, השתתפות בשלושה מפעלים זה צעד שעל פניו, יפגע במכבי כאשר לא בדיוק ברור כיצד הוא יגרום לביטול הפיינל והגבלת הזרים בקופליג.
לצערי, נראה שמכבי נכנעת לביריונות שמפגינים קברניטי הליגה וכל עוד היא נשארת בליגה המקומית, היא תהיה נתונה לחסדם של אותם ביריונים.

11 מאי 2011, 20:09

אני לא יודעת לגבי שירוקי. לא מכירה אותה והיא לא ממש מעניינת אותי.

כמו שציינתי, למען המלחמה בקופל אני בעד שמכבי ילכו הכי רחוק שרק ניתן ומצידי שישברו לא מעט ביצים עבור כך.
אבל הבעיה היא שזה מרגיש כאילו המטרה העיקרית של כל סיפור האדריאטית מוסטת הצידה.
במקום לראות את זה כמלחמה בקופל, פתאום חושבים רק על הכסף שזה יכניס ועל הרייטינג, ואיזה כאבי ראש זה יעשה אם נישאר בליגה - למרות שגם במצב כזה ניתן להשתמש בזה כדי להילחם ולא בשביל המטרה הצדדית של "טיפוח צעירים" שזה רק פועל יוצא של העניין ולא המטרה.

אם נלחמים בקופל עושים את זה עד הסוף ובאופן מובהק ומוצהר, ולא מתחילים לסטות הצידה ולהסתנוור מהכסף ומהשטויות האחרים.

11 מאי 2011, 20:11

חנו'ש כתב:אני לא יודעת לגבי שירוקי. לא מכירה אותה והיא לא ממש מעניינת אותי.

כמו שציינתי, למען המלחמה בקופל אני בעד שמכבי ילכו הכי רחוק שרק ניתן ומצידי שישברו לא מעט ביצים עבור כך.
אבל הבעיה היא שזה מרגיש כאילו המטרה העיקרית של כל סיפור האדריאטית מוסטת הצידה.
במקום לראות את זה כמלחמה בקופל, פתאום חושבים רק על הכסף שזה יכניס ועל הרייטינג, ואיזה כאבי ראש זה יעשה אם נישאר בליגה - למרות שגם במצב כזה ניתן להשתמש בזה כדי להילחם ולא בשביל המטרה הצדדית של "טיפוח צעירים" שזה רק פועל יוצא של העניין ולא המטרה.

אם נלחמים בקופל עושים את זה עד הסוף ובאופן מובהק ומוצהר, ולא מתחילים לסטות הצידה ולהסתנוור מהכסף ומהשטויות האחרים.

מסכים ומחזק.

אני עדיין מקווה שמכבי שמכבי תפתיע וברגע האחרון תודיע על פרישה.
זה באמת יכה בקופל איפה שכואב.

11 מאי 2011, 20:51

זה בגללם שאתם היחידים שחושבים שמכבי בכלל חשבה על האדריאטית בשביל להלחם בקופל, אם יש מחשבה כזאת זה רק לעתיד אחרי שנתיים-שלוש שמכבי תבסס את עצמה בליגה האדריאטית.

הרעיון לאדריאטית והכיוון ללכת לשם היה מראש עניין כלכלי נטו (ופדרמן לא הסתיר את זה). הרמזים והאיומים לכאורה היו רק כבדרך אגב ככה בשביל להזכיר לקופל שמכבי לא בכיס שלו. מעולם לא הייתה כוונה לעזוב את הליגה, והעובדה שרשאי מכבי גם מבהירים את זה חד משמעית עכשיו נובעת מזה שאנחנו האוהדים מיד השלכנו את על העניין הזה כמלחמה בקופל, בזמן שזה בכלל לא היה הכיוון שלהם. לכן עכשיו הם אומרים בצורה חד משמעית שעזיבה של הליגה לא קשורה ולאדריאטית ולא על הפרק.

11 מאי 2011, 20:58

מה מכבי כתב:זה בגללם שאתם היחידים שחושבים שמכבי בכלל חשבה על האדריאטית בשביל להלחם בקופל, אם יש מחשבה כזאת זה רק לעתיד אחרי שנתיים-שלוש שמכבי תבסס את עצמה בליגה האדריאטית.

הרעיון לאדריאטית והכיוון ללכת לשם היה מראש עניין כלכלי נטו (ופדרמן לא הסתיר את זה). הרמזים והאיומים לכאורה היו רק כבדרך אגב ככה בשביל להזכיר לקופל שמכבי לא בכיס שלו. מעולם לא הייתה כוונה לעזוב את הליגה, והעובדה שרשאי מכבי גם מבהירים את זה חד משמעית עכשיו נובעת מזה שאנחנו האוהדים מיד השלכנו את על העניין הזה כמלחמה בקופל, בזמן שזה בכלל לא היה הכיוון שלהם. לכן עכשיו הם אומרים בצורה חד משמעית שעזיבה של הליגה לא קשורה ולאדריאטית ולא על הפרק.

זה לא בדיוק מה ששמעון אמר ממש עכשיו אצל הקוף.

כל אופן, אם באמת כל העניין של האדריאטית הוא כלכלי ולא נועד להילחם בקופל, אז הוא כל כך מיותר ובעיקר לא הוגן כלפי בלאט!!

11 מאי 2011, 21:20

חביב אורנג'ד כתב:חבל, השתתפות בשלושה מפעלים זה צעד מיותר.
אני בכלל לא מבין בשביל מה המעבר לאדריאטית היה שווה, אם מכבי בסופו של דבר נשארת בליגה.
על פניו, הצעד הזה מסתמן כטעות.

הכתבה הזאת באמת נותנת חומר למחשבה. טו מאצ' מכבי זה דבר שאני זוכר מצויין. אני בכלל לא הייתי רואה כמעט את המפעל של האדריאטית, כולל לא את הפיינל פור.
גם מה שנאמר לגבי שובע, עייפות ועצבנות, יכול להיות די נכון.

לא יודע, פתאום הדבר הזה נראה לי הרבה פחות טוב ממה שהיה לפני. אולי באמת שווה להשאר בליגה ולהתעסק עם קופל.

11 מאי 2011, 21:26

מה שהכי מעניין אותי אחרי כל הכתבות וההצהרות והראיונות זה האם מכבי תשחק עם הרכב משני לחלוטין בליגה ואז תבוא לדפוק אותם בפיינל פור..
אם כן-יופי,זה די משיג את המטרה של מכבי.
אם לא-רחמים על בלאט

11 מאי 2011, 22:03

לא ישחקו בהרכב מישני. זה לא יקרה. אתם לוקחים את זה לכיוונים שלילי סתם מיצר הרצון לדפוק את קופל, זה רצון שלא קיים אצל ראשי מכבי ככל הנראה. אם כבר, הרצון ללכת לאדריאטית הוא כאמור כלכלי + הסתכלות לעתיד, ואני מניח שעל זה פדרמן חושב. אם מכבי תצליח לייצב את עצמה בליגה האדריאטית, שהיא תיהיה אטרקטיבית ומעניינת לקהל אז יהיה להם כלי מול קופל, משהו אמיתי ולא על הנייר. יהיה יותר קל לעזוב את הליגה (במידה והחוקים לא ישונו) ולעבור לאדריאטית אחרי שנתיים שמשחקים שם כבר מאשר לעשות את זה הקיץ.

12 מאי 2011, 11:24

ד''א,אם כבר דיברנו על הסעיף של ''ההרכב החזק ביותר'',הנה המנהלת שמנסה לאכוף אותו(זה מייל רשמי של המנהלת)-
המנהלת דורשת הסברים מברק נתניה על שחרור וושהאם

מנהלת הליגה שיגרה הבוקר מכתב לקבוצת ברק נתניה, בו היא דורשת הסברים והבהרות בנוגע לשחרורו המוקדם של השחקן טוני וושהאם, ערב המשחק השלישי בסדרת רבע גמר הפלייאוף מול קבוצת מכבי אלקטרה ת"א.
על פי תקנון המנהלת, על קבוצת ליגת לוטו להופיע למשחקים בהרכבן החזק ביותר והמנהלת עומדת על כך.
יתרה מכך, נכתב במכתב לברק נתניה, שבאם לא יתקבלו הסברים מניחים את הדעת, המנהלת תפנה ליועץ המשפטי לאיגוד הכדורסל, בבקשה להעמיד את הקבוצה לדין משמעתי, בגין עבירה על תקנון האיגוד בנושא.

12 מאי 2011, 11:34

אי נו באמת , תמיד יש פציעות קלות , כאבי גב, מתיחה בשרירים וכו' . גם מחלת חום בא בח-ן . על כל דבר נתן להתגבר . שמעון היה מספיק ברור אתמול אצל קוף .

12 מאי 2011, 11:47

זו הכנת הקרקע לעונה הבאה.

12 מאי 2011, 12:29

טיקי, פדרמן (והוא זה שקובע הכל) היה מאד ברור בנושא בראיון בגלי צה"ל. אמר חד משמעית שמכבי תשחק בליגה בשנה הבאה וההצטרפות לאדריאטית לא תבוא על חשבון הליגה. זה יפה להתעלם מהדברים של מי שקובע במכבי אבל זאת המציאות.

וקובי כאמור צודק, כמו שכבר אמרתי, אם משהו זאת הכנה לעתיד. לעונה הבאה או לזאת שאחריה. רצון לבסס אלטרנטיבה שתיהיה כלי בידיים של ההנהלה במידת הצורך, ומשהו אמיתי ולא על הנייר כמו שהוא עכשיו.

12 מאי 2011, 15:38

מה מכבי כתב:לא ישחקו בהרכב מישני. זה לא יקרה. אתם לוקחים את זה לכיוונים שלילי סתם מיצר הרצון לדפוק את קופל, זה רצון שלא קיים אצל ראשי מכבי ככל הנראה. אם כבר, הרצון ללכת לאדריאטית הוא כאמור כלכלי + הסתכלות לעתיד, ואני מניח שעל זה פדרמן חושב. אם מכבי תצליח לייצב את עצמה בליגה האדריאטית, שהיא תיהיה אטרקטיבית ומעניינת לקהל אז יהיה להם כלי מול קופל, משהו אמיתי ולא על הנייר. יהיה יותר קל לעזוב את הליגה (במידה והחוקים לא ישונו) ולעבור לאדריאטית אחרי שנתיים שמשחקים שם כבר מאשר לעשות את זה הקיץ.

אם מכבי תשחק בשלוש מסגרות, אז היא בוודאות לא תשחק בהרכב הכי חזק בליגה, ותעשה רוטציה בין שחקנים שלא יתלבשו.

12 מאי 2011, 22:06

שלא תחשבו שמכבי ממציאה כאן פטנט חדש.
אחרי 7 אליפויות רצופות, בשלהי עונת 09-10 ישבו קברניטי פרוקום (אז עוד הייתה סופוט) ודנו על אופציית פיתוח שונות. אחת ההצעות הגיעה מכיוון הליגה הבלטית, שהבטיחה לה רווח כלכלי מרשים, שעשוי היה להגיע עד לכ-1.5 מיליון יורו. בעלי הקבוצה לא היססו לרגע, חתמו על הסכם הצטרפות לעונה הקרובה ובמקביל ערקו לעיר גידיניה, מהלך שהזרים למועדון עוד נתח רחב של מזומנים.

תומאס פסאס, מאמן הקבוצה, לא בדיוק התלהב מהרעיון, אך נאמר לו שיוצב לרשותו סגל רחב ועמוק. כך יוכלו לעמוד בעומס המשחקים.
את העונה הנוכחית פתחו הפולנים עם סגל רחב של 20 (!) שחקנים, כשהתכנון היה שהבכירים ישחקו בבלטית וביורוליג, והפחות בכירים (בעיקר צעירים) בחיזוקם של זר או שניים יכדררו בליגה הפולנית. כמעט שני סגלים שונים.

כמה זמן החזיק הניסוי הזה? לא יותר מארבעה מחזורי ליגה. בעוד שגידניה של אירופה מציגה תצוגות לא רעות (הפסדים מכובדים ביורוליג, ומאזן חיובי ב-VTB), זו של פולין סופגת תבוסות קשות.
יומיים לפני שגידיניה נוסעת לסופוט, למפגש מול מי שהייתה בעונה שעברה קבוצת הבת שלה, מחליט היו"ר לעלות עם הסגל החזק ביותר. הרי איך הוא יכול להרשות לעצמו להפסיד שם?
גידניה מנצחת ומתחילה מכירת חיסול שבסופה הסגל מצומצם ל-11 שחקנים + נערי פוסטר.
קשה להגיד שהעונה האירופאית שלהם השתפרה, אבל את כוח ההרתעה בזירה המקומית הם השיבו לעצמם.

קווים לדימיון..

את העובדה שמכבי כנראה ישחקו בשלוש מסגרות בעונה הקרובה כבר קיבלתי. לא נותר לי אלא לקוות ששמעון ושני הדיווידים ילמדו מהטעות של הפולנים.

12 מאי 2011, 22:15

מישהו שמע שרסקין אמר היום במשחק שיש כזה דבר חוק אדריאטית שאומר שצריך שי שחקנים מאזור האדריאטי?
אולי זאת ההתעיינות ברכז הצעיר?

12 מאי 2011, 22:31

itay92 כתב:מישהו שמע שרסקין אמר היום במשחק שיש כזה דבר חוק אדריאטית שאומר שצריך שי שחקנים מאזור האדריאטי?
אולי זאת ההתעיינות ברכז הצעיר?

זה היה בצחוק, אין באמת חוק כזה :rolleyes

13 מאי 2011, 03:35

מישראל היום:

דיוויד בלאט הוא בוגר הרפתקת הליגה האדריאטית הקודמת. בעונת 02/03 מאמן מכבי ת"א נכווה מהסיפור הזה לא מעט ובסוף העונה גם איבד את משרתו וחזר לעמדת עוזר המאמן.

כמי שהיה שם בפעם הקודמת בלאט מתנגד מקצועית לרצון המועדון לשוב לליגה של מדינות יוגוסלביה לשעבר: "לבעלים של מכבי יש הרבה שיקולים ואין לנו זכות להחליט בשבילם אבל השתתפות בשלוש ליגות היא בעייתית מאוד ולא נכונה מקצועית וזה עלול לפגוע בקבוצה.

"אנחנו אחרי עונה בלתי רגילה ואין ודאות לגבי ההרכב שלנו בעונה הבאה. אם המהלך יתבצע הנהלת מכבי תצטרך לשנות לחלוטין את הגישה שלה למציאות ולדרישות. אם היא לא תעשה כן זה עלול להסתיים בחורבן."

בלאט מתכוון בעיקר לתיאום ציפיות מחודש: "בהנהלה יצטרכו להבין שאי אפשר יהיה להשקיע את אותו מאמץ בכל הליגות ושכמות ההפסדים עלולה להיות הרבה יותר גדולה. אין מצב שנשמור על אחוזי הצלחה זהים לעונה הנוכחית. אני יכול להבין את ההנהלה כי היא כבר עברה את קצה גבול היכולת לייצר כאן הכנסות אבל מבחינה מקצועית זו בעיה קשה."

מאמן מכבי מפרט את השינויים שתצטרך הקבוצה לעשות: "אין מצב להשתתף בליגה האדריאטית בלי סגל ארוך מה שיחייב אותנו להופיע בהרכבים אחרים במסגרות השונות וגם זה יהיה רע."

על ההתבטאויות שלפיהן ההשתתפות באדריאטית תהיה נוחה יותר הפעם מבחינה לוגיסטית מגיב בלאט: "אני לא רואה הבדל בין מה שיהיה עכשיו לבין ההרפתקה הקודמת. עכשיו האדריאטית עוד יותר חזקה ולא יהיה פשוט להשתתף בהרפתקה כזו שוב."

הבעת את עמדתך בפני ההנהלה?
"אמרתי והבהרתי בדיוק מה אני חושב."

לפני שמונה שנים כל התיק נפל עליך.
"אנשים שוכחים איזו עונה מדהימה זו היתה למרות התנאים הקשים אבל אתה צודק כי בסופו של דבר אני שילמתי את המחיר."

גורם בכיר במכבי ת"א התבטא בסוף השבוע שעבר בפיינל פור בברצל נה: "אי אפשר להביא כל שנה 2 מיליון דולר מהבית. אין לנו גם דרך אחרת להגדיל את ההכנסות כי כבר עשינו הכל."
עוד אומרים במכבי: "מצד אחד רוצים קבוצה חזקה ורוצים להשאיר שחקנים ומצד שני מוחים נגד ההשתתפות באדריאטית."
פרסם תגובה