פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי יחליף את פארמר?

04 דצמבר 2011, 12:33

יש לו שם מגעיל להביא

04 דצמבר 2011, 12:41

EulGam05 כתב:
felix_r כתב:זוכרים את סטיבן מארקוביץ' רכזה הסרבי-אוסטראלי של ראדניצ'קי, שלפני שבוע המלצתי לעקוב אחריו?
הבחור הפציץ השבוע באדריאטית 27 נקודות ו 11 אסיסטים! :o
זה היה הדאבל-דאבל (נקודות + אסיסטים) הרביעי שלו העונה.

הישג מאד מרשים, בייחוד בהתחשב בכך שהוא קלע מעל 10 נק' רק בשלושה משחקים העונה...

לקח לו זמן להתחמם ;)

04 דצמבר 2011, 13:48

ankram כתב:אני בכלל לא בטוח ששוה למכבי להביא שחקן בעמדה מספר 1 , למרות כל הנבואות השחורות , בלאט להערכתי יכול לפענח את הגנום של הקבוצה הזאת , ועם קצת אורך רוח , כולל בפורום הזה , הוא יכול להכפיף רוטציה קבועה , ביחוד שעכשיו כולם מתלבשים למשחקים , ולהקנות לקבוצה הזאת זהות שתתאים לחומר בידו.

כל שחקן שעכשיו יגיע לא ישפר את המצב הקיים כי השוק מת , עדיף לרוץ עם הסגל שקיים , הוא לא רע ואפשר לעבוד איתו. כל שחקן שייכנס עכשיו ייקח לו לפחות חודש חודשיים להכנס לקצב אפילו אם הוא משחק במסגרת קבועה.

אתם שוכחים שלמכבי השנה כמעט ואין אימונים , זאת גם אחת הסיבות שהקבוצה מקרטעת ולא דורסנית כבעבר , למאמן מתודי כמו בלאט 3 מסגרות פירושן פחות אימונים , פחות לכידות , פחות רוטציה קבועה , גם למאמנים גדולים ממנו היה קשה להרים קבוצה חזקה מאד , שתרגיע את וויליאמס , קודי ורוי , משחק אחד עם 4 זרים , משחק אחר מול קבוצה אדריאטית , אח"כ יש יורוליג שבתווך משהו צריך לשבת על אזרחי , לחשב את השעות של מי ששיחק מעל X דקות וכו' , זה בקושי אימון כדורסל ויותר כמו הנהלת חשבונות או לגו למתקדמים , מאד לא פשוט.

אז לדעתי אולי גם עדיף לאא להחתים מישהו סתם כי פארמר עזב , אלא לרוץ עם ה 12 הנמצאים , אני בטוח שאפשר להפיק הרבה יותר מהסגל הזה , כל עוד לא יזעזעו אותו כל שני וחמישי.

האמת שאם בלאט מובן לתת לפאפס לשחק 15+ דקות, עדיף לחיות עם הסגל הקייים מאשר להביא איזה מאלט שלא יעשה שום דבר יותר טוב מפאפאס.

04 דצמבר 2011, 14:00

ankram כתב:אני בכלל לא בטוח ששוה למכבי להביא שחקן בעמדה מספר 1 , למרות כל הנבואות השחורות , בלאט להערכתי יכול לפענח את הגנום של הקבוצה הזאת , ועם קצת אורך רוח , כולל בפורום הזה , הוא יכול להכפיף רוטציה קבועה , ביחוד שעכשיו כולם מתלבשים למשחקים , ולהקנות לקבוצה הזאת זהות שתתאים לחומר בידו.

כל שחקן שעכשיו יגיע לא ישפר את המצב הקיים כי השוק מת , עדיף לרוץ עם הסגל שקיים , הוא לא רע ואפשר לעבוד איתו. כל שחקן שייכנס עכשיו ייקח לו לפחות חודש חודשיים להכנס לקצב אפילו אם הוא משחק במסגרת קבועה.

אתם שוכחים שלמכבי השנה כמעט ואין אימונים , זאת גם אחת הסיבות שהקבוצה מקרטעת ולא דורסנית כבעבר , למאמן מתודי כמו בלאט 3 מסגרות פירושן פחות אימונים , פחות לכידות , פחות רוטציה קבועה , גם למאמנים גדולים ממנו היה קשה להרים קבוצה חזקה מאד , שתרגיע את וויליאמס , קודי ורוי , משחק אחד עם 4 זרים , משחק אחר מול קבוצה אדריאטית , אח"כ יש יורוליג שבתווך משהו צריך לשבת על אזרחי , לחשב את השעות של מי ששיחק מעל X דקות וכו' , זה בקושי אימון כדורסל ויותר כמו הנהלת חשבונות או לגו למתקדמים , מאד לא פשוט.

אז לדעתי אולי גם עדיף לאא להחתים מישהו סתם כי פארמר עזב , אלא לרוץ עם ה 12 הנמצאים , אני בטוח שאפשר להפיק הרבה יותר מהסגל הזה , כל עוד לא יזעזעו אותו כל שני וחמישי.

את כל מה שאתה אומר עכשיו ידעו במכבי בתחילת העונה, כשהחליטו באופן מודע לא להביא מחליף לפרמאר ולהתחיל לחפש אחד כזה כשהוא יעזוב. יש היום בעיה לא פשוטה והיא היעדר כשרון מספיק בקו האחורי. עם כל הכבוד, יוגב אוחיון, שחקן של 22% מהשדה ביורוליג (בעונה שעברה היו לו פחות מ-5 נק' למשחק ביורוקאפ) ושל 3 נק' למשחק בנבחרת עם אחוזים מזעזעים, לא יכול להוביל קבוצה עם שאיפות כמו של מכבי לשום מקום. אם היה על זה חיפוי בעמדה 3 אז ניחא, אבל גם שם יש עוד כמה רול פליירים, כאלה יש בשפע בכל הסגל. אם אתה רוצה לסגור את העונה הזאת בתחילת דצמבר (חודש וחצי אחרי משחק היורוליג הראשון וחצי שנה לפני סיום העונה) אז סבבה, אבל לי זה נראה קצת מגוחך. מסכים איתך שכשהקבוצה רצה בדרך כלל עדיף לא להחליף שחקנים, אבל את זה אנשי מכבי יצרו בעצמם כשהחתימו במודע על העמדה הכי חשובה במגרש שחקן שהיה ברור לכולם שבמוקדם או במאוחר יעזוב עוד כשהעונה בחיתוליה. היום האנשים האלה תריכים לשאת בתוצאות של מעשיהם ולשלם את המחיר על זה, גם אם זה כואב בכיס.

04 דצמבר 2011, 14:07

roy1000 כתב:

האמת שאם בלאט מובן לתת לפאפס לשחק 15+ דקות, עדיף לחיות עם הסגל הקייים מאשר להביא איזה מאלט שלא יעשה שום דבר יותר טוב מפאפאס.

15 דקות אתה רוצה? מחר הוא שוב לא מלביש אותו למשחק נגד חולון ועולה לשחק עם אוחיון כרכז יחיד (כנראה גם יאלתר עם לנגפורד כרכז). אני לא רואה איך פאפאס נשאר כאן אחרי ינואר.

04 דצמבר 2011, 14:43

קודי כתב:15 דקות אתה רוצה? מחר הוא שוב לא מלביש אותו למשחק נגד חולון ועולה לשחק עם אוחיון כרכז יחיד (כנראה גם יאלתר עם לנגפורד כרכז). אני לא רואה איך פאפאס נשאר כאן אחרי ינואר.

בליגה יש לך מגבלה של 4 זרים ובהתחשב באהבה הבלתי מוסברת של בלאט לסמית', ברור שפאפאס לא יתלבש. אם פאפאס אכן עוזב, אז שחקן כמו מאלט הכרחי. אם הוא נשאר ומשחק (לפחות בשתי מסגרות) דקות משמעותיות, אני לא בטוח ששווה להוציא כסף על שחקן דרג ג' שלא ישדרג את מכבי בשום צורה.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 04 דצמבר 2011, 17:25, נערך פעם אחת בסך הכל.

04 דצמבר 2011, 15:00

במשחק הקודם מול חיפה , סמית' לא שיחק (בנוסף לעוד כמה) ומכבי היו בינוניים ומטה , בכלל בליגה מכבי מאד בינוניים , אני לא חושב שזה קשור למי משחק , אלא לשינויים התכופים בהרכב ומגבלת הזרים.

04 דצמבר 2011, 15:33

ankram כתב:במשחק הקודם מול חיפה , סמית' לא שיחק (בנוסף לעוד כמה) ומכבי היו בינוניים ומטה , בכלל בליגה מכבי מאד בינוניים , אני לא חושב שזה קשור למי משחק , אלא לשינויים התכופים בהרכב ומגבלת הזרים.

והייתי מוסיפה לזה גם את העייפות שכן משחקי הליגה הם האחרונים בכ שבוע מתוך סדרה של 3 משחקים.
עובדה שהמשחקים הבודדים שמכבי הביסה בליגה היו המשחק הראשון מול גליל לפני שהיורוליג והעומס האמיתי התחיל והמשחק מול אשדוד שהיה במקרה בשבוע בו לא היה משחק באדריאטית וההפסד היחידי שלנו בליגה היה כאשר הוא בא יום אחרי משחק האדריאטית ללא כל מנוחה בינהם.

04 דצמבר 2011, 15:39

הקטע הוא שאי אפשר שכל הפסד בליגה הזאת , שרובינו אמר עוד בקיץ שהיא לא מעניינת אף אחד , ושלא אכפת לנו לעלות עם הנוער וכו' , יהפך להיות מחול שדים
מילא בעיתונות האדומה , אבל גם בפורום פה , לוקחים כל הפסד או כל משחק בינוני לאיזה אסון לאומי דוגמת הכור בפוקושימה , אי אפשר ככה.

04 דצמבר 2011, 15:43

עם זה אני בהחלט מסכימה!!!

04 דצמבר 2011, 15:45

ankram כתב:הקטע הוא שאי אפשר שכל הפסד בליגה הזאת , שרובינו אמר עוד בקיץ שהיא לא מעניינת אף אחד , ושלא אכפת לנו לעלות עם הנוער וכו' , יהפך להיות מחול שדים
מילא בעיתונות האדומה , אבל גם בפורום פה , לוקחים כל הפסד או כל משחק בינוני לאיזה אסון לאומי דוגמת הכור בפוקושימה , אי אפשר ככה.

אני לא יקח הפסד קשה אם ישחקו הנוער של מכבי (ונפסיד) ולא השחקנים "הטובים" שאמורים לנצח בקלות קבוצות פח

04 דצמבר 2011, 17:01

roy1000 כתב:
קודי כתב:האמת שאם בלאט מובן לתת לפאפס לשחק 15+ דקות, עדיף לחיות עם הסגל הקייים מאשר להביא איזה מאלט שלא יעשה שום דבר יותר טוב מפאפאס.

15 דקות אתה רוצה? מחר הוא שוב לא מלביש אותו למשחק נגד חולון ועולה לשחק עם אוחיון כרכז יחיד (כנראה גם יאלתר עם לנגפורד כרכז). אני לא רואה איך פאפאס נשאר כאן אחרי ינואר.

בליגה יש לך מגבלה של 4 זרים ובהתחשב באהבה הבלתי מוסברת של בלאט לסמית', ברור שפאפאס לא יתלבש. אם פאפאס אכן עוזב, אז שחקן כמו מאלט הכרחי. אם הוא נשאר ומשחק (לפחות בשתי מסגרות) דקות משמעותיות, אני לא בטוח ששווה להוציא כסף על שחקן דרג ג' שלא ישדרג את מכבי בשום צורה.[/quote]

יש לי שאלה מקצועית.
יש מצב שמכבי שיחקה את הדקות הכי טובות שלה אתמול, כשפאפאס היה על המגרש? לדעתי בדקות האלה, מכבי ברחה להפרש דו ספרתי, וההתקפה נראתה טוב מאוד.
פאפאס מצא את הגבוהים פעם אחר פעם עם אסיסטים (ולא מסירות סתמיות), שלט בקצב, הניע כדור וכו'.

משהו שם מסריח. לא יכול להיות שבלאט עולה למשחקי הליגה עם רכז אחד. זהו, מהרגע שפארמר הלך, פאפאס חייב להיות קבוע זה שנרשם למשחקים.
שסמית' ולאנגפורד יעשו רוטציה, וגם הגבוהים.

זה פשוט לא בכיוון. יכול להיות שאני טועה או משוחד?

04 דצמבר 2011, 17:05

ankram כתב:הקטע הוא שאי אפשר שכל הפסד בליגה הזאת , שרובינו אמר עוד בקיץ שהיא לא מעניינת אף אחד , ושלא אכפת לנו לעלות עם הנוער וכו' , יהפך להיות מחול שדים

אני אגיד לך למה. העניין הוא שמכבי נבנית ממומנטום. קשה מאוד לבנות מומנטום כשאתה מפסיד, גם אם מבחינה מקצועית אין להפסדים האלה שום משמעות
(וקרדיט למגדל שגם הבינו את זה ולא השתוללו עם העניין יותר מדי בתקשורת).

04 דצמבר 2011, 17:16

jol9 כתב:משהו שם מסריח. לא יכול להיות שבלאט עולה למשחקי הליגה עם רכז אחד. זהו, מהרגע שפארמר הלך, פאפאס חייב להיות קבוע זה שנרשם למשחקים.
שסמית' ולאנגפורד יעשו רוטציה, וגם הגבוהים.

זה פשוט לא בכיוון. יכול להיות שאני טועה או משוחד?

אתה יודע מה, עזוב גם רגע בצד את הסיפור עם פאפאס.
נראה לי שעד כה מתחילת העונה, אוחיון הוא אולי היחידי בסגל שלא נח אפילו משחק אחד.
הזרים עושים רוטציות בליגה, בלו מקבל מנוחות באדריאטית, אליהו השיג כמה גימלים בגלל האצבעות הכואבות וקצת מחלה, גם בורשטיין היה קצת חולה ואולי פניני הוא היחידי שגם לא ממש נח רק שהוא משחק הרבה פחות מאוחיון (משום מה...).
מותר גם לתת לאוחיון לנוח קצת מידי פעם, יש לי הרגשה שלמרות שזה יהיה מאוד קשה, אנחנו נוכל לשרוד משחק אחד מול חולון בלעדיו.... :insist

04 דצמבר 2011, 17:30

ankram כתב:במשחק הקודם מול חיפה , סמית' לא שיחק (בנוסף לעוד כמה) ומכבי היו בינוניים ומטה , בכלל בליגה מכבי מאד בינוניים , אני לא חושב שזה קשור למי משחק , אלא לשינויים התכופים בהרכב ומגבלת הזרים.

ה"קטע" הוא הרבה יותר פשוט - מכבי לא הצליחה לשחק משחק אחד טוב (בשםו מסגרת) בלי פארמר. תירוצים יש מפה עד עוד עשרים שנה, אבל את מהעובדה הזו אי אפשר להתעלם. מכבי בלי פארמר משחקת כמו קבוצת יורוקאפ בינונית.

04 דצמבר 2011, 17:39

roy1000 כתב:

ה"קטע" הוא הרבה יותר פשוט - מכבי לא הצליחה לשחק משחק אחד טוב (בשםו מסגרת) בלי פארמר. תירוצים יש מפה עד עוד עשרים שנה, אבל את מהעובדה הזו אי אפשר להתעלם. מכבי בלי פארמר משחקת כמו קבוצת יורוקאפ בינונית.

אין ספק בסופו של דבר יש לך שחקני יורוקאפ סמית' בורשטיין שאייר פאפס שגם מתאים ליורוקאפ עכשיו ואוחיון שגם יורוקאפ זה יותר מדי בשבילו
מעניין איך הקבוצה היתה נראית ללא שחורצי... שכל יום שהוא פה זה בונוס

04 דצמבר 2011, 17:46

אני חושב שמצפים כאן קצת יותר מדי מפאפאלוקאס.
10 דקות או 15 דקות למשחק זה ממש לא העניין. פאפאלוקאס לא נראה העונה יותר מדי טוב ואחרי שכמעט ולא שיחק רוב העונה, אני לא רואה איך הוא חוזר לתת תפוקה אחרי קפאון שכזה, בטח בגילו הדי מתקדם.
אני כן חושב שיש לו עוד מה לתרום, אבל בגדול, הוא לא כ"כ מתאים לסגל של מכבי ואני לא חושב שהתרומה שלו תשפיע על גורל הקבוצה.
בסגל הקבוצה היה חסר (ועדיין חסר) גארד שמוסגל לקלוע ולייצר נקודות בדרכים שונות, במיוחד לאור משחק ההתפקה הלא טוב שאנו רואים עד כה מצידה של מכבי. גם העובדה שמכבי מדורגת במקום האחרון ביורוליג בשלשות רק מוכיחה את הצורך בשחקן כזה.
רכז אירופא מזדקן, שגם בשיאו לא היה קלעי גדול, הוא פשוט לא הכתובת הנכונה למתן פתרונים לבעיותיה של מכבי העונה, ואני לא רואה איך שיתופו באמת ישדרג את הקבוצה.
בכלל, את הדברים שפאפלוקאס מסוגל לספק, מכבי פחות או יותר כבר מקבלת; מכבי קבוצה שדוחפת את הכדור קדימה במתרפצות (בעיקר בזכות אוחיון), שחקני הקו האחורי אינם מרבים לאבד כדורים (בניגוד לעונה שעברה), היא מצליחה להפעיל היטב את הקו הקדמי וסה"כ, נושא הובלת הכדור וניהול המשחק נראים די טוב (או לפחות, לא רע).

לגבי ההיסטריה מהפסדי הליגה, באמת לא צריכים להלחץ, אבל צריכים לזכור שמה שקורה בזירה אחת מהר מאוד יכול להשליך על זירות אחרות.
מכבי צריכה להמנע מהפסדים בכל מסגרת בה היא משחקת. אי-אפשר ליצור הפרדה כ"כ חזקה בין מסגרת למסגרת ולזלזל בליגה המקומית (או באדריאטית). סה"כ מדובר באותה קבוצה ומה שקורה במסגרת אחת יכול בקלות להשפיע על מסגרות אחרות.

04 דצמבר 2011, 17:53

דייויד בלאט מנסה להעיף את פאפאלוקאס מהקבוצה בצעד שיאפשר להביא שחקן יקר יותר. הוא מנסה לעשות להנהלה עכשיו תרגיל דומה למה שניסו לעשות לו עם הנדריקס בקטע של חסכון הכסף בשנה שעברה, רק שהפעם הוא באמת רוצה לסמן לפאפאס את הדרך החוצה מהקבוצה. הבעיה היחידה מבחינת ההנהלה היא שיש להם בעיה לעשות קטע כזה לשחקן מהמפוארים באירופה. אחרת, פאפאס כבר מזמן היה מחוץ למכבי...
זה מידע פנימי...

04 דצמבר 2011, 17:57

תפסיק לבלבל את המוח פאפס לא רוצה להיות פה אני לא מאמין שאם מכבי לא רוצה אותו פה הוא ישאר כי שני הצדדים ירצו את אותו הדבר
עד עכשיו כל ה"מידע הפנימי" שלך טעה ומטעה

04 דצמבר 2011, 19:07

חביב אורנג'ד כתב:אני חושב שמצפים כאן קצת יותר מדי מפאפאלוקאס.
10 דקות או 15 דקות למשחק זה ממש לא העניין. פאפאלוקאס לא נראה העונה יותר מדי טוב ואחרי שכמעט ולא שיחק רוב העונה, אני לא רואה איך הוא חוזר לתת תפוקה אחרי קפאון שכזה, בטח בגילו הדי מתקדם.
אני כן חושב שיש לו עוד מה לתרום, אבל בגדול, הוא לא כ"כ מתאים לסגל של מכבי ואני לא חושב שהתרומה שלו תשפיע על גורל הקבוצה.
בסגל הקבוצה היה חסר (ועדיין חסר) גארד שמוסגל לקלוע ולייצר נקודות בדרכים שונות, במיוחד לאור משחק ההתפקה הלא טוב שאנו רואים עד כה מצידה של מכבי. גם העובדה שמכבי מדורגת במקום האחרון ביורוליג בשלשות רק מוכיחה את הצורך בשחקן כזה.
רכז אירופא מזדקן, שגם בשיאו לא היה קלעי גדול, הוא פשוט לא הכתובת הנכונה למתן פתרונים לבעיותיה של מכבי העונה, ואני לא רואה איך שיתופו באמת ישדרג את הקבוצה.
בכלל, את הדברים שפאפלוקאס מסוגל לספק, מכבי פחות או יותר כבר מקבלת; מכבי קבוצה שדוחפת את הכדור קדימה במתרפצות (בעיקר בזכות אוחיון), שחקני הקו האחורי אינם מרבים לאבד כדורים (בניגוד לעונה שעברה), היא מצליחה להפעיל היטב את הקו הקדמי וסה"כ, נושא הובלת הכדור וניהול המשחק נראים די טוב (או לפחות, לא רע).

לגבי ההיסטריה מהפסדי הליגה, באמת לא צריכים להלחץ, אבל צריכים לזכור שמה שקורה בזירה אחת מהר מאוד יכול להשליך על זירות אחרות.
מכבי צריכה להמנע מהפסדים בכל מסגרת בה היא משחקת. אי-אפשר ליצור הפרדה כ"כ חזקה בין מסגרת למסגרת ולזלזל בליגה המקומית (או באדריאטית). סה"כ מדובר באותה קבוצה ומה שקורה במסגרת אחת יכול בקלות להשפיע על מסגרות אחרות.

אני לא יודע. אולי החיבה שלי לפאפאס קצת מסנוורת, אבל הבחור משחק כדורסל טוב. הוא בדיוק את אותם הדברים שעשה תמיד.
מן הסתם יש ירידה ביכולת, אבל את השכל שלו אי אפשר ללמד. הוא עדיין 20 דרגות מנהל משחק טוב יותר מאוחיון, לאנגפורד ושייר ביחד.

אני לא אומר שהוא צריך להיות 30 דקות על הפרקט. הוא סביר להניח גם לא יכול לשחק כ"כ הרבה.
אבל נראה לי שדייויד עיוור כשמדובר על אוחיון ועל סמית'. הם לא שווים יותר מפאפאס - בשום צורה ואופן.
נושא נעול