אשכול המלפפונים / סגל - מי יחליף את פארמר?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי יחליף את פארמר?

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 04 דצמבר 2011, 22:30

חנו'ש כתב:חביב, מה שציפו מבורשטיין זה שיהיה הגארד ה5-6 ברוטציה, וזה בדיוק מה שהוא.
תראה לי אחד שציפה ליותר ממנו, ואני מדברת על ביחס לעצמו ולא ביחס לאוחיון. ולכן אין שום אכזבה מבורשטיין כי לא היו שום ציפיות מבורשטיין לעונה הזו מעבר למה שהוא כבר נותן.

לגבי אוחיון, אז אכן לא היו ממנו שום ציפיות וחשבו שהוא אפילו לא יתלבש, אתה יכול להאשים מישהו בזה? אחרי קמפיין נבחרת כושל והעובדה שבהפועל!!! הוא היה מחליף!!! של יובל נעימי!!! :eek
אז ברור שהוא עולה על הציפיות, אבל כמו שציינתי זה לא קשה כשלא מצפים ממך לכלום.
אם אלון שטיין יקלע שלשה במשחק מחר מול חולון, הוא גם יפתיע לטובה, אז מה זה בדיוק אומר עליו? כלום!!

לגבי זה שאוחיון מקבל יותר דקות מפאפאס, אז זה בדיוק מה שכולנו כאן תוהים לגביו, כי למרות מה שאתה טוען, אני לא רואה שאוחיון כיום טוב ממנו ואני לא חושבת שהוא משחק יותר טוב מפאפאס.
אז אולי אנחנו לא מסכימים בעניין הזה, אבל לגבי פאפאס האכזבה שלי היא אך ורק מבלאט שנותן לא יחס שהוא לא ראוי לו לדעתי, ולא מפאפאס עצמו שמלכתחילה לא ציפיתי ממנו להיות דיאמנטידיס ולכן הוא לא מאכזב אותי.

קודם כל, לא דיברתי על ציפיות ברמה הכללית אלא על הציפיות מבורשטיין ביחס לאילו שהיו מאוחיון ולאור מה שכתבתי בפוסטים הקודמים, אני חושב שהן היו גבוהות יותר מאילו שהיו מאוחיון או לכל הפחות זהות.

לגבי פאפאלוקאס, עצם העובדה שאנחנו נאלצים להשוות אותו לשחקן כמו אוחיון, כבר מצביעה על בעייתיות.
כמו כן, האכזבה מפאפאלוקאס היא לאו דוקא נובעת מהשחקן עצמו אלא יותר מהבחירות של מכבי. מוציאים כמעט חצי מיליון דולר על שחקן שבסופו של דבר בקושי משחק, מתקשה לתרום בשלושה משחקים בשבוע (ואפילו בשניים) וכאמור, לא תורם הרבה יותר משחקן שהיה רק לפני שנה המחליף של יובל נעימי. לעניות דעתי, אכזבה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי יוסי22 » 04 דצמבר 2011, 22:39

אבל גם אם תביא לפה את בראיינט ותייבש אותו הוא יהיה אכזבה לשיטתך , בכל מה שקשור לפאפס האכזבה היחידה זה בלאט כי הוא פתח מצוין ואז פתאום הוא עף לספסל בלי שום סיבה נראית לעין .

ושוב ההתייחסות לשחקנים כסוג של מכונות , כאילו הם אמורים להתנתק ממה שקורה סביבם ולתרום את התרומה שלהם בזמן נתון , זה פשוט לא עובד ככה .

אפשר להיזכר איך קטלו פה את הנדריקס בתקופת ההתלבטות בינו ובין מצ'באן וגם אז הועלו הטענות המגוכחות שהוא אמור לתרום את שלו בשתי דקות שהוא מקבל , בפועל ברגע שחרב ההשאלה הורדה ממנו הוא השתחרר וחזר להיות השחקן שהכרנו .

ואחרון חביב שאייר שנמצא בדיוק באותה סירה , אין שום דרך לשפוט שחקנים שלא מקבלים הזדמנות כשהם יקבלו הזדמנות נוכל לשפוט אותם.
יוסי22

good!

הודעהעל ידי akinggold » 04 דצמבר 2011, 22:41

Hello,the new world.
akinggold

הודעהעל ידי חנו'ש » 04 דצמבר 2011, 22:42

חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:חביב, מה שציפו מבורשטיין זה שיהיה הגארד ה5-6 ברוטציה, וזה בדיוק מה שהוא.
תראה לי אחד שציפה ליותר ממנו, ואני מדברת על ביחס לעצמו ולא ביחס לאוחיון. ולכן אין שום אכזבה מבורשטיין כי לא היו שום ציפיות מבורשטיין לעונה הזו מעבר למה שהוא כבר נותן.

לגבי אוחיון, אז אכן לא היו ממנו שום ציפיות וחשבו שהוא אפילו לא יתלבש, אתה יכול להאשים מישהו בזה? אחרי קמפיין נבחרת כושל והעובדה שבהפועל!!! הוא היה מחליף!!! של יובל נעימי!!! :eek
אם אלון שטיין יקלע שלשה במשחק מחר מול חולון, הוא גם יפתיע לטובה, אז מה זה בדיוק אומר עליו? כלום!!

לגבי זה שאוחיון מקבל יותר דקות מפאפאס, אז זה בדיוק מה שכולנו כאן תוהים לגביו, כי למרות מה שאתה טוען, אני לא רואה שאוחיון כיום טוב ממנו ואני לא חושבת שהוא משחק יותר טוב מפאפאס.
אז אולי אנחנו לא מסכימים בעניין הזה, אבל לגבי פאפאס האכזבה שלי היא אך ורק מבלאט שנותן לא יחס שהוא לא ראוי לו לדעתי, ולא מפאפאס עצמו שמלכתחילה לא ציפיתי ממנו להיות דיאמנטידיס ולכן הוא לא מאכזב אותי.

קודם כל, לא דיברתי על ציפיות ברמה הכללית אלא על הציפיות מבורשטיין ביחס לאילו שהיו מאוחיון ולאור מה שכתבתי בפוסטים הקודמים, אני חושב שהן היו גבוהות יותר מאילו שהיו מאוחיון או לכל הפחות זהות.

לגבי פאפאלוקאס, עצם העובדה שאנחנו נאלצים להשוות אותו לשחקן כמו אוחיון, כבר מצביעה על בעייתיות.
כמו כן, האכזבה מפאפאלוקאס היא לאו דוקא נובעת מהשחקן עצמו אלא יותר מהבחירות של מכבי. מוציאים כמעט חצי מיליון דולר על שחקן שבסופו של דבר בקושי משחק, מתקשה לתרום בשלושה משחקים בשבוע (ואפילו בשניים) וכאמור, לא תורם הרבה יותר משחקן שהיה רק לפני שנה המחליף של יובל נעימי. לעניות דעתי, אכזבה.

אם היית ממספר את הציפיות מ1-10, אז הייתי אומרת שהציפיות מאוחיון היו ל-0 ומבורשטיין ל-1, אז איך לעזאזל בורשטיין לא עומד בציפיות?? במה הוא מאכזב??
אז מה אם הציפיות ממנו היו גבוהות מאלה של אוחיון (שבפעם המיליון זה לא חוכמה להיות יותר גבוה מ-0), זה שאוחיון עלה על הציפיות לא אומר שבורשטיין מאכזב!!

לגבי, הבחירות של מכבי, אז פה אנחנו מסיכימים, אני הייתי מעדיפה במקום פאפאס ואוחיון יחד - רכז טוב ובכיר שהיה מגיע עוד בקיץ והיה יכול לשחק לצד פארמר ובכך לא להשאיר אותנו חסרי כל אחרי שפארמר עזב.
אבל מה זה אשמתו של פאפאס (שלדעתי בדקות שהוא משחק תורם יותר לשטף המשחק מאוחיון)? או של אוחיון?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 04 דצמבר 2011, 22:46

חביב אורנג'ד כתב:יוני, אני רק מנסה לומר דבר מאוד פשוט שאף אחד לא חייב להסכים איתו.
לפי מה שאני זוכר (ויתכן שאני לא זוכר טוב), רוב האנשים כאן ציפו ששאייר, בורשטיין ופאפאלוקאס יהיו בעמדה בכירה יותר מאשר זו בה אוחיון נמצא.
אפילו אני לא פסלתי את האפשרות הזאת (שבאמת היתה מאוד הגיונית) וצפיתי שלפחות שניים מתוך הרשימה הזו יהיו בעמדה בכירה יותר מזו של אוחיון.

עבר הקיץ וכרגע אוחיון נמצא בעמדה בכירה יותר מכל השלישיה הזו וברוב המשחקים, הוא גם משחק טוב יותר מהם.
מה שאני בסה"כ טוען, זה שהסיבה שאוחיון זוכה להרבה דקות משחק (שגם לדעתי מדובר ביותר מדי דקות) נובעת יותר מאכזבה של אותה שלישיה, מאשר הפתעה או עמידה בציפיות מצדו של אוחיון או עודף אמון מצדו של בלאט.
זה הכל. אף אחד לא חייב להסכים.

אני מבין את מה שאתה אומר. אתה גם צודק. ברור שאוחיון הוא הפתעה חיובית, בעוד שאייר הוא אכזבה ופאפאס הוא סוג של אכזבה.
אבל עדיין...

נניח שבבשיקטש, היו מצפים שדרון וויליאמס ייתן להם בכל משחק 50 נק'. כנראה שגם להם היתה איזשהי אכזבה ממנו, ועדיין הוא שחקן פי 10 יותר טוב
מכל שאר השחקנים שלהם בקו האחורי גם יחד.
אז פאפאס הוא לא וויליאמס, ואוחיון באמת מפתיע לטובה, אבל חלאס - פאפאס שחקן טוב יותר מאוחיון, והוא צריך לשחק יותר ולקבל מדייויד יותר אחריות וקרדיט.

לא יכול להיות ששני שחקנים מוגבלים כמו סמית' ואוחיון משחקים כ"כ הרבה. ההגנה שלהם לא שווה הרבה, כשבהתקפה מכבי בקושי עוברת את ה-70 נק' בכל משחק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 04 דצמבר 2011, 22:46

יוסי22 כתב:אבל גם אם תביא לפה את בראיינט ותייבש אותו הוא יהיה אכזבה לשיטתך , בכל מה שקשור לפאפס האכזבה היחידה זה בלאט כי הוא פתח מצוין ואז פתאום הוא עף לספסל בלי שום סיבה נראית לעין .

ושוב ההתייחסות לשחקנים כסוג של מכונות , כאילו הם אמורים להתנתק ממה שקורה סביבם ולתרום את התרומה שלהם בזמן נתון , זה פשוט לא עובד ככה .

אפשר להיזכר איך קטלו פה את הנדריקס בתקופת ההתלבטות בינו ובין מצ'באן וגם אז הועלו הטענות המגוכחות שהוא אמור לתרום את שלו בשתי דקות שהוא מקבל , בפועל ברגע שחרב ההשאלה הורדה ממנו הוא השתחרר וחזר להיות השחקן שהכרנו .

ואחרון חביב שאייר שנמצא בדיוק באותה סירה , אין שום דרך לשפוט שחקנים שלא מקבלים הזדמנות כשהם יקבלו הזדמנות נוכל לשפוט אותם.

אני חושב שהעובדה ששחקן לא מקבל הרבה דקות, היא סוג של דרך להתחבא מיכולתו של אותו שחקן והעברת האשמה למאמן.
גם אלישי כדיר לא קיבל במכבי יותר מדי דקות וגם גל מקל לא שיחק יותר מדי, ובכל זאת שניהם לא התגלו כשחקנים יותר מדי טובים.
אחרי הכל, שחקן לא נמדד רק במשחקים אלא גם באימונים. בניגוד גמור לכל אחד מאיתנו, דיויד בלאט נמצא בכל אחד ואחד מהאימונים והוא מחליט לא לתת לפאפאס ושאייר הרבה דקות, אז יתכן מאוד שמדובר בשיקולים מקצועיים וגם די סביר להניח שכך הם הדברים.
אגב, אני לא חושב שברוב המשחקים שראינו עד עכשיו, שאייר ופאפאלוקאס התגלו כשחקנים הרבה יותר טובים מאוחיון ושבאמת מגיע להם להיות על המגרש יותר זמן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 04 דצמבר 2011, 22:53

חביב אורנג'ד כתב:
יוסי22 כתב:אבל גם אם תביא לפה את בראיינט ותייבש אותו הוא יהיה אכזבה לשיטתך , בכל מה שקשור לפאפס האכזבה היחידה זה בלאט כי הוא פתח מצוין ואז פתאום הוא עף לספסל בלי שום סיבה נראית לעין .

אני חושב שהעובדה ששחקן לא מקבל הרבה דקות, היא סוג של דרך להתחבא מיכולתו של אותו שחקן והעברת האשמה למאמן.
גם אלישי כדיר לא קיבל במכבי יותר מדי דקות וגם גל מקל לא שיחק יותר מדי, ובכל זאת שניהם לא התגלו כשחקנים יותר מדי טובים.
אחרי הכל, שחקן לא נמדד רק במשחקים אלא גם באימונים. בניגוד גמור לכל אחד מאיתנו, דיויד בלאט נמצא בכל אחד ואחד מהאימונים והוא מחליט לא לתת לפאפאס ושאייר הרבה דקות, אז יתכן מאוד שמדובר בשיקולים מקצועיים וגם די סביר להניח שכך הם הדברים.
אגב, אני לא חושב שברוב המשחקים שראינו עד עכשיו, שאייר ופאפאלוקאס התגלו כשחקנים הרבה יותר טובים מאוחיון ושבאמת מגיע להם להיות על המגרש יותר זמן.

זה ממש לא נכון. אפשר לתת את ליאור אליהו כדוגמא הפוכה, כשהוא יובש ע"י צביקה ב2008.
אפשר לתת גם את ניקולה כדוגמא לפני שזה עזב לשנת שפשוף בוילרבאן.

בNBA יש מליון דוגמאות של שחקנים שלא ראו דקת פרקט ובקבוצות אחרות הפכו להיות כוכבים גדולים

ישנם שחקנים שלא מסתדרים עם המאמנים שלהם. זה יכול להיות מסיבות טובות, כמו שהיה למשל בדוגמא של קיי.ג'יי הגדול, שלפניו שיחק מארק פרייס
והועדף על פניו. וזה יכול להיות מסיבות לא טובות, כמו המקרה של ליאור.

אני חושב שהמקרה של פאפאס, לא מתאים בשום אופן לסיבות הטובות, כי אוחיון הוא ממש אבל ממש לא מארק פרייס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 04 דצמבר 2011, 22:53

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

אם היית ממספר את הציפיות מ1-10, אז הייתי אומרת שהציפיות מאוחיון היו ל-0 ומבורשטיין ל-1, אז איך לעזאזל בורשטיין לא עומד בציפיות?? במה הוא מאכזב??
אז מה אם הציפיות ממנו היו גבוהות מאלה של אוחיון (שבפעם המיליון זה לא חוכמה להיות יותר גבוה מ-0), זה שאוחיון עלה על הציפיות לא אומר שבורשטיין מאכזב!!

לגבי, הבחירות של מכבי, אז פה אנחנו מסיכימים, אני הייתי מעדיפה במקום פאפאס ואוחיון יחד - רכז טוב ובכיר שהיה מגיע עוד בקיץ והיה יכול לשחק לצד פארמר ובכך לא להשאיר אותנו חסרי כל אחרי שפארמר עזב.
אבל מה זה אשמתו של פאפאס (שלדעתי בדקות שהוא משחק תורם יותר לשטף המשחק מאוחיון)? או של אוחיון?

אומר זאת כך, אני חושב שההתחמות של פאפאלוקאס, שאייר ובורשטיין (לצורך העניין, ההחתמה שלו בעונה שעברה), התגלו כהחתמות גרועות יותר מאשר החתמתו של אוחיון ולכן, אני חושב שקודם צריכים להתבונן במה שהשלישיה הזאת עושה לפני שמפילים הכל על אוחיון.

יוני, אני גם חושב שנוצר מצב די אבסורדי. אבל המקרה הספציפי של אוחיון נראה לי נובע מחוסר ברירה בגלל שהשחקנים שהיו אמורים להיות בעמדה בכירה ממנו, איכזבו.
לגבי סמית', אני מסכים. פניני צריך לקבל יותר דקות ממנו ולדעתי, הוא גם שחקן טוב יותר ממנו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 04 דצמבר 2011, 23:00

אבל התאוריה שלך בדיוק אומרת הפוך. מה ההבדל בעצם בין אוחיון לסמית', שלאחד אתה כן חושב שמגיע ולשני לא?

אני אומר שעם שניהם בלאט עושה טעות. זה קורה לפעמים למאמנים שמתאהבים בלי סיבה בשחקנים מסויימים, רק כי אלה עושים אחד לאחד
מה שאומרים להם. לדעתי זאת טעות, ואני חושב שאם סמית' מלכתחילה היה מתגלה כמו איזה פארגו, אז לאף אחד לא היה מפריע אם הוא היה משחק
הרבה, גם אם זה היה על חשבון פניני.

עובדתית סמית' חלש וגם אוחיון חלש. פאפאס צריך לשחק יותר וגם פניני. מבחינתי זה מקרה מאוד דומה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 04 דצמבר 2011, 23:02

יוני, אתה צודק והבאת דוגמאות עיניינות, אבל אני לא בטוח שזה באמת המקרה.
סה"כ, אנחנו מכירים את בלאט ויודעים שהוא מאמן טוב, וקשה לי להאמין שהעובדה שהוא לא נותן הרבה דקות לשאייר ופאפאלוקאס נובעת מסיבות שהן לא סיבות מקצעויות.
לא הייתי פוסל על הסף את השמועה שבין בלאט ופאפאלוקאס עבר חתול שחור (וייתכן מאוד שזה נכון), אבל נכון לעכשיו, אני לא רואה שפאפאלוקאס הוא באמת עדיף בהרבה על אוחיון.
אני חושב שכן צריך לתת לפאפאלוקאס יותר דקות, אבל אני בספק מאוד גדול אם מהלך כזה ישדרג את מכבי באופן משמעותי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 04 דצמבר 2011, 23:09

jol9 כתב: מה ההבדל בעצם בין אוחיון לסמית',

כמו שאני רואה את הדברים (ושוב, אף אחד לא צריך להסכים), סמית' הוא שחקן שבלאט מאוד רצה והוא כנראה רוצה להצדיק את האמון בו ולכן נותן לו לשחק הרבה. כמו כן, פניני עדיין בכושר לא טוב, מה שנותן לבלאט עוד סיבות לתת דקות לסמית'.

אוחיון הוא שחקן שהגיע לכאן באופן כמעט מקרי, והוא בודאות לא היה בראש רשימת הקניות של בלאט, שרצה להביא את הלפרין.
אני לא יודע מה לגבי פאפאלוקאס (ולכל היודע לי, בלאט כן רצה אותו), אבל את שאייר בלאט כן רצה.
לאור נותונים אילו, אני מסיק שהסיבה שאוחיון זוכה ליותר דקות נובעות מסיבות מקצעויות.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 05 דצמבר 2011, 07:12

פאפלוקאס היה החתמה לא נכונה של מכבי . הוא הוחתם אחרי שלהנהלה היה ידוע שפארגו מבריז והוחתם כממלא מקום . איפה הוא ואיפה פארגו ??
אני אמרתי בזמנו שאם נגיע למצב שפארמר יעזוב ונישאר עם פאפאס ואוחיון כרכזים אז ההחתמה של פאפאס יכולה להתברר כאחת ההחתמות ההזויות של מכבי וכרגע זה באמת הולך לכיוון הזה ...אסף , אני עוד זוכר שבתרד המשחק הראשון נגד מילאנו אחרי שפאפאס היה טוב (למרות שהפסדנו..) ,הבאת ציטוטים שלי על מה שאמרתי על פאפאס בקיץ (לגבי הכובע של דפני ליף..) אז אמרתי לך שאתה נמהר מידי אחרי משחק אחד והנה אתה מקבל את התשובה . פאפאס אכזבה בנתיים וזאת עובדה . כל התרוצים שהוא לא מקבל מספיק דקות הם שטויות כי בלאט רואה אותו באימונים ויודע באיזה כושר הוא נמצא וכנראה שהוא בכושר לא טוב .
לגבי בורשטיין , לדעתי הוא הפתעה מאוד נעימה העונה ויחסית למה שציפיתי ממנו ( שזה כלום בערך) הוא עושה עבודה לא רעה בנתיים ביחס לדקות שהוא מקבל .
גם אוחיון מפתיע לטובה במהירות שהוא התאקלם ובביטחון שלו . מה שהוא לא יודע לעשות הוא לא יודע אבל יש דברים שהוא עושה שלא חשבתי שיצליח לעשות ברמת יורוליג והוא עושה מצויין וזה הגנה ריבאונדים וניהול משחק . הבעיה איתו (שידענו אותה) זה שהוא לא בנוי להיות רכז ראשון ביורוליג והוא פשוט נקלע לסיטואציה הזאת בעל כורחו . ולכן כרכז ראשון אפשר לומר שהוא מאכזב אבל ברור שזה לא הדרך הנכונה לשפוט אותו .
לגבי שייר , בדומה לאוחיון הוא נשפט בצורה לא נכונה , במקרה שלו הוא באמת לא מקבל דקות (בטח ביחס לפאפאס...) וכשהוא מקבל דקות פשוט לא משתמשים בו בצורה נכונה . שייר הוא רכז !! הוא צריך להביל את הקבוצה ולנהל משחק . הוא לא יבוא לידי ביטוי אם ישחק כקלעי ויחכה בפינה כשהחברה לא סופרים אותו (ואגב זה בדיוק התרגיל ומה שבלאט מבקש .) . הדבר היחיד שאפשר לומר שמאכזב אותי בו זה שהוא יותר מידי ממושמע ואין לו את החוצפה של אוחיון לנסות ליזום גם אם זה בניגוד לתרגיל שתוכנן מראש. אם ימשיך כך הוא פשוט לא יגיע לכלום .
בניגוד אליו יש את לאנגפורד שבזכות החוצפה שלו הוא יצליח להכניס את עצמו לכושר ולעניינים רק בגלל שהגיע לכאן במצב זוועה ( ועכשיו אני מבין שהמאמן הקודם שלו צדק ושהוא היה בכושר מחורבן...) זה לוקח יותר זמן...
שון ג'יימס גם לא מאכזב אותי כי באדריאטית ובליגה הוא נותן דות טובות וזה מה שאני מצפה מסנטר שלישי , במיוחד שהנדריקס נראה נפלא בנתיים ....
סופו זה סופו , כשהוא מקבל את הכדורים במקום זה באנקר ומעלה לו את הביטחון והמוטיבציה גם בהגנה...
סמית' מבחנתי הוא לא אכזבה כי אני לא ציפית ממנו להרבה . אני אמרתי עליו שהוא שחקן סולידי וזה בדיוק מה שהוא , לא כובה אבל גם לא נפילה כלכך גדולה . בלאט כנראה לא חיפש לקבל את הניצוץ מעמדה 3 אלא פשוט לקבל שם סוג של שקט תעשייתי , ואם כן ציפה לקבל בעמדה 3 קצת ניצוץ אז את זה אמור לספק פניני שפשוט מאכזב כרגע אבל זה ק בגלל הכושר שהוא נמצא בו...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי racheli_alon » 05 דצמבר 2011, 07:59

הטיעון הזה ש"בלאט נמצא באימונים, אנחנו לא" כל כך פאסה ולא מתאים לסיטואציה העונה.
בעונה של 3 משחקים בשבוע, המשחקים עצמם הם האימונים אחד לקראת השני, ונוכחנו לזה בעצמנו במשחקים בתחילת נובמבר שבלאט ניסה כל מני חמשיות הזויות. אנחנו רואים בדיוק כמו בלאט איך מתפקדים השחקנים שמשחקים. מה שאנחנו לא רואים, זה איך מתפקדים אלו שלא משחקים (שאייר, ג'יימס, פאפא).
לקחת אינדיקציה לרמה של שחקן מ10 דק' משחק במצטבר ב-3 משחקים זה מגוחך. ומה כבר בלאט רואה באימונים ביומיים בין משחק למשחק? כדי שזה יצדיק כל כך את הייבוש של פאפא ושאייר ואת ההעדפה של אוחיון גם כשהוא מאבד כל כדור שני, הם צריכים לכדרר ברגליים.

כבר אמרו את זה פה 400 פעם אבל זה חשוב! המאמנים עשו את זה בעונות האחרונות לכמה שחקנים שהוכיחו כל כך אחרת כשבאמת ניתנה להם הזדמנות. כל שחקן שיעלה ל20 שניות אחרונות ברבע ישתין במכנסיים, ואז כאילו יחזק את ההשבתה שלו. זה מעגל קסמים.
אני בטוחה שבלאט מבין קצת יותר ממני מה הוא עושה(: סומכת עליו שגם אם קרה משהו לא מקצועי עם פאפא הוא ידע לצאת מזה, כי זה כבר נהיה לא נעים. לא מביאים שחקן כזה כדי לייבש אותו. 3 משחקים ברצף בלי דקה זה לא מקרי, זה מופגן ואפילו בוטה.
racheli_alon

הודעהעל ידי yzafrir » 05 דצמבר 2011, 08:05

אולי פאפאס פשוט לא עושה את מה שבלאט מבקש ממנו ?? במיוחד בהגנה זה נראה שכאילו פאפאס לא מתאים לדרישות של בלאט....אגב גם אליהו מורד לפעמים לספסל בגלל טעויות בהגנה אבל לפחות בהתקפה הוא עושה את העבודה...
פאפאס נראה לא מחובר בדקות שהוא קיבל במשחקים האחרונים והמשחק שלו נראה מאוד שבלוני...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי קודי » 05 דצמבר 2011, 08:16

yzafrir כתב:אולי פאפאס פשוט לא עושה את מה שבלאט מבקש ממנו ?? במיוחד בהגנה זה נראה שכאילו פאפאס לא מתאים לדרישות של בלאט....אגב גם אליהו מורד לפעמים לספסל בגלל טעויות בהגנה אבל לפחות בהתקפה הוא עושה את העבודה...
פאפאס נראה לא מחובר בדקות שהוא קיבל במשחקים האחרונים והמשחק שלו נראה מאוד שבלוני...

שמע, פאפאס שיחק אצל מאמנים לא פחות קשוחים ותובעניים מבלאט והסתדר איתם היטב. הוא לא איזה טראבל מייקר שעושה מה שבא לו. במה בדיוק הטעויות של פאפאס גרועות יותר לדוגמא מההחלטה של לנגפורד, כשהוא הלך למתפרצת של 2 על 2 במשחק נגד פרטיזן והעדיף להיכנס לבד על שני שחקנים במקום למסור לפניני שהיה חופשי מתחת לסל? (זה נגמר כמובן בהחטאה של לנגפורד ובסל מהיר בצד השני)
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי yarinsaky » 05 דצמבר 2011, 08:21

כל זה טוב ויפה. אולי הוא באמת לא ממלא את ההוראות ככתובן וכלשונן.( כאילו לאנגפורד מבצע הכול בדיוק כמו שתוכנת מראש.)

אבל זה עדין לא עונה על השאלה מדוע בלאט נותן קרדיט אין סופי לאוחיון וסמית' כשבפועל הם שני שחקנים בינוניים שלא מסוגלים להבטיח לו ניצחון אפילו על חולון.
מול ירושלים חטפנו על הראש בגלל שאוחיון היה רכז בודד, עכשיו זה עלול לחזור על עצמו. מול ריאל אני באמת לא רוצה לחשוב מה יקרה בסיטואציה שיש לו רכז אחד בכושר משחק ושני ממורמר.

אני לא כל כך מבין את ההגיון המקצועי של ללכת למשחק ליגה עם רכז אחד ועם זר בעמדה מספר 3 , כאשר למכבי יש שני שחקנים ישראלים טובים שיכולים לשחק בעמדה 3 ולא נופלים כמעט מסמית' וואולי אפילו עולים עליו, פניני ובלו.

או שבלאט מתכנן דברים שאנחנו לא יודעים ויתבררו בהמשך, או שהוא באמת מאמין שזה יספיק לו עד הטופ 16 ואז ימצא את הרכז שהוא מאמין שהוא יתן לו את המפתחות כרכז ראשון.
אני מאוד רוצה להאמין שזה יגמר בטוב, כי רצף לא טוב של משחקים בשבוע הקרוב יתחיל להרתיח את העניינים במכבי.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 05 דצמבר 2011, 10:13

אנחנו הולכים ומסתבכים בזמן שאני מנסה להעביר כאן נקודה מאוד פשוטה.
אם אנחנו רוצים להכנס בואחיון ולבקר אותו , זו באמת לא בעיה. זה הרי ברור שלא מדבור כאן בשחקן על ובאמת ש מאוד קל לדבר על שחקנים טובים יותר ממנו. גם ידענו בקיץ שהוא לא אחד הרכזים היותר טובים שנחתו פה וזה באמת לא חכמה גדולה להתפל לשחקן שהגיע לכאן רק בגלל שלא ניתן היה לצרף את הלפרין.
אבל אם כבר מתעסקים באוחיון, בואו ונראה מה עושים עד כה השחקנים שהגיעו לכאן עם רזומה קצת יותר מרשים ועם ציפיות קצת יותר גבוהות.
אוחיון הוא כולה ילד בן 24 שעד לפני שנה היה מחליפו של יובל נעימי, רחמנא ליצלן.
הוא לא הגיעה לכאן ככובכ מכללות שמנבאיים לו גדולות כמו שאייר, הוא הוא לא הונחת לכאן מהליגה הספרדתית ועם נסיון עשיר כמו בורשטיין והוא גם לא העפיל לשמונה פיינל-פורים כמו פאפאלוקאס הגדול.

אני באמת תוהה מדוע מפנים כ"כ הרבה חצים לאוחיון וכמעט שלא מדברים על ג'ון שאייר.
העובדה ששאייר התגלה כסוג של נער פוסטר פוגעת במכבי הרבה יותר מהעובדה שאוחיון אינו קולע טוב, מה גם שידענו כבר בקיץ שאוחיון הוא לא קלע טוב.

גם על טל בורשטיין לא מדברים כאן יותר מדי העונה וכשמדברים אפילו נוטים להחמיא לו.
מישהו בכלל שם לב שגם העונה בורשטיין בירידה? מישהו ראה את היכולת ההגנתית הפשוט מזעזעת שהוא מציג העונה?
את תנועת הרגליים שלו ניתן לתזמן עם לוח שנה ואפילו שחקן די גמור כמו קצ'מן עובר אותו בצעד ראשון.
זה בכלל מבלי להזכיר את העובדה שהקפטן מרוויח שכר כפול (ואולי אפילו יותר מכפול) מזה של שכרו של אוחיון.

מעל הכל בולטת בעיניי החסינות שניתנת כאן לפאפאלוקאס.
האהבה והערכה אליה הוא זוכה עומדת ביחס הפוך ליכולת אותה הוא מציג, וגורמת לאנשים לומר דברים שהם פשוט רחוקים מן העובדות.
נוצר כאן מצב בו בלאט כבייכול אשם בכך שאינו נותן לו מספיק דקות ונראה כאילו אם הוא היה זוכה ליותר דקות מאוחיון מכבי רק תשתפר.
אבל הגיע הזמן שמשיהו יצעק שהמלך הוא ערום. אני לא יודע אם משהו מכם שם לב, אבל פאפאלוקאס משחק באדריאטית כמעט את אותה כמות דקות שאותן משחק אוחיון ביורוליג. הוא ממש לא מציג יכולה מזהירה באותן דקות והמספרים שלו באדריאטית הם כמעט זהים לאילו שאותם מעמיד אוחיון ביורוליג.
אומרים כאן שאוחיון נגר ומדברים כאן על האוחזים שלו מן ה-2 ביורוליג. מישהו טרח לראות מה פאפאלוקאס עושה העונה מה-3?
אז כל מי שלא בדק, להלן המספרים. פאפאלוקאס מעמיד מאזן מרשים של 0 מ 9 ל 3 באדריאטית, 0 מ1 בליגה המקומית ו 1 מ4 ביורוליג
סה"כ 1 מ14 ל3 בכל המסגרות, יחס שנותן לו 7% מהטווח הזה.
נוסף על כך, חוץ מבשני המשחקים הראשונים ביורוליג, פאפאלוקאס לא קלע באף משחק (פרט למשחק הליגה מול אשקלון) יותר מ4 נקודות בכל המסגרות.
אז אוחיון נגר? מה תגידו על הרכז היווני?
משווים את אוחיון לפרקינס? למה שלא נעשה את זה גם לפאפאלוקאס, שבדיוק כמו פרקינס הגיע לכאן כרכז מחילף (רק בחצי המחיר)

אז כן, פאפאלוקאס כן מקבל דקות וכן מקבל מבלאט את הצ'אנס, אך פשוט לא מראה יכולת יותר מדי טובה.
ממש שיצא לראות ממנו עד עכשיו, אין שום אינדיקציה לכך שהוא באמת מסוגל להיות שחקן כ"כ משמעותי במכבי ופרט לאותם שני משחקי יורוליג בתחילת העונה, הוא לא הראה בשום משחק שהוא באמת שחקן כ"כ טוב (ובפרט, לא הראה שום עליונות יוצאת דופן על שחקן כמו אוחיון)
אז רוצים להמשיך להתעסק עם אותו שחקן שעד לא מזמן היה המחליף של נעימי? בכיף. אבל הגיע הזמן שנתבונן גם בשחקנים קצת יותר אהובים כמו אותו שחקן שהגיע לשומנה פיינל-פורים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 05 דצמבר 2011, 12:07

לא מדברים פה על בורשטיין ? מי אם לא אתה תטריח להזכיר אותו בכל דיון גם אם זה לא רלוונטי ? :)
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי yzafrir » 05 דצמבר 2011, 12:20

חביב , אני מסכים (מאוד) איתך לגבי פאפאס ואוחיון אבל לא לגבי בורשטיין .
דווקא העונה הזאת של טל טובה יותר מהעונה הקודמת שלו , אומנם לא מצדיקה את השכר הגבוהה אבל עדיין מבין אלו שציפינו מהם למשהו , ממנו ציפינו הכי פחות והוא נותן הכי הרבה ביחשס לציפיות .
כמובן שזה לא אומר שהוא יכול להיות איזה שחקן מפתח במכבי אבל אין בכלל טעם להטיל עליו את הביקורת כי הוא בורג מאוד שולי היום בקבוצה .
לעומת זאת על פאפס ועל סמית' כן יש מקום לביקורת בגלל היכולת שהם מציגים ואני לא קונה את התרוץ לגבי פאפאס שבלאט לא נותן לו צ'אנסים כי הוא קיבל אותם והיה חלש אם בהתקפה ואם בהגנה....לגבי סמית' הרבה פה מאוכזבים ממנו כי בלאט וההנהלה הצליחו למכור אותו פה לרבים כפרופסור וכשחקן שיגרום לנו לשכוח מאיידסון . עלי זה לא עבד אז וכתבתי את זה לפני שהוחתם ולכן אני גם לא מאוכזב ממנו . מבחנתי הוא פרווה לחלוטין . ובכל זאת כשיצטרכו בקיץ לחפש שחקנים לסגל אני עדיין לא חושב שהוא הראשון שהייתי מחליף אלא קודם דואג לחזק את עמדות הגארדים....
אוחיון ? , הוא פשוט נקלע למצב לא מתוכנן ומנסה את המיטב שלו , ואם להודות על האמת הוא עושה הרבה מעל מה שציפו ממנו . הבעיה זה שהוא כרגע בעמדה של שחקן מוביל (בלי להתכוון) ולזה הוא לא מספיק טוב אבל לא באשמתו אלא באשמת מי שגרם לו להיות במצב הזה...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 05 דצמבר 2011, 12:21

חביב,
אוחיון הוא בסדר גמור. אף אחד לא שולח אליו חצים מיוחדים. סה"כ טוענים שהוא משחק יותר מדי, וגם אתה מסכים עם זה.

מנגד מה שאנחנו לא מצליחים להסכים עליו הוא הנושא של פאפאס. אתה טוען שהוא משחק מספיק, ואני (ואחרים) טוענים שהוא לא משחק מספיק.
ביורוליג הוא משחק כ-10 דק' בממוצע (מספר דקות משחק חלקי כלל המשחקים, ולא רק אלה ששיחק).
באדריאטית הוא משחק כ-12 דקות.
ובליגה הוא שיחק עד עכשיו בסה"כ 51 דקות ב-6 משחקים שזה 8.5 דקות עלובות למשחק.

אם תשווה, בכל המסגרות המספרים שלו נמוכים מאוד, אבל עדיין הרבה יותר טובים משל אוחיון שמשחק בעשרות אחוזים יותר מפאפאס.
רק בליגה הם comparable עם יתרון קל לאוחיון. סבבה, אבל זה לא מספיק.

צפריר - אני מסכים עם מה שנאמר כאן. אימונים זה אימונים, וכבודם במקומם, אבל אנחנו רואים את פאפאס (כשהוא משחק), ורואים איך הוא משחק.
אנחנו גם לא טיפשים. אנחנו רואים מה קורה על הפרקט. פאפאס רכז הרבה יותר טוב מאוחיון, וכשהוא על המגרש, ההתקפה נראית אחרת לגמרי.

כמו שכולם צעקו שאחרי שפרקינס נפצע, ההתקפה של מכבי דווקא השתפרה (וזה היה מוצדק באופן כזה או אחר), אז אי אפשר שלא לראות את זה גם במקרה הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Cobra, Google [Bot], yon1 ו־36 אורחים