Euro_Basket כתב:roy1000 כתב:אין ולא הייתה שום סבלנות בשביל אוחיון. אוחיון משחק באותה הרמה מהרגע הראשון שהוא הגיע. מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל.
געגועים לוויזנייבסקי?
לפחות אוחיון לא מסומם.
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Euro_Basket כתב:roy1000 כתב:אין ולא הייתה שום סבלנות בשביל אוחיון. אוחיון משחק באותה הרמה מהרגע הראשון שהוא הגיע. מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל.
געגועים לוויזנייבסקי?
jol9 כתב:רוי בוא נגיד שאתה פשוט תופס את השחקן שהכי פחות אשם.
יש לפחות 10 אנשים במערכת שנקראת מכבי ת"א שיש להם אחריות שלילית גדולה יותר על מה שקורה במכבי.
roy1000 כתב:שאייר יכול לא לאבד אותו בבק דור ולא לאבד אותו בחסימות. בלו היה לא מרוכז בהגנה על מירוטיץ' ואני אל מוריד ממנו אחריות, אבל הוא לא יכול למנוע ממנו את השלשות האלה.
אני לא יודע למה אתה מגן בכזה חירוף נפש על שייר. הוא לא הרבה אפילו שביב של ניצוץ במכבי שהוא שייך לרמות האלה. אולי אחרי כמה חודשים בגליל הוא יוכל לחזור עם יותר ביטחון. כרגע הוא מקרה אבוד.
asafb96 כתב:roy1000 כתב:שאייר יכול לא לאבד אותו בבק דור ולא לאבד אותו בחסימות. בלו היה לא מרוכז בהגנה על מירוטיץ' ואני אל מוריד ממנו אחריות, אבל הוא לא יכול למנוע ממנו את השלשות האלה.
אני לא יודע למה אתה מגן בכזה חירוף נפש על שייר. הוא לא הרבה אפילו שביב של ניצוץ במכבי שהוא שייך לרמות האלה. אולי אחרי כמה חודשים בגליל הוא יוכל לחזור עם יותר ביטחון. כרגע הוא מקרה אבוד.
למה בלו לא היה יכול למנוע ממנו את השלשות האלה, אבל שאייר כן אשם בשלשות שקלעו עליו?
אני "מגן בחירוף נפש" עליו, כי הביקורת עליו מוגזמת ולא היגיונית. אני ממש לא מצפה שיעשה במכבי העונה שינוי (אלא אם פתאום יקבל דקות וביטחון, אבל זה כנראה לא יקרה), אבל אין מקום לביקורת על שחקן, בטח במשחק כזה, שנמצא במצב הזה. הוא ממש לא הכתובת להאשמות במשחק הזה.
Runner30 כתב:asafb96 כתב:roy1000 כתב:שאייר יכול לא לאבד אותו בבק דור ולא לאבד אותו בחסימות. בלו היה לא מרוכז בהגנה על מירוטיץ' ואני אל מוריד ממנו אחריות, אבל הוא לא יכול למנוע ממנו את השלשות האלה.
למה בלו לא היה יכול למנוע ממנו את השלשות האלה, אבל שאייר כן אשם בשלשות שקלעו עליו?
אני "מגן בחירוף נפש" עליו, כי הביקורת עליו מוגזמת ולא היגיונית. אני ממש לא מצפה שיעשה במכבי העונה שינוי (אלא אם פתאום יקבל דקות וביטחון, אבל זה כנראה לא יקרה), אבל אין מקום לביקורת על שחקן, בטח במשחק כזה, שנמצא במצב הזה. הוא ממש לא הכתובת להאשמות במשחק הזה.
בלו היה סוג של מיס-מץ' והיה לו משחק רע. חוץ מהיותו קלע אדיר, הוא גם עושה דברים נוספים בהתקפה ויכול לשמור טוב אם משתמשים בו נכון.
שאייר לעומת זאת יכול לשמור רק על גארדים שרובם ברמה הזאת מהירים, ובזה הוא לא מצליח.
אף אחד לא מאשים את שאייר במשהו ספציפי, פשוט בכושרו הוא לא מתאים למכבי.
מכבי לא יכולה להרשות לעצמה לקחת שחקן לא בשל או לא בכושר ולהתחיל לפתח אותו.
במיוחד כשהדרישה היא לנצח בכל משחק.
ולשחק בשלוש מסגרות...ולשלב ישראלים...ולא לחרוג מ 500K לשחקן.
ואחרי זה מתפלאים שבלאט משתגע.
לפחות על 2 מתוך ה-5 התנאים האלה צריך לוותר.
MTA2311 כתב:לא נמאס כבר לדבר על מה שהוא עשה בדיוק? חסרים כוכבי מכללות שנעלמו ברגע שהם עברו לכדורסל מקצועני?
yehooda כתב:מכבי עשתה מספר טעויות :
הקו האחורי:
1. כשפראגו הודיע למכבי שהוא לא חוזר והגיע לנקודת אל חזור מכבי היתה צריכה באופן מיידי לחפש ולהביא שחקן בעמדה 1-2 ולא את פאפאלוקס המוגבל. פארמר שהגיע היה אמור להיות בונוס/תוסף בלבד ולא העיקר.
2. כמו שצביקה העיר - לנגפורד הוא סקורר שלא יכול לתפקד בעמדה 1 אלא הוא מעין 2 וחצי (הוא לא בדיוק קלעי ומבחינה פיזית אינו עומד בקריטריונים לעמדה 3)לכן כשנותנים לו לנהל משחק הכל נעשה דרכו ופחות שחקנים מקבלים כדור לייצור נקודות.
3. ישראלים - הישראלים שמכבי הביאה/השאירה מגובלים מאוד בכל צורה שהיא מבחינה התקפית ובעיקר בקליעה משלוש דבר שגורם לקבוצות לצופף ולהקשות על סופו.
אוחיון - שהיה אמור לבוא מהספסל כמחליף שלישי לעמדת הרכז, הפך לשחקן חמישיה בגלל ראיית המשחק שלו וההגנה היחסית סבירה שלו. כולם דיברו על השיפור שלו כשנכנס לתפקיד הרכז לפני פאפאלוקס אבל האמת שאוחיון לא השתנה בשום פרמטר אולי אחוזי הקליעה שלו מהקו השתפרו אבל לא יותר מזה ראיית המשחק והשמירה הסבירה היו גם טרם לכך בירושלים ובגליל. לעומת זאת הקליעה מחצי מרחק ומשלוש נשארה זועתית כשהיתה.
בורשטיין - כבר 4 שנים מאז אותה פציעה בגיד האכילס הוא מדשדש בין קבוצות תחתית ובין ספסל מכבי ובכל שנה מחדש מחדד את המסקנה שהתרומה שלו לקבוצה בכל פרמטר אפסית לעומת ההשקעה בו. אם היה פרמטר אחד חוץ מניסיון שהייתי יכול לזקוף לזכותו ובגללו הייתי מוכן לשלם לו 350 אלף דולר נטו לעונה הייתי עושה זאת אבל מדובר בשחקן פח.
בקיצור - 3 שחקנים (פאפאלוקס, אוחיון ובורשטיין) דומים מאוד מבחינת ראיית משחק ולכולם משותף אחד - כולם מוגבלים מאוד בקליעה מחצי מרחק ומשלוש.
-----------------------------
פאפאלוקס =400 אלף דולר נטו.
שאייר= 350 אלף דולר נטו.
בורשטיין= 350 אלף דולר נטו.
אוחיון= 250 אלף דולר נטו.
---------------------------------
סה"כ= 1.350.000 דולר נטו
------------------------------
יורוליג:
פאפלוקס= 4.6 נקודות 1/4 לשלוש
שאייר = 0 נקודות
בורשטיין= 3 נקודות 1/10- לשלוש
אוחיון= 3 נקודות 2/8 לשלוש
------------------------------
סה"כ - 10.6 נקודות מעמדת הרכז ו 4/22 משלוש - 18% כשרוב השלשות ממצבים נוחים.
לשלם 1.300.000 דולר נטו לארבעה שחקנים שיחד יתרמו מספרים עלובים כאלה זוהי לב ליבה של הבעיה.
לדעתי מכבי עשתה השנה טעות כשויתרה על הלפרין. מכבי סיכמה איתו על חוזה של 400 אלף דולר וכשנודע לה שעליה לשלם עליו את המס ויתרה עליו. וכאן הטעות - במקום לוותר על שאייר ובורשטיין ששניהם יחד שוים למכבי 700 אלף דולר לעונה והצלחתם העונה מוטלת בספק היא בחרה בהם לעומת הלפרין שהוא בשיאו ואין עוררין על עדיפותו על פניהם.
להכניס שחקן כמו שאייר למערכת קשה ומסובכת עם רמת ציפיות גבוהה בעונה קשה כ"כ הינה ציפיה לא הגיונית וחסרת תכלית. לדעתי היה על מכבי להשאילו לקבוצה אירופית כפי שעשתה עם מאצ'בן ולהביא את לנדסברג שהעביר כבר שנה אחת בחיפה ויכול היה להחליף את בורשטיין ובהצלחה מרובה.
yarinsaky כתב:שמע, יש גם גבול לכמות הניסיונות שמאמן צריך לעשות בעונה, זה לא מתמטיקאי שצריך לנסות את כל הקומבינציות האפשריות של הסגל שלו, דבר שצריך בשבילו מחשב על כנראה.
אל תשכח שאנשים גם רוצים הרבה יותר דקות לפאפלוקאס בתור רכז, אז עכשיו גם שאייר ?
בלאט כנראה חושב שזה ממש לא קריטי העונה לתת לו לשחק רכז וזה גם נראה סביר בהחלט. הוא לא נראה מוכן לזה פיזית או מנטלית ולמכבי יש מספיק רכזים העונה.
מה שחסר זה דווקא קלעי חוץ אמין ודווקא את זה הוא לא נותן לו. באסה, אבל זה מה יש. לא על זה תיפול העונה או תצליח.
yarinsaky כתב:כרגע הוא פלופ ענק יחסית לציפיות - אני זוכר שכל הזמן אמרו שהוא יהיה טוב יותר מהלפרין, פחות פחדן, פחות חושש מהכדור. הוא דיבר על נ.ב.א וכדומה, בינתיים הוא בקושי שחקן לליגת קופל.
לי לא היו שום ציפיות מפוט ולדעתי לרוב אוהדי מכבי. הוא הגיע מאיזו מכללה של אנשים חכמים, לא שחקני כדורסל גדולים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־14 אורחים