דווין סמית'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דווין סמית'

הודעהעל ידי felix_r » 29 דצמבר 2011, 21:48

jol9,

גם אני אהבתי את השיפור ברמת המשחק של סמית' בשבועות האחרונים, במיוחד בעזרה להגנה בצבע, חסימות וריבאונד. אבל אני לא בדיוק מבין על איזה שיפור באחוזי הקליעה אתה מדבר? מתחילת העונה הבעיה של סמית' היתה באחוזי הקליעה ביורוליג ורק ביורוליג. בקופליג ובאדריאטית הוא קלע טוב כל הזמן. השיפור שחל בקליעה של סמית' לאחרונה, הוא אשליה אופטית. פשוט המשחקים האחרונים הם נגד קבוצות חלשות בליגה ובאדריאטית. ביורוליג האחוזים של סמית' לשלוש נשארו נמוכים מאוד - 20% לשלוש בשלב הבתים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי יוסי22 » 29 דצמבר 2011, 22:13

זה ממש לא נכון , היתה לו תקופה זוועתית שהוא לא פגע בכלום ויחד עם פניני שהטיח לבנים מכבי התקשתה לפתח משחק התקפה כשכל הגנת היריבה חנתה מתחת לסל על סופו .

הבאתי בזמנו נתונים על איידסון כדוגמא ואם אני לא טועה הוא קלע ביורוליג באחוזים גבוהים יותר מאשר ביול"ב , אז כנראה שזה לא המקרה השכיח ובכל זאת המעבר מ-48% באדריאטית ל-23% ביורוליג נראה לי קצת חד מידי ואני משוכנע שיש פה גם סטיה סטטיסטית שתצטמטם לפער קטן יותר.
יוסי22

הודעהעל ידי felix_r » 29 דצמבר 2011, 22:27

יוסי22 כתב:זה ממש לא נכון , היתה לו תקופה זוועתית שהוא לא פגע בכלום ויחד עם פניני שהטיח לבנים מכבי התקשתה לפתח משחק התקפה כשכל הגנת היריבה חנתה מתחת לסל על סופו .

הבאתי בזמנו נתונים על איידסון כדוגמא ואם אני לא טועה הוא קלע ביורוליג באחוזים גבוהים יותר מאשר ביול"ב , אז כנראה שזה לא המקרה השכיח ובכל זאת המעבר מ-48% באדריאטית ל-23% ביורוליג נראה לי קצת חד מידי ואני משוכנע שיש פה גם סטיה סטטיסטית שתצטמטם לפער קטן יותר.

לא נכון? אני רואה שאתה יודע איפה לבדוק את הסטטיסטיקה, אז אולי תבדוק את הסטטיסטיקה של סמית'.
יש לו 47.8% לשלוש באדריאטית.
יש לו 43.3% לשלוש בליגה.
ויש לו 22.9% לשלוש ביורוליג.
אז מה לא נכון? מה? לא תקופה ולא נעלים. ביורוליג הוא לא קולע טוב לשלוש. נקודה. כל הזמן. כל העונה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי יוסי22 » 29 דצמבר 2011, 22:38

felix_r כתב:
יוסי22 כתב:זה ממש לא נכון , היתה לו תקופה זוועתית שהוא לא פגע בכלום ויחד עם פניני שהטיח לבנים מכבי התקשתה לפתח משחק התקפה כשכל הגנת היריבה חנתה מתחת לסל על סופו .

לא נכון? אני רואה שאתה יודע איפה לבדוק את הסטטיסטיקה, אז אולי תבדוק את הסטטיסטיקה של סמית'.
יש לו 47.8% לשלוש באדריאטית.
יש לו 43.3% לשלוש בליגה.
ויש לו 22.9% לשלוש ביורוליג.
אז מה לא נכון? מה? לא תקופה ולא נעלים. ביורוליג הוא לא קולע טוב לשלוש. נקודה. כל הזמן. כל העונה.

ראיתי את הסטטיסטיקה הזו ואפילו התייחסתי אליה בפוסט שהגבת לו , בדיוק בגלל זה הפער נראה לי חד מידי , לא זכור לי שחקן שהציג פער כזה בקליעה מ-3 בין היורוליג לאדריאטית או לליגה וזה נראה לי כמו משהו שיתאזן בהמשך העונה .

מקובל עלי שביורוליג הוא יתקשה יותר ולכן יקלע באחוזים נמוכים יותר , אבל פער כזה הוא חד מידי.
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 29 דצמבר 2011, 23:13

MTA - מה שאתה אומר בהחלט יכול להתברר כנכון. אני מנסה לזרום עם המציאות.
סמית' עדיין לא הוכיח לנו לאורך זמן שהוא שחקן שאפשר לסמוך עליו, ולכן כל המסקנות והתובנות לגביו הן די בזמן אמת, ומתבססות על מה שאנחנו רואים
ברזולוציה של שבוע-שבועיים.
כמובן שיכול להיות שפתאום הוא יפסיק לשחק טוב ויחזור לסורו, אבל בינתיים אפשר לפרגן לו בכיף.

פליקס - כן אתה צודק, אבל אני חושב שגם שני המשחקים האחרונים ביורוליג, ומקבץ נאה של משחקים בליגה ובאדריאטית, בהחלט תורמים לתחושה הטובה לגביו.
לגבי אחוזי הקליעה - אני אישית פחות מסתכל על האחוזים לשלוש. מה שהוא עושה טוב זה לקלוע מחצי מרחק, בכל מיני פינות. יש לו יד רכה ואחוז מצויין.
אם יעשה את זה יותר גם ביורוליג, אז אני מאמין שזה גם יגרור עלייה באחוזים לשלוש, כי הוא פשוט ייקח יותר שלשות חופשיות.

יוסי - הפער הסטטיסטי הוא לא מובן וההסבר היחיד שמתקבל על הדעת, הוא ההגנות החזקות יותר ביורוליג. בטופ16 זה לא הולך להשתנות, ולכן סמית'
יצטרך פחות להתעסק בשלשות, אלא יותר לחפש את הדברים שהוא עושה יותר טוב. למרות שהוא בהחלט נמצא בכושר אישי טוב, משחק אחד רע ביורוליג, יכול
לשנות את זה.
אני מקווה לפחות שהוא למד איפה הלחם והחמאה שלו, ושיחזור לשם בכל פעם שקשה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 30 דצמבר 2011, 09:52

המקודה החשובה על סמית זה שהוא לא באנקר בשום תחום .
אתה לא יכול להיות בטוח אצלו שתקבל ממנו נקודות כל משחק וגם אתה לא יכול להיות בטוח אצלו שהוא כל פעם יתן לך משחקי הגנה גדולים כמו שהוא עושה עכשיו אבל לא עשה בתחילת העונה ואותו דבר כמעט בכל תחום במשחק שלו .
הדבר היחיד שדי בטוח זה שהוא לא יעשה שטויות ולא ינסה בכוח לגנוב את ההצגה ולכן אני מגדיר אותו כל הזמן כ-סולידי שזה לא מחמאה אבל גם ממש לא עקיצה . זה הכל עניין של איזה סוג של שחקן הייתם רוצים לראות בעמדה הזאת...
נכון שמגיע לו מילה טובה על היכולת שלו עכשיו אבל באותה מידה הגיע לו כל מה שנכתב עליו כשהיה חלש...
פליקס , מוזר שאני לא שומע ממך שום מילה טובה על הנדריקס ???
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 30 דצמבר 2011, 12:40

yzafrir כתב:פליקס , מוזר שאני לא שומע ממך שום מילה טובה על הנדריקס ???

כי זה אשכול של סמית' ! :tongue1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 30 דצמבר 2011, 12:48

felix_r כתב:

בבקשה פליקס:
viewtopic.php?f=2&t=685
בזמנך החופשי.... :tongue3
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 30 דצמבר 2011, 22:48

חנו'ש כתב:
felix_r כתב:

בבקשה פליקס:
viewtopic.php?f=2&t=685
בזמנך החופשי.... :tongue3

זו כבר הרמה להנחתה.... :clap2
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 21 ינואר 2012, 13:06

אני חושב שבמשחק בקובנה סמית' קנה לעצמו לא מעט מניות אצלי. אולי זה האסימון שנפל אצלי בראש.
אני חושב שבשיתוק הזה של ווימס הייתה אמירה: הוא לא יהיה אידסון או פארקר- אבל דווין סמית' יכול וצריך להיות הברוס בואן של מכבי. אם יביא לכל משחק את הציפורניים האלה הוא בהחלט יצדיק את המעמד המכובד שלו אצל דייויד בחמישיה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 21 ינואר 2012, 13:11

החציל האצטקי כתב:אני חושב שבמשחק בקובנה סמית' קנה לעצמו לא מעט מניות אצלי. אולי זה האסימון שנפל אצלי בראש.
אני חושב שבשיתוק הזה של ווימס הייתה אמירה: הוא לא יהיה אידסון או פארקר- אבל דווין סמית' יכול וצריך להיות הברוס בואן של מכבי. אם יביא לכל משחק את הציפורניים האלה הוא בהחלט יצדיק את המעמד המכובד שלו אצל דייויד בחמישיה.

גם אם הוא יביא את זה למכבי כל משחק הוא לא צריך להיות שחקן חמישייה אולי מחליף וגם זה לא מבחינתי לא אוהב שחקנים שלא יודעים להוריד כדור לריצפה בלי לאבד אותו שחקן מטומטם וחד גוני
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 13:26

JasonWilliams12 כתב:
החציל האצטקי כתב:אני חושב שבמשחק בקובנה סמית' קנה לעצמו לא מעט מניות אצלי. אולי זה האסימון שנפל אצלי בראש.

גם אם הוא יביא את זה למכבי כל משחק הוא לא צריך להיות שחקן חמישייה אולי מחליף וגם זה לא מבחינתי לא אוהב שחקנים שלא יודעים להוריד כדור לריצפה בלי לאבד אותו שחקן מטומטם וחד גוני

צריך להגיד את האמת. אותי סמית' מאוד עיצבן בתחילת הדרך, אבל איפשהו באיזור דצמבר, הבנתי את הקטע שלו.
אני מסכים איתך שהוא כנראה לא שחקן מספיק טוב לחמישייה, אבל הוא מביא למכבי העונה דברים טובים מאוד. הוא יכול לשמור על שחקנים ב-3 עמדות,
יש לו יד טובה והוא לא לוקח הרבה זריקות רעות, יש לו ראיית משחק והוא קבוצתי.

כמו שהחציל אמר, הדבר העיקרי שהוא מביא למגרש זה הגנה, ואת זה הוא עושה בכל משחק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 21 ינואר 2012, 13:41

חוץ מהגנה הוא לא עושה כלום לא אסיסטים לא ניצול מצבים לא זריקות עונשין סתם עומד על השלוש כמו שאייר וזורק
בשביל הגנה לא מביאים שחקן וצריך להפתר ממנו מהר שנה הבאה
הוא לא גרוע כמו קאמינגס והקוסם אבל לא רחוק מהם
ראיית משחק???? לסמית'? מה אתה צוחק???
בשביל ראיית משחק אתה צריך לעשות אסיסטים ואיפה האסיסטים של הפרופסור שלנו?
הוא טיפה השתפר כי הוא לוקח פחות זריקות כנראה שזה מה שבלאט אמר לו חחחח והוא כמעט הפסיק לקחת זריקות על הפרצוף של השחקנים
יש לו זריקות קשות שנכנסות אחרי חדירה בצבע ומשום מה הוא לא עושה את זה מספיק
הוא יכול לסחוט עבירות ככה וחבל
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2012, 13:42

יוני, את זה ידענו כבר לפני חודשיים.. הוא אף פעם לא חירב משחקים. הוא שחקן סולידי שנותן הגנה מצויינת ועוזר בריבאונד. אני לא חושב שיש למישהו תלונות כלפיו, אבל זה לא השחקן שצריך לאייש את העמדה הכל כך חשובה הזאת.. אני גם לא חושב שפניני ולנדסברג לבד יספיקו שנה הבאה, מבחינתי זר איכותי בעמדה הזאת חשוב לא פחות מרכז או סנטר איכותיים
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 13:51

JasonWilliams12 כתב:חוץ מהגנה הוא לא עושה כלום לא אסיסטים לא ניצול מצבים לא זריקות עונשין סתם עומד על השלוש כמו שאייר וזורק
בשביל הגנה לא מביאים שחקן וצריך להפתר ממנו מהר שנה הבאה
הוא לא גרוע כמו קאמינגס והקוסם אבל לא רחוק מהם
ראיית משחק???? לסמית'? מה אתה צוחק???
בשביל ראיית משחק אתה צריך לעשות אסיסטים ואיפה האסיסטים של הפרופסור שלנו?
הוא טיפה השתפר כי הוא לוקח פחות זריקות כנראה שזה מה שבלאט אמר לו חחחח והוא כמעט הפסיק לקחת זריקות על הפרצוף של השחקנים
יש לו זריקות קשות שנכנסות אחרי חדירה בצבע ומשום מה הוא לא עושה את זה מספיק
הוא יכול לסחוט עבירות ככה וחבל

היו לנו כבר זרים שהתמחו בענייני הגנה. סמית' גם יודע לשים את הכדור בסל. אני מסכים איתך, שרואים שבלאט עבד איתו, והוא השתנה.
מהמשחק השישי, היה לו רק משחק אחד לא טוב, וכל השאר סבירים פלוס.

סה"כ הוא מאכזב ביחס לציפיות, אבל אני מאוד מעודד מהשיפור שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 21 ינואר 2012, 13:57

ברוס בוואן, בשיאו, קלע שלשות מהפינות באחלה אחוזים. בשיאו, באליפות הראשונה בעידן פארקר-ג'ינובילי-דאנקן, הוא פאקינג קלע ב-44% במהלך העונה הרגילה ו-43% בפלייאוף. סמית' מסריח את הפרקט עם משהו כמו 25% נוראיים ופחות משלשה למשחק. אתה יכול להשיג סמול פורוורד ששומר טוב ולא קולע כל כך מעט.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2012, 14:06

MTA2311 כתב:יוני, את זה ידענו כבר לפני חודשיים.. הוא אף פעם לא חירב משחקים. הוא שחקן סולידי שנותן הגנה מצויינת ועוזר בריבאונד. אני לא חושב שיש למישהו תלונות כלפיו, אבל זה לא השחקן שצריך לאייש את העמדה הכל כך חשובה הזאת.. אני גם לא חושב שפניני ולנדסברג לבד יספיקו שנה הבאה, מבחינתי זר איכותי בעמדה הזאת חשוב לא פחות מרכז או סנטר איכותיים

אתה צודק שהוא לא מספיק טוב כנראה ואפשר למצוא מישהו טוב יותר.
מצד שני, אני התייחסתי למצב שבו מכבי תמצא את עצמה בקושי כלכלי להשאיר את השחקנים המרכזיים שלה - סופו, ריצ' ולאנגפורד. במצב הזה, הייתי מעדיף
להשאיר את העמדה 3 על הישראלים (נניח בתוספת הלפרין) ולהשאיר את השלושה, להחזיר את מצ'באן ולהחתים זר לעמדה 1.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 21 ינואר 2012, 14:18

אני לא רואה איך בלו שומר על סמול פורוורדים במשרה מלאה בגילו. גם כשהוא היה בשיאו הוא לא היה סופר זריז.
שחף

הודעהעל ידי asafb96 » 21 ינואר 2012, 14:34

שחף כתב:אני לא רואה איך בלו שומר על סמול פורוורדים במשרה מלאה בגילו. גם כשהוא היה בשיאו הוא לא היה סופר זריז.

סמול פורוורדים באירופה שונים בהרבה מהNBA. אין שחקנים כמו ווימס שיעברו בצעד ראשון את בלו בקלילות. היום רוב הSF באירופה זה שחקנים של ג'אמפ שוט, פוסט אפ, וחדירות שפחות מבוססות על אתלטיות וזריזות. עם מסתכלים על הSF המובילים באירופה, סאן אמטריו, אידסון, בוגדנוביץ', מיקל, היירסטון.. זה לא שחקנים שיעברו את בלו בקלילות. אם כבר בעמדה 4 הוא יותר מתקשה, בגלל הנחיתות בגובה, ושחקנים כמו מירוטיץ', מוריס, טלטוביץ', וכו', זורקים מעליו כאילו אין הפרעה
asafb96

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 21 ינואר 2012, 14:40

asafb96 כתב:
שחף כתב:אני לא רואה איך בלו שומר על סמול פורוורדים במשרה מלאה בגילו. גם כשהוא היה בשיאו הוא לא היה סופר זריז.

סמול פורוורדים באירופה שונים בהרבה מהNBA. אין שחקנים כמו ווימס שיעברו בצעד ראשון את בלו בקלילות. היום רוב הSF באירופה זה שחקנים של ג'אמפ שוט, פוסט אפ, וחדירות שפחות מבוססות על אתלטיות וזריזות. עם מסתכלים על הSF המובילים באירופה, סאן אמטריו, אידסון, בוגדנוביץ', מיקל, היירסטון.. זה לא שחקנים שיעברו את בלו בקלילות. אם כבר בעמדה 4 הוא יותר מתקשה, בגלל הנחיתות בגובה, ושחקנים כמו מירוטיץ', מוריס, טלטוביץ', וכו', זורקים מעליו כאילו אין הפרעה

בעמדה 4 הוא מסתדר יותר טוב קח לדוגמה את העונה של פיני כ4 ושל צביקה שהוא שיחק כ3
ב3 יש לו שחקנים מהירים שהוא לא יוכל להזיז רגליים וישמרו לעליו יותר על קו השלוש ולא יהיה לו זריקות פנויות והוא לא יוכל לחדור
כ4 יש לו רגליים זריזות בד"כ כמו השומר שלו ולא יוצאים אליו הרבה מה שמשאיר אותו לזריקות פנויות
בלו לא מתאים ל3 כמו שמילאן לא מתאים ל5
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים