ג'ון שאייר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ג'ון שאייר

הודעהעל ידי Allan Turing » 07 ינואר 2012, 20:52

שחקן בלי תקרת זכוכית. כולם באירופה שואלים: "איך זה ג'י.סי שקארול שיחק עד עכשיו בגראנד קנריה?",
ואיך זה "שפארגו שיחק לפני שנתיים בגליל?", ואיך זה שנתנו לכל הקריירה של פארקר לעבור באירופה?

התשובה לכל התשובות האלה, היא שאנשים מחפשים קיצורי-דרך.
הם מעדיפים שחקן מוכן על פני שחקן מוכשר שצריך לעבוד איתו.

(ספציפית, קארול שיחק בגרנד קנריה לפני שנה, כי לפני שנתיים הוא נראה כמו שאייר). לשאייר יש קליעה אבסולוטית.
כל מי שמבין כדורסל רואה כמה קל לו להשחיל שלשות. הוא שחרר מהר, והא בקושי מסתכל על הסל, וצאקה. לא נוגע אפילו ברשת.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 07 ינואר 2012, 21:00

Allan Turing כתב:שחקן בלי תקרת זכוכית. כולם באירופה שואלים: "איך זה ג'י.סי שקארול שיחק עד עכשיו בגראנד קנריה?",
ואיך זה "שפארגו שיחק לפני שנתיים בגליל?", ואיך זה שנתנו לכל הקריירה של פארקר לעבור באירופה?

התשובה לכל התשובות האלה, היא שאנשים מחפשים קיצורי-דרך.
הם מעדיפים שחקן מוכן על פני שחקן מוכשר שצריך לעבוד איתו.

(ספציפית, קארול שיחק בגרנד קנריה לפני שנה, כי לפני שנתיים הוא נראה כמו שאייר). לשאייר יש קליעה אבסולוטית.
כל מי שמבין כדורסל רואה כמה קל לו להשחיל שלשות. הוא שחרר מהר, והא בקושי מסתכל על הסל, וצאקה. לא נוגע אפילו ברשת.

אני לא לגמרי מסכימה איתך..
אני אוהבת את שייר וחושבת שאם יאמינו בו אולי עוד ייצא ממנו משהו,אבל בקשר לשלשות שלא נוגעות ברשת אפילו..השלשות האחרונות שנכנסו לו(ולפחות התחילו להיכנס)פגעו בטבעת לפחות פעמיים לפני שנכנסו..
השלשות שלו לא דומות בכלל לשלשות של פניני ובלו..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 07 ינואר 2012, 21:21

קארול שיחק בטראמו וגראן קנאריה וקלע 15 ו-19 נקודות למשחק באחוזים גבוהים. השאלה לגביו הייתה אם הוא יכול לקלוע ככה גם ביורוליג. בראד אולסון של קאחה גם עשה מספרים מדהימים ב-ACB וביורוליג הבדלי הרמות האתלטיים הפכו אותו לקלע סולידי ולא מעבר לזה. שייר לא עושה כרגע 15 נקודות למשחק גם בגלבוע גליל. הוא פשוט איטי מידי בכל הפעולות שהוא עושה. אני מאוד בספק אם הוא יגיע לרמת הקליעה של ג'ייסי קארול. הוא לא היה שחקן כזה גם במכללות.
שחף

הודעהעל ידי Allan Turing » 07 ינואר 2012, 21:25

שחף כתב:קארול שיחק בטראמו וגראן קנאריה וקלע 15 ו-19 נקודות למשחק באחוזים גבוהים. השאלה לגביו הייתה אם הוא יכול לקלוע ככה גם ביורוליג. בראד אולסון של קאחה גם עשה מספרים מדהימים ב-ACB וביורוליג הבדלי הרמות האתלטיים הפכו אותו לקלע סולידי ולא מעבר לזה. שייר לא עושה כרגע 15 נקודות למשחק גם בגלבוע גליל. הוא פשוט איטי מידי בכל הפעולות שהוא עושה. אני מאוד בספק אם הוא יגיע לרמת הקליעה של ג'ייסי קארול. הוא לא היה שחקן כזה גם במכללות.

נצטרך לחכות ולראות, אני חושב שכן. אני רק מקווה שזה יהיה במכבי.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי Lirca » 07 ינואר 2012, 21:41

אגב אני לא יודע מה איתכם אבל לא הייתי מתנגד לנסות להפעיל אותו בליגה או באדריאטית כמוביל כדור נוסף. הוא עשה זאת במכללות ויכול לעשות זאת גם כאן.
הוא לא רק קלעי. השנה כנראה שזה מה שנזכה לראות ממנו אבל עוד עונה אחת אצל בלאט עם עבודה טובה בקיץ והוא כבר יהפוך לשחקן הרבה יותר טוב מאשר עכשיו.
Lirca

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ינואר 2012, 04:54

טעות של מכבי שלו השאילה אותו לאסטודיונטס ויכול להיות שגם טעות שלו שלא התעקש על כך . לקבל דקות משמעוטיות בקבוצה פחות לחוצה אבל בליגה מאוד חזקה היה יכול לעשות פלאים עם הבחור . את הפוטנציאל יש לו אבל אני לא רואה אותו ממש אותו כרגע במכבי מכיוון שלא נותנים לו להתפתח לסוג השחקן שהוא צריך להיות .
כמו שמילאן שידרג את המשחק שלו בפרטיזן , כך גם שייר יכול לעשות את זה בספרד .
עכשיו כשמאלט פה זו הזדמנות מצויינת להשאיל אותו כדי שיתפתח...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 08 ינואר 2012, 07:57

מסכים. מכבי פספסה הזדמנות פז. השנה הבטחון שלו רק יקרוס ויקרוס. ובל נשכח שעם בואו של מאלט שחקן אחד לא יתלבש כל משחק יורוליג, ואין ספק שזה יהיה שאייר, כפי שהיה בתקופת פרמאר.
er79

הודעהעל ידי יוסי22 » 08 ינואר 2012, 08:02

אני לא רואה שהביטחון שלו קורס וקורס , להיפך ככל שהוא מקבל יותר דקות הוא מוכיח שבליגה ובאדריאטית הוא יכול לקבל מספר רב של דקות ולתת מנוחה לשאר שחקני הסגל וזה חשוב בעונה כזו .

ביורוליג הוא לא יקבל דקות משמעותיות כרגע וזה הגיוני (בהתעלם מזה שהדקות שלו הולכות לאוחיון..) אבל בשתי המסגרות הנוספות הוא מקבל לאחרונה לא מעט דקות והוא יתקדם דרך הליגות האלו בלי לחץ.

ובהערת אגב אני לא חושב שמאצ'באן השתדרג אלא הוא פשוט גדל בשנה ומקבל הרבה יותר דקות , לו היה במכבי השנה הוא היה מתחרה עם אליהו על המקום בחמישיה ללא שום קשר למעבר שלו לפרטיזן.
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 08 ינואר 2012, 09:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוסי22

הודעהעל ידי Euro_Basket » 08 ינואר 2012, 09:04

yzafrir כתב:כמו שמילאן שידרג את המשחק שלו בפרטיזן , כך גם שייר יכול לעשות את זה בספרד .

גם רביב לימונד שיחק בקבוצת תחתית בספרד. הוא חזר משם שחקן משודרג?
סמל אישי של המשתמש
Euro_Basket

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ינואר 2012, 09:52

Euro_Basket כתב:
yzafrir כתב:כמו שמילאן שידרג את המשחק שלו בפרטיזן , כך גם שייר יכול לעשות את זה בספרד .

גם רביב לימונד שיחק בקבוצת תחתית בספרד. הוא חזר משם שחקן משודרג?

האמת שכן , רביב עד הפציעה נראה מצויין והקבוצה שלו הייתה בצמרת (כאמור עד הפציעה...)
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ינואר 2012, 09:56

יוסי22 כתב:אני לא רואה שהביטחון שלו קורס וקורס , להיפך ככל שהוא מקבל יותר דקות הוא מוכיח שבליגה ובאדריאטית הוא יכול לקבל מספר רב של דקות ולתת מנוחה לשאר שחקני הסגל וזה חשוב בעונה כזו .

ביורוליג הוא לא יקבל דקות משמעותיות כרגע וזה הגיוני (בהתעלם מזה שהדקות שלו הולכות לאוחיון..) אבל בשתי המסגרות הנוספות הוא מקבל לאחרונה לא מעט דקות והוא יתקדם דרך הליגות האלו בלי לחץ.

ובהערת אגב אני לא חושב שמאצ'באן השתדרג אלא הוא פשוט גדל בשנה ומקבל הרבה יותר דקות , לו היה במכבי השנה הוא היה מתחרה עם אליהו על המקום בחמישיה ללא שום קשר למעבר שלו לפרטיזן.

עם כמות הדקות ששייר מקבל והעמדה והתפקיד שבלאט נותן לו הוא לא יתפתח לאן שהוא באמת יכול , בקבוצה אחרת קצת פחות לחוצה הוא יקבל יותר דקות ובעמדה יותר מתאימה לו , בדיוק כמו מילאן שמקבל יותר דקות ובעמדה המתאימה לו 4 ולא 5 ולכן הוא נראה הרבה יותר טוב .
בקיצור ההתקדמות של שייר במכבי תיהיה כלכך איטית כך שהוא לא ימצא את הפוטנציאל שלו עד סוף החוזה לעומת זאת אם ילך לקבוצה אחרת ויקבל הזדמנות אמיתית יש סיכויי גדול יותר שההתקדמות שלו תיהיה מהירה יותר ומכבי יכולה להרויח מיזה...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי יוסי22 » 08 ינואר 2012, 10:00

yzafrir כתב:
יוסי22 כתב:אני לא רואה שהביטחון שלו קורס וקורס , להיפך ככל שהוא מקבל יותר דקות הוא מוכיח שבליגה ובאדריאטית הוא יכול לקבל מספר רב של דקות ולתת מנוחה לשאר שחקני הסגל וזה חשוב בעונה כזו .

עם כמות הדקות ששייר מקבל והעמדה והתפקיד שבלאט נותן לו הוא לא יתפתח לאן שהוא באמת יכול , בקבוצה אחרת קצת פחות לחוצה הוא יקבל יותר דקות ובעמדה יותר מתאימה לו , בדיוק כמו מילאן שמקבל יותר דקות ובעמדה המתאימה לו 4 ולא 5 ולכן הוא נראה הרבה יותר טוב .
בקיצור ההתקדמות של שייר במכבי תיהיה כלכך איטית כך שהוא לא ימצא את הפוטנציאל שלו עד סוף החוזה לעומת זאת אם ילך לקבוצה אחרת ויקבל הזדמנות אמיתית יש סיכויי גדול יותר שההתקדמות שלו תיהיה מהירה יותר ומכבי יכולה להרויח מיזה...

יכול להיות.. אבל מצד שני מכבי כרגע משתמשת בו כעוד גארד ברוטציה בליגה ובאשריאטית כשהוא גם נחשב כישראלי לגבי הליגה וכמו שאנחנו רואים לליגה ולאדריאטית זה בהחלט מספיק ומכבי צריכה את הדקות האלו כדי לתת מנוחה לשחקנים אחרים בסגל ככה שגם אם טובתו האישית של השחקן היא לעבור לקבוצה אחרת (ושוב אני ממש לא משוכנע בזה ) טובתה של הקבוצה דורשת את השארתו בסגל.
יוסי22

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ינואר 2012, 11:00

כרגע זה נראה שבלאט מכניס אותו יותר כדי לתת לו דקות וסתום פיות ולא כי הוא באמת צריך . מכבי יכלו להסתדר גם בלעדיו במשחקים האחרונים , במיוחד עכשיו כמאלט פה . כשלאנגפורד יחזור לסגל אז הייבוש של שייר יחזור...
חבל לי עליו כי ככה הוא בחיים לא יימצא את הפוטנציאל שלו .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי עפר » 08 ינואר 2012, 11:24

אין שום סיבה שביום ראשון הבא - ליגת קופל הוא לא ישחק 40 דקות.
צריך לתת לו זמן. לא יכול להיות ששחקן שכמוהו הוא בלוף מוחלט. לוקח לו יותר זמן מהמצופה להשתלב אבל לפי הרזומה מדובר בשחקן טוב. צריך לנסות לסדר לו תרגילי קליעה כי הוא קלע אבסולטי.
עפר

הודעהעל ידי er79 » 08 ינואר 2012, 11:46

שכחו מהתאוריות שלכם: שאייר הולך לשבת מעכשיו על הספסל במשחקי יורוליג בגלל מאלט. זה שחקן שבנוי על בטחון עצמי. כמו שכעת הוא בעלייה, עוד מעט הוא ישוב לשבת על אזרחי ביורוליג, וכמות הדקות שלו תינגס בשאר המסגרות (שוב, בגלל מאלט) - והוא שוב יהיה בירידה. אסטודיאנטס כנראה רצתה אותו ליותר דקות. לשחק בליגה הספרדית החזקה היה עושה לו רק טוב יותר מאשר לעשות מסאז' לסופו.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 08 ינואר 2012, 12:37

er79 כתב:שכחו מהתאוריות שלכם: שאייר הולך לשבת מעכשיו על הספסל במשחקי יורוליג בגלל מאלט. זה שחקן שבנוי על בטחון עצמי. כמו שכעת הוא בעלייה, עוד מעט הוא ישוב לשבת על אזרחי ביורוליג, וכמות הדקות שלו תינגס בשאר המסגרות (שוב, בגלל מאלט) - והוא שוב יהיה בירידה. אסטודיאנטס כנראה רצתה אותו ליותר דקות. לשחק בליגה הספרדית החזקה היה עושה לו רק טוב יותר מאשר לעשות מסאז' לסופו.

מסכים לחלוטין , לטובתו ולטובת מכבי שתוכל להנות מהפרות ממנו בעתיד , עדיף היה להשאילו כי קשה לי לראות אותו פורץ השנה במכבי ....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 08 ינואר 2012, 14:35

עפר כתב:אין שום סיבה שביום ראשון הבא - ליגת קופל הוא לא ישחק 40 דקות.
צריך לתת לו זמן. לא יכול להיות ששחקן שכמוהו הוא בלוף מוחלט. לוקח לו יותר זמן מהמצופה להשתלב אבל לפי הרזומה מדובר בשחקן טוב. צריך לנסות לסדר לו תרגילי קליעה כי הוא קלע אבסולטי.

אין דבר כזה 40 דקות. גם לא 30.
למכבי יש סגל ארוך, והרבה שחקנים שצריך להחזיר אותם לעניינים מכל מיני סיבות.
בין לבין, שייר צריך לקבל את הדקות שלו, אבל אין שום סיבה לתת לו כ"כ הרבה דקות. זה לא שבגלל משחק אחד שבו הוא יישחק 40 דקות, הוא יהפוך להיות
סטיב נאש.

סה"כ זה כבר די ברור, ששייר לא יתרום למכבי ביורוליג העונה, וכמו שאמרו כאן, סיכוי די גבוה שהוא יסיים לא מעט משחקי יורוליג עם 0 דקות.

לגבי ההשאלה שלו - יכול להיות שהיה כדאי לעשות את זה. גם לתת לו אפשרות להתפתח ולשחק יותר, וגם לחסוך קצת כסף.
אבל כנראה שדייויד השאיר אותו כאן מסיבה מסויימת, ולפחות במשחקי הליגה והאדריאטית, הוא מתכוון להשתמש בו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 ינואר 2012, 15:14

yzafrir כתב:כרגע זה נראה שבלאט מכניס אותו יותר כדי לתת לו דקות וסתום פיות ולא כי הוא באמת צריך . מכבי יכלו להסתדר גם בלעדיו במשחקים האחרונים , במיוחד עכשיו כמאלט פה . כשלאנגפורד יחזור לסגל אז הייבוש של שייר יחזור...
חבל לי עליו כי ככה הוא בחיים לא יימצא את הפוטנציאל שלו .

האמת שבדיוק על זה חשבתי אחרי שפירסמו את העניין עם סירוב ההשאלה לאסטודיאנטס..
אמרתי לעצמי שבטח משתפים אותו בשביל להצדיק את זה שסירבו להשאלה ולא יותר מזה..למרות שאי אפשר להתכחש לזה שהוא עלה מהספסל ברכבת המחליפים הראשונה ודווקא אז הייתה הריצה של מכבי..אני מניחה שזה גם משהו..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 09 מרץ 2012, 23:40

ששבסקי: שאייר הוא מהמדהימים שאי פעם אימנתי
ברק אובמה התלהב ממנו, אגדת הכדורסל מספר על "אוצר ועל ווינר בנשמה" והסטט' מבהירה כיצד כישרון המכללות הפך כמעט לנער פוסטר. איך בלאט פספס?

http://one.co.il/Article/196352.html
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 מרץ 2012, 01:35

נטו כתבת התנגחות של קביליו בבלאט.
הוא פשוט לא מתאים לרמות האלה.. גם מבחינה גופנית, וגם מבחינת כדורסל, לאט לאט מתברר שהוא לא מה שראינו במכללות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], yon1 ו־25 אורחים